Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 101297

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                                  linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

 Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                    Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata                      Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (101278)
szilvakukc Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101296

És végül, ahogy kell,

Minden a helyén,

Németország

A világ tetején!

In Lak'ech Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101295

Pedig még a kérdést sem értetted.  Nemhiába te vagy a mi mesterünk. :-)

Előzmény: In Lak'ech (101294)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101294

Ím, már meg is adtad a választ. :-) Tehát semennyit.

 

Előzmény: snapszmester (101293)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101293

Drága szeszmentes barátom!

Nem értem a kérdést. Miért kellene vizet adni a szilvához? 

Előzmény: In Lak'ech (101291)
stapika Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101292

1 hsz.,többet elmond 1 emaile címnél. Pl.:-))

Előzmény: szilvakukc (101270)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101291

Drága szeszes Barátaim! Isten segedelméből (és rátermettségemből következően) hozzájutottam, azaz szedtem 40 kg. sárga szilvát. Azt a gömbölyűt...

Meglepetéssel tapasztaltam, hogy az általam eddig ismert norabora szilvától eltérően ennek nem savanyú a húsa a mag közvetlen környezetében. De ez mellékes is. A kérdésem az volna azokhoz, akik már tapasztaltak e kis golyócskák cefrézésében, hogy mennyire szomjas a kicsike? Azaz mennyi vizet fog kb. %-osan kívánni?

Válaszokat előre is hálásan köszönöm.

 

R-NO11 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101290

Szia ,köszi a választ ,  holnap délelőtt beleteszem a pektinbontót .

 

snapszmester Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101289

Nem erre gondoltam.

A fejlécre a reggelinkre hogy ne keljen hülyeséget kérdezni a kedves leendő kollégáknak.

:-)

Előzmény: norris53 (101284)
Tucso69 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101288

Szia! Még nem késő!

Előzmény: R-NO11 (101286)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101287

Még beleteheted, de a meggy működik anélkül is.

Előzmény: R-NO11 (101286)
R-NO11 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101286

Üdv mindenkinek . pénteken jutottam hozzá 200kg meggyhez ,szombaton festékkavaróval összetörtem .Pektin bontóm nem volt ithon , holnap veszek , érdemes még hozzátenni ?  A válaszokat előre is megköszönöm . További jó munkálkodást  és szép estét .

 

foxrudi Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101285

A múlt vasárnap cefréztem a kajszimat,és most tettem oda rotyogni.

 51°-on indult az alszesz. Kíváncsi leszek 80l cefréből mi lesz a kihozatal.Ohne zukker!

Előzmény: Norbi... (101280)
norris53 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101284
Előzmény: snapszmester (101283)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101283

Megrohad a vadszilva. Linkelje már valaki Miklós1 adósságait.:-)

szilvakukc Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101282

10 nap után simán főzheted.

Előzmény: Norbi... (101280)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101281

Én csinálnék egy próbát.

Gáz tömören lezárnám a hordót és jól, meg lötyögtetném-megmozgatnám. 

Két óra alatt 3-4 szer.

A hőingás hiányában van úgy, hogy megreked a cefrében a gáz. 

Előzmény: Norbi... (101280)
Norbi... Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101280

helló

 

10napja erjed a barackcefrém, a bunda már 3-4napja lesülyedt róla, viszon a kotyogó 10-15 percenként még kotyog egyet, 20C hőmérsékeltű pincében volt végig. Érdemes már főzni vagy várjak még vele?

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101279

hmmmmm....már 10óra !

Előzmény: sogi01 (101278)
sogi01 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101278

                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

 Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                    Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata                      Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (101243)
djkoxi Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101277

Köszönöm szépen a választ!

Előzmény: bezzeg Jani (101259)
trashmetal Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101276

Sziasztok!

 

Kaptam 2 tejesláda sárga vadszilvát tegnap, és szeretnék belőle pálinkát csinálni!

Tanácsot kérnék, hogy egységnyi adaghoz mennyi vizet, és mennyi cukrot tegyek hozzá, hogy a cefre ne legyen túl gyenge, és megfelelően erjedjen ki!

Esetleg ha van még valami amire figyelnem kell írjátok le azt is!

 

Válaszotokat előre is köszönöm!

üdv

trashmetal

nebamun Creative Commons License 2014.07.13 0 0 101275

Jó lesz a 228-as is, annak címkéjén is konkrétan említve van a meggy is.

Komolyan gondolkodtam, hogy az egyik edényt ezzel, a másikat azzal élesztőzöm le és összehasonlítom, de annyira untam már, hogy nem volt kedvem a két finomításnak.

Előzmény: Kántor87 (101274)
Kántor87 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 101274

Ok, de a cefrém a pincébe lesz, ahol 18-20 C fok van.

Előzmény: T-omti (101273)
T-omti Creative Commons License 2014.07.12 0 0 101273

Hali

 

Az is jó, de jövő héten 30 fok feletti hőmérséklet lesz, és az erjesztés + 1-2 fok emelkedéssel jár.

A 228 az 25fokig ajánlott, a cm 30-ig csonthéjashoz.

 

Üdv

Előzmény: Kántor87 (101271)
Babar66 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 101272

:)))

Előzmény: szilvakukc (101232)
Kántor87 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 101271

Köszi az infókat. 

Egyik ismerősöm az Uvaferm 228-at ajánlotta nékem.

A bunda lent tartására van egy alternatív ötletem: egy kb. hordó átmérőjű perforált saválló lemez úgy elhelyezve, hogy a cefre lé kb 2-3 cm-re ellepje, a gyümölcs rostok pedig a lemez alatt maradna.

Vajon műkődne ?

Előzmény: T-omti (101267)
szilvakukc Creative Commons License 2014.07.12 0 0 101270

Nem! De azt igen, hogy bunkó vagy, vagy paraszt, hogy magyar, vagy szerb, hapsi, vagy csaj, ember, vagy állat, brazil, vagy holland, stb, vagy und so weiter, meg egyébként, hogy nem egy gaz bujkáló ellenforradalmár.:))   

Előzmény: stapika (101264)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.07.12 0 0 101269

 

 

,, meglepően finom aromák jönnek (még a vége felé is), ami bizony még nagyon kell a jó páleszünkbe, hogy finomabb legyen...az a halvány rossz-szag persze egyre erősebb lesz,

de ehhez kell a gyakorlat, hogy ezt még beleteszem, mert még nem annyira durva, hogy elrontsa az egész párlatomat, de ha nem teszem bele, akkor meg aroma szegényebb lesz ”

 

Igaz én sajátos módon is főzök. És nincs opálosság, pedig az ntc szerint a kifolyó párlat hőmérő  17.5C

A Páracső hőmérő 98,4C

Az is igaz, hogy a fűtést a végén már nem siettetem.

Szaglás kóstolás szerint még kell bele.

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZM3NXX3JxQTZUXzQ/edit?usp=sharing

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZTU9FaVhUVDlxajg/edit?usp=sharing

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZVURFZWFhQmo5bFU/edit?usp=sharing

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZeVZqVkRIMDg5dXM/edit?usp=sharing

 

A fotók nagyíthatók.

Előzmény: rézműves1 (101229)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.12 0 0 101268

Ez kevés.   ....nálunk....

Előzmény: abodi72 (101256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!