irc, ircNet-es halozat #php.hu csatorna :) Csak mert ott gyuttek a gyerkocok meselve milyen is volt a conf, azert irtam gyere oda ha az erdekel ki volt ott :))
eltarolhatod mondjuk a nevet, meg egy kuki azonositot, jelszot semmikepp sem!!!! Es amikor jon, akkor leelenorzod a nevet meg a db-be a kapott random kuki session azonositot:) Es ha a ketto egyezik, marmint a db-be meg a kukiba akkor belepteted.
Mit javasoltok, hogyan használjak arra kukit, hogy a belépett fórumozóknak x ideig ne kelljen újra belépniük akkor sem, ha bezárták a böngészőt?
Elég, ha a kukiban eltárolom a felhasználó nevét, vagy ennél valami kifinomultabb megoldás (randomszám pl., amit eltárolok az ő adatai közé) javallott?
Az alábbi PHP részlettel akadt egy kis problémám:
for($i=1; $i<3; $i++)
{
$min=$i;
for ($j=$i+1; $j<4; $j++)
{
if ($atlag[$j]<$atlag[$min]) { $min=$j; }
}
$csere=$atlag[$j];$atlag[$j]=$atlag[$i]; $atlag[$i]=$csere;
$a=$sorszam[$j]; $sorszam[$j]=$sorszam[$i]; $sorszam[$i]=$a;
}
$atlag[1] értéke elveszik "$atlag[$i]=$csere;"-nél.
Van valmi ötletetek, hogy mi lehet a gond?
PHP programozók figyelem! Segítségre lenne szükségem!
Sajnos még nem vagyok vérprofi a php nyelv ismeretében és alkalmazásában, ezért Hozzátok fordulok!
Egy adatbázist kellene létrehozni különböző paraméterek alapján:
-elemek nyilvántartása 12 FONTOS (kötelező) és 10 egyéb (opcionális) szempont alapján,
-minden elemhez lehessen képet (akár többet is 2-3 db) társítani,
-lekérdezés a fenti szempontok alapján,
-az adatbázist viszonylag könnyen lehessen frissíteni (feltöltés-eltávolítás),
-feltöltés csak administratornak, lekérdezés bárkinek,
-esetleg a lekérdezés végeredményét lehessen nyomtatni
A html részét, tehát a vizuális részt én készítem, csak az adatbázisra lenne szükségem, és a hozzá kapcsolódó dolgokra!
Tudom hogy ennyi így hirtelen nem sok, sőt túl kevés információ, de akit bővebben érdekel, azzal úgyis megbeszélem!
Ja és a legfontosabb: NEM INGYEN KÉREM! HA VALAKIT ÉRDEKEL A DOLOG ÍRJON, ÉS KÉRNÉM JELÖLJÖN MEG EGY ÁLTALA ELFOGADHATÓ ÖSSZEGET!!!
(és azt, hogy kb. mennyi idő alatt tudja megírni)
Programozók körében használatos elterjedt kifejezések:
1. Fura!
2. De hiszen ez korábban már futott!
3. Csak néhány apróságot kell megjavítani.
4. Ez biztos valami hardverhiba.
5. Valaki közületek piszkálta a bejövő adatokat.
6. Márpedig én ahhoz a modulhoz hozzá sem nyúltam!
7. Már majdnem kész vagyok.
8. Az gyorsan meglesz.
9. Az ember nem tesztelhet mindent!
10. Lehetetlen hogy ez befolyásolja a másik modult is.
11. Határozottan emlékszem hogy ezt a hibát már kijavítottam.
12. A dokumentácio már készül.
13. Az nem az én programom.
14. Szokatlanul sok zűröm volt.
15. Hiszen a specifikációt egész idő alatt változtatták!
16. Azt hittem megtaláltam a hibát.
17. Ez a változtatás meglesz öt perc alatt.
18. Arra várok hogy a többiek készen legyenek hogy én is tesztelni tudjak.
+1. Attól eltekintve hogy nem működik, mi az összbenyomásod ?
sajat datum formatum?? Ilyet nem irtam :)) Hanem azt, hogy ha where-be: where to_date(datum,"YYYY") = '2003' van es a datum az timestamp (pg-rol van szo most:) ), akkor hiaba a datum oszlopon index, azt most nem tudja hasznalni, de ha ez a to_date(datum,"YYYY") -ot egy immutable fgv-e teszi es create index enyem_fgv(datum), akkor lesz 1 olyan index ami-t tud hasznalni :)
Hát a konkrét esetben én egyszerűen a 'now'-hoz adnék x napot, és arra keresnék - nem látom a saját dátumformátum és kezelőfüggvény alapján történő indexelés előnyét; miért lenne ez jó?
Es meg kiegeszitenem azzal, hogy ha pg-t hasznal mondjuk mint adatbazis, akkor irhat sajat fgv-t adott datumforma kinyeresere es a szerint index-et is csinalhat, igy gyorsitva adott esetben a lekerdezest.
erdemes a datumot egyben, amugy is vannak datum kezelo fugvenyek az egyes sql-ekben, ha peldaul csak az evre vagy csak a perc-re vagy kivancsi. Amugy nem irod milyen sql. De barmilyen sql -rol is legyen szo, nezd meg a date functions reszt a manual-jaba.
Volna egy olyan táblám, ahol van sok egyéb mellett három különböző mező: év (négyjegyű szám), hónap és nap (két-kétjegyű szám) - ez ugye tulképpen egy dátum összerakva.
Rá tudnék erre úgy keresni egy select-tel, hogy azokat válassza ki, amelyek x nap múlva lesznek aktuálisak?
(Érdemes volna ezt a dátumot inkább egyben, egy mezőben eltárolni?)