Na szép estét. Megérkeztem. Hó az udvarban 10cm -re rúg. Én meg a szomszédra :) Gyuri én mindig formába vagyok :D Ez az alaphelyzet :D
mazsiné kedves, én is a melegre vágytam hát majdnem jött SP és legózni akart :D A hó marad a meleg elszáll :D A libáim ma sem termeltek csak deficitet :(
jah a lényeg ha megölt a tojáson se fogja piszkálni a gunár...ezt valahogy érzik és tudják hogy olyankor nem szabad, viszont kegyetlenül védi...fúj meg sziszeg és támad, bevédi a csaját :D
hát amig tojik addig persze, mármint ha még nem ült meg..
ha nincsenek hidegek mármint ha nincs munisz és látod hogy a liba betakarja a tojásokat akkor hagyd a fészekbe, ha nem takargatja akkor szedd ki alóla fektetve párás 10-15 fokos helységben tárolhatod 10-12 napig.és utána visszateszed alá.
de tudnod kell hogy ha ott hagyod a tojásokat akkor letojik 10-14 tojást és abba hagyja,megkotlik 1 hónap a kelési idő utána a vedlési idő és valamikor a nyár vége felé kezd újból tojni, alap esetben pedig a liba letojja a 20-28 egyes fajták akár 50 tojást is 1 szezonban vagy ennél is többet.
én sima mezei napos csibéről beszélek, amiből tojótyúk lesz a fehér hús csibe az itt is kb 120-130 forint körül lesz vagy van, még nen méztem. Mi is extra nagy család vagyunk és gondolkodok erőteljesen a fürjön is, csak itt a környékben nem találtam fürjest akitől lehetne tojást szerezni.ti merre laktok?
én nem...nekem sincs, de itt van olyan hely győr környékén ahol lehet annyiért kapni....sőt tavaly 30-ért is adtak meg még ingyen is ha annyit vettek az emberek