Az alábbi PHP részlettel akadt egy kis problémám:
for($i=1; $i<3; $i++)
{
$min=$i;
for ($j=$i+1; $j<4; $j++)
{
if ($atlag[$j]<$atlag[$min]) { $min=$j; }
}
$csere=$atlag[$j];$atlag[$j]=$atlag[$i]; $atlag[$i]=$csere;
$a=$sorszam[$j]; $sorszam[$j]=$sorszam[$i]; $sorszam[$i]=$a;
}
$atlag[1] értéke elveszik "$atlag[$i]=$csere;"-nél.
Van valmi ötletetek, hogy mi lehet a gond?
PHP programozók figyelem! Segítségre lenne szükségem!
Sajnos még nem vagyok vérprofi a php nyelv ismeretében és alkalmazásában, ezért Hozzátok fordulok!
Egy adatbázist kellene létrehozni különböző paraméterek alapján:
-elemek nyilvántartása 12 FONTOS (kötelező) és 10 egyéb (opcionális) szempont alapján,
-minden elemhez lehessen képet (akár többet is 2-3 db) társítani,
-lekérdezés a fenti szempontok alapján,
-az adatbázist viszonylag könnyen lehessen frissíteni (feltöltés-eltávolítás),
-feltöltés csak administratornak, lekérdezés bárkinek,
-esetleg a lekérdezés végeredményét lehessen nyomtatni
A html részét, tehát a vizuális részt én készítem, csak az adatbázisra lenne szükségem, és a hozzá kapcsolódó dolgokra!
Tudom hogy ennyi így hirtelen nem sok, sőt túl kevés információ, de akit bővebben érdekel, azzal úgyis megbeszélem!
Ja és a legfontosabb: NEM INGYEN KÉREM! HA VALAKIT ÉRDEKEL A DOLOG ÍRJON, ÉS KÉRNÉM JELÖLJÖN MEG EGY ÁLTALA ELFOGADHATÓ ÖSSZEGET!!!
(és azt, hogy kb. mennyi idő alatt tudja megírni)
Programozók körében használatos elterjedt kifejezések:
1. Fura!
2. De hiszen ez korábban már futott!
3. Csak néhány apróságot kell megjavítani.
4. Ez biztos valami hardverhiba.
5. Valaki közületek piszkálta a bejövő adatokat.
6. Márpedig én ahhoz a modulhoz hozzá sem nyúltam!
7. Már majdnem kész vagyok.
8. Az gyorsan meglesz.
9. Az ember nem tesztelhet mindent!
10. Lehetetlen hogy ez befolyásolja a másik modult is.
11. Határozottan emlékszem hogy ezt a hibát már kijavítottam.
12. A dokumentácio már készül.
13. Az nem az én programom.
14. Szokatlanul sok zűröm volt.
15. Hiszen a specifikációt egész idő alatt változtatták!
16. Azt hittem megtaláltam a hibát.
17. Ez a változtatás meglesz öt perc alatt.
18. Arra várok hogy a többiek készen legyenek hogy én is tesztelni tudjak.
+1. Attól eltekintve hogy nem működik, mi az összbenyomásod ?
sajat datum formatum?? Ilyet nem irtam :)) Hanem azt, hogy ha where-be: where to_date(datum,"YYYY") = '2003' van es a datum az timestamp (pg-rol van szo most:) ), akkor hiaba a datum oszlopon index, azt most nem tudja hasznalni, de ha ez a to_date(datum,"YYYY") -ot egy immutable fgv-e teszi es create index enyem_fgv(datum), akkor lesz 1 olyan index ami-t tud hasznalni :)
Hát a konkrét esetben én egyszerűen a 'now'-hoz adnék x napot, és arra keresnék - nem látom a saját dátumformátum és kezelőfüggvény alapján történő indexelés előnyét; miért lenne ez jó?
Es meg kiegeszitenem azzal, hogy ha pg-t hasznal mondjuk mint adatbazis, akkor irhat sajat fgv-t adott datumforma kinyeresere es a szerint index-et is csinalhat, igy gyorsitva adott esetben a lekerdezest.
erdemes a datumot egyben, amugy is vannak datum kezelo fugvenyek az egyes sql-ekben, ha peldaul csak az evre vagy csak a perc-re vagy kivancsi. Amugy nem irod milyen sql. De barmilyen sql -rol is legyen szo, nezd meg a date functions reszt a manual-jaba.
Volna egy olyan táblám, ahol van sok egyéb mellett három különböző mező: év (négyjegyű szám), hónap és nap (két-kétjegyű szám) - ez ugye tulképpen egy dátum összerakva.
Rá tudnék erre úgy keresni egy select-tel, hogy azokat válassza ki, amelyek x nap múlva lesznek aktuálisak?
(Érdemes volna ezt a dátumot inkább egyben, egy mezőben eltárolni?)
Persze hogy gondolkozom. :-), és tudom hogy felvet egy két biztonsági problémát, de Pl Active form -al "akármilyen" programot el tudsz indítani. Jó persze igaz a böngészőben le lehet tiltani, de megfelelő érvényes aláirással ellátott oldal....
De nem is ez a lényeg.
Akkor semmilyen uton módon nem tudom úgy megoldani a dolgot hogy a ne keljen a felhasználónak kiválasztani az adott fájl?
Active form?????
oszinten, gondolkozol is amikor ilyet akarsz? :)) Kepzeld el hogy barki barmikor barmilyen file-t lehuzhatna a gepedrol, anelkul ohgy tudnal rola.
Termeszetesen ilyent nem lehet, az input type=file value-jat nem tudod irni js-bol se. Ugy megerted miert.
Egy oldalon keresztül egy file -t szertnék feltölteni az user gépéről a szerverre. Namármost ha a user kiválasztja a filet akkor nincs semmi gond, fel tudom tölteni, de nekem úgy kellene hogy nem ő válassza ki a fájlt hanem én mondom meg hogy hol van.
Valahogy így próbáltam:
Az a gond hogy nem tudom megváltoztatni a fajl változó értékét, próbáltam javascript ben is megváltoztatni az értéket.
Köszi.
Üdv.
.....
copy ( "$fajl", "$feltoltes_konyvtar/$fajl_name") or die
("Nem lehet másolni");
.....
?>
Van egy adatbázisom, amit phpMyAdmin 2.3.0 és MySQL 3.23.52 alatt mentettem le, és ezt amikor fel akarom tölteni egy phpMyAdmin 2.0.5
MySQL 3.23.49 rendszer alá, állandóan hibaüzenetet kapok. (Természetesen fölfelé kompatibilis, amit a régebbiről mentek le, azt az újabba simán fel tudom tölteni).
Milyen beállításokkal mentsem le a 2.3.0 alatt, hogy ne kapjak a 2.0.5-nél hibaüzenetet (ilyen mysql error near ... típúsut)?