Persze hogy gondolkozom. :-), és tudom hogy felvet egy két biztonsági problémát, de Pl Active form -al "akármilyen" programot el tudsz indítani. Jó persze igaz a böngészőben le lehet tiltani, de megfelelő érvényes aláirással ellátott oldal....
De nem is ez a lényeg.
Akkor semmilyen uton módon nem tudom úgy megoldani a dolgot hogy a ne keljen a felhasználónak kiválasztani az adott fájl?
Active form?????
oszinten, gondolkozol is amikor ilyet akarsz? :)) Kepzeld el hogy barki barmikor barmilyen file-t lehuzhatna a gepedrol, anelkul ohgy tudnal rola.
Termeszetesen ilyent nem lehet, az input type=file value-jat nem tudod irni js-bol se. Ugy megerted miert.
Egy oldalon keresztül egy file -t szertnék feltölteni az user gépéről a szerverre. Namármost ha a user kiválasztja a filet akkor nincs semmi gond, fel tudom tölteni, de nekem úgy kellene hogy nem ő válassza ki a fájlt hanem én mondom meg hogy hol van.
Valahogy így próbáltam:
Az a gond hogy nem tudom megváltoztatni a fajl változó értékét, próbáltam javascript ben is megváltoztatni az értéket.
Köszi.
Üdv.
.....
copy ( "$fajl", "$feltoltes_konyvtar/$fajl_name") or die
("Nem lehet másolni");
.....
?>
Van egy adatbázisom, amit phpMyAdmin 2.3.0 és MySQL 3.23.52 alatt mentettem le, és ezt amikor fel akarom tölteni egy phpMyAdmin 2.0.5
MySQL 3.23.49 rendszer alá, állandóan hibaüzenetet kapok. (Természetesen fölfelé kompatibilis, amit a régebbiről mentek le, azt az újabba simán fel tudom tölteni).
Milyen beállításokkal mentsem le a 2.3.0 alatt, hogy ne kapjak a 2.0.5-nél hibaüzenetet (ilyen mysql error near ... típúsut)?
hupsz, tenyleg nem az scan-t akartam odairni :)) Raadasul a sscanf helyett sprintf akarodzott volna, legalabbis igy utolag gondolom, mert akkor csak beirtam valamit:)) igazabol a kerdest se ertem, marmint annak ertelmet, azaz gondjat:)
A scanf()/sscanf() sztringből próbál formátum alapján értékeket (számokat, szövegeket, stb.) kihámozni.
Párja, a printf()/sprintf() értékekből formátum alapján gyárt szöveget, amit vagy kiír (printf()), vagy sztringbe tesz (sprintf()) - amit PHP-ben visszaad eredményként.
A helyes megoldás a hihetetlenül érthetetlen és bonyolult:
sprintf("%02d",$i) lett volna, de ma úgy tűnik senki sem nyer hangszórót... :/
mivel nem kiiratni akarja:)) mondjuk ott az sscanf esetleg, de talan legyegyszerubb:
$szam = str_repeat("0",1).$szam;, ahol mondjuk az 1 lehet dinamikus:) Persze semmivel sem jobb a $szam = "0".$szam; -nal, max ha irunk ra 1 fgv-t.
Olyat szeretnék igazából, hogy a $i-vel (1-31-ig) végigfuttatott for ciklusban az egyjegyű $i-kből egyből kétjegyű (0x) legyen, hogy az így keletkező input kerüljön majd elmentésre adatbázisba dátumként.
Meg tudnám oldani bonyolultabban, csak gondoltam, hátha van erre valami külön kis fv., amit nem ismerek.
masik php-bol csak akkor ered el, ha neki is oda postoltad. Minden php egy uj oldal,alapvetoen semmi kotodes kozottuk.
form -> php, itt sessiont nyitsz, post datakat beteszed session valtozokba: $_SESSION["post"]["x"] = $_POST["x"];, atkuldod usert masik oldalra, persz vigyazol, hogy session azonosito is atmenjen, lasd session doski, majd 2ik php-> session start, es a $_SESSION["post"] -bol amit elozoleg letrehoztal, kiolvasod megfelelo ertekeket.
van egy kis problémám:
Ha egy html input tagbe behozok egy szöveget, amit a felhsználó ír be, azt elméletileg el kéne érnem egy másik php fájlból is, amit a form submit után hív meg. A gond az, hogy nem érem el, csak úgy, hogy $_POST[változó], nem pedig simán $változó
Innentől fogva a session se tárolja megfelelően a bejegyzett dolgokat, semmit nem tudok elcsalogatni belőle az id-n kívül.
Szerintem valami beállítási problémáim lehetnek a php-vel
Apachon van és Windows alatt.
Csak próbáld meg logikusan végiggondolni, hogy ez az index.hu hogyan is működhet. Itt is ugyanaz a feladat. Vannak topicok, és vannak userek. Nálad is más szinnel jelenik meg egy topic, ha új üzenet van benne. Hogy lehet ezt legegyszerübben megoldani?
A user - osztálynak van olyan eleme hogy kedvencek osztály, és ennek is vannak elemei, a kedvencekhez tartozo utolsó olvasott hozzászólás sorszáma, és a kedvenc topic címek.
Ha egy user belép, egyszerűen végignézi, hogy van -e a kedvencekben szereplő tételhez új hozzászólás amit az üzenet sorszámmal tudsz megoldani. Ha van nagyobb sorszámú üzenet az adott topichoz, akkor ott van új üzenet.
Természetesen ezt "végtelen" user esetén adatbázisban kell tárolni.
Nos akkor miért nem adsz minden szálnak/üzenetnek egy egyedi linket, felhasználva, hogy a böngésző más színnel jelenítni meg a már meglátogatott linkeket, mint az újakat?