Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Drága szeszes Barátaim! Isten segedelméből (és rátermettségemből következően) hozzájutottam, azaz szedtem 40 kg. sárga szilvát. Azt a gömbölyűt...
Meglepetéssel tapasztaltam, hogy az általam eddig ismert norabora szilvától eltérően ennek nem savanyú a húsa a mag közvetlen környezetében. De ez mellékes is. A kérdésem az volna azokhoz, akik már tapasztaltak e kis golyócskák cefrézésében, hogy mennyire szomjas a kicsike? Azaz mennyi vizet fog kb. %-osan kívánni?
Üdv mindenkinek . pénteken jutottam hozzá 200kg meggyhez ,szombaton festékkavaróval összetörtem .Pektin bontóm nem volt ithon , holnap veszek , érdemes még hozzátenni ? A válaszokat előre is megköszönöm . További jó munkálkodást és szép estét .
10napja erjed a barackcefrém, a bunda már 3-4napja lesülyedt róla, viszon a kotyogó 10-15 percenként még kotyog egyet, 20C hőmérsékeltű pincében volt végig. Érdemes már főzni vagy várjak még vele?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Jó lesz a 228-as is, annak címkéjén is konkrétan említve van a meggy is.
Komolyan gondolkodtam, hogy az egyik edényt ezzel, a másikat azzal élesztőzöm le és összehasonlítom, de annyira untam már, hogy nem volt kedvem a két finomításnak.
Egyik ismerősöm az Uvaferm 228-at ajánlotta nékem.
A bunda lent tartására van egy alternatív ötletem: egy kb. hordó átmérőjű perforált saválló lemez úgy elhelyezve, hogy a cefre lé kb 2-3 cm-re ellepje, a gyümölcs rostok pedig a lemez alatt maradna.
Nem! De azt igen, hogy bunkó vagy, vagy paraszt, hogy magyar, vagy szerb, hapsi, vagy csaj, ember, vagy állat, brazil, vagy holland, stb, vagy und so weiter, meg egyébként, hogy nem egy gaz bujkáló ellenforradalmár.:))
,, meglepően finom aromák jönnek (még a vége felé is), ami bizony még nagyon kell a jó páleszünkbe, hogy finomabb legyen...az a halvány rossz-szag persze egyre erősebb lesz,
de ehhez kell a gyakorlat, hogy ezt még beleteszem, mert még nem annyira durva, hogy elrontsa az egész párlatomat, de ha nem teszem bele, akkor meg aroma szegényebb lesz ”
Igaz én sajátos módon is főzök. És nincs opálosság, pedig az ntc szerint a kifolyó párlat hőmérő 17.5C
A Páracső hőmérő 98,4C
Az is igaz, hogy a fűtést a végén már nem siettetem.