Kerékőrből szerintem a MUTEKI japán márkájuak jók. Ultrakönnyűek és tulajdonképpen kerékcsavarként árulják őket de mindegyik csavar kerékőr.
Hát, szerintem ezeket elég könnyű leszedni. Az ultra könnyűség meg persze előny a rugózatlan tömeg csökkentése miatt, de az átlag személyautón a kerekenként 10-12 deka súlycsökkentés nemigen vehető észre.
Ebayen van többféle is belőle. Kb 20 ezer körül van szállítással.
Ez nem éppen olcsó. Más minőségi termékek 5 és 10 ezer között vannak boltból.
UA-571C, igen jó cucc, könnyen telepíthető, 20 kilogramm, 3 perc alatt összerakható. Csak legyen rajtad azonosítás, mert mindenre lő, ami mozog. Csak ne gagyi RFID, mert azt itt átverik :-)
Fiestámat szeretném megvédeni lopástól. Mennyi esélyem lehet az autó megtartására, így hogy a következőket szereltettem bele?
1. Gyári immobiliser
2. Ford Luxus riasztórendszer
3. DefendLock váltózár
4. PAJZS Vémár rendszer
5. Biztonsági fóliázás mindenhol az első szélvédő kivételével
6. Két különböző kerékőr készlet
Van még valami tippetek esetleg? A biztonság kedvéért még cascot is kötöttem rá, csak sajnálom, hogy nem kapok engedményt az Allianznál a plusz védelem miatt. Gondolom azért, mert a védelem ellenére felrakják trélerre és elviszik. Igaz, hogy riaszt, ha megmozdul, de tegyük fel, hogy a riasztókat valahogy mégis kiiktatja a tolvaj.
Ez világos, ha autót lopsz és elkapnak, érdemes azt vallani hogy csak kocsikázni akartál, ha kellően meggyőző vagy, nem kapsz öt évet csak kettőt felfüggesztve.
De ki a tököm akar kocsikázni más autójával? Meg mi a francnak? Mit lehet egy autóval csinálni egy éjszaka alatt? Egy tisztességes autót az ember szívesen elvisz egy körre, mondjuk egy háromszáz lóerő körüli v8-at vagy ami tetszik, de épeszű tolvaj nem ruház be autólopószerkezetekre egy valag pénzt csak azért hogy kocsikázgasson kicsit.
Ez csöppet sem életszerű. Ne hagyd hogy hülyeségekkel etessenek!
hallotatok már olyat, hogy elviszik az autót éjszaka, de vissza is hozzák.
reggel meg csak annyit látsz, hogy valaki használta az autót, ülés elállítva, nem azon a parkolóhelyen van ahol hagytad, hanem mondjuk mellett hárommal, de semmi sérülés.
létezik ilyen?
Velünk előfordult, igaz, még a nyolcvanas években. Anyukámnak volt egy rozoga 500-as Fiatja, aminek az ajtaját nem lehetett zárni, viszont bármilyen kulccsal be lehetett indítani. Azt rendszeresen használta valaki rajtunk kívül is éjszakánként, de reggelre mindig visszahozta a lakótelepi parkolóba. Egyszer meg is tankolta :-)
Az valahogy olyan világ volt, hogy ezen nem aggódtunk, talán rendőrségi feljelentést sem tettünk. Persze az is benne volt, hogy szegény autó már tényleg nagybeteg volt, ha örökre elvitték volna, az sem lett volna tragédia.
Aztán amikor nekem is lett jogosítványom, épp betöltött 18-cal, éjszakánként én is el-elcsórtam a családi Daciát, villogni a haverok előtt. Asszem azt a szüleim sosem vették észre :-)
hallotatok már olyat, hogy elviszik az autót éjszaka, de vissza is hozzák.
reggel meg csak annyit látsz, hogy valaki használta az autót, ülés elállítva, nem azon a parkolóhelyen van ahol hagytad, hanem mondjuk mellett hárommal, de semmi sérülés.
Őt keressük: 2010.12.13. (hétfő) este 9.02 óta másnál van ez a fekete 520 d BMW, rendszám: AR10BGY, jobb tükör törött, szélvédőben még a magyar hologram (KEX-699). A lopás a II. kerületi Csopaki utcában történt.
Azóta felbukkant egy céges bélyegző, ami az autóban volt és a Röppentyű utcában találták meg.
Nyomravezetőnek magas jutalom, ismeretlen tettesnek vételi ajánlat. 06209344930
Én is hallottam már ilyet. De azért öröm volt tudni, hogy egy hasonló esetben (utólagos riasztó - ECU probléma összekötése) milyen gyorsan tudott lépni egy szerviz, amikor független szakértő bevonását kezdeményezte az ügyfél a vesztes költségére.
Nem tudom,hogy csak nálam emelkedik tízszeresére a lopáscasco vagy másnál is? Idáig 4 éven keresztül kb. 3.500Ft körül volt egy évre,most meg 32.000-et dob ki ugyanarra az autóra a netrisk kalkulátora a következő egy évre. Volt valami változás e téren?Én nem hallottam/olvastam semmit erről.
Tudja fene, én is sorban ezt hallom. Kitalálják a nem garis történetet, vagy ügyfél lassan törzsvendég lesz, csak a hibák nem akarnak szűnni, aztán jön a soha meg nem érkező alkatrész, kölcsönautó nyista, meg ilyenek. Kuplung/váltó elhullást nekem rendesen kezelték, de általában ilyenkor rögtön a vezetési stílusra hivatkoznak, mondván nem rendeltetésszerű használattal bármit ki lehet nyírni egy laza délután alatt.
Ma reggelre a IX. kerület Kosárka sétány 4. elől ellopták piros Volkswagen Polo (9n, 2003-as évjárat, 5 ajtós) típusú személyautómat. Rendszáma IPT-635. Kérem, ha valaki látta vagy tudomása van róla jelezze.
1. Azért ne a mutyi legyen az első, ami kibukik a szánkon, hogy hát "bár gondot nem okoz, de azér' okosba' ki lehet szedni".
2. Vegyük már még egyszer végig a képzeletbeli sztorit az ún. meghibásodásról. A logikai ívét neki. (Betojik az elektronikus brokkoligátló: a., Nyugodt vagyok, mert minden szerviz előtt kikapom a szettet, mint Wunderbaumot a tükörről, fogalmuk sincs, hogy mi volt benne; b., Nyugodt vagyok, mert ha azt mondják, a Cerbi volt a hunyó, akkor kiszedem, visszamegyek, úgyse emlékeznek rá, annyi Cerberosos verda futkároz náluk, mint fehér Astra a területi képviselők '97-es éves dzsemboriján; c., Nyugodt vagyok, mert ha azt mondják, a Cerbi volt a hunyó, akkor kiszedem, elmegyek egy másik helyre, ahol újra kezdem előről. Mit hagytam ki?) ;)