Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.30 0 0 4
Lehet például vágni. Természetesen megfelelő szerszámmal. Merev, síma papírból (pl. lyukkártyából) egy tökéletes kés és megfelelő vonalzók segítségével pontos keretet, maszkot vághatunk sztereó diákhoz. Tapasztalatom szerint még mindig az eredeti márka, az Olfa a legjobb, és egyre többféle ügyes szerszámot készítenek a ~ vágásához. Például az olcsó, de precíz és ügyes paszpartu vágót, de az eredeti, matt fekete vagy rozsdamentes alapkés sohasem hiányozhat a papírjaink közeléből.

Lehet például ragasztani. Nem is gondolná az ember, mennyi ügyes és tiszta ragasztási technika és eszköz található. Kedvenceim a Pritt Roller szalagos ragasztógép és újabban a 3M Photo Mount ragasztó spray.

Lehetne például kasírozni, ha lehetne még valahol enyves ragasztószalagot találni.

Lehet rá például írni, erre ott van a tollas-ceruzás topik.

Lehet például betétlapot nyomtatni/lyukasztani a gyűrűs naptárhoz, hogy a legfontosabb jegyzeteinket, telefonszámainkat, idézeteinket ne csak képernyőn olvashassuk.

Lehet például elborzadni embertársainkon, ahogy teli marokkal tudnak megragadni és összegyűrni egy darab papírt.

Lehet például reménytelenül keresni nagyon vékony papírt, ami ennek ellenére finom felületű, nyomtatható, írható és sík marad, nem úgy, mint a régi hivatalokból jól ismert átütőpapír, ami inkább a rétestésztához hasonlatos.

Lehet rá fényérzékeny réteget tenni, és arra rávilágítani bizonyos eszközökkel, majd pedig lötybölni, szárítani és akkor még csak elkezdődött a móka... :-)

Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3
lehet érte dolgozni.:O((( jó sokat. jó kevésért. :O((

tároló dobozok papirból??? csinálni? nem 1xübb fogni egy üres dobozt, és mondjuk befested szépre. nem kell hozzá olló, kés, ragasztó, centi, ceruza, vonalzó, hely, idő, energia. :O))

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.30 0 0 2
Szia! Imadom a papirt, olyan sokoldalu.

Otthon a TESCO-ba jartam csomipapirert mert ott szep es eros papirokat is arulnak. Nem mondom, hogy olcso, 168,- Ft volt egy-egy iv a nagyobbikbol.

A konyvkotes sajna nem az erossegem mert egy kicsit turelmetlen vagyok, de dobozokat csinaltam, vastag karton es ontapado tapeta felhasznalasaval. Meg ma is dobozok. Persze ontapi helyett lehet sima papir is fozott ragasztoval de mint emlitettem ez nekem tul lassu.

Előzmény: GPF (-)
originalqszi Creative Commons License 2001.08.30 0 0 1
Képzeld, már régen megvolt a ragasztópisztolyom, csak azt nem tudtam, hogy azt ippeg papírragasztásra kellhasználni:DDDDD Múltkor láttam a TV-ben, azóta a jelmezeket már avval csináltam:))))))
Előzmény: GPF (-)
originalqszi Creative Commons License 2001.08.30 0 0 0
az olyan 0 valóságtartalmú, nem????
GPF Creative Commons License 2001.08.30 0 0 topiknyitó
Beszéljünk egy kicsit a papírról. Vagy inkább arról, hogy mit lehet vele kezdeni.

Írni rá, csomagolni vele, bekötni az iskolai füzeteket, könyveket, lakást díszíteni, dobozolni, kisbútort csinálni belőle, házilag meríteni, saját kötésű könyvet készíteni, képet keretezni, hajtogatni, tapétázni... és még ezer dolgot.

Tippeket, trükköket, beszerzőhelyeket, ötleteket cserélhetnénk.

Pár téma ami most foglalkoztat:

Hol lehet szép, viszonylag erős csomagolópapírt kapni?

Köttök iskolacuccokat? Mivel, hogyan?

Házilagos könyvkötés? Én már próbáltam, van ami szép lett, van ami nem. Ennek trükkjei?

Milyen ragasztót érdemes használni?

Strapabíró dobozokat szeretnék, kicsit közepeset, nagyot, szépet. Miből hogyan?

Más témák is jöhetnek, minden ami papír.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!