Keresés

Részletes keresés

fakeco Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2898

von wallenstein

A  biosolar.hu oldalan talasz futu anyag kalkulatort

von Wallenstein Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2897

Ha tudni akarom, melyik fűtőanyag éri meg a legjobban, akkor az árát elosztom a fűtőértékével, ez szerintem elég jó összehasonlítási alap. Lehet ilyen táblázatokat találni a neten.

Előzmény: gepesz (2887)
vead Creative Commons License 2010.11.15 0 0 2896

Szia!

Ha november 30-ig megrendeled, akkor a Tech Duo kazán bruttó: 665E Ft, a puffer tartály (700 literes) bruttó: 151E Ft.

..............ez sem tartozik a nagyon olcsó kategóriába....................

Előzmény: Pitylogós (2895)
Pitylogós Creative Commons License 2010.11.15 0 0 2895

Mibe merészel ez kerülni?

Előzmény: vead (2894)
vead Creative Commons License 2010.11.15 0 0 2894

Szia!

Rákerestem a neten a Celsius Plussz Kft.-re.

Találtam is egy email címet, amire kb. 2 hete írtam emailt és érdeklődtem automata kazánok után.............választ azóta sem kaptam.

Viszont egy másik oldalon találtam egy másik "kazános" email címet, ahol a Tech Duo kazánt ajánlották puffer tartállyal (mivel nálam lesz padlófűtés is.) Erről még túl sokat nem tudok, mivel csak a leírását küldték el, meg azt, hogy Budapesten vagy egy ilyen típusú kazán üzembe helyezve, ott lehetne megnézni.

Hát ennyit tudtam meg.

Előzmény: CroCo_1 (2835)
vead Creative Commons License 2010.11.15 0 0 2893
Előzmény: gepesz (2892)
gepesz Creative Commons License 2010.11.15 0 0 2892

Van 10 hold akácosom. Még baltát de mernék a kocsiba tenni, ha kimegyek. Tavajelőtt vágtunk belőle. Háromszor igazoltattak, papírt ellenőriztek, még behoztuk. Tavaj tarra vágták a cigányok. Alig birtam a büntetést kikerülni. Szerencsére meg volt a határozat a nyomozás megszüntetéséről. Most pedig baszogatnak, hogy tegyem rendbe. Tegye rendbe a jó k... anyja. Az idén tájára se mentem. Tán soha többé nem nézek rá se.

Okosabb itt se lettem, de még bízok.

Például van-e valakinek táblázata mondjuk olyasmiről, hogy tölgyfa, fűtőérték, ár? Akácfa, fűtőérték, ár? Stb.

Vagy valahol fellelhető ilyesmi összehasonlító adatbázis?

Előzmény: gmkiev (2888)
Jesu Creative Commons License 2010.11.15 0 0 2891

Végülis: a sitten más fizeti a fűtést, nem a bentlakók...

Előzmény: vead (2890)
vead Creative Commons License 2010.11.14 0 0 2890

az a baj, hogy az "erdőről lopott fáért" lecsuknak a rendőrök.:-) És így már nem is lesz olyan "olcsó" ez a fűtési mód.

Előzmény: gmkiev (2888)
vead Creative Commons License 2010.11.14 0 0 2889

Sziasztok!

Van valakinek Tech Duo kazánja? Kíváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra. Köszönöm.

gmkiev Creative Commons License 2010.11.14 0 0 2888

"Melyik a legolcsóbb fűtési mód?"

Az erdőről lopott fa!:)))

Te tudod, hogy mit tudsz olcsón szerezni.

gepesz Creative Commons License 2010.11.14 0 0 2887

Üdvözöllek benneteket.

Az elejére visszaolvastam, bele-bele nézegettem a topikba úgy találomra is.

Erősen gondolkodom a címbeli kazánon. És más fajtán is. A tények kényszerítenek rá, hogy fontolgassam a lehetőségeket. A tény pedig az, hogy kazánt kell cserélnem. Jelenleg van egy vegyestüzelésű kazánom, amiben az elmúlt években akácfával fűtöttünk. Pillanatnyilag egy C24-es gázkazán üzemel. A vegyestüzelésűn rozsdafolyások tapasztalhatók. Azt jövőre cserélni kell. De mire?

Még körül kell járnom a témát. Tüzellő tárolására bőven van helyem. Akár pellet, akár fűrészpor, akár szalmabálák, hasábfa.

100 nm-es hőszigetelt földszintes családi házat kell fűteni. Most légköbmétert nem tudok mondani.

Csak a tüzellőanyag ára, ami érdekes. Bármelyik kazánt választom, anyagárban el tudom készítetni, készíteni.

Melyik a legolcsóbb fűtési mód? A délre való költözést ne vegyük alternatívának.

Jesu Creative Commons License 2010.11.13 0 0 2886

Én főként kiskészülékekre értem, meg új építésre, ahol leginkább arra törekednek, hogy "kényelmes" legyen. Egy régi ház felújításánál a szempontok egész mások: lenyomni az óriási költségeket, mivel hatalmas a hőveszteség, a mostani "modern" épületekhez képest, ezért a hőigény is többszörös, bármit tesznek.

De nekik van szerencsére egy köztes kategória, ami "keverve", (mint ahogy a tapasztalat is mutatja, én magam is látam jó párat, teszek javaslatokat, ha ilyen igény van, de mindig elmonom a lehetséges gondokat is, legyen lehetőségük mérlegelni, mielőtt belevágnak!) sok mindent elbír, még ha nem is tök automata, még ha nem is egészen ajánlott bele minden, pont azok miatt a többlet odafigyelési dolgok miatt, amit nem mindenki tud felvállalni, megérteni, de ha bele lenne írva, akkor már mindenki alapnak venné... mint ahogy bele is írja néhány kereskedő/"marketinges" és van is reklamálás ebből, véleményem szerint csak félig jogossan, mert néhány felhasználó annyira KOCKA (elnézést a kivételektől), hogy leírni sem lehet. Sajnos a marketingesek is, mert nekik adig tart az ügyfél, amíg le nem teszi a pénzt a termékért: ez is korlátolt hozzáállás, észrevehető, ludas mind a kettő!

De pl. jártunk úgy, hogy óriási reklamáció volt, köpködés, körbetelefonálás, stb. "szar a készülék", aminek a végén kiderült, hogy 1 teljes szezon alatt 1* sem pucolták ki az adott készüléket, holott nem kevés hangsúlyt kap ez mind a leírásokban, mind a beüzemeléskor. Az emberek többsége még a leírást sem olvassa el!!! Rengeteg ilyen van sajnos, de álltalánosítani persze nem lehet. Én örülök a legjobban, ha valaki érti és nyitott is, aki ilyen készüléket akar, vesz, üzemeltet be. Ez mindenkinek elemi érdeke lenne, de sokan nem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek a dolgoknak (megint csak mondhatom, hogy aki ezt olvassa, ő a tisztelt kivétel!) aztán beleugranak túlzott elvárásokkal olyasmibe, ami magában hordozza a kötelező csalódást.

Mega204 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2885

És mi a helyzet akkor ha egy elég jó hatásfokú vegyes tüzelésű kazánban tüzelünk olyan pellet égőfejjel,ami tökéletesen működikmindkét fajtával,és még a hamura sincs gond,mert kiüríti egy külső tartályba?Nem potyog le a kazán hamuterében.Max napi egyszer kiöntöm.Csatlakozom az elöttem szólóhoz,miszerint ráfér a földre!

ekokarbon Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2884

Teljesen igazat adok Neked. Én is alátámasztom a tapasztalatom alapján ezeket.

Tök jó ég a kazánomban (SAS EKO) az agripellet is. Ma érkezett meg a napraforgó rosta alja, ocsú.

Azzal fogom keverni 1/3 ocsú, 2/3 pellet arányban. Hamu nem probléma, megy  ki a szántóföldre.

Az is igaz, hogy nem mindenkinél adottak a feltételek.

Előzmény: von Wallenstein (2882)
gyattila Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2883

Bocs, hogy beleokoskodok, de azért elárulhatnád, hogy miért megy/mehet tönkre a keringető a gagyibb kváziszinusos szünetmentestől? En nem igy gondolom, de tényleg érdekelne, ha te többet tudsz a témáról.

Előzmény: Jesu (2874)
von Wallenstein Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2882

Én nem osztom az előttem szólók véleményét, amennyiben kazánról van szó. Kandallónál viszont igazuk van abban, hogy macerás lehet a lakásból kihordani 10-15-ször annyi hamut/salakot. Nekem min. évi 100.000 plusz lenne, ha csak fapellettel etethetném a kazánomat, és nem töltök +80 órát a hamuzással.

Előzmény: Mega204 (2877)
gmkiev Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2881

Mint több gyártó által , Magyarországon forgalomba hozott szilárdfűtésű kazánok, kandallók országos szervízének megálmodója, és életrehozója.

Megköszönöm "Jesu" hozzászólását. Valóban, én is írtam már korábban, mindent csak a tábortűzre lehet rakni. Egy elekrtronikával megáldott szabályozott fűtő eszköz esetében, praktikusabb a gyár által javasolt alapanyagú, minőségű fűtő anyag használata.

És most a tegnap ígért kép:

Jesu Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2880

.., ezzel csak azt akartam mondani, ha valaki nem értené, hogy van egy határ, ahol már nem azzal spórolsz, ami eleinte annak tűnik. Emberek rengeteget áldoznak a komfortért, kényelemért. Nem beszélve másról!

Gondolja végig mindenki pl. egy dohányos mennyit elver cigire (200E/év?). Ugyanakkor meg teveszarral is fűtene azért a 10-20E spórért, mégha kínlódás is az egész. Vannak makacs emberek. :D

Mennyit elköltünk kocsik fenntartására? Benzin+biztosítás+amortizáció+szervíz+adó+adó+adó. Ugyanakkor lehet járnak évi 2-3E km-t vele. Szerintem ha az emberek kis része ezzel számszerűen szembesülne, mennyiben is van neki a móka (totál Ft/km), maga alá rosálna, vagy minimum átszokna taxira, mert AZZAL SPÓROLNA TÖBBET!

És akkor beszéljünk arról, hogy kinek fog megtérülni egy "multipelletre" felkészített kandalló/kazán, ami +300-400E/+500-1,5M-vall több, mint egy "sima" fapelletes? Ha eléggé ragaszkodik hozzá akkor soookára, de alaphangon max örülhet, hogy a beletett nem kevés extra pénzéért cserébe évi 20E-el kevesebbet fizet az anyagra. De sanszossabb, hogy ráun hamarabb az extra munkára, és vesz bele "sima" fapelletet... Pofon a szarnak.

Előzmény: Jesu (2879)
Jesu Creative Commons License 2010.11.11 0 0 2879

Sokaknak már az is "sok", hogy annak ellenére, hogy "közel" a gáz kényelmét adja egy fapelletes készülék, mégis takarítani kell "néha"(=pellet minőségtől függően:2-7 naponta, itt sem kicsi a szórás!).

Most képzeld el ezt aggripellettel, ahol az elégett anyag nem 0,5%-a a hamu, hanem a 10%-a "salak"!

Lakásba ez nem való... Behord a gazda napi 1-2 zsák anyagot, kihord napi 1/2-1 vödör salakot.

Kazánházban persze ez elférne, ha fel van rá készítve a berendezés, de többnyire nincs, ezért pár óránként piszkavassal játszik az ügyfél, hogy az automata kazán "működésben" maradjon.

Válaszold meg az alábbiakkal:

- Mennyi fogy el egy jó házban évente? 2-3 tonna?

- Mennyi is a megtakarítás: 15-20E/év? (Több kell belőle, hiába olcsó!)

- Napi +igény takarításban, törődésben? +20-30perc*200nap=~80 óra/téli szezon ?

- Megér ez ennyi kedvezményt?

Nekem nincs erre +80 órám. Persze vannak időmilliomosok.

gmkiev Creative Commons License 2010.11.11 0 0 2878

"Mi a véleményetek az agripelletről?"

Lesújtó!

Bár vannak itt a fórumon, akik ezt használnak. Mi még nem találtuk örömünket benne.

Viszont tudatom, hogy ma beszereltük, és üzembe helyeztük az első OTTAWA-t..

Nem semmi a kicsike.

Hét végén teszek fel fotót

Mega204 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 2877

Sziasztok!Én új tagja vagyok a fórumnak,és szintén a pellet fűtés szimpatizánsa,de látom itt csak a fa pelletről esik szó!Mi a véleményetek az agripelletről?Ami ugyebár jóval ólcsóbb is.

pistikebácsi Creative Commons License 2010.11.11 0 0 2876

Nincs pénzem "komoly" szünetmentesre. Ez egy olyan érv, amivel nehéz lenne vitatkozni. :)

Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez a táp többet árt a kandallónak, mint az áramszünetek. Az a baj, hogy néha valami miatt vannak 1/10 mp-es áramszünetek több is egymás után és a csóri kandalló ugyan újra nem indul, de mindegyik után "szenved", próbál visszaállni a ritmusába.  Olyan is volt már pl télen, hogy szétfagyott (leszakadt, tök mindegy) a vezeték és nem volt áram. Talán ilyenkor is hasznosabb egy "kváziszinuszos" szabályos leállítás, mint a egy black out. Szóval nem vitatkozni akarok azzal amit mondtál, de van amikor 2 rossz közül kell választani. Próbálom a kisebbiket.

Előzmény: Jesu (2874)
udmurtuguru Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2875

Tehát áram ... ehhez -is- kell...

Hmmmm...

Előzmény: gmkiev (2872)
Jesu Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2874

Khm. Ha sokáig próbálkozol, nemsokára találkozunk egy szervíz alkalmával. Már mondom is mit fogunk cserélni: keringetőt!

tehát, ahogy a reklám is szól: "Önnek azt NEM AJÁNLOM!"

(Ha valakinek ilyen gondja van, nálam vannak valódi szinuszos komoly szünetmentesek. Akár extra akkukapacitással is ~1-2nap áthidalással. Persze ezek drágábbak. Bár mondjuk kérdés a mértékegység: 1-2-3db keringető?)

Előzmény: pistikebácsi (2873)
pistikebácsi Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2873

Újabb tapasztalat:

Ecoidro simán megy 7ah-ás aksis szüntementes tápról (típusa Blazer 800VA). Működési időt nem mértem, mert nem akarom lemeríteni az akksit, de 400W-ot kb. 8-10 percig kellene vinnie, úgyhogy szerintem egy 20-30 perces áramszünentet is át lehet hidalni egy ilyen szünetmentessel. Az akksi egyébként 2600-4000 ft között van, tehát nem vészes dolog. Csak meg kell találni a helyét, mert a meleget nem annyira szereti. Szóval légfűtéses kandalló esetére lehet, hogy nem a legjobb megoldás.

Mindenesetre a fenti dolog tény, kipróbáltam, mert sok olyat hallottam, hogy "kizárt, hogy bírja a kandallót" meg, hogy "kváziszinuszos ups nem jó csak pc-hez". Hát most kiderült, hogy minimum még egy dolgohoz jó és még bírja is!:)

gmkiev Creative Commons License 2010.11.09 0 0 2872
gmkiev Creative Commons License 2010.11.06 0 0 2871

Keress meg priviben.

Előzmény: Elemi Koczka (2869)
Pitylogós Creative Commons License 2010.11.06 0 0 2870

Szarintem utólag semmi.

Remélem, tévedek...

Előzmény: Elemi Koczka (2869)
Elemi Koczka Creative Commons License 2010.11.05 0 0 2869

Sziasztok!

Valami pályázati forrásról nem tudtok ami majd érvényesíthető Ecoidrora esetleg szolárral egybekötve?

Jövő héten ha minden igaz nálam is elkezd duruzsolni egy Ecoidro...

Egészséges izgalommal várom:)

Koczka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!