Keresés

Részletes keresés

ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10699
Fizikailag is. Szenyó a hátiba, oszt' so'sem á'tt meg! Liftnyitáskor bekapcsolt, és még az utolsó lifttel tuti ő ment fel. Hajnalban ötkor pedig leindult az ébresztő, zörgés a zacskók, mi meg szidtuk..., hogy nem hagy aludni :-)) És mindig volt egy-egy gyakorlata, meglátása. Persze nem mindennel értettem egyet, de tényleg ennek élt. A baleset után találkoztam vele valahogy tavasszal-nyáron, és miközben azon panaszkodott, hogy fáj a csavar, amivel összerakták a combcsontját, azt mesélte, hogy mikor megy ősszel Tuxra besízni... De az a tél már nem jött össze neki...
Előzmény: adamax (10697)
adamax Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10698

Lehet hogy mostanra jók lettek, de pár éve velük hatalamsat szívtunk, Les Orres-ben voltunk egy hetet márciusban, odafele a busz 3 helyen állt meg, hazafele meg 8 órát vártunk a buszra, és aki vigyázott a síelés alatt az arcbőrére, hogy szépen lebarnuljon, az is hatalmasat égett :)

Igaz, Les Orres a periféria, mit akarok én :)

adamax

Előzmény: James Bond (10695)
adamax Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10697

Ozsi kollega,

elég jó leírást adott Laja bá'-ról... Ő tényleg ilyen volt, a síelés és a síoktatás megszállottja, minden áldott nap esténként együtt vasalgattuk meg éleztük a léceket, kora reggel meg már a fürdőkádban volt a kedvenc kis táskarádiójával és fittebb volt minden kollégájánál 72 évesen is (nem fizikailag, hanem úgy általában).

És mecsoda síkollekciója volt neki otthon..:) (elhagyott, hazsnált vagy párját vesztett lécek, botok, kötések halomban, elhagyott dolgok garmadája)

adamax

Előzmény: ozsi111 (10687)
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10696
Nem találkoztam még ilyen klubbal. Van egy gyerek-ifiklub, amelyikkel kapcsolatban vagyok, ők testületileg szoktak indulni, de ott is általános célú az edzés, csak a célkitűzés általános, széleskörű sítudás, és abba az frankón belefér.
Előzmény: James Bond (10694)
James Bond Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10695
Nekünk Franciaország ügyben eddig az Alpesi Travel (http://www.alpesitravel.hu/) jött be leginkább. Ennek persze az is az oka, hogy mi mindig busszal megyünk, és a buszokat többnyire ők szervezik a Francia síterepekre.
Előzmény: smelang (10692)
James Bond Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10694
Köszi, akkor majd figyelem az ezzel kapcsolatos híreket. Viszont hazai szakág ezek szerint nincs (mármint hogy ilyen irányú reakció nem érkezett)?
Előzmény: ozsi111 (10689)
James Bond Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10693
Az eredményektől függetlenül azért gondolom nagy élmény lehetett részt venni a versenye(ke)n! De ha jól értem, akkor versenyszinten már nem foglalkozol vele.
Kíváncsi vagyok egyébként más topiktársak által elért eredményekre is. Nem vagyunk egy sínagyhatalom, de azért jó látni, hogy ennek ellenére többen is eljutnak versenyekre közületek!
Előzmény: adamax (10686)
smelang Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10692

köszi a tippeket fz, még nincs időm de ha lesz átnyálazom az összes megnyilvánulásodat a témában, ez most jobbban leköt mint bármi más, olyan jo olvasgatni titeket, ugyhogy csak irjatok-irjatok lelkesen:)

lenne egy kérdésem, bár nem biztos hogy jo kérdés:

ha már ilyen sokan ilyen sok helyen voltatok meséljetek már szállás vagy utazási iroda ügyben is. mik a tapasztalatok, mert pont ebben a szervezési fázisban vagyunk és szivesen olvasnék valami biztos támpontot hozzá, ill. ha van akkor konkrét cím is érdekel, mint nemsokkal ezelőtt bopat is segített ilyenben (kösz bopat, biztos sok hasznát vesszük) nekünk idén fro. a cél, de bármi érdekel

és csak így tovább, bár bordozok nem sielek, de nagyon jo olvasni titeket

ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10691

Ja és Kaprun: nincs vele semmi baj, dolgozni kifejezetten jó. Tuxra is lehetne mondani, hogy lankás, ha csak az Olperert nézi az ember. Kaprunban a gleccser középső részén lévő pályák (a képen a nagy piros-fehér oszloptól jobbra, a hosszú sziklás gerinctől alatt, halványan látszik két párhuzamos csákány) közepesek, de meredekebb részükön van 35% körüli lejtésük is.

Az oszlopnál és tőle kicsit balra levő pályák esése kifejezetten kellemes.

A gerinctől jobbra lévő pályák (a kép jobb szélén, ott is látszik a lift) kifejezetten erősek, és azoktől jobbra, rájuk szinte merőlegesen pedig épített és szabadon hagyott meredek buckás pályák vannak.

Mi töbnyire itt tartjuk a felkészüléseket és továbbképzéseket, és tényleg mindenhez lehet alkalmas pályát találni.

Előzmény: fz (10683)
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10690

Nincs sok tapasztalatom, de egy két tervezett helyszíneden voltam már:

Sölden: király, én április elején voltam. nagyon tetszett. 1700 m szint, és mindenféle pálya, bőven van lehetőség pályán kívül is menni. Észnél kell lenni, met iszonyú lavinaveszélyes. A szállodákban lavinabunkerek vannak, mindenhol látni a betonvédelmeket. A környéken pár éve elvitte a lavina az utat néhány autóval együtt...

Lechbe alighanem megyek árpilisba egy kongresszusra, de még nem tuti. Ha igen, beszámolok.

Söll nem volt rossz a Skiwelttel együtt, de nem vágyom vissza, valahogy nem ragadott meg.

Crans-Montanában tavaly voltam egy kongresszuson, de többet a lábam nem tenném be (legalábbis ha nekem kellene fizetni - a mentalitás miatt ez kb. igaz egész Svájcra). A pályák nem voltak rosszak, van belőlük bőven, de nem voltak megragadóak, és amerre jártunk, a liftek nagyon gyengék voltak.

Előzmény: fz (10682)
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10689
Márciusban (15 körül) Murauban a snowboardbajnokság keretében szokott lenni supercross verseny is. Tavaly volt amatőr és profi kategória is.
Előzmény: James Bond (10684)
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10688
Szakmabeli vagyok, de soha nem versenyeztem. Ha valaki SLSkierhez hasonlóan betéved egy demótáborba (vagy esetleg tag lesz az utánpótlás csapatban), kénytelen lesz találkozni velem :-)
Előzmény: fz (10681)
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10687

Laja fantasztikus fazon volt, bár időnként lefárasztotta az embert, de én nagyon szerettem. A szakmai alázatból ő az abszolút etalon. 74 évesen bármilyen továbbképzésen szó nélkül beállt a sorba, és végigcsinálta azokat a gyaksikat, amiket a fiatalabb kollégák csak imitáltak. Neki nem volt snaszz bárkire odafigyelni vagy tanulni tőle, legfeljebb elmondta az ellenkező véleményét. Egy csomó „menő” síoktató tanulhatna tőle. Velük ellentétben ő soha nem mondta ki volna ki magáról, hogy a legjobb...

Előzmény: adamax (10680)
adamax Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10686

A legjobb eredményt szuper óriásműlesiklásban értem el, asszem 44 indulóból lettem 34-ik? :) Az óriásműlesikásban még jobb lehetett volna, de egy előttem induló, amúgy francia versenyző kiesett és derogált neki a pályáról kimenni, így ki kellett kerülnöm, értékes időt elvesztve. Szlalomban nem indultam sérülés miatt. A lesiklás meg elmaradt a gyatra hóviszonyok miatt (Serre Chevalier 1400, 1993. márciusa), pedig kaptunk zsír új lesiklólécet az Atomic gyártól (ma is megvan, sose volt még havon :)

adamax

Előzmény: James Bond (10684)
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10685
Van még néhány, csak egy részüket nem én fotóztam, és azokat nem akarom közzétenni...
Előzmény: PePro (10679)
James Bond Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10684
Mostmár aztán teljesen kíváncsivá tettél... milyen eredményeket sikerült elérned versenyeken?

Egy kicsit más.
Tudtok esetleg olyan hazai sportegyesületről, ahol sícross "szakág" (remélem jól mondom) működik? Vagy amatőröknek rendezett, elérhető (mind távolságban, mind árban) versenyekről? Nem rég óta síelek, de ez az ága a síelésnek nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és szívesen kipróbálnám.

Ja igen, eddig "besíelt" helyek összefoglalója:

Csehszlovákia (akkor még az volt)
Lipany (1986) - a megfertőzés helye és ideje. Középiskolai szervezésben egy 10 napos sítáborban vettem részt, ahol egy évfolyamtársam édesapja igyekezett megszerettetni velünk ezt a sportot - nálam sikerrel járt.

Aztán - SAJNOS - hosszú szünet. Majd...

Franciaország
Risoul (2002 március) - az újratanulás, nagy köszönet érte nőmnek!
Tignes (2002 december)
Risoul (2003 március) - az újratanuláshoz vásárolt használt Fischer carving léc végnapjai...
Val Cenis (2004 január)
Val Cenis (2004 március)

... és már nagyon várom a következőt!

Bár a fentiek tükrében elhamarkodottnak tűnhet a sícrossal való ismerkedés vágya, mégis érdeklődöm. Sosem lehet tudni...

JB
Előzmény: adamax (10680)
fz Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10683
Gleccseren edig Rettenbach/Tiefenbach Soldenben, Zermatt, Hintertux, Val Thorens, Les Deux Alpes agol voltam, de mindenhol télen, a normál pálya részeként. Jókat hallottam Pitztalról, viszon Kaprunról meg azt mondta a papám, hogy hihetetlen lankás, pedig ő már nem mai csóka.
Előzmény: adamax (10677)
fz Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10682

Nekem meg távlati célom az alábbi 44 hely besíelése, pont a felénél tartok.

1 Les Trois Vallees Franciaország 2 Verbier Svájc 3 Val d'Isere Franciaország 4 Ischgl Ausztria 5 Zermatt-Cervinia Svájc 6 St Anton Ausztria 7 Alpe d'Huez Franciaország 8 Les Arcs Franciaország 9 Selva (Sella Ronda) Olaszország 10 Davos-Klosters Svájc 11 La Plagne Franciaország 12 Sestriere (Milky Way) Olaszország 13 Les Deux Alpes Franciaország 14 Briancon Franciaország 15 Flaine Franciaország 16 Megeve Franciaország 17 Saalbach Hinterglemm Ausztria 18 St Moritz Svájc 19 Whistler Kanada 20 Laax-Flims Svájc 21 Solden Ausztria 22 Avoriaz Franciaország 23 Lech-Zurs Ausztria 24 Crans Montana Svájc 25 Saas Fee Svájc 26 Vail-Bever Creek USA 27 Aspen USA 28 Wengen-Murren Svájc 29 Valmorel Franciaország 30 Gstaad Svájc 31 Chamonix Franciaország 32 Kitzbuhel Ausztria 33 Monterosa Ski Olaszország 34 Schladming Ausztria 35 Sportwelt Amade Ausztria 36 Cortina di Ampezzo Olaszország 37 Madonna di Campiglio Olaszország 38 Obergurgl/Hochgurgl Ausztria 39 Livigno Olaszország 40 Bad Gastein Ausztria 41 Söll Ausztria 42 Mayrhofen Ausztria 43 Obertauern Ausztria 44 Hintertux Ausztria

fz Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10681
Ozsi Te mit dolgozol? Versenyzel?
adamax Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10680

Ne mondd..! Akkor talán ismerjük is egymást, ki tudja...

Laja volt az edzőm 1994-ig, nagyon sokat köszönhetek neki mind a sízés, mind pedig az emberi dolgok terén. Talán nem reklámozta magát ezzel, de ő volt az első ember, aki teljesen ingyen elvállalta egy hallássérült fiú edzését annak érdekében, hogy Magyarország először vehessen részt hallássérült sí EB-n (amúgy én vagyok az a srác :)

A híres nevezetes Renault furgonjában pedigátéltem egyet s mást :)

Visszatérve a gleccserekre, nekem sokszor az jár a fejemben, hogy miért az osztrák gelccserek a legnépszerűbbek nyáron, pedig általában alacsonyabban vannak mint máshol?

adamax

Előzmény: ozsi111 (10678)
PePro Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10679
leneszedesdőket, sőt
Előzmény: ozsi111 (10678)
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10678

Laja balesetekor a mögötte levő autóban ültem, végignéztük az egészet... :-(  A mi autónkat vezető srácon múlt, hogy mi nem találtuk el, és tudtunk neki segíteni, amíg a mentők jöttek. Az tuti, bolondult Tuxért...

Én azt nézem meg, ami adódik. A munka jellegéből kifolyólag az síznapjaim majd' felében gleccsereken mászkálók, de nem voltam sok helyen. Tux, Kaprun, Mölltal, Rettenbach + Tiefenbach (mindkettő Sölden), Pitztal meg egy kicsike Val Thorensben. De legtöbbször Kaprun. De ha zavaróak a képek, megpróbálhatok intézkedni, hogy szedjék le őket... :-))

adamax Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10677

Távlati célom, hogy az összes európai gleccseren síeljek :)

Eddig megvolt 4 gleccser és ezek közül egyértelműen a Tux a nyerő. Szegény megboldogult edzőm, Laja bá' (Horn Lajos az OSC-ből) is extázisba esett mindig a Hintertux szó hallattán...

Ha így folytatod ozsi kollega, a rendőrök bevisznek a köznyugalom megzavarása miatt :)

adamax

Előzmény: ozsi111 (10676)
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 10676

Na jó, ha már ilyen fásultak vagytok, megpróbálok kedvet csinálni a hegyekhez! :-))

Néhány kép tuxról, tavaly októberből. Fantasztikus látvány, a szokatlanul meleg nyár miatt „kissé” kinyíltak a hasadékok...

Előzmény: PePro (10673)
hoppaaa Creative Commons License 2004.09.16 0 0 10675
Hiába no, kegyetlen az Élet :)))
Előzmény: PePro (10673)
bopat Creative Commons License 2004.09.16 0 0 10674

Akkor a cím

Anna Eder - HAUS EDER - HIPPACH 281, Zillertal Tirol

tel OO 43 5282 2O95

A tavaly voltunk ott, akkoriak az árak.Amúgy ha megnézitek a térképet itt

http://www.hippach.com/ortsplan.php?season=s

akkor a ház a térkép közepén a szerpentin vége felé van. Sajnos jobban nemtudom pontosítani ,ugyanis nem szerepelnek ott.

A szobák 2 ágyasak, illetve 1 pótágy lehetséges. A fürdőszoba nélküli 13  a fürdőszobás 14 EUR, plusz 1 EUR kurtaxa

Reggeli tipikus, elegendő, és a házinéni nagyon kedves,sokat beszél..... de sajnos az én német tudásomm nagyon gyatra....

Parkolás a ház mellett, télen hólánc kell mert elég meredek hegyoldalon van.

Előzmény: pgeri (10657)
PePro Creative Commons License 2004.09.16 0 0 10673
Ha menni kell, hát menni kell
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.16 0 0 10672

Valami rosszindulat mégiscsak lehet a tudatalattimban.. :-)  Szóval a

„Na jól, van akarok én senkinek sem lelki károkat okozni”

helyett ez olvasandó:

„Na jól van, nem akarok én senkinek sem lelki károkat okozni”

Előzmény: ozsi111 (10671)
ozsi111 Creative Commons License 2004.09.16 0 0 10671
Na jól, van akarok én senkinek sem lelki károkat okozni... :-) Ha vígasztal, akkor azért van egy mennyiség, ami után azért elmarad az utazás izgalma, és egy egészen kicsikét nyűggé válik. Azt nem állítom, hogy utálnám, de azért néha, kicsit fárasztó. Gondolj bele, hogy nem úgy készülsz, hogy kitalálod a helyszínt és az időpontot, és iszonyúan készülsz rá, hanem adott időpontban menni KELL... De azért nem sajnáljatok! :-))
Előzmény: PePro (10670)
PePro Creative Commons License 2004.09.16 0 0 10670
Én meg egy egyszerű halandó vagyok és nem hegylakó

SAJNOS

ja és irigy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!