Keresés

Részletes keresés

lildiko Creative Commons License 2008.03.22 0 0 14

Na, idetaláltam :-) És mindjárt kérdezek is.  Mi a helyzet akkor, ha nemcsak TV-készüléken nézek tévét, hanem TV-tunert is használok. 2 tévénk van + a számítógép. Akkor 3 box kell, vagy elég, ha a TV-tuner alkalmas a digitális tévéadás vételére?

robicsek Creative Commons License 2008.03.22 0 0 13
Ja, audio az van analóg meg SPDIF is.
Előzmény: robicsek (12)
robicsek Creative Commons License 2008.03.22 0 0 12
A HD-snek: HDMI, 2 db SCART, audio. 2 db Ethrrnet, 1 db USB (hogy mit tudnak az utobbiak, nemtom)
Előzmény: SzKrisz (11)
SzKrisz Creative Commons License 2008.03.14 0 0 11

Hali

 

Milyen kimentei vannak az STB / MediaBox-nak?

 

A T-Kábeles cuccnak csak S-videója van az semmi pénzért nem kellene...

 

Köszi

Krisz

 

robicsek Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10
no kihozták. Muxik. Egyelőre a digitális kinálat tényleg nem sok. (de nem is igértek többet)
zotya62 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 9
robicsek Creative Commons License 2008.03.05 0 0 8

Ha két eltérő digitálist, akkor kettő, de ha egyiken digitális, másikon a maradék analógokbol valamelyiket, akkor egy.

szerintem.

Előzmény: tuzer (7)
tuzer Creative Commons License 2008.03.05 0 0 7

Kösz!

tehát ha digitálist rendelek, és pl. két TV-n eltérő adást akaro nézni, akkor 2 STB kell?

Előzmény: shabbarulez (6)
shabbarulez Creative Commons License 2008.03.05 0 0 6
A mediabox az a set-top box(STB) UPC-s elnevezése. Ahhoz hogy a digitális csomagokat nézni tudd, kell STB, minden TV-hez egy. Az analóg műsorszórás is megmarad még egy ideig párhuzamosan, de idővel fokozatosan le fog majd épülni. Viszont az HBO analóg műsorszórása az pár hónapon belül megszűnik, az csak digitálisan lesz fogható.

Ha mondjuk családi digitálisat rendszelsz(aminek most egészen más lesz a neve) akkor ad egy STB-t a UPC. Ha több TV-d van a többi ugyanúgy nézheted az analóg családi kínálatot a megszokott módon, de abba kevesebb adó lesz mert a digitálisba több fér. És idővel az analóg kínálat meg fog szűnni, így az áttérés halasztható, de el nem kerülhető.

A TV-dbe nagy valószínűséggel DVB-T tuner van beépítve(LCD TV-k jellemzően ilyet szoktak berakni), ez csak földfelszíni digitális műsorszórás vételére alkalmas, arra is csak bizonyos esetekben. Műhódas, kábeles vagy IP alapú műsorterjesztés vételéhez a megfelelő tunerrel kell rendelkezni, ezért adja a szolgáltató az STB-t mert amit ő ad az biztos jó a szolgáltatása, teljes mértékű igénybevételéhez.

Ha pl. alap csomagot rendelsz a szolgáltató egy alap STB-t fog adni, ha mondjuk rendelsz egy HD adókat is tartalmazó csomagot, akkor a szolgáltató az STB-t cserélni fogja egy HD-t kezelő példányra. Ha olyan csomagra váltasz amihez merevlemezre rögzítő funkció is jár, akkor olyan STB-t fog majd adni a szolgáltató.

A TV-d beépített tunere csak bizonyos szolgáltatás vételére alkalmas, arra is csak adott feltételek mellett. A DVB-T a földfelszíni digitális műsorszórás, ami talán idén elindul. A beépített tuner nagy valószínűséggel csak a kis felbontású és MPEG-2 jelkódolású videot tudja értelmezni. Ha pl. az idehaza induló DVB-T szolgáltatás nem e szerint fog adni, akkor a TV-d tunere/dekódere nem tud majd mit kezdeni a jellel. Pl. várhatóan jővőre már a DVB-T2 szabvány terjedése várható, nagy valószínűséggel a hazai szolgáltatás is már erre fog alapozni, ezzel a TV-d tunere nem tud majd mit kezdeni, nem lesz képes fogni az adást. Vagy ha pl. H.264 video kódolást használnak majd a régi MPEG-2 helyett, akkor a TV-dbe beépített tunere tudja fogni, de a dekóder már nem tudja értelmezni és megjeleníteni a képi információt. Ezért adnak a szolgáltatók megfelelő STB-t a szolgáltatásukhoz, mert ők olyat adnak amivel biztosan, teljes mértékben el lehet érni a szolgáltatást.
Előzmény: tuzer (5)
tuzer Creative Commons License 2008.03.05 0 0 5

kapsz a szolgáltatótól egy Set-top Box-ot ami dekódolja neked a digitális adatfolyamot és megfelelő kimeneteken csatlakoztathatod a TV készülékhez.

 

Na itt van az eb elhantolva. Erről a kütyüről a tájékoztató levél egy szót sem szól. viszont azt írják, hogy a HBO a jövőben csak vmi általuk beépítendő upc mediabox-on keresztül lesz fogható.

A TV-m viszont leírása szerint az antenna csatlakozón keresztül képes digitális jelet venni, tehát pl. nekem set-top-box sem kell.

 

Ráadásul további kérdés, hogy ugye eddig egy drótra kötve néztünk több TV-t egymástól függetlenül, ez hogy megy majd digitálisan? Merha nem megy, maradok az analógnál.

Előzmény: shabbarulez (4)
shabbarulez Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4
Szépen lassan majd a többi is sorra kerül. Gondolom az omimpiáig még pár további nagyobb városban elindulnak, évvégéig szerintem ez le fog záródni.

Működni úgy működik ahogy leírtad, kapsz a szolgáltatótól egy Set-top Box-ot ami dekódolja neked a digitális adatfolyamot és megfelelő kimeneteken csatlakoztathatod a TV készülékhez.
Előzmény: v_peti (3)
v_peti Creative Commons License 2008.03.04 0 0 3

Na ja. Kiváncsi leszek. Március 31-et mondanak bevezetési dátumnak, élesüzemben, ha jól értelmezem az eddig leírt dolgokat. De csak 4 városról írnak. A többiben mikor lesz digitális adás?

 

Amúgy meg hogy működik? Kapunk egy digitális kütyüt, mint amilyen a beltéri egység, aminek van analóg (hagyományos tévére, videóra) és digitális kimenete is (plamatévére, LCD-re)?

 

 

bindera Creative Commons License 2008.03.04 0 0 2
csak fektetni kell minden reggel:))
Előzmény: Via Galvani (1)
Via Galvani Creative Commons License 2008.03.04 0 0 1
Kábelt adnak, vagy hozni kell?
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2008.03.04 0 0 0
s0k helyen pl UPC.hu
zotya62 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 topiknyitó
Elindultak a tesztek. Milyen tapasztalatok vannak? Hogy lehet tesztelőnek jelentkezni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!