Keresés

Részletes keresés

kz11 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5607

Hát igen elég homokos a talajom, úgy hogy mindenféle műtrágyát kipróbáltam eddig a hiper-szuper (árban is hiper) több hónapos hatásúaktól kezdve a mezei NPK-ig de egyik sem bírta egy hónapnál tovább.

Üdv

Előzmény: rferi (5586)
W9000 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5606

Pontosan!

Nekem valszleg kölyökvakond tett tönkre 40nm gyepet azzal, hogy hajszállal a felszín alatt közlekedett keresztül-kasul. Olyan volt a terület, mint a betörött pókhálós üveg, csak mindez földből. Sorry, nálam elfogyott a cérna és léptem. Ez van. Egyik vaki sem lenne örökéletű, így hát....

Előzmény: Lud (5605)
Lud Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5605
a vaki nem öncélúan túrja szét a földet, hanem gilisztára, pajorra, lótetűre hajt. a tízcentis termőtalajjal ott lehet gond, ha a járatait ennek megfelelően nem 20 centire, hanem csak 5 centire helyezi a föld alá, és ekkor nagyobb pusztítást tud végezni a gyepen, mint pár elszórt lyukacska.
Előzmény: ivaan (5604)
ivaan Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5604

OK!

Köszi

Nagyon komoly !!

Azért veszek egy csapdát arra az esetre ha gyep alá merészkedik, de amig a komposztálót meg a vizóra akna környékét választja élőhelyéül addig semmi gondom vele max hajnalba ha rajtakapom a kis partizánt: ásó lapát és 5km biciglézés után deportálom a patak tulpartjára.

De érdekes, hogy a télvégén hozattam 200 kbm. agyagos földet (mert nagy volt a szintkülömség) a bob-kati széturta letaposta jól és erre került rá az a 10cm töményen termőréteg amibe fűvesítettem. Ebbe az agyagba annyira nem érezheti jól magát a kis gonosz, hogy a fű közelébese ment eddig na kopogju le...  

Lud Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5603
látom kinyesték a moderátorok a hullahegyeket amit nem is bánok.
egy dolog a fű védelmében sittrevágni a vakondot, egy másik lefényképezni és büszkén mutogatni.
kinek van meg a Monty Python jelenet : arisztokrata idióták sportversenye, ahol egy földre lábainál fogva négyirányba kifeszített nyulacskát kell 30 centiről eltalálni a versenyzőknek.
W9000 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5602
:-))))
Előzmény: rferi (5601)
rferi Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5601

Örülök, hogy szereted a szerviztechnikusokat! :)))

Ez nem az állati-hullagyűjtés, hanem az állatihulla-gyűjtés kategóriája.

(egyébként az elsőre is van adalékom, közben rájöttem: meg kell nézni a Kontroll című filmet: na abban van állati-hullagyüjtés :))))))

Linux rulez!

Én is így gondoltam, azért szóltam!!! :)))))

Előzmény: W9000 (5595)
rferi Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5600

Erről csak annyit: a kollégám albérlőjét (ő lakott a lakásában, ahova a kolléga be volt jelentve) hajnali kettőkor keltette fel a rendőrség egy be nem fizetett parkolási cédula miatt.

No comment.

Előzmény: csurtus (5593)
W9000 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5599

Szia Iván,

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=55783611&t=9019759

Ezzel jártam teljes sikerrel, olyannyira, hogy már kölcsön is kellett adnom.

Megtisztult a szomszédság is a kantárosoktól.

A kis nyírfát nem ástam ki, tőből elvágtam, de 100%, hogy a vakond túrta ki a gyökere alól a földet. Az okozott kár 3.000 Ft és 1 év mínusz + a míííreg.

RFerinek: üzenet a múltból...

Előzmény: ivaan (5588)
Frenchbull Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5596
Hi!

Ajánlom a Calcure vagy a Gyomstopp nevű készítményeket, bármelyik gazdaboltban kaphatók.
Előzmény: fassenkugel (5443)
W9000 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5595

Szia Feri,

OFF:

1. Én szeretem a szerviztechnikusokat.

2. Csak adalékot akartam adni Neked a februári  "állati-hullagyüjtés" témádhoz.

3. Valóban védett, de nem az én pázsitom alatt. ;-)))  Eszmei értéke amúgy egy menü ára sörrel. ( 2.000 Ft)

4. Gondolom az otthoni HP1012-esed mellett ketyegő PC-den minden, hangsúlyozom minden szoftver teljesen legális.  Az éjszakai rendőrrazziák erre gyorsabban és szívesebben mozdulnak. Nálam legalább linux fut.

5. Sajnos félrekattintottam, az üres csapda képe helyett került fel...

Előzmény: csurtus (5593)
cserella Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5594
nekem azt írta ki,túl tág fogalom... :) biztos valamit elrontottam
Köszi!
Előzmény: rferi (5592)
csurtus Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5593
Én is szeretem az állatokat, de már megbocsáss: azon a naiv elképzeléseden csak röhögni tudok, hogy egy döglött vakond miatt lekéri a rendőrség az IP-címét, nyomozást rendel el, kimegy és bizonyítási eljárás keretein belül megpróbálja bebizonyítani, hogy:

1.) Valóban döglött állatot ábrázol a fotó
2.) Valóban ő készítette (mármint a fotót)
3.) Valóban ő helyezte ki a csapdát

és felkutatja a vakond tetemét, lefoglalja, majd tartósítja, mert ugye majd milyen jól jön a bíróság előtt, mint tárgyi bizonyíték,

stb.

Szóval őrizzük meg a komolyságunkat. Hős rendőreink családi balhéhoz is csak akkor mennek ki, ha már vér folyik, majd éppen egy feltételezett döglött vakond lesz nekik az évszázad bűnügye...
Előzmény: rferi (5590)
rferi Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5592

5265 hsz.

(Egyébként van itt bal oldalon egy olyan, hogyaszonygya: keresés

Csak beírod: betegség, majd nyomod OK, és lám! :)))))))))))

Előzmény: cserella (5591)
cserella Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5591
Sziasztok!!
Valaki berakott múltkor egy linket a fűbetegségekről, nem tudja valaki,hányadik hsz volt??
Vagy esetleg lehetne még egyszer??? KÖSZI
ivaan Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5588

Hi W900 !

Mesélj csak ?

Ugye hogy a Vak-ondod volt a tetes a nyirva kinyirásába!

Melyik csapdát hasznéltad? 

És hogy deportáltad a kis "görényt"

Azért érdeklődőm ilyen élénken mert nálam a fű alatt kemény agyag van csak 10 cm termő réteg van (szölömagos tözeges gombatrágya), itt nincs is vakond, de a komposztálo és a veteményes környéke úgy néz ki mint a hold felszine. Ha viszont eléri a  veteményest kell tennem valamit ellene, de bántani semiképpen nem szeretném.

W9000 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5587

Nincs vakondom! Nincs vakondom! Nincs vakondom! Nincs vakondom!

Éljen a csapda.

Bau-bau baumax.  :-)))

rferi Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5586

A sok eső, és a sok locsolás kimossa a talaj felső rétegeiből a nitrogént, azért lassult le a növekedése.

A többi tápanyagot kevésbé mossa el, de nyilván azok koncentrációja is csökken, ezért sárgulhat is.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a nitrogén nem tárolódik le a talajban, a víz elmossa, ezért érdemesebb sűrűbben de kevesebbet adagolni, az egyenletesség érdekében!

Előzmény: kz11 (5585)
kz11 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5585

Sziasztok,

Nekem is egyszerre jelent meg több jelenség: mintha megállt volna a fű növekedése+sárgulás(a múlt heti esők ellenére), néhány helyen a gombás fertőzésre utaló jelek is látszottak. Én több szakcikk elolvasása után a Manzate (hatóanyag: mankoceb-ditiokarbamát) nevű szerrel permetezem a gyepemet átlag havonta egyszer (a szomszédok mindíg kérdezik mit csinálok). 1 kg-s kiszerelésben is lehet kapni mely szer a többi dísznövényre is használható. Ennek ellenére meg szokott jelenni foltokban a fertőzés amire azonnal reagálni kell. Csináltam egy fűnyírás-fűszellőztetést (előzőleg áprilisban volt szellőztetve úgyhogy igen tömör volt már a fű- 1m3 száraz fűmaradvány a 450 m2-ről) utána permetezés majd egy műtrágyázás plusz naponta reggeli öntözés. Remélem egy héten belül magához tér a gyep és lehet látni, hogy jót tett neki a kezelés. Most már 3 éves a gyepem de ezeket a műveleteket a tavasz utáni időszakban legalább egyszer meg kell csinálni és tapasztalatom szerint meghálálja a gyep. Gyepszellőztetés összesen 3-szor: tavasszal-nyáron-ősszel.

Üdv

Előzmény: atoms (5569)
ZsuR Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5584
A havi szelloztetessel nem ertek egyet - illetve maskepp tudom, mas a tapasztalatom. A mulch-csal is, de hat ez igy van rendjen, nem?

Amit meg a gombarol irsz - erdekes, arrol csak az a tapasztalatom, hogy van :)). Ha nedves az ido. Ha nem nagyon nedves az ido, nincs. Aztan meg ha sok van felszedjuk - ha nincs sok . . .hat nem torodunk vele. Eddig meg rendbetette magat.

Nalam a talaj inkabb agyagos, szoval a nedvesseg megorzese nagyon fontos - ennek ellenere iden meg nem locsoltam fuvet, igaz a mulchot ott hagyom rajta.

Latom a profi fuveseket, maganszemelynel is, vallalatoknal, parkoknal, golfpalyaknal - mind igy csinaljak, es azert kovetem ezt a modszert. Az eredmenyuk meg magaert beszel.
Az en fuvem sem ronda - igaz nem is golfpalya, no de ott a hely a fejlodeshez, nem? :))

Azt hiszem a megfelelo vagas-szelloztetes-mulch mellett meg nagyon fontos a taplalas es az utanvetes. Keszen vett fu mutragyat hasznalok - havonta, hat hetente - eddig nem sok gond volt a fuvel.
Előzmény: SzáSa (5580)
atoms Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5583

Igen, nekem is vannak a kisfámon sárga foltok a leveleken.

A felülvetés klasszikusan őszi művelet, de pl a szomszédom akkor szór el magot ha épp eszébe jut. Igaz szerintem nem is hatákony mert vagy 3 hónapig szórta mire egyenletes lett.

Előzmény: heady (5581)
cserella Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5582
próbálkozhatsz,de szerintem nem érdemes,ha egyátalán kikel a magok nagy százaléka,mert locsolod egész nap,egy zivatar simán elmossa az egészet
Előzmény: heady (5581)
heady Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5581
új fejlemény: már nem csak foltok vannak a fűben, hanem a gyümölcsfák mellett a fenyőmulcson valami tenyérnyi sárgás gombaszerűség /majd csinálok képet/. úgyhogy tuti a gombától ilyen a fű. hétvégén lepermetezzük. utána lehet a foltokat felülvetni, vagy várjunk nyár végéig?
SzáSa Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5580
Sziasztok!

Ősszel és tavasszal lazítani kell, szellőztetni havonta ajánlott 1 éves kor után, de csak száraz földnél különben gyökerestöl jön a fű.
A gomba ellen a legjobb a megelőzés, kedveli a nitrogént és a nedvességet, ezért kevesebb nitrogén adagolása és több kálium kijuttatása ajánlott év közben is. Ezenkívül ajánlott a szellőztetés, a nyesedéket pedig össze kell gyűjteni. A mulcsozás amúgy is csak tápanyagszegény vízhiányos (pl.: homok) területen ajánlott.
A kalapos gombákat el kell távolítani és vas tartalmú szerrel ajánlott permetezni.

Üdv
Előzmény: ZsuR (5579)
ZsuR Creative Commons License 2006.07.03 0 0 5579
Ha kijott a fu gyokerestol, az annak a jele, hogy nem volt eleg eros. Nem kellene egy eves fuvet szelloztetni meg - ha rendesen elo volt keszitve a telepites nem is szukseges, sot, a ket eves sem.

Az uj fu igazibol harmadik evben lesz eleg eros - de meg akkor sem kell a szelloztetes - ha meg zsakolod a levagott fuvet, meg utana sem. Az en "uj" fuvem hat eves, meg nem kellett szelloztetni eddig - talan iden osszel, es utana szorok majd fumagot.

Az oszi-tavaszi karbantartashoz tartozik a szelloztetes, nem kell tulzasba vinni.
Előzmény: webkaloz (5576)
Dumber28 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 5578
Itt az 1 hetes telepítés
Egészen jól halad...
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 5577

Olvass vissza.

Füvet 2 centisre levágni (több részletben), majd utána a gyepszellőztetőt fokozatosan beállítani a megfelelő magasságra, hogy csak a száraz rothadó füvet, mohát szedje ki.

Megy az szépen ne ijedj meg.

Előzmény: webkaloz (5574)
webkaloz Creative Commons License 2006.07.03 0 0 5576
Ahol kipróbáltam ott egy kicsivel több mint 1 éves! De ahol 2 éves ott is ugyan az lett az eredmény!
ZsuR Creative Commons License 2006.07.03 0 0 5575
Mennyi idos a fuved?
Előzmény: webkaloz (5574)
webkaloz Creative Commons License 2006.07.03 0 0 5574
Sziasztok! Lenne egy nagy problémám, vetem egy Alko fűszellőztető és lazító gépet kemény 32 Eft-ért és próba után (fűszellőztető) mintha rotációs kapával mentem volna végig még az a szerencse, hogy csak egy részén próbáltam ki. A nagy részén kiirtotta a füvet és a leg kisebb fokozaton csináltam, ha nagyobbra állítottam márt a földet, szedte.
Ettől most nagyon kivagyok, most kidobtam 32 ezret az ablakon? Vagy mi lehet a baj? Ötleteket várnék! Előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!