Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Víz - vízbontás - oxigén, hidrogén - motorban elégetés OK, víz keletkezett.
És a kocsi még megy is. Állítólag.
Itt már a mérnök visít, mert a körforgás mérlege nem nulla (sőt negatív, mert veszteségek vannak), hanem egyenesen pozitív, hiszen megy a kocsi is, ami zabálja az energiát...
De ha ez igaz, - szerencsére kamu - akkor az Isten óvjon attól, hogy elterjedjen!
Az így bekerülő "ingyen" energia megfőzné a földet pillanatok alatt. Mind megdöglünk, pár ezer éven belül, de az állatok is. Élhetetlenné válna a bolygó.
A ződek a napenergiával bontanák a vizet, előre, máshol, majd a kocsiban égetnék el. A teljes hatásfok 20-30%. Kb., mint a gőzgép!
És robban, bárhol, bármikor. Elég egy szikra, és repülsz. Emlékszel, léghajó, űrhajó! Kösz, inkább ne!
Isten ezt már megoldotta! CO + klorofil + napfény és kész. Tárolás megoldva. Ami ma nem kell, abból lesz olaj, gáz, szén. Elővesszük, amikor kell. Ezt kellene mintának venni, kicsiben alkalmazni - mert ez valóban környezet-barát, és nem mellesleg működik.
Pl. biomassza, gáz, fűtés, meleg, öröm és bódottság!
Az örökmozgóról asszociáltam. Csak szólok hogy jópár éve létezik már vízhajtású motor, meg autó, meg "ingyen" áram is, csakhát ugye az nem jó a szolgáltatóknak, meg egyéb érdekeltségeknek, így aztán agyon van hallgatva, meg nevetségessé téve. Nem örökmozgóról van szó és nem teljes értelemben vett ingyen energiáról, mert a cucc nyilván nem ingyen van, de létezik és működik (8kW zöld energia). Csak ugye ez az egyszerű embereknek lenne jó és más érdekeket sért.
Az egész világon nem gyártanak annyi akkumulátort, amennyivel csak a magyar fogyasztást ellátó háttértárat ki lehetne szolgálni, mondjuk a nyári napot télen felhasználni.
A napelemekre kötött mai magyar aksi kapacitás nem éri el az egy percet!
Az atomot hetekben mérve lehet feljebb - lejjebb csavarni, itt percek alatt kellene.
Arra csak a gáz vagy olajos erőmű alkalmas (még a szenes se), az meg ugye pont nincs...
Parasztvakítás, semmi más.
2-3 millióért felmelegítheted a fürdővizedet mondjuk 10 évig - aztán dobhatod ki az egészet és kezdheted előlről...
Megtérülés? A mesében.
A saldo elszámolást most megette a fene, de jövőre mindenképpen bezárták volna, mert tiltja a Zeu, addig kaptunk haladékot.
Ha szigetként, akkuparkkal üzemelteted, az ok. Csak a telepítési korlátokat kell lenézni a netről.
Az a baj, hogy Paksot nem lehet úgy szabályozgatni, ahogy a millió, meg egy magán napelemes vissza akar táplálni
a napos csúcsoknál. Az vagy üzemel, vagy nem. A baj ott van, hogy behúzzák az embereket a rendszerbe, lejár a szerződéses idő, aztán mehetnek a levesbe.
Ettől függetlenül hasznos, ha van otthon valami "ingyenes" energia termelő rendszered, mert ha visszahozza az árát belátható időn belül, és eleget
spórol neked, már megérte. Ehhez viszont nem értek. (pontosítok: ehhez sem! :-D )
A napokban kint áztattam a sesim.Ott nincs kábelTV,csak ez a mindíg xar antenna.4-es csatorna.Sport.
A fradi "játszott" azt hiszem,a Mezőkövesddel. Kikaptunk 2-1re.Szégyen,de z legalább NBI-es csapat,még ha utolsók is a tabellán.Hivatásos játékosok,edzésben vannak,ebből élnek. De ez az Iváncsa? III.osztály,gondolom egy részük amatőr,lehet,hogy ács,vagy pék,aki hajnalban sütött egy teherautónyi kenyeret,majd kiugrott a pályára kipicsázni a fradit!;-((((
Igen értem amire célzol, erre kellene egy megfelelő fokozatú sebességváltó, a megfelelő fordulat eléréséhez.
Sanyi, amit Pocok hirdetett HW 50-s puskát, az amit te "símítottál" a versegi barátunknak? Tényleg tudsz-e róla valamit, mert úgy eltűnt mint szürke szamár a ködben.
Tudom, hogy kicsi a teljesítménye, de az elvet akartam igazán szemléltetni.
Vannak benzinmotoros egyfázisú áramfejlesztőim 3,6 ás 4,1 KW teljesítménnyel, amit a PVC tetőszigtelő fóliák hegesztő automatáikhoz használunk. Már én is gondolkodtam azon, hogy egy 4 KW feletti teljesítményűt felhasználni a benzinmotor nélkül, De a benzinmotor fordulatát viszont garantálni kell egy közbeiktetott sebességváltóval + a függőleges lapátokat is ennek megfelelően méretezni!
Egyébként a jelenlegi szabályok szerint napelemes rendszernél egy fázisúnál 2,5 kVA , kétfázisúnál 10 kVA , három fázisúnál 50 kVA a megengedett feltöltés a hálózatra .
Te műszaki ember vagy, egy kicsit számolgass! A megadott, kb. 4m/s szélsebességnél jó esetben forog 120- 180 fordulatot percenként. A 4000 Watthoz ezen a fordulatszámon 255 Nm nyomatékra van szükség. Erős kétségeim vannak, talán a tizedét ha tudhatja. -vagy még annyit sem
Bocs látom van hálózati csatlakoztatású változata is csak nem látom milyen feszültséghez . 600 000 Ft az sok ezért a gépért . 95 000-ért lehet kapni 8,5 kW-os benzinest ami tud 2 és 3 fázist . Leveszed róla a motort és csinálsz hozzá szélkereket meg áttételnek kell egy bontott autó sebváltó .
Ez a generátor amit feltettél jó pénzért csak 3 változatban van 12 V, 24 V és 48 Voltos .Azzal nem nagyon üzemeltetsz hűtőszekrényt csak a kis autós hűtődobozt .
Köszi, hogy figyelmeztetsz, mert bármikor egy tollvonással 180 fokot fordulhat a szabályozás, mint ahogy most is. A napelemes őrület gyorsabban terjed, mint a villamos hálózatok fejlesztése. Egy hónapja kétszer is jártam Szekszárdon, és szinte minden távvezeték oszlopsoron láttam, hogy vezetékeket cserélnek.
A saját elképzelésem csak sziget üzemmódban van. Kimondottan a használati melegvíz és hűtőszekrények üzemelttésére tervezek. Tudod itt a hegyoldalban bőven elég a hat méteres magassági korlátozás, inkább a vezeték hossza miatt kell majd a keresztmetszetet méretezni.
Miki! A portám előtt megy el a Lillafüredi kisvasút. A telek folyamatoan emelkedik közel 400 m hosszúságban. A közepe már 30-40 m-el magasabban mint az udvarom szintje. Simán rálátok a 10 emeletes házak tetejére. Állandóan fúj a szél, a legnagyobb nyári melegben is felkívánkozik egy vékony ingecske.
Én arra gondoltam, hogy a kishajód villanymotoros meghajtásához érdemes lenne foglalkoznod egy ilyen mini szerkezettel, mert a víz felszín felett biztosan van egy állandó szél erősség!