Keresés

Részletes keresés

BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 277
Nyisd meg ezt a linket, sokmindere választ kapsz:
http://misc.meh.hu/letoltheto/orfk.pdf
Előzmény: BlackByrd (274)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 276

Megmondom neked, ha nem tudod. Délután négy órakor már ott voltak a Dohány utcában. Először csak két IFA érkezett, utánna akezdtek el szállingózni. Kb. 17.00-ra már teljes lehett a létszám. De nem tettek semmit, pláne nem a tömeg elszigetelését a rendbontóktól..

 

De arra a kérdésemre se válaszoltál, hogy az MTV-nél miért nem lett a tartalék bevetve?

Előzmény: BlackByrd (274)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 275

http://www.videobomb.hu/video/Rendori_brutalitas_2006_oktober_23

 

hasonló vezényszavak amiket itt hajtottak végre?

Előzmény: BlackByrd (274)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 274
Nem tudom, azt sem tudom mikor értek a Dohány utcához, csak a vezányszavak röpködtek a rádióba és a visszajelentések... Itt minden parancsra történik (kivéve a jogtalanság !)
Előzmény: Álné Vendel (272)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 273
Most lehet, hogy haragudni fogsz rám, de megkérdezem. A sérelmedre elkövetett bűncselekmények megelőzése érdekében megtettél mindent ? Mert gondolom, annyi adóforintod nincs, hogy minen ember, minden lakóház, kocsi stb... mellé egy rendőrt állítson az állam.
Egyetértek, hogy vannak társadalomra veszélyesebb bűnök, mint egy jogellenes tüntetés. Egyetértek, hogy ezekre a veszélyes jelenségekre, emberekre sokkal több időt, pénzt, rendőri erőt kellene áldozni... De megkérdezem, ezt elontad az OGY képviselődnek is a körzetedbe? Elmontad neki, hogy akkor vagy hajalndó rá szavazni ha (többek között) ebben is valami neked tesző programmal áll elő ő és a pártja ? Vagy mégis hogyan gondolod.
Azt meg elárulom neked, lehet akármilyen demokraikus (!) jogállam, nem engedheti meg magának, hogy politikai alapon elszámoltassák a rendőrt, mertmondjuk tömeget oszlatott. Ezt felejtsd is el. Ez sem az USA-ban sem az EU-ban nem működik.
Tudod van amikor az állam még a töbség véleményét sem kell hogy figyelembe vegye (pl. halálbüntetés) mert korlátoznia kell nezzetközi egyezmények alapján a közakaratot. Vagyis fel lehet azt mondani, csak vállalni kell a következményeket.
Lehet itt bármilyen pártpolitikai irányítású rendőrség (ÁVO, ÁVH) vagy valami hasonló szerv (munkásőrség) csak kérdés akar-e ilyet a nép ?
Előzmény: Törölt nick (270)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 272

Nagyon nagyvonalúan bánsz az idővel... :)

 

Az úgy este hat akkor ezek szerint lehet délután négy, meg este nyolc óra is?

 

Na és az előző kérdésem, hogy miért nem zártak a Dohány utcai rendőrök a Madách térnél?

Előzmény: BlackByrd (271)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 271
Tesókám, "úgy este hatkor". Nem azt írtam 18.00-kor ! Ne hidd, hogy na most megvan a bizonyíték. Folyamatosna haladtunk a körúton, konkrétan az Asztóriához kb. 18,30-19,00 között érhettünk, nem tudom. Nem néztem minden percben az órámat.
Álltunk az Asztória előtt, néztük a keresztbe állított kordonvasat... aztán valamikor megindultunk és kb. fél hét hét körül haladtunk el az Asztórai mellett. Ez nem atomóra pontos idő, hanem kb.
Előzmény: Álné Vendel (265)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.29 0 0 270

Régen nem bízom már a rendőrökben.

 

Két lakásbetörés áldozataként, egy munkahelyi jelentős értékre elkövetett betöréses lopás után, és két zsbes akció áldozatként (illetve egyik a láényom volt, és az első fizetését emelték el az összes iratával, amit munkába állása után kapott), és minen eredmény nélkül, csak a szokásos, "nyomozati cselekmények mellet eredmény nem várható".

 

Tudom jelentős a politika szerepe abban hogy egy ilyen lerobban rendőrségünk van, de azt nem tudom elfogadni, hogy ész nélkül büntetnek, olyan utakon ahol a festés és az út állapoita miatt amúgy is életveszély közlekedni. Nem viseltem el, nagyon nem viseltem el, az okt 23-át. És igenis lövetés-nek tartom a gumilövedékekkel végzett célzott lövéseket is.

 

Nekem az a mániám, hogy jelenlegi hiearchikus és katonai tipusú, parancsra bármilyen szemétséget végrehajtó (hiszen nem is tehet mást a nyomolrult rendőrember ebben a rendszerben) rendőrség helyett, az emberbarát polgárbarát helyi rendőrségi egységek működnének, melynek a seriffjeit magunk választhatnánk, hogy elszámoltathassuk. És lenne valamiféle rendőri csúcsszervezet, az összehangolásukra.

 

De ez így nagyon nem jól van, ahogyan most van.

 

Ha jól emléxem vissza TV székház ostromakor a tűzoltók visszautasították azt a kérését, nem tudom kinek, hogy a tűzoltó fecskendőiket vizágyúként használják, a rendőrség oldalán az emberek ellen.

 

Hát valami ilyesmi kellet volna október 23-án is.

 

Nem tudom azt az ámokfutást megbocsátani.

 

És ha belegondolok hogy mindez a tavasszal még meg is ismétlődhet???!

:-(

 

Előzmény: BlackByrd (240)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 269
Nem, tesókám ! Nem a jogellenes parancsot tagadhatod meg, mert azt így ebben a formában végre kell hajtanod. Azt a parancsot tagadhatod meg, amivel bűncselekményt valósítanál meg. Ha mondjuk azt mondják, hogy géppisztollyal derékmagasságban lődd a tömeget, azt megtagadhatod, mert tudnod kell, hogy ilyen parancs bcs.-t valósít meg, ugyanis a tömeggel szemben nincs helye fegyverhasználatnak. Van viszont helye a fegyverhasználatnak a tömegben lévő olyan (egyes)személlyel szemben akinek a jogellenes cselekménye akár fegyverhasználattal is elhárítható.

Na mindegy, ez már nagyon rendőr szakmai kérdés...
A lényeg, hogy bűncselekményre soha (legalábbis eddig soha) nem adtak parancsot. Ami meg nem bcs. nem tagadhatod meg, még ha jogellenes is, de azt elárulom, ott, akkor nem lesz annyi infód, hogy mérlegelj.
Előzmény: Álné Vendel (264)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.29 0 0 268
őszintén sajnálom,ha megbántottalak.de lásd,bármely komcsi jól érzi magát a mai pártokban.és ez felháborító!mert mi,akik akkor szívtunk,most is le vagyunk szarva.még egyszer,bocs.B.U.É.K.
Előzmény: breien (175)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 267

Jó, mondjuk ezzel meggyőztél engem.

De ettől függetlenül él bennem a gyanú, hogy Te nem azért vagy itt, amiért te mondod. persze ezt nem tudom bizonytani, de ilyen alapon én sem.

 

Előzmény: BlackByrd (266)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 266
Tesókám, lehet, hogy a te haverod még rendőr se volt amikor nekem már megvolt ez a ruhám, meg másmilyen is. A haverod azt hiszi, ha ő még nem látott olyat akkor az nincs, mi ? Én meg álrendőr vagyok...Ne röhögtess. Na itt van még néhány kép, elemezgesd a haveroddal, a címke feliratát ne kérdezd, mert momentán nincs már rajta semmi, csak a belsejében van a Szegedi Ruhagyár emblémáj...
Előzmény: Álné Vendel (261)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 265

"Ha jól emlékszem úgy este hat óra körül értük el az Astóriát."

 

NA ITT A LÉNYEG!!! Köszönöm, hogy pontosítottad az időpontot. Ugyanis egy percet sem adatatok a tömegnek, hogy lelépjen onnan. Az ugyanis éppen hatkor ért véget. Ti meg állítólag akkor még a Deák térnél sem voltatok. 

Előzmény: BlackByrd (263)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 264

Mi nem az ellenségeitek vagyunk ! Tüntessetek törvényesen, ne dobáljatok bennünket, akár mosolyogjatok is ránk és higgyétek el lehet, hogy másodszorra már mosoly lesz a válasz.

Ugye erre nem akarod, hogy mi megmondjuk Ti hogyan viselkedjetek a törvényeket betartva?

 

"Mi nem vagyunk annak az információnak a birtokában, hogy miért van kiadva az oszlatási parancs, mi nem mérlegelhetünk."

 

Pedig igenis mérlegelhetsz. Megtagadhatsz bármilyen parancsot ha jogellenes. Mert ha a következő alkalommal az lesz a parancs hogy lőni, akkor lőni fogsz gondolkodás nélkül?


 

Előzmény: BlackByrd (258)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 263
Ha jól emlékszem úgy este hat óra körül értük el az Astóriát. Ott voltak még keresztben előttünk a kordonok. Aztán több felé lett vágva a tömeg. Mögöttünk egészen hosszan az utcák le lettek szigetelve. Óriási gázfelhőkön haladtunk keresztül,majd álltunk és vártunk. Nem közölték, hogy miért várjunk, csak vártunk. Véleményem az, hogy meg kellett várni, hogy azok akik tényleg nem akarnak részt venni a dolgokban valahogy elmenjenek a környékről,. Szerintem így is történt. Bevártuk a többi egységet, feltöltötték a vízágyúkat, gondolom lemodellezték a térképen mi a helyzet, aztán jött a végső attak...meg után még egy kis kergetőzés a Váci utcánál.
Előzmény: lendületlenül (260)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 262

" dohány utcánál már azért voltak, mert azt szigetelték... "

 

Arra mi szükség volt?

Ugyanis ha nézed a térképet, akkor a következő látható. Tömeg az Astóriánál. Attól feljebb a Dohány utcában a rendőrség. Tőlök még feljebb jött lefelé az a tömeg akiket a rendőrség terelt arra. Rendőrök zárták a Bajcsy/Andrássy kereszteződést mindkét!! irányban a Duna és a Belváros felé is. (Hír TV remekül leadta a Célpontban) Namármost: ha én nem akarom, hogy a tömeg egyesüljön a Dohány utcából kiviszem a rendőröket a Madách tér elé a két tömeg közé és nyitok a Duna felé, hogy akiket hajtok lefelé, csak arra tudjon menni. A helikopterből ezt lehetett "volna" látni. Nagyon is jól.

Előzmény: BlackByrd (232)
Álné Vendel Creative Commons License 2006.12.29 0 0 261

Átküldtem rendőr ismerősömnek a képet amit ide feltettél..

 

A ruha szerinte nem bevetési!!! Hanem egy sima kabát (amit pl. a helyszínelők vagy éppen a technikusok viselnek utóbbiak a kertésznadrá-szerű egyenruha felett) mert több részletben is eltér ettől. Szerinte régebbi bevetési ruha sem lehet, mivel azoknak nem ilyen betűtípusú volt a feliratuk, és a fehér színek túl élénkek. A régiek szinte már nem is látszik.. ez az ő véleménye.

 

Vagyis a kérdés továbbra is adott. Milyen ez egyberészes, félköríves feliratú bevetési ruha címkéje?

 

 

Előzmény: BlackByrd (226)
lendületlenül Creative Commons License 2006.12.29 0 0 260
Valahol írtad,hogy ott voltál okt.23-án az Astóriánál.Akkor talán arra is van valami magyarázatod,hogy mi volt az a több órás packázás a tüntetők és a rendőrök között az Astória és az Erzsébet-híd között?Miért nem oszlatták fel egyből a tömeget,ehelyett könnygáz,100 méter előre,félóra farkasszemnézés ismétlődött ciklikusan.Utána közelről néztétek,hogyan épül a barikád a Felszabon,hogy utána hókotrót kelljen bevetni.Azt ne mondd,hogy erősítésre kellett várni,mert a TV-ben látszott,hogy ha az első rohamot végigcsináljátok az a pár száz tüntető hazáig szaladt volna.
Előzmény: BlackByrd (258)
zogu Creative Commons License 2006.12.29 0 0 259

"fussatok amerre tudtok és engedlemeskedjetek ha már nem tudtok futni."

 

Ezzel a jó tanáccsal véget ért a küldetésed?
Köszönjük, aránylag elég szép teljesítményt nyújtottál.

Előzmény: BlackByrd (258)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 258
Mondok valami, talán sokaknak elfogadhatót. Itt sokan kijelentették, hogy van rendőr ismerősük, és talán rokon, barát is akad.
Le kell ülni velük egy kávéra, sörre, süteményre... és megbeszélni ezeket a dolgokat.
Mi ugyanolyan "utcagyerekek" vagyunk, mint a legtöbben itt. Mi nem vagyunk sem ÁVH, sem hitlerjugend gyerekek, mi közületek valók vagyunk a testvéreitek, rokonaitok barátaitok...
Ennek ellenére úgy beszéltek rólunk, mint valami marslakókról.
A közeli rokonaim mint jobboldali szavazók. Amikor kitört először a balhé, mind aggódott értem és elsősorban a rokona barátja voltam, másodsorban rendőr. Mind azt mondta, vigyázz magadra és nagyon aggdótak értem.
Mi nem az ellenségeitek vagyunk ! Tüntessetek törvényesen, ne dobáljatok bennünket, akár mosolyogjatok is ránk és higgyétek el lehet, hogy másodszorra már mosoly lesz a válasz.
Ha meg oszlatás van fussatok onnan, mert parancsunk van oszlatni és a parancsot nem tagadhatjuk meg, ezt senki nem tudja bevállalni. Mi nem vagyunk annak az információnak a birtokában, hogy miért van kiadva az oszlatási parancs, mi nem mérlegelhetünk.
Én garantálom, hogy én -és addig amíg irányítok embereket- ők nem fognak ártatlanokat ütni, de ha ki van adva a parancs egy kiürítésre, ott ne gyertek szembe zászlóval, ne akarjatok beszélgetni velünk, hanem fussatok amerre tudtok és engedlemeskedjetek ha már nem tudtok futni.
A jogellenesen intézkedő rendőrök ellen nem tudok jó tanácsokat adni, de semmiképpen ne támadjátok meg azokat se, mert abból még nagyobb baj lehet.
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 257
Rendben van, nekünk rendőröknek politikai beállítottságra tekintet nélkül a bűnt kell üldöznünk. De koncepciós pereket nem csinálhatunk (eleve a rendőr nem is csinál olyat csak a bíróság). Volt itt mindenféle vizsgálat Gyurcsány és Orbán ellen és más olitikusok ellen.... Volt aki megúszta, mert elévült stb. és volt ami nem is volt bcs. továbbá volt, hogy becsukták érte az illetőt (habár ez ritka). Mi csak úgy,nem zavarhatunk el jelenelg senkit. Van ügyészség, bíróság és ha valaki vét törvények ellen remélem megkapja amit érdemel.
Én jobboldaliként szívesebben látnék egy jobboldali kormányt. De azt is tudom, ha pl. egy puccsal vagy valamilyen erőszakos módon megdöntené valaki a kormányt, az országnak évekre lehúznák a rendőnyt, mert hogy külföldön nem ismernék el az új hatalmat az valószínű. Marad a demokratikus, jogállami módszer. Jó programok, jó politikusok, jó média.... és nyerni, aztán lehet kormányozni, mi rendőrök meg tesszük a dolgunk.
Előzmény: breien (252)
Constn Creative Commons License 2006.12.29 0 0 256
Talán mert a bűnöző az bűnöző és tudja, hogy bűnt követett el, míg mondjuk engem megdöbbentett, hogy egy jogszerűen bejelentett nagygyűlésről hazafelé lőnek rám, amikor nem követtem el semmit. Nem közölték, hogy oszlatni fognak, hacsak már a Deák térről be nem lehet mondani és elfelejtették megmondani merre kell - egyáltalán merre tudom elhagyni a helyszínt.
Előzmény: BlackByrd (248)
Constn Creative Commons License 2006.12.29 0 0 255

Lószar ez, nem demokrácia. A törvények azért vannak, hogy legyen mit leszarni, a szavazósdi meg, hogy legitimálja a 4 éves lopási ciklusokat.

Amikor meg a rendőrök garazdálkodnak az utcákon nincs senki, aki felelősségre tudná őket vonni, mert a főkapitány felülírta a rendőrségi törvényt. Fel sem merül senkinek a lemondása, felmentése - sőt kitüntetéseket osztanak nekik.  A hatalom megvédi a rendőrséget, a rendőrség meg a hatalmat. Ez a mi jogállamunk.

Előzmény: toloba (251)
breien Creative Commons License 2006.12.29 0 0 254
pedig, hidd el, nem akarok azzal foglakozni.

most megyek dolgozni, de este visszajövök.
Előzmény: toloba (253)
toloba Creative Commons License 2006.12.29 0 0 253
Ha olyan link dumákat adsz elő, mint amire reagáltam, kénytelen leszel foglalkozni velem itt is...
Előzmény: breien (252)
breien Creative Commons License 2006.12.29 0 0 252
Nézd.

A bűn, a demokráciában akkor is bűn, ha politikus követi el. / csakhogy ők titkosítják 80 évre? /
A rendőrnek az a dolga, hogy a törvényt , a törvényességet védje.
A demokráciában, egy állapolgárnak is kötelessége a jogorvoslatra, ha bűncselekményt tapasztalt. Ti asszem éppen erre esküdtetek fel.

Mint írtam, soha semmilyen "fegyveres" testület tagja önként nem akartam lenni.
1972 kora tavaszán, az egész századunkat futira akarta küldeni az ÜTI. / hármat találhatsz, miért úsztuk meg / - annyit elárulok, nem miattam. Azon a nyáron, amikor az alapkiképzésünk /8 hónap / befejeződött, az akkori századpk. összekulcsolt kézzel adott fohászt a "jóistennek", hogy végre elvisznek bennünket "csapatkiképzésre".

Tudod, az igazságérzetünk, már akkor is több volt, amit az akkori hatalom elvárt volna tőllünk. Két év után, bűntetlenűl szereltem le a seregből, s istennek hála azóta sem szóltak hozzám.

toloba kedves, meguntad, hogy a "sínen a gazdaság..." topicban szívatnak?

itt, nem akarok veled többet foglakozni.
Előzmény: BlackByrd (250)
toloba Creative Commons License 2006.12.29 0 0 251
Ejh, ezt a rossz dumát.
Magyarországon demokrácia van barátom, ha nem tudnád. Törvények szabályozzák a rendőrség munkáját is. Jók, rosszak, lehet vitázni. De akár bal-, akár jobboldali csürhe garázdálkodik az utcákon, a rendőrségnek bizony saját testvéreire köll támadni, a többi testvér megvédése érdekében...és ez így van minden országban. Sztem te is tudod, de azért próbálod lázítani derék rendőrünket..igen, a te, az én, a mi rendőrünket...
Előzmény: breien (247)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 250
Tévedsz, mi "kisredőrök" vagyunk. A nagyokat általában politikai alapon is (!) választják ki. Mi parancsokat teljesítünk és nem léphetünk át kompetencia szinteket. Mi nem vizsgálhatunk olyan ügyeket, ami nem tartozik a hatáskörünkbe, főleg politikai irányultság alapon tilos ! Ha nem így lenne vége lenne a demokráciának és a jogállamnak, mert bárki bármikor jöhente, hogy akik most vannak szemét elnyomók... döntsétek meg...stb.
Van ilyen, ezt úgy hívják katonai diktatúra. Biztos erre is lennének jelentkezők, de szerintem a nép kb. egy hét múlva már nem akarná látni az állig felfegyverzett, BTR-80-asokkal jáőröző rendőröket, akik a 22.oo óra utáni kijárási tilalmat ellenőrzik és lőnek mindenre ami mozog.
Rendőrként megéltem már sok kormányt és sok belügyminisztert... Rendőrként nem sok különbséget vélek felfedezni politikus és politikus között. Éppen úgy viszonyulnak hozzánk, hogy hatalmon vagy ellenzékben vannak-e.
Állampolgárként van egy irányultságom, ezért vagyok jobboldali szavazó.
Előzmény: breien (247)
toloba Creative Commons License 2006.12.29 0 0 249
Próbálkozz, lehet, csak nem mindenki érti és esetleg rádpirít...
Előzmény: Uriella (245)
BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 248
Sajnos, naponta hasonló csatákat kell vívni verbálisan. A legérdekesebb, hogy a többszörsen visszaeső bűnözőkkel sokkal hamarabb meg lehet értetni magad, mint sokszor a "normális" állampolgárral. Ők gyakran kompromisszumkészebbek, mint a politizáló polgár...
Előzmény: toloba (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!