Keresés

Részletes keresés

BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 250
Tévedsz, mi "kisredőrök" vagyunk. A nagyokat általában politikai alapon is (!) választják ki. Mi parancsokat teljesítünk és nem léphetünk át kompetencia szinteket. Mi nem vizsgálhatunk olyan ügyeket, ami nem tartozik a hatáskörünkbe, főleg politikai irányultság alapon tilos ! Ha nem így lenne vége lenne a demokráciának és a jogállamnak, mert bárki bármikor jöhente, hogy akik most vannak szemét elnyomók... döntsétek meg...stb.
Van ilyen, ezt úgy hívják katonai diktatúra. Biztos erre is lennének jelentkezők, de szerintem a nép kb. egy hét múlva már nem akarná látni az állig felfegyverzett, BTR-80-asokkal jáőröző rendőröket, akik a 22.oo óra utáni kijárási tilalmat ellenőrzik és lőnek mindenre ami mozog.
Rendőrként megéltem már sok kormányt és sok belügyminisztert... Rendőrként nem sok különbséget vélek felfedezni politikus és politikus között. Éppen úgy viszonyulnak hozzánk, hogy hatalmon vagy ellenzékben vannak-e.
Állampolgárként van egy irányultságom, ezért vagyok jobboldali szavazó.
Előzmény: breien (247)
toloba Creative Commons License 2006.12.29 0 0 249
Próbálkozz, lehet, csak nem mindenki érti és esetleg rádpirít...
Előzmény: Uriella (245)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 248
Sajnos, naponta hasonló csatákat kell vívni verbálisan. A legérdekesebb, hogy a többszörsen visszaeső bűnözőkkel sokkal hamarabb meg lehet értetni magad, mint sokszor a "normális" állampolgárral. Ők gyakran kompromisszumkészebbek, mint a politizáló polgár...
Előzmény: toloba (241)
breien Creative Commons License 2006.12.29 0 0 247
Látod, a ti érdekeiteket is az szolgálja, hogy minnél hamarább / nem várni a következő jobbos kormányra / felderíteni ezt a szégyenletes ügyet. A bűnösöket átadni a bíróságnak, / beosztástól, "mentelmi jogtól" függetlenűl / hogy megkapják végre megérdemelt bűntetéseiket, amiért visszaélve a hatalmukkal, a saját nemzettársaikra rontottak brutálisan.

Ez legalább szakmai feladat lenne számotokra, hisz ezt tanultátok, erre készültetek eddigi életetek során. Rendőrnek, csak az megy, aki hivatástudatot érez a törvényesség betartása, a rend, az állampolgárok szolgálata iránt.

Vesetek véget annak az eddigi gyakorlatnak, ami arra kényszerített benneteket, hogy a saját "testvéreietekre" uszítsanak benneteket.
A tavalyi "nagy gazdatüntetésen " is beakartak vetni benneteket.
Nem ezen a gárdán múlott akkor sem, hogy erre nem kerűlt sor.

Döntsétek el végre, hogy egy gátlástalan gárda "kapcarongya" akartok e lenni, vagy a hazátokat, a "családotok" békéjét, biztonságát kívánjátok szolgálni?

A döntés, most a ti kezetekben van.
Előzmény: BlackByrd (240)
Uriella Creative Commons License 2006.12.29 0 0 246

Francba..

:-/

 

 

:)

Előzmény: BlackByrd (244)
Uriella Creative Commons License 2006.12.29 0 0 245

Jóvanna, már próbálkozni se lehet?

:)

Előzmény: toloba (243)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 244
Nincs rá jogszabály, hogy mit nem viselhetnek. Általában a civil ruhásoknak az "alkalomhoz" illően kell öltözniük. Mondjuk egy utcai tüntetésen nem biztos, hogy a rókabunda a jó, habár már láttam ilyen tüntetőt is :)))

Az elkúrtuk feliratú pólós rendőrökről készült felvétel még jóval korábbi minden rendzavarásnál, csak ezt szívesen használják fel. Azok egyébként egyenruhások voltak, és szerintem vettek vagy kaptak valakitől ilyen pólókat és abban ökörködtek. Szoktak ezek a fiúk ilyen hülyeségeket csinálni... azért van nekik olyan szigorú parancsnokuk mint én, hogy jól leba&am őket ilyenkor :)))
Előzmény: Uriella (239)
toloba Creative Commons License 2006.12.29 0 0 243
Sztem rosszul érted...és akarod is, rosszul érteni...
Előzmény: Uriella (239)
toloba Creative Commons License 2006.12.29 0 0 242
Tévecc...törvényes...
Előzmény: Uriella (227)
toloba Creative Commons License 2006.12.29 0 0 241
"Ha beleolvasos jobban a topikba, megláthatod, hogy nem sokan adnak nekem itt igazat, "

Kicsit másképp, de mondtam a legelején.
rendőr vagy - belegázoltál a csürhébe - és a szöveged nem illik az általuk vizionált szarba...és ezen az sem segít, hogy a gondolkodásmódod jobboldali, sőt, még tán ront a helyzeteden....sokkal kevesebbért lehazaárulóznak bárkit.
Persze, ez ne vegye el a kedvedet, nem is azért írom. Többségében elfogadható, jó a hangnem...
Előzmény: BlackByrd (185)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 240
Nagyon jó a kérdésed! Megmondom, döntsd el, hogy néhány (tudom egy is sok) jogtalan rendőri magatartásból az egész testületet elítéled-e. Döntsd el, hogy a jogállam vagy az anarchia híve vagy-e. Szavazzátok meg, oszlassátok fel a rendőrséget... de aztán ne csodálkozzatok semmin. Csak egy rossz példa: Iraq. Nagyon rossz példa, mert ott diktatúra volt, stb... de nézd meg mit szenved az USA, hogy rendőröket képezzen ki és helyreálljon a béke... polgárháború van.
Ne tartsd be a szabályokat, mert láttas a TV-ben, hogy 10-20 vagy akráhány rendőr szabálytalan volt... Persze akkor más se fogja. Lehessen gyilkolni, rabolni, ittasan vezetni... következmények nélkül. Tudod ki halna meg először? Ti ! Égymás és a bűnözők kezei által ! Ezt jól gondold át, mielőtt kifogást kerese, hogy holnaptól miért nem bízol a rendőrbe és miért nem fogadod majd el amit mond...
Előzmény: Törölt nick (234)
Uriella Creative Commons License 2006.12.29 0 0 239

Tehát..ha jól értem ...nem viselhetnek Gyurcsányellenes feliratú pólót egy Gyúrcsány elleni demonstrációban?

 

Erre van valami jogszabály is?

 

 

Előzmény: BlackByrd (238)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 238
A jogellenes és nem jogellenes tömegben is lehetnek civilruhás rendőrök. Nem ösztönözhetnek bűncselekmény elkövetésére, nem uszíthatnak, csupán szemlélődnek és jelentenek. Végső eset amikor ők beavatkoznak.
Előzmény: Uriella (231)
toloba Creative Commons License 2006.12.29 0 0 237
Megírta az elején, nem eccerű rohamrendér...
Előzmény: Törölt nick (211)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 236
Fékörívben van az, csak be van rogyasztva középen, nézd meg a képet !
Előzmény: Álné Vendel (230)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 235
Senki nem kapott parancsot arra, hogy öregeket és gyerekeket verjen... Egyáltalán arra, hogy a rendőrség "verjen" valakiket... Az események egymás után következtek, jól nyomon követhetően. A feloszlatott tüntetők a jogatalanság talaján álltak, teljesen jogszerű volt velük szemben a rendőri intézkedés. Ha ennek során valakit jogtalanság ér van lehetősége jogorvoslattal élni, ettől a rendőri intézkedés összessége még jogszerű és indokolt volt.
Azt is meg kell tanulni a rendőrnek, hogy arányos és emberséges legyen, de a tüntetőnek is ha oszaltás van akkor pucolás onnan, nincs drukkolás, ÁVH skandálás nézelődés mert pórul járhat. A tömegoszlatás nem hétvégi program a vidámparkban.
Előzmény: Álné Vendel (228)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.29 0 0 234

OK!

Akkor osztozol abban a szégyenérzetben, amit én állampolgárként érzek, a rendőrség viselkedése miatt. Nem az egyes rendőrök viselkedése miatt, hanem a rendőrség viselkedése miatt, Mint testület viselkedése miatt.

 

Mondd!

Mit érezzek én okt 23-a után azzal a rendőrséggel szemben, amelyik akkor és ott úgy viselkedett, ahogyan semmiképp nem kellett volna, mikor egy képviselője megállít egy kátyús és felfestetlen úton itt Békésben, és azt mondja, hogy 50-el mentem egy olyan 30-as táblánál, amit útjavítás helyett tettek ki?

 

 

Előzmény: BlackByrd (220)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 233
"Ettől embereségesebbek voltak az MTV-nél tüntetők (és nem rendbontók!!) akik kiszedték az égő vízágyúből a két rendőrt, akikket Ti rendőrök!!! szintén magukra hagytatok."

Azért ezt gondold át mégegyszer,mert nevetségessé válsz ! Nem gondolod, hogy mindjárt megdícsérjük azokat akik szétvernek és felgyújtanak egy vízágyút, de aztán elengedik a redőrt ahelyett, hogy bentégne.... hú de dícséretes hőstett.

Egyébként a vízágyúsok otthagyása valóban nem volt szép. Sem azoknak az otthagyása akiket a Tv lépcsőjéről lerángattak...Na én pl. ennyiben vagyok más. Ott én akkor lőttem volna. Nem a tömegbe, hanem célzottan lábra (vagy ahova) egyesével. Jogszerű is lett volna, de leht, hogy a következmények beláthatalanok... mondjuk mérlegelni, hogy mi lesz... nem mindig van idő, és olyan messzire nem is szoktam gondolkodni ilyen szitukban.
Előzmény: Álné Vendel (225)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 232
A "kiszorítósdi" hajnal kettőkor kezdődött. Azt a műveletet más irányította és más irányított később. Egyébként aki később irányított személyesen ismerem, egy mokány öregúr, aki sajá maga is megsérüla TV székháznál, mert ott volt az emberei között és kapott jónéhány követ a fejére is...
A dohány utcánál már azért voltak, mert azt szigetelték... de van valahol fent a neten a rádióforgalmazásról egy jegyzőkönyvi kivonat, keresd meg abban sok adat benne van !

Egyébként jó helyen voltak, jó messze az Astóriától, mi sem kívántuk, hogy egyesüljenek a tömeggel (ki az a marha akinek jó ha 2 ezerből 20 ezer lesz?), csupán ők mindenáron arra akartak menni és egyesülni a fideszesekkel. ÍMeg volt ám ez tervezve a részükről is !
Előzmény: Álné Vendel (221)
Uriella Creative Commons License 2006.12.29 0 0 231

Olyan jó 30asnak tippeltem őket.

Úgyhogy marad a második variáció.

Azt egyébként nem ítélem el, hogy segítettek a bajbajutott kollegájuknak, sőt.

De mi a fészkes nyavaját kerestek ott egyébként???????

Előzmény: Álné Vendel (229)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 230
Nem félkörnek kellene lennie a hátán a feliratnak??????
Előzmény: BlackByrd (226)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 229
Én úgy tudom egyetemisták...

De valóban rendőrök, akkor ... valóban mocskos a dolog.
Előzmény: Uriella (227)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 228
Van egy 10. kérdésem, de ez összetettebb:

Szerinted ez így volt helyes, ahogy ez a rendőrség részéről megtörtént? Nem fordult meg a fejedben, hogy megtagadod a parancsot? Nem érzel szégyent amikor látod, hogy az öreget, gyereket verik? Ezek után csodálkozol, hogy semmibe se tartunk titeket?
Előzmény: BlackByrd (224)
Uriella Creative Commons License 2006.12.29 0 0 227

A "kiszedők " is rendőrök voltak.

Beszivárgottak, beépítettek.

És innentől mocskos a dolog.

Előzmény: Álné Vendel (225)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 226
Sajnos túl régi a ruhám a cimkén semmi nem látszik, csak belül van egy Szegedi Ruhagyár embléma.
Előzmény: Álné Vendel (215)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 225
Én csak valószínűsítem, hogy egyrész akkora számú volt a kényszerítő eszköz alkalamzás, hogy erre nem volt külön elég erő (létre lehet hozni elsősegélynyújtó szolgálati csoportokat a csapaterőn belül) és menni kellett tovább

Én azt úgy fordítom le, hogy simán fejenlövöm, megrúgdosom oszt majd csak lesz vele valami. Meghal a kövezeten, vagy elvánszorog az orvoshoz ha tud, vagy ha viszik. Ettől embereségesebbek voltak az MTV-nél tüntetők (és nem rendbontók!!) akik kiszedték az égő vízágyúből a két rendőrt, akikket Ti rendőrök!!! szintén magukra hagytatok.
Előzmény: BlackByrd (223)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 224
2006.11.12-én kelt ezzen a nickel az első hozzászólásom !
Előzmény: Álné Vendel (214)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 223
5.-re a válasz:
Akivel szemben kényszerítő eszközt alkalmaz a rendőr és az megsérül, köteles elsősegélyben részesíteni, ha kell mentőt hívni, orvoshoz vitetni. Ha nem komoly a sérülése akkor is kötelező előállítani, ugyanis be kell azonosítani és jelentést kell írni róla, és egyébként is ha jogszerű volt vele szemben az intézkedés nagy valószínűséggel vbalamilyen jogsértést követett el, amiért akár őrizetbe is lehet venni és eljárást kezdeményezni ellene. Ha sérülttel nem így járnak el az akár segítségnyújtás elmulasztása is lehet, ami bűncselekmény.
Én csak valószínűsítem, hogy egyrész akkora számú volt a kényszerítő eszköz alkalamzás, hogy erre nem volt külön elég erő (létre lehet hozni elsősegélynyújtó szolgálati csoportokat a csapaterőn belül) és menni kellett tovább... valamint feltehető, hogy volt ezek között jogtalan intézkedés, aminél meg eleve nem akarták bevinni stb. mert akkor adni kell hozzá nekik is a nevüket.

6.-ra a válasz
A tömegoszlatásnál a tömeget felszólítják, hogy hagyja el a területet és azt is megjelölik, hogy merre... Nos aki a túloladlon van, és pjzsot, sisakot hord, gázálarc van rajta, fegyver az odalán, ő a rendőr. Nem nehéz megismerni. Rendőr egyenruhát csak rendőr húzhat fel, ha más teszi az szabálysértés, tehát jogtalan, büntetés jár érte.
Egyébként mindenki jön itt az azonosító jelvénnyel... Miért az nem lehet hamisítani ? A rendőri intézkedésnek mindenki köteles alávetni magát, ezt törvények írják elő !
És ez akkor is kötelező, ha vannak, voltak jogtalanul intézkedő rendőrök. Ettől még másnap nem mondhatja senki azt, hogy tegnap megvertek jogtalanul, ma nem engedelmeskedem.
Előzmény: Álné Vendel (213)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 222
Az eseményekre semmilyen befolyással nem volt, én egy egyszerű magamutogató manusnak vélem aki sokat nézett harctéri tudósításokról filmeket és benézte magának, hogy ő is ilyen nagy tudósító

Kesztyűt is kapott??????
Előzmény: BlackByrd (218)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 221
"Akkora erőket vont el ez, hogy az eltereléshez szükséges erő, technika akkor még nem állt rendelkezésre, csak kb. 18.oo-19.oo óra körül szabadultak fel az erők. A művelet irányító "látta" a helyzetet, de a megoldáshoz erőt nem tudott szerezni."

Tudod mi ezzel a bajom? Hogy az MTV-nél megvolt az erő. Mégsem vetették be.

Másrészt pedig az irányító nem hibázott??? Ha tudja, hogy ennyi és ennyi rendőrre van szüksége, akkor minek kezdtek bele egy kiszorításos dologba? Miért nem voltak ott jó helyen, jó messze az Astoriától?

Ha pedig ennyi rendőröm van csak, akkor miért nem a tömeget védem? Az emberi áélet fontosabb mindennél. A Dohány utcában pl. nagyon sok rendőr állt. Arra viszont. ők nem engedtek el mindket. Megpróbáltuk. Senkit sem. Ott minek voltak?

Ja, és nekünk bezzeg sisakot sem adtak.
Előzmény: BlackByrd (218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!