Ez nem fog működni szerintem, de ha már megrendelted legalább megbizonyosodsz róla. Az OBD II, az az a diagnosztikai rendszer nem kiépíthető utólag. Vagyis de, csak az többe kerülne, mint az autó egy új ECU-val.
Én vettem neten egy occó kínai KKL-VAG kábelt, feltettem Linux alatt egy XP-t virtuális gépbe és azon keresztül tört VDCS és VAG-COM szoftverekkel dolgoztam. Ezzel olvastam ki hibakódokat, állítottam be alapjáratot. Tökéletesen ment nekem, de én informatikus vagyok, szóval az egyik végéhez azért érts, mert különben kárt tehetsz az autódban.
MÁS:
Valaki nem tud occóért toronymerevítőt? Használt, bolti, bármi jól jönne. Előre is köszi!!
Kerestem a fórumon termosztát témában, viszont nem leltem válaszra. Cserélnem kell, mert 70-75 fok körül nyit az enyém, és ez alacsony. Amit néztem bele Bárdinál az egyik 80, másik 88 fokos lehet. Érdemesebb a magasabb kapcsolásút választani? Dicsérve volt a lengyel gyártmány (amit nem fogok megrendelni netről..), az hány °C-nál nyit?
Szia! Minden feliben van ODB csatlakozó! Nem ez a kérdés hanem az, hogy I. vagy II.?
A csatlakozót a jobb oldalon a biztosíték tábla mellett találod. Az enyémben sajna I.es és ez nagyon kevés adatot ad ki. DE ami fontos az az, hogy az ODB II. vevővel nem fog működni! A fiam vett egy ilyen ODB-Bloetools kütyüt de nálam csak a led világít rajta de adatokat nem közöl! Ha(?) jól tudom az újjabb feli II (octavia orr) jött ki ODB II. csatlakozóval.
A fogyasztásnak ez a formája amúgy is csak egy placebó.............
Bemész a kedvenc kutadhoz teletankolod egy kattanásig aztán mész és a következő tankolás ugyanígy. Akkor kapsz kb megközelítően jó eredményt. A menet közbeni az csak ~kb eredmény....
Friss Skoda Felicia (1996 1.3 GLX) tulajdonos vagyok és lenne pár kérdésem.
Szeretném pontosan mérni a fogyasztást és más diagnosztikai adatokat legjobb megoldásnak ezt találtam: ELM327 BLUETOOTH diagnosztika INTERFÉSZ amit rákötök a az odb 2 csatlakozóra aztán telón látom mi hány méter az autóban :) de itt jön a problémám ugyanis nem találtam az enyémben odb 2 csatlakozót.
Kicsit utánajárva az derítettem ki, hogy 1996-ban kezdték el belerakni ezt a csatlakozót szóval vagy van csak nem találtam vagy nincs.
A kérdésem az lenne, hogy ha van benne odb 2 akkor hol lehet esetleg kiszerelték lehet-e bele szerelni vagy régebbi diagnosztikai csatival van-e hasonló módszer amivel a pillanatnyi fogyasztást tudnám mérni.
Szia láttam árulod a kompjutert!Kérdezni szeretném tőled, tudnál nekem segíteni abban mi mit mutat? Valamint az óracsoport hátulján van egy állító gomb az mire való?Választ előre is köszönöm!
Igen, hallhatóan zörög kicsit alapjáraton, szerelőm is mondta hogy következő olajcserénél (tavasszal) cseréljük ki, viszont ez tényleg hihetetlen hogy a minőségirányítás ilyen hajszolása mellett ilyenek a dolgok minőségi szempontból. Esély sincs akkor VIKA-n kívül mást beszerezni, igaz?
Kormányművi kérdésedre a válasz pedig, hogy igazából nem tudom. Annyit mondott a szerelőm, hogy bezsírozzuk mert valószínűleg csak ki van száradva. Holnap megyek egyébként, kiderül :)
Ha érdekel valakit hűtőrendszer felújításáshoz Felicia 1,3-hoz való hűtő és fűtő radiátor (dán NISSENS gytm.) hűtőhöz csatlakozó két vastag gumicső, egy vízpumpa (SKF) és egy 75mm átmérőjű Skoda embléma. (hantosf kukac freemail)
Sziasztok! Skoda feliciához van valakinek működő komplett szivargyújtója? Mert ha rendelek pl az ebay-ről! Akkor a műanyag házába hogy tudom bele tenni? Nem látom rendesen hol -mi fogja!?
Válaszokat a nemetrichard19@gmail.com ra várom, mert itt nem mindig vagyok fenn. Köszi ;)
Újban 150ezer körül van a 3 db műanyag, a bontottat meg max. ajtóval együtt adják el állapottól függően szintén nem olcsón. Én 1,5 évet vártam, amire lett ilyenem, meg használható (új) platóajtóm.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy a platóhoz kellene nekem ilyen műanyag burkolat. Ugye arra gondolok ami a plató szélein megy végén + a platóajtóra is kellene. Előre is köszönöm a válaszokat! További skodálatos napot mindenkinek! Peace.
Alacsony benzinnyomás mellett olyan lesz mint a fűnyíró:-)) Mivel az injektor nyitvatartási idejének szabályozásával ad plusz üzemanyagot a gyorsításhoz. DE mivel kevés a rendszerben a nyomás mert az elvételkor a gyári érték alá esik a nyomás a rendszerben így nem lesz megfelelő a dúsítás. Sajna nincs egyetlen autóban sem üzemanyag nyomás érzékelő ami alapján a nyitási időket az átfolyás függvényében kiszámíthatná a vezérlő, Ezért csak a Lambdára)ami ugye lusta), meg a légtömegmérőre hagyatkozik(ami meg valami??) Van egy túlnyomás szelep amit valamikor beállítottak. Azóta átfolyt rajta több ezer liter üzemanyag, ilyen olyan lerakodásokat okozva esetenként teljesen lezárva. A központis-hoz készítettem egy állítható nyomásszabályzót ennek a rajzát fel is raktam annó'. Innen a tapasztalatom amikor ezt állogattam akkor néztem a teljesítmény és a fogyasztás alakulását is. Lehet a nyomással játszani, kinek mi a fontos, a fogyasztás vagy a teljesítmény. Mert ugye benzin nélkül nincs LE...........
Szia! Hát nem! Azért nem, mert fordulaton sokkal nagyobb az áramlás és akkor amúgy is 90%-ban zárva van a túlnyomás szelep normál és !jó! rendszernél is! Viszont alapjáraton és alacsony 1500-2000-es fordulatnál még a magas nyomás miatt sokkal több anyagot tol a motorba. Az felett meg már igen ritkán vagy egyáltalán nincs nyitva a túlnyomás szelep..................
Ráadásul a lambda is el van öregedve és lassan reagál a változásra(ha?) így ez a fogyasztás simán belefér.
Szia! Annak a CO értéknek lehet a nyomástartó szelep az üzemanyag rendszerben. Aminek az a szerepe, hogy megfelelő nyomáson tartja az üzemanyagot. Ha ez nem nyit ki akkor sajna azt is valahova el fogja nyomni valószínűleg a motorba. Ez jelenthet akár több literes túlfogyasztást is.....
Nemrég kértem itt tanácsokat sokat fogyasztó felíciámmal kapcsolatban, csak egy kis helyzetjelentést szeretnék, több részletben egészen a megoldásig, hátha a későbbiekben másnak segíthet.
Ma volt az első lépés, elmentem egy autóvillamosság szerelőhöz, aki egy CO mérést javasolt, ezt meg is csináltuk.
Az értékek: Alapjárati CO: 2,95
Lambda: 0,92
Fordulat alatti CO: 0
Lambda: 1,01
Ez alapján ő azt mondta, hogy kicsit "lusta" a lambda szonda, illetve hogy szerinte a befecskendezésnél van valami, ezért adott egy adalékanyagot a tankba, hogy ezt autózzam ki, elvileg a befecskendezőket tisztítaná, utána pedig ismét megméri az értékeket. Lehet hogy lehúzás az adalék, de majd meglátjuk.
Ezen kívül még tanácsolta a fojtószelep tisztítást, illetve a gyertyákat mondta, mint lehetséges ok. A gyertyáim 2 évesek.
Egyenlőre ennyi, ha bármi észrevételetek van, ne tartsátok magatokban :) Minden jót, Üdv!
Viszont, ha csak "illene" cserélni, mert pl. még nem lett cserélve, (de még nincs hangja), akkor hagynám benne a régit. Ha zörög, zakatol alapjáraton, akkor úgysincs más megoldás, mint beszerezni egy újat.
Csere esetén lélekben fel kell rá készülni, hogy kb. 2 év múlva megint cserés lesz. Mondom, technikailag nem okoz gondot, nem is kifejezetten drága, de bosszantónak bosszantó a (nem)tartóssága.