Keresés

Részletes keresés

Laci Creative Commons License 2000.03.13 0 0 23
Nézd meg azt is, hogy kitől veszed. Vannak olyanok, akikről lerí, hogy nem vernek át.

Egyébként ribizki ügyvédjének a trükkje jónak tűnik. Ezt valószinűleg én is alkalmazni fogom.

Szeirntetek miért ilyen baromi magasak a lakás árak? Kik verték fel, mitől értékelődött fel ennyire?

marxim Creative Commons License 2000.03.13 0 0 22
Kedves ribizli!

"Gyakorlatlan vagy ingatlan adás-vételben?"
Ha nem lennek az, akkor nem lennek az, akkor most nem kernem a segitsegeteket.

"Gyakorlatlan vagy ingatlan adás-vételben?"
Az a baj, hogy akkora az atfutasi ido, hogy lehetetlen megallapitani, hogy ki is igazan a lakas gazdaja. Most a XII.ker-ben ot ev utan irtak egy lakast, mig az V.ker-ben soproniak segitseget kertek, hogy az 1985-os atirasokat fejezzek be. (Magyarul meg itt tartanak). Igy egy lakast egy honapon belul akar otszor is el tudnak adni, hiaba kered ki a lapot...

marxim

Előzmény: ribizli (21)
ribizli Creative Commons License 2000.03.12 0 0 21
Gyakorlatlan vagy ingatlan adás-vételben? Merthogy imho olyanokat kérdezel - de nem bántásként mondom.
Saját tapasztalatom szerint ma már nem olyan rossz az ingatlanközvetítő-piac sem, mint pár éve, de azért azzal tisztában kell lenni, hogy nagyon "nagy urak" most a közvetítők, mivel nagyon pörög a piac. Szorgalmasan vásárolni kell az Expresszt, ha közvetítővel találkozol, meg kell adni az adatokat, hátha lesz valami. Az hülyeség, hogy a közvetítő ügyvédjével kell szerződni - nyilván ilyennel nem szabad szóba állni. Sajnos nagyon sok szélhámos van az ügyvédek között is, tehát ismeretlennel kezdeni kockázatos dolog. A tulajdoni lapot sk. kell kikérni a Földhivatalból, vagy legalábbis a másolattal besétálni és betekintést kérni az adatokba. Jó trükk (saját ügyvédünk gyakorlata), hogy a tulajdoni lapon szereplő előző tulajdonost megkeresed telefonon, és informálódsz nála is. Megtörtént, hogy nem is tudott arról, hogy van valami széljegyzet a tulajdoni lapján, azaz el akarták adni a lakását a feje fölül szélhámosok.
Viszont a keretfeltételeid imho nem lesz könnyű találnod valamit, amennyire én tapasztaltam, a keresett kerületekben ennyi pénzért max. egy garzont ha kapsz. (Ajánlom figyelmedbe a III. és XI. kerületeket is.)
Még egy "trükk": ha van viszonylag leszűkített környék, ahová mennél, érdemes házmesterrel/ közös képviselővel besélni, mert ők tudnak hivatalból az eladó lakásokról, és szólhatnak. Ha még valami jutalékot is ajánlasz, amit nem éreznek sértőnek (nem az összeg, inkább az elv miatt), akkor biztos segítenek.
Az Expressz online változatát is érdemes megnézni - bár nekem sose sikerült értelmes adatokat kihalászni belőle.
Most van fellendülés, kitartás, szerintem reális igényekkel 6-8 hét alatt lehet találni lakást.
ribizli
marxim Creative Commons License 2000.03.11 0 0 20
Nem tudtok esetleg valami olyan tuti tippet, amivel el tudom kerulni, hogy atverjenek a lakas vasarlasanal? Gondolok itt arra, hogy nehogy olyan adja el a lakast, akinek erre nincs is joga, utana meg perelhetek?

marxim

Laci Creative Commons License 2000.03.10 0 0 19
Miért nem veszed meg a házunkat Pomázon? :)

Szóval: hasonló cipőben járunk, mert keresek is. Szerintem vedd meg naponta csak az expresszt, és igenis vannak benne olyanok, amik még nem keltek el. Ha valaki ingatlanközvetítős, és hajlandó telefonon kiadni a címet, akkor az nem rossz. Az már az ügyvédbe sem szólhat bele, mert te fizeted, és nem írhatja elő, hogy kivel dolgoztatsz (ha elő is írja, az semmis, mert a jog ezt nem engedi meg)

Egyébként meg sok szerencsét!! :)

Üdv,
Laci

Előzmény: marxim (18)
marxim Creative Commons License 2000.03.10 0 0 18
Felhozom megint egy kicsit a temat, hatha valakinek eszebe jut valami hasznos. Kerlek, segitsetek!

Koszi:

marxim

marxim Creative Commons License 2000.03.06 0 0 17
Kedves kaesvi!

E-mail menne, ha elmenne mar vegre ;-)

JiG

Előzmény: kaesvi (16)
kaesvi Creative Commons License 2000.03.06 0 0 16
privat úton internetezem, nyugodtan írj. megpróbálok nézni neked valamit.
marxim Creative Commons License 2000.03.06 0 0 15
Meg mindig nem talaltam meg az Igazit! Segitsetek!

marxim

marxim Creative Commons License 2000.03.02 0 0 14
Egy kicsit felhozom a topicot, hatha tud valaki segiteni.

Szoval valami korrekt ugynokseget keresek, vagy "beepitett embert"..

marxim

marxim Creative Commons License 2000.03.01 0 0 13
Szoval leginkabb az I,II,V,XII keruletekben az adott osszegert (8-14MFt) a leheto legjobb helyen, a leheto legjobb lakast keresem. Korulbelul ennyi a specifikacio igy elsore, de azert meg szukitheto.

marxim

Alfred Creative Commons License 2000.03.01 0 0 12
marxim:
Esetleg elárulhatnád, hogy milyen lakást keresel, mert én is árulom az enyémet.
Előzmény: marxim (11)
marxim Creative Commons License 2000.03.01 0 0 11
kaesvi!

Nagyon orulnek, hogy ha kapcsolatba lepnel velem, csak azert nem irtam az e-mailedre, mert nem tom, hogy ceges-e, vagy magan. Legy szives dobj meg egy levellel, ahol el tudlak erni.

marxim

Ha jon a cimed, akkor en is adok egy "normalisat".

Előzmény: kaesvi (10)
kaesvi Creative Commons License 2000.03.01 0 0 10
én egy ingatlan közvetítőnél dolgozom, és meg kell hogy mondjam több a tisztességes közvetítő mint a nem...
Ha érdekel valakit nyugodtan lépjen velem kapcsolatba, én sem leszek ideges. Viszont általában csak tíz millió felett foglalkozunk lakásokkal, jutalék: 3% amit a tulaj fizet, mármint a lakás tulajdonosa aki a pénzt kapja amugy is...
marxim Creative Commons License 2000.03.01 0 0 9
Kedves Flora!

Azert felek egy kicsit ezektol az ujsaghirdetesektol, mert nem tudom, hogy ki adja el a lakast, tiszta-e. Hiaba kered ki a tulajdoni lapot, akkora az atfutasi ido, hogy az alatt akar negyszer is el tudjak adni ugyanazt a lakast.

Leginkabb ezert lenne jobb egy ingatlankozvetito, de egyaltalan ott biztositottak mindezek?

marxim

Flora Creative Commons License 2000.03.01 0 0 8
Tapasztalataink miatt nem fordultunk közvetítő irodához. Nem mondanám, hogy biztoságosabb. Egy ügynök nem ugyanolyan idegen neked, mint a lakás tulaja ? Nem lehet ugyanolyan gyanús ? Az viszont biztos, hogy drágább. Úgy döntöttünk, hogy ne egy idegen döntse el, hogy minket milyen lakás érdekeljen.
- Újabban egész furcsa szerződéseket íratnak alá a közvetítők az érdeklődőkkel. Felhívod a lakáshirdetést, és kiderül, hogy a közvetítővel, aki felveszi a telefont, szerződnöd kell, mielőtt látnád a lakást, olyan feltételekkel pl. hogy 5 napon belül kifizeted a teljes vételárat stb. Ha ezt nem vállalod, nem is láthatod a lakást.
- Elharapózott az is, hogy egy adásvételből már nemcsak az eladótól kérnek százalékot, hanem a vevőtől is - kétfelé kaszál. Csak az ő általa ajánlott ügyvédet használhatod a szerződéskötésnél - magyarul, az ügyvéd nem a te érdekeidet fogja nézni, hanem a közvetítőét.
Ez csak néhány példa volt, ami gyorsan eszembe jutott, de mind arra vett rá minket, hogy széles ívben kerüljük el őket.
Előzmény: marxim (7)
marxim Creative Commons License 2000.03.01 0 0 7
Az uj vendeghez csak annyit, hogy mivel kenyes a tema, talan torvenyt is serthet, ezert valasztottam egy uj(abb) nick-et. Remelem, hogy ezzel minden vilagos.

Mas. Erdekelne az is, hogy a kozvetitokkel milyen tapasztalataitok vannak, mert hat talan az megis csak biztonsagosabb, mint ujsagon keresztul...

marxim

Előzmény: Flora (5)
raba Creative Commons License 2000.03.01 0 0 6
A szomszédom eldja a Házát! Nagyon csinos ház!

750 nm, 6X10 uszómedence, jakuzi, teremgarázs, 112nm-es nappali, biliárd terem stb...

ár: 643 millió

Ha érdekel, értesíts! raba@index.hu

raba bácsi

Flora Creative Commons License 2000.03.01 0 0 5
Ejnye, kedves marxim, csak most látom, hogy új vendég vagy és máris topic-nyitással kezdesz... Ez itt köztünk meghökkentően nagy önbizalomra és a fórum előéletének néminemű lebecsülésére vall... (Nem bántani akarlak.) nem lett volna érdemes előbb egy keresést végigfuttatni a témában ?
Flora Creative Commons License 2000.03.01 0 0 4
Adhatok 1-2 tanácsot? (Családtagként nemrég érintett voltam a témában.)
- Üzleti kapcsolaton keresztül én is próbáltam egy Expresszest befogni. Elmagyarázta anyámnak telefonon, hogy úgy van a hirdetésfeldolgozás számítógépesítve, hogy már nem látják a hirdetést, csak ha megjelent. Ha akarjuk, el is hihetjük ezt, de éppen elég hiéna van a piacon ahhoz, hogy ebben kételkedjem. Ingyen nyilván nem tenné meg neked senki.
- Az Expressz mellett más napi hirdetési újságokat is fognak neked ajánlani, de ne vedd meg: ugyanazok vannak benne, mint az Expresszben, csak kevesebb.
- Hát igen, az újságot korán reggel kell nézni, 9-től felhívogatni és aznap menni, ha lehet, már napközben. Ez van. Ha szerencséd van, a tulaj se ér rá aznap, csak pl. másnap este.
- Minden ismerősödnek, kollégádnak, főnöködnek el kell mondanod, hogy milyen lakást keresel. Ha ismersz olyat, aki válik, házasodik, vidékre megy dolgozni, örököl, stb., csapj le rá, mert eladó lesz a lakása. A mi esetünkben 1,5 hónap múlva már jöttek ismeretségi körből telefonok, hogy nem érdekel-e minket a lakásuk. Az emberek inkább adnak el lakást ismerősnek, mint idegennek, ez világos.
- Az a módszer, hogy "kiragasztok egy cetlit a környéken, ahova menni szeretnék", nekünk nem jött be. Egyetlen hívást sem kaptunk rá. A házmesterek egyébként is imádják letépni ezeket.
A közvetítők / ügyvédek téma külön világ, ha érdekel, kérdezz rá, akkor írok még róluk.
A hirdetéseket felhívva tudjad, hogy a 3-massal kezdődő számok közvetítő irodák, ált. udvariatlanok és nem hallgatnak végig, csak ledarálják az iroda egész kínálatát.
Ja, és elnézést, de gyanítom, hogy sok ilyen topic volt már, nem ? Ha valaki régi Tasztalos tud topic-címet, szóljon, please.
Előzmény: marxim (-)
) Creative Commons License 2000.03.01 0 0 3
És ha valaki egy budapesti családi házat akar külföldieknek kiadni?
tudna segíteni engem valaki egy link-kel. Mind a free, mind a fizetos komolyabb helyek erdekelnenek...
Előzmény: Laci (1)
marxim Creative Commons License 2000.03.01 0 0 2
Engem konkretan az erdekelne, hogy hogyan lehetne hozzajutni ezekhez a cimekhez, meg mielott megjelenne az ujsag.

marxim

Laci Creative Commons License 2000.03.01 0 0 1
Egyrészt van egy csomó online hirdetés, másrészt itt egy topic: lakást keresek erre.

Mondjuk szerintem nem minden lakás kel el egy nap alatt.

dixtn Creative Commons License 2000.03.01 0 0 0
0 ötlet, hogy működőképes-e.
Előzmény: marxim (-)
marxim Creative Commons License 2000.03.01 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Minthogy szeretnek venni egy lakast Bp-en, ezert termeszetesen vettem nehany Expresszujsagot, es elkezdtem nezni a hirdeteseket, de mivel erre altalaban delutan kerult sor, ezert a jo lakasok mar addigtra elkeltek.

Mi lehetne a megoldas?

Mivel az Expresszben a hirdetesek csak a hetedik napon jelennek meg, ezert peldaul, ha lenne egy ismerosom ;-) az ujsagnal, aki megjelenes elott ide tudna adni a cimeket, akkor talan nagyobb lenne az eselyem.

Szerintetek van erre esely, ill. milyen mas megoldast tudnatok ajanlani?

marxim

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!