Nálunk az egyesületben is 08-45kor kezdtek stoppolni és 09-05 re már 20al több százalékunk!Ugy hogy kb a kerület tulso szélének szopás lessz jocskán veszünk el százalékot!
Ha kombinált Derby gyűrű akkor szerintem D-03 ba való. -431601-431675 ig.Nem találtam a benevezett galambok között.De 2011es gyűrűkiosztás alapján D-03-as(elméletileg)
Vida Istvánnak Öttevényre üzenem a 2011 11 63956 számu galambja tegnap reggel eltünt,de ma délután ujra visszatért,aki ismeri legyen szives átadni neki!Majd csak haza talál!
Mostantól a neved legyen, Szerencsés Kis László :))) Ha genyóskodik az antenna, akkor áramtalanítsd a rendszert, amjd vissza, aztán működni fog, habár így is kínlódás a vége, mert jön a sakkozás, hogy melyik fiatal is volt az.
Szerencsén kívül is biztos kell még vmi hozzá.. csak elárulják! :)))
11-20-49366 kk. fiatal tegnap érkezett, félpanziós ellátásban részesül.tegnap kora délután óta a volieren dekkol, ott kapja az ellátást.Reggel menekülni kellett neki, mert a héja majdnem levadászta onnan.Bizonyára ezért adta meg magát nem rég.Még egy héja támadást nem akar megérni.
2011-D-431651 bronztarka fiatal nálam dekkol. Gyűrűszámkereső kidobta Vincz Istvánt beszéltem is vele de senki nem jelentkezik azóta:(((( Nagyon el van gyalázkodva szegény.
Az biztos hogy szerencse is kell hozzá!:)))Nekem a hétvégén majdnem sikerült 2 perc alatt a csapat.De sajnos az első 6 galambot vette az óra a többit nem.:((((Így 5 perces kínlódás után 5 perc alatt lett csapatom.76db küldtem, egy csapatom(20db) van a többi nulással lett kosarazva.A 20db-ot nem válogattam ahogy sikerült úgy szedtem őssze,és be jött a szerencse!:))
Üdv mindenkinek! Norbert vagyok. Kezdő galambász. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy hozzájutottam Belgiumból egy pár kiváló fiatalhoz. Viszont fészek testvérek. Mivel lenne érdemes majd párosítani őket. Gondolom egymással nem.
Az éjjel 3 fiatal aludt a tetőn,tettem ki nekik kaját meg vizet,Reggel mire kimentem már a vörös nem volt itt.A másik kettő (egy KK és egy K) még itt pihen .Chipesek mind a ketten.Számokat majd ha beülnek.
Laci ma a középmezönyben végeztem,voltak akik hamarabb stoppoltak mint én és csapatok is voltak jobbak is rosszabbak is!Ez van ezt kell szeretni,van még 4 versenyünk vissza lehet vágni,lessz ez még jobb is remélem!
Köszöntelek.Most este orabontáskor derült ki,hogy nem Brno-Rosicéböl lettek felengedve a galambjaink (a verseny programban az volt) hanem Velká Bytesben ez a település pár km-rel messzebb van!A darab számot csak akkor tudom megmondani ha meglesz a kiszámitás,nem mi vagyunk az utolsok ahol ahol a kocsiba pakolnak és összegzik a darab számot!
Megérkezett egy fiatalom a tegnapi versenyről véresen, légpuskával mellbelőve, törött lábbal és farok nélkül. Innen üdvözlöm azt, aki ezt tette, biztos nem tudja milyen a szenvedés.
Köszöntök mindenkit.Laci nálunk reggel pulcsit kellett fölvenni annyira lehült a levegö,de 10ora körül már elég volt egyszál triko!Fél 7kor engedtünk Brno-Rosiceben 8-55kor volt az elsö madaram 8-08ra csapat,orabontásunk este 7kor lesz,bövebbet csak utána tudok!
Sajnos a tagok csak kiszolgáltatott helyzetben vannak,mivel beleszólni nem igazán tudnak ilyen esetben.Vezetőség dönt mindenről,de hallanánk már egy elnézést vagy bocsánatkérést rossz döntés esetén,mert ilyet még szerintem senki sem hallott!
Érthetetlen??Inkább az az érthetetlen hogy kinek van ennyi esze ,ilyen időben versenyt rendezni és kik azok akik még be is pakolnak.Hát ha ezt egy vezetőség nem tudja mérlegelni akkor sorry.
Érdeklődnék,hogy akik tegnap versenyeztek hogy zártak?
A Karancs kerületnek Győrből "fantasztikus" útja volt! Estig sok sporinál óriási veszteségek. Pl. 48/12--50/1--25/5--30/4--45/20 és sorolhatnám. Igaz van olyan is akinek hiány nélkül megjöttek,ez a ritkábbik része! Érthetetlen.
Szia Gábor! Elöször is köszi a jókivánságot,reméljük nem lesz nagyobb probléma. A másik , a mi Tgsz-ben nem volna létjogosultsága ilyen embernek aki már nem elöször próbálkozik sumákolással.Na tudod kit nézne hülyének.
igen mostmár látni lehet az eredményeken.szerintem holnapse lessz sokkal jobb esetleg csak a szélirény ha változik.én örűlök hogy igy döntött a vezetöségünk hogy halasztot egy napot.sok sikert minden versenyzönek a holnapi napra.
A mai nap nem volt ideális a fiataloknak reggel 6 kor már 40-50km-es déli szél volt hozzá 30 fok feletti hömérséklet.Ma a foci meccsen mellém ült egy vk fiatal csont és bör kezembe jött.Teljesen kimerült.
Van nekünk egy területi felelősünk a szövetség részéről....Védelmébe vette az egyesületet,és ezáltal az illetékes urat(gondolom tudod miről van szó,benneteket is érintett)Na erre varjál gombot!
na és jönnek ezel a dumával hogy postagalambot kel tartani.pedig szerintem teis és mindenki más a jonak megitélt galambot tenyészti gyürüzi.tuti volt valami zavaró tényezö amit mi nem vetünk vehettünk észre.
nézd neveket nemis írtam és ere temár röktön jössz ezel a nagyképü faszságal.szerintem vanak ők annyira eredményesk mint te.ez a gond hogy ilyenek letek az emberek mint te.és timiatatok tartonk ott ahol.kivánom teis tapasztald meg ezt az érzést mihamarabb.
nálunk a B-1ben ma jöttek a galambok 90km-ről.minekünk ma keletvolna pakolni ugyan oda de lemonta a kerület a mai gyüjtést az idöjárás miatt.a mai tréningezök sajnos nagyon nagy hiányokkal zárták a napot.volt aki 60/9 68/10 és ez volt a jelemzö mindenkinél sajnos.6óra 10kor eresztettek és ha minden igaz 8 40körűl érkezett az eleje.egész nap semmi csak egy egy néha.
sajnálom őketés egyűt érzek velük.reméljük azért holnap vagy holnapután megjön a többi.
Én is csodálkoztam mert nekem is vannak postáim és tudom h ebbe a melegbe maximum reggel ha korán kiengedem őket akkor repülenk és uttána mennek a helyükre vagy a hűvösbe fel a fára de ezeket 10 és 11 óra között láttam repülni !!
Bontáskor 3-4 órát kibontottunk,-kifogyott a nyomtatóból a tinta.A sporttársak akinek nem tudtuk kinyomtatni az óráját megkértük menjen át a másik egyesületbe, kinyomtatták az óráját, hozta az anyagot alártuk lebélyegeztük elküldtük a tagszöv. Vb.-nek a díjkiosztó megvolt a vacsorát elfogyasztottuk, a díjakat kiosztottuk... 3 éve történt ...
A bonthatatlan órát az egyesületi VB-nek be kellet volna vonni és jegyzőkönyvet készíteni! A tagszöv VB-nek továbbítani. A tagszöv VB elnöke meg szóban nem utasíthat, erre van az ügyiratkezelés.
ezek szerint mi a fasznak van a versenyszabályzat ,
senki nem a barátotokat támadja , legalább is én nem és talán az itt elhangzott ellenvéleményezők se .
de ha így van ahogy írod akkor tényleg fölösleges a szabályzat ha folyamatosan megsértik, büntetlenül.
ha ez így van országos szinten akkor siralmas az egész postagalambászat és soha senki nem tudhatja , hogy az általa elért eredmény mennyire valós , vagy hányan vannak előtte akik semmibe veszik a versenyszabályzatot .
nem kell ezen a jehova dolgon lovagolni, annyit akartam mondani , hogy van közöttünk épp elég sunyi , sumák, hogy ha lehetősége van kijátsza a réseket .mint ahogy írod is.
részemről offolom a témát .
annyit azért megjegyeznék, hogy a picsába tud úgy működni egy egyesület , ha ennyi fogalmuk van az aktuális versenyszabályzatról
milyen szinten mehet a gyűjtés, és bontás , ki fogja össze a csapatot , milyen a vb elnök ha úgy elenged egy jegyzőkönyvet , hogy hiányos az aláírás rajta , stb
ez az ügy meg olyan amilyen , annyi értelme volt itt vitatkozni és nem csak bólogatni meg segget nyalni , hogy talán néhány egyesületi vb elnök és tag veszi a fáradságot és elolvassa és értelmezi a szabályzatot , és elvégzi azt a feledatot amire felkérték és elvállalt.
tanuljanak más kárán, és védjék meg az egyesületüket és egyesületi tagtársaikat.
Ha már jehovák vagyunk akkor a szöv. székház a templom..... Amit a templomban csinálnak az is az ördög műve?????????????????? Mert Pethő Attila ott bontotta ki az órát ha jól tudom, és ez sokaknak nem megfelelő ember a nem megfelelő helyszínen??:(( A jászság vb elnöke egy évvel ezelőtt ugyanígy járt neki sem jött ki az eredmény és kibontotta Monoron a forgalmazónál egy magánházban és az megfelelt......... Ja édeskettesben.... Mert mi szemellenzősek vagyunk és a Zolit védjük....... Mellesleg az óvást olyan ember csinálta aki el volt tiltva egy évre előtte mert csalt....... Bizonyítottan csalt......
Én is vitatkoznék ezzel a paragrafussal mint tőrvényeket a postán igen sokszór alkalmazó embőrt, anno!
" 7.§. A gyűjtés és óraindítás szabályai" Ide illő lenne beilleszteni az órabontást is mert az az egész említett paragarfus ezen pontjában nincs nevezve. Lehet, hogy definiálva sincs: mi a bontás, gyűjtés, óraindítás?
Én is buktam el dobogó és ker cs.20-ik helyet az indigó elszakadása miatt!(ker.340csapatból, 265fő) Megráztam, elindult de későn! És sory, meg röhögés!!
Jehova gyülekezet,,hová jukadtunk???????Imádkozol elöre,Ha a Petö nem bontja ki az órát,akkor az eredmény mindig bent van!!??Ezaztán a sportbecsület,szerintem eggyik se,se sport,se becsület.
ami fura , hogy vis maiort emlegetsz itt mint főokos , ami nagyjából annyit tesz "előre nem látott kényszerítő körülmény, elháríthatatlan akadály,"
volt itt már vihar , meg villám , de végül is ahogy leírod az órából azért nem tudták kinyerni az adatokat mert azt elbarmolták.
egyszóval a bontóbizottság vagy tudatlanságból , vagy hanyagságból esetleg szándékosan megakadályozta , hogy kiértékelésre kerüljön az óra .
ez mindent kizáróan emberi mulasztás vagy tudatlanság és nem " természeti katasztrófa"
( kérdés a tenyésztő miért engedte , hogy az Ő szavaival : össze vissza nyomkodják, amíg letilt, viszont a többi órát meg tudták kezelni ebben a "viharos időben ")
az már inkább sanszos , hogy a tagszöv vb . szándékosan szívatta meg , hiszen annyit már csak tudnak , hogy más helyen történő bontáshoz a tsz vb írásos hozzájárulása szükséges , nem pedig csak lazán szóban elküldik : mennyé nyugodtan , oszt bontsd ki az órát valahol és valamikor .
de ez nem indok , hogy másképp értelmezzük a szabályzatot
a versenyszabályzat az egyetlen írásos törvényünk, szabályzatunk , csak egyféle képpen lehet értelmezni , nincsenek kifogások, megkerülések.
ez pont a versenyek tisztaságának érdekében kell történnie .
sajnos a tény , hogy tagszövönként is elég sok ember lehet aki sajátságosan értelmezi a versenyszabályzatot .
ez van , nem vagyunk egy jehova gyülekezet ,
ha emberi mulasztás miatt "rontották el az órát " akkor az órahiba és nem külső zavaró tényező
ha nincs írásos engedély akkor nem lehet kettesben bontani(amúgy se , ennek szabályai vannak)
a szabályt szóról szóra be kell tartani , ez az egyetlen út, hogy megőrizzük a versenyek tisztaságát , s kizárhatóak legyenek akik megpróbálják megtalálni a kiskapukat.
egyébként sajnálom , ami a konkrét ügyben történt a tenyésztővel , s nem utolsó sorban a galambokkal, hisz itt eredményt nem befolyásoló szabálytalanság történt , az eredményt megrepülték , a tenyésztő az erdményért megdolgozott .
Ma fiatal gyüjtésen téma volt,hogy csak akkor van meg a hét versenyző tag a szabályos gyüjtéshez ha legalább mindenki öt galambot küld.Mivel ezt még sehol nem olvastam rákérdeztem.
Egy hangyafasznyit ki igazítalak aminek semmi jelentősége nincs de Ulrich várta be Amstrongot nem fordítva mert a fékkarjába beleakadt egy szurkoló által lengetett zászló és bukott.
Így volt több ügy. Nevezzük 1. 2. 3. stb. ügyeknek.
Végül 3.-tól felfelé visszavonták a kizárást, maradt 1. 2. ügy.
Az egyikben volt az óra "megbolondulás", a másikban pedig, hogy a Tagszöv. nem engedte az egyesületnek, hogy bontson.
Ugyanis 2 egymást követő napon 2 versenyen is akarta küldeni J.Z. a sztár galambját (ha valaki olimpiára áhitozik, akkor tolni kell a tubsit!).
De ahhoz, hogy a másnapira is tudja küldeni, ahhoz kellett volna kibontani az órát, mert már szerepelt benne.Ebből lett a kalamajka.
Tagszöv. vb. nem járult hozzá a bontáshoz, ezzel egyértelműen a jóhiszeműség kizárható, vagyis olyan helyzetbe hozta J.Z.-t, ami "diszkriminatív" volt Vele szemben.
Azért szerintem nem egyformán vagyunk tájékozottak az ominózus ügyben.
A bontást , mint itt már leírtuk a következő gyűjtésen megcsinálták,a pesti "óra-helyreállítás"-kor csak egy "igazoló példány" készült arról, hogy az óra milyen adatokat tartalmaz.
Ugyanis voltak akik azt terjesztették, hogy J.Z. belebarmolt az órába, és ezért romlott el.
Én az egészet úgy látom, mint amikor egy mobiltelefont úgy akarnak elindítani, hogy 3-szor rossz PIN kódot ütnek bele, és letilt!A telefon attól nem romlott el, sőt!
Valami hasonló történt az órával itt is. Több próbálkozás volt az eredmény kinyomtatására, de nem jött össze, attól még az eredmények benne maradtak az órában, hogy "letiltott" az óra.
Nem mellékes körülmény, hogy a Tagszöv. hozzájárult ahhoz, hogy az eredményt kivarázsolja belőle Pethő Attila. Minden OK is volt, aztán amikor kiderült, hogy J.Z. a bajnok, akkor a vb. úgy határozott, hogy mégsem fogadja el az eredményt.
Ezzel az eljárással van elsősorban a probléma, a többi már csak hab a tortán.
Íratkozzon be fizessen tagdíjat,fizessen versenyzési díjat és ennyi.Annyit küldhet max amennyit fizetett.De attól kevesebbet is,de többet nem.Ha fizetett és egyet sem küld az is egy versenyző!:)))
Köszöntök mindenkit.Tegnap az egyik spori hivott engem is,hogy vigyük el a galambokat tréningezni mondtam neki én nemkinzom öket ilyen melegben!Ő elvitte öket 80 km-re ma reggel hivott a 110böl 50drb volt neki othon!
Jó estét!!! Nem tudja valaki hogy ma Balástya környékén versenyt indítottak vagy csak tréningezett valaki, mert láttam kb 50 galambot repülni és azért kiváncsískódok ???
röhögni fogsz , de ha nem is egy professzor , de legalább egy olyan ember aki ismeri a versenyszabályzatot .
ha lett volna egy olyan az egyesületben akkor most nem lenne ügy
senki nem állította , hogy az ügyben szereplő spori nem csak áldozata az egymást követő szabálytalanságoknak, vagy esetleg nem készakarva szívatták meg .
de, a szabályzat nem tehet különbséget a nemtörődömség , vagy a szabályzat nem ismerése és a szándékos szabályzat megsértése között . ha ez így lenne akkor minden szándékos megsértést úgy állítanának be , mintha véletlen lenne , és se szeri se száma nem lenne a " vis major" ügyeknek .
mondjuk azt sem értem , hogy egy rutinos élversenyző hogyan hihet el ilyen baromságot , hogy egy független ember társaságában ketten órát bonthat , de elég lett volna akkor is átnézni a versenyszabályzatot amikor alapból elbaszták a bontást, hogy ilyenkor mit ír elő a versenyszabályzat , mi a törvényes eljárás, hol és hogyan lehet a bontást elvégezni.
"Miféle időjárás? Az orszában szombat-vasárnap délutánonként több száz rádióórát használnak eredményesen. Nekik nem volt időjárás? Csak Jászizén van időjárás?"
Ezzel nem lenézni akartál igaz? Ha nálatok zivatar van, nálunk még süthet a nap?
További jó fórumozást!
--------------------------
Pár lépést kivártam, hogy nehogy valami gorombaságot válaszoljak.
Tudtommal nem ismerlek, de személyes találkozást nem tudok felidézni. Ezért talán megérted, hogy semmi probléma részemről veled, mint emberrel fel sem merülhet, feleslegesen lovalod bele magad olyanba, hogy bántani akarlak.
Ezt arra írtam, hogy valóságos ellenségként szólsz hozzám többedszerre.
És miért találod lenézésnek a kérdést, ha valaki kicsit túlzást állított, és belekérdezek? Én eddig minden órát behangoltam, ha valaki ellenkezőt állít - vagyis hogy neki nem sikerült -, természetes, hogy erős magyarázatot várok.
A versenyszabályzat megírását a sporttársias szellem vezérelte (idéztem a versenyszabályzatból!).
Na ez mindaddig hihető, amíg nem jön elő egy olyan eset, amikor sporttársiasságot kellene szem előtt tartani!
A legtöbb embernek magas a versenyszabályzat, de annyit tud, hogy:
"KI KELL ZÁRNI!"
Olyan mint a Torgyán örökzöldje:
"MONDJON LE ....!"
Ezt a versenyszabályzatot nagyon kevesen tudják betéve, látod még Ernőnek sem sikerült, mert Ő is egy régi változatból idézett!Pedig aztán Ő professzor a javából!
Akkor egy egyszerű földi halandótól hogy várható el, hogy mindenben képben legyen!
Minden egyesületnek kellene egy professzor! (vagy több!!!!)
Én is megéltem a vasúti rámpán való gyűjtést,de 30 év távlatából azt mondhatom akkor is kemény volt a rivalizálás néha még egy-egy pofon is
elcsattant! Mára pedig teljesen kettészakadt a galambász társadalom,míg az alapvető tartási, felkészítési technológia még talán el is érhető az
arra fogékony galambásznak,a galambok minősége közötti külömbség azomban már megfizethetetlen a nagy többség számára.Kinek rendelkezésére áll a csúcsgenetika,kényelmesen galambászkodva is fényévnyire van a többiektől.(Kivétel,ha több ilyen spori egy fedél alá kerül) A Japzoli eseténél sokkal éltesebb példák vannak erre fővárosunkban,csak hát most ez került terítékre.Ott most is vannak pofonok,sőt a mechanikus órák átveszik a fegyvernek látszó tárgy szerepét.........
Nem ártana azt is figyelembe venni, hogy ha a választott (Te írtad) vb.vezető sem "professzor", akkor hogyan lehetne azt elvárni, hogy legalább egyesületenként 3-4 "professzor" legyen!!!
De mint az ábra mutatta, egy pontot Te is és mások is másképp tudnak!
De adott szituban mindenki (pl: SZVB) is egységes elveket valljon!
Na ez az utópia, legalábbis addig, amíg nincs egy minden részletre kiterjedő alapos versenyszabályzat!
De addig is évente módosítgatják a versenyszabályzatot, alig lehet követni, lassan már minden versenyzőnek szerződtetni kellene egy jogi professzort, aki betéve ismeri az éppen aktuális versenyszabályzat legfrissebb verzióját!
Valahogyan itt is ugy müködik,meg van a dolog,mint az országban,a politikában.Itt is a kisember lehet a hibás mindenért,és vele fizettetnek meg mindent..A nagyok azok hibátlanok és amit tesznek az mind csak jó lehet.(mégha később be is bizonyosodik az ellenkezője.)Max gyorsan irnak egy(vagy iratnak,hozatnak)jogszabályt,ami az igazukat bizonyitja.
A TOUR DE FRANCE három héten át húsz szakaszból áll. Kicsit hasonlít a mi kerűleti bajnokságainkhoz. Egyik évben a két nagy ellenfél Armstrong és Ullrich között öldöklö kűzdelem alakult ki , alig volt közöttűk időkülömbség. Fej-fej melett biciklztek napokon keresztül, míg váratlen esemény nem történt. Ullrich nagyot bukott, ami több perces hátrányt okozott neki. Armstrong aki az elötte lévő csapatban haladt tudomást szerezve a bukásról megállt és bevárta az ellenfelét. Aztán a következő hegyin legyőzte Ullrichot és nyerte a Tourt. Így is lehet versenyezni, pedig a tét sok százmillió.
Ha nálunk is így lenne kit érdekelne a versenyszabály?
Ez az óraindítás szabályainál van, ezt én is megtaláltam, de itt sincs rögzítve, hogy az adott út eredményeit csak az adott út bontásánál lehet kiértékelni. Amúgy a nagyobb kutyus az utolsó, általad idézet mondatnál van elásva. De értékelem a lelkesedésed.
7.§. A gyűjtés és óraindítás szabályai 1 . A versennyel kapcsolatos tevékenységek helyét és idejét a versenyt megelőzően a tagszövetségek az egyesületi versenybizottságokkal közösen határozzák meg. Valamennyi versenyzőnek az előírt gyűjtési és bontási időre az egyesületben meg kell jelenni, nem menti fel őket az, hogy chipes elektromos rögzítővel rendelkeznek. Ettől különös esetben és engedéllyel lehet csak eltérni.
Köszönöm józan látásmódod. Talán nem vagyok egyedül, de már roppant módon bosszant, hogy mindig munkanap - persze, akinek nem kell bemennie a munkahelyére, nem érzi át ennek a mikéntjét - és mindig a SEMMIÉRT szabadág és útiköltség. Nem csoda, ha mindig a határozatképesség mezsgyéjén evickél a bizottság. Van egy évben 104 nap hétvége, ez bizony nem elég.
Minden kedves eddig hozzászólónak és olvasónak! Aki meg tudja mutatni az érvényben levő szabályzatban, hogy hol van rögzítve az a pont, mely szerint az órabontásnak x órával a start után kötelezően meg kell történnie, gyorsan rövidre tudná zárni az ügyet. De mivel ez nincs rögzítve, hanem egy több évtizedes szokásjog alapján bontunk, így parttalan vita minden egyes szó. Ami követelményként a szabályzatban le van fektetve - hely, létszám - annak a jegyzőkönyv eleget tesz, minden egyes független szakértő - szándékosan nem ügyvédet és bírót írtam - azonnal visszaadná, hogy a semmin vitatkozunk és olyan pontnak nem tudsz megfelelni, ami nincs leírva.
Amúgy a mai üzemagyagárak mellett éves szinten 15-20 ezer forintot spórolna csak az öregek versenyén MINDEN EGYES TAG, aki legalább 25 km-ről jár gyűjtésre és bontásra, ha a bontás egybe esne a következő gyűjtéssel. Csak józan logika és belátás kérdése lenne, főleg olyan helyen, ahol mindenki elektronikus rögzítőt használ, ott még az óramegállás veszélye sem fenyeget.
Lenne egy kérésem önhöz,ugy tudom maga számol versenyeredmény a 27-es tagszövettségnek,legyen szives javísa ki az összetett csapatbajnokság oldalát mert a neveket a lap alján már nem lehet elolvasni (el van csuszva).Köszönöm.
Miféle időjárás? Az orszában szombat-vasárnap délutánonként több száz rádióórát használnak eredményesen. Nekik nem volt időjárás? Csak Jászizén van időjárás?
Ezzel nem lenézni akartál igaz? Ha nálatok zivatar van, nálunk még süthet a nap?
Össze volt hivva szvb ülés a versenyszabályzat tárgyalására ott fél óra Lendvai ügy utánna több mint egy órán keresztül hatalmas veszekedés volt közte és a 23 tag szöv elnöke között személyes konfliktusukat adták elő.
Utánna közölte hogy eddig volt a terem bérelve vége a gyűlésnek.Gondolhatod mit szóltak azok akik több száz km utaztak a semmiért.
Neki nem tetszik ez az szvb felállás mindent meg tesz annak érdekébe hogy bebizonyitsa hogy ez igy működésképtelen. Innentől kezdve nem csoda az értelmezés ráadásul nagyon sok a joghézag benne.
Én 96-ban írtam a versenyszabályt, teljesen indokolatlan azon számon kérni, hogy nem tért ki akkor nemlétező technikai hibákra. Az elektromos rendszerek 2000. után kezdtek terjedni.
Azt meg ismétlem: az egyesületeket kötik saját szabályaik, ez nagyjából minden Legfelsőbb Bírósági elvi határozatban benne van. Ami azokban a leírt szabályokban van, az szentírás, akármennyi ésszerűségi indokot hozol fel helyette vagy ellene.
Az meg egy nagyon rossz érv, hogy ki mennyit ér, ennek semmi szabályzati jelentősége nincs. Úgy lehet rendet tartani, hogy az érvényes előírásokat mindig és mindenkor alkalmazod, és sosem használsz alkalmankénti belátásokat vagy ötleteket.
Azt sem mondom, hogy Pethő nem ért hozzá, vagy hiteltelen. Nincs neki jog adva, hanem az 5500 mezei galambász által választottaknak van jog adva. Egyáltalán nem látom szomorúnak a dolgot.
Ha a Szövetségünk főtitkára nem olyan személy, aki igazolhat bizonyos dolgokat, akkor ezen az alapon az ország 5500 galambászának az aláírását sem lehetne igazolásként elfogadni!
Elég szomorú, hogy egy mindenben képzett ember aláírása még annyit sem ér, mint egy "funkcionális analfabéta" galambász aláírása!
Persze ez nem a Te hibád, bár annak idején Te is voltál SZVB elnök!
A szabályzatba kellene belevenni, hogy visszmajor esetén mi az amit el kell "követni" és mi az amit el kell fogadni a jó ügy érdekében!
A galambászok többségének az a jellemzője, hogy másokat mindig ki akar záratni, csak ha vele fordul elő valami, akkor az a világ legnagyobb igazságtalansága!
Ha tehát van utólagos írásos engedélyed a tagszövetségi versenybizottságtól más egyesületben történő bontásra, és ott sikeresen bontottál, jogos az igényed.
Ez egy feltételes fogalmazás, nem az én dolgom dönteni, és károdat sem akarom, ezért kiszálltam a vitából. Azóta csak a szélsőségesen különös nézetekre reagálok. Például a szemmel láthatóan hamis állításokra (mindenki úgy értemezi a szabályt, ahogy akarja - ez helyesen úgy szól, hogy szabályon kívüli ötleteket szabálynak titulálnak, beleköltenek a szabályokba - Pethő, mint hivatalosság... És így tovább.)
a hülyeséget tovább fújni
Javaslom, fogalmazz körültekintőbben, az én türelmem sem végtelen.
az anyaóra mivel megy felétek?? Vagy minden egyesületnek kötelező agregátort is beszereznie?? És mi lesz ha benzin nem lesz?? Akkor olaj finomító is szükséges.....??
Ez megint egy beleköltés, nyilvánvalóan nem azért estél ki, mert áramszünet volt. Egyszerűen hülyének nézel, ez rossz stratégia.
Az elektromos rögzítőket az FCI. szabályai szerint, a nemzeti sajátosságokat figyelembe véve kell működtetni. Ez a főszabály. Az OVB.-nek ehhez igazodva kell döntést hozni.
Hééjjjj!!! Pár napja egy régi paragrafusra hivatkoztál, majd utána beláttad, hogy a jelenlegi szabályzat szerint el kell fogadni a jegyzőkönyvem. Frici meg kért valamire...nehezedre esett, de a hülyeséget tovább fújni nem!?! Az atom óra megy elemmel, az anyaóra mivel megy felétek?? Vagy minden egyesületnek kötelező agregátort is beszereznie?? És mi lesz ha benzin nem lesz?? Akkor olaj finomító is szükséges.....??
Miféle időjárás? Az orszában szombat-vasárnap délutánonként több száz rádióórát használnak eredményesen. Nekik nem volt időjárás? Csak Jászizén van időjárás?
És mi köze a rádióórának az áramellátáshoz? Elemmel működik a rádióóra.
Az nem zavar, hogy jó az óra, csak az időjárás miatt nemlehetett kibontani? Vagy mivan olyankor, ha bontás közben, mondjuk tartós áramszünet jön közbe?
Roppant sportszerű vagy gratula, egy élmény lehet Veled 1 egyesületben lenni!!!....
Esélyegyenlőség ! a csattogós óra és az elektromos óra között. A csattogós óra szuper, leellenőrzött eredményekkel a zárórögzités előtt 2o"-el rugótőrés miatt megáll. Sajnálkozva de mindenki számára világos az óra és ezáltal az eredmény elszállt. Nincs Pető Attila és más segélyszolgálat . Hol van az leírva, hogy az elektromos órákra ez nem vonatkozik ??
,,,"érdekesen vannak megalkotva ezek a szabályok!!Mindenki úgy értelmezi ahogy akarja??És mindenki úgy tartja igazságosnak ahogy Ő értelmezte??:))))Hát nem nevetséges??:)",,,
Nem!:-(((
Egyáltalán nem biztos, hogy a szabályok nem jók.
Sajnos az ország népességének 1/4-e, de inkább 1/3-a funkcionális analfabéta! :-(
Tisztelt Szigetházi 50.A galambot felcédulázva másnap szabadon engedtem,azota szabadon repül ha a tulaj gondolja elviheti ha fontos neki,én nemtartok rá igényt.A telszámom ha érdekli +4210907 211 014. A válaszig megtartom utána elküldöm magán tréningre hátha haza megy!
Biztos észrevetted, hogy vannak akik több nick-et használnak! Én is!
A Mondain-t keverik a texánal mert a vérvonalak szűkösek és ujabb színeket kreálnak ! Nem röpképes de 10-20m-t repül. 25-75% a texám-mondain vér -ha olcsón veszed az a genetika selejt(szelektált) példány! Decemberben vannak a kiállítások, látogasd körbe fényképezz és érdeklődj!
Tarts texán-t és mondain-t és magad döndzsd el, hogy csinálod. Ez a te tenyésztésed.
Nem akarok állást foglalni a J Zoli féle ügyben.De azért érdekesen vannak megalkotva ezek a szabályok!!Mindenki úgy értelmezi ahogy akarja??És mindenki úgy tartja igazságosnak ahogy Ő értelmezte??:))))Hát nem nevetséges??:)
Belevág az áram?? Senki nem beszélt "áram belevágásról" sem villámcsapásról. De szerintem nem nekd kell elmagyaráznom mi történt!! Olvass vissza, ha nem derül ki majd a szaklapból megtudod..
Nekem meg az a furcsa, hogy Te évek óta olvasod a fórumot, mint ahogyan írtad!!!
Ezt a villámcsapásos marhaságot, meg honnan veszed????
Arról volt szó, hogy az anyaóra nem vette a jelet, az időjárás miatt! ( mi is mászkáltunk már a gyűjtőhelyen, még a veteményeskertben is keresve a "Grinicsi időt")
Engem legalább nem vezetnek meg mint önöket. Ez nem jóindulat dolga. Éppen ezért szeretném befejezni,ez mindössze az én egyéni véleményem. Szerintem nem lehetett elfogadni.Én ezt nézem ki a lapokbol. Csak kiváncsi voltam a jegyzőkönyvre.
Furcsa az egész ügy. Mindenesetre nem láttam még olyan Bricon órát amibe belevág az áram és utána még Pethő Attila eredményeket vesz ki belőle. De láttam már olyant,hogy egy házba belevág az áram.De ott minden konektor kilövel a falbol és ami áram alatt van elektronikus berendezés az úgy tönkremegy "leég",hogy abbol senki nem hoz ki semmit.Mert ugye egy villámcsapás okozta ezt a helyzetet.?
Tisztelt uram! Kezdjen el visszafele olvasni, sokat, a VB megkapta a Pethő féle páldányt is meg az itt látható példányt is hogy minden egyezik rajtuk félreértés ne essék címmen.......
Ezt senki nem eszi meg már elnézést. Miért nem abbol vitt az egyesületbe egy példányt amit kinyomtatott a Pethő Attila? Minek nyomtat az egyesületben és minek írják alá ott? Miért nem a Pethő Attila által kinyomtatott jegyzőkönyvet hagyta az egyesületben? Ne haragudjon uram de ezt nem lehet elhinni. Mindegy,tovább nem feszegetem a témát,ez a jegyzőkönyv SZABÁLYTALAN, a Japport Zoltán kizárása erről az útrol szerintem jogos volt.
Ha valóban figyeled at eseményeket rájössz hogy ez az a példány amit Zoli nem tudott kinyomtatni és felvitte Pethő A. és kinyomták a szövetségi székházban majd a gyűjtőhelyen is kinyomtatta hogy ott is ki legyen nyomtatva ahol begyűjtötték. Ezért van a két dátu oly messze egymástól.
Ez megkérdőjelezi az egyesületed sportszerűségét is mert 3különböző aláírás van a jegyzőkönyvön amit a Straubingi gyüjtés után egy héttel írtak alá.?? Egy a tiéd,kettő pedig valószínűleg az egyesületed V.B.elnöké és egy tagé.Ez,hogy lehet? Elnézést,hogy letegezlek,de ma tudtam meg,hogy jóval fiatalabb vagy nálam.:-) Barátsággal
A következő gyűrű számú galamb a vendégem kb.3 napja Pannon Maraton 2011 03267 kék színű nagyon lerobbant állapotban érkezett de már jól van a kijáró nyitva de nem megy el.Nem tudjátok ki-é lehet mert ilyen gyűrűszámra nincs találat.
Milyen utánpótlásra gondolsz madaras Robi? Az elmúlt 2 hétben, három igen jó galambásznak szünt meg a munkahelye ,csak a szűk környezetemben!Részükről,galambászat :game over!
Remélem büszke vagy az új nevedre,végül is ,egy egyetemi tanártól kaptad!
A 09es zsámbéki tréningről infok amiket hallaottam vagy tudok.
Nekünk 7:36kor jött 3 db majd kb 7:40-41ig volt vagy 6-8 db.Nem tudom pontosan mert közben telefonáltam.8:30ig 20/17en álltunk.Most este 20/18.
Gecse Józsinak 7:33kor jött az első 7:41ig volt volt neki 7-8 db.Délután 10 db hiányzott neki az 50ből.
Szabó Jánosnak 7:46kor jött az első 48/9en állt délután Tápiószentmártonban.
Kollár György Tápiószentmárton 7:34 ,
Palkó László 7:34-7:45ig aztszem 6 db a kb 40ből,majd 8:20 körül 17 ha jól emlékszem.
Barna András 7:45 Tápiószöllös..
Hiányok vannak sokhelyen.10-70%!!!!Állítólag a Katona Józsinak 100/50 volt 8:15körül.Tóth Lacinak 60/41 volt délután.
Nekünk 2 nagyon jópofa galamb hiányzik,egy nemzeti gyűrűs és egy derbis.
11-D-401678SKH
11-O-05964 KKT(ez volt a kedvenc fiatalom)
Meg tegnap beült egy olimpiás galamb. 11-O-09581 KKT.Reggel 7:00kor elengedtem etetés és itatás után.10:00körül olyan szépen visszajött mintha versenyről érkezett volna!Ha valaki tudja kié szóljon kérem a gazdájának.
Először megkeresném mi a kiváltó ok.Huzat,por,penészes kaja stb.és csak utána kezelnék ha muszáj.A Thiagált jobbnak tartom a Doxigal ilyen melegben nagyon hamar bebarnul a vízben a hatása azután kérdéses.
antibiotikumot?aztse tudlyuk mivan velük!1-2 napot szerintem vár mert lehet ez akár huzat vagy valami más.de ha reggelre lesz ismét ami könyeznifog akkor már más a helyzet.
sziasztok.gondvan az egyik egyesületünkben galambászó spori galambjaival valaki tud segiteni.amit látunk az csak anyi hogy egyszecsak elkezd hunyorogni mint mikor szomjas és aztán elkezd könnyezni az egyik szeme.nem genyes meg nem fosik nem tüsszög és repülnek is rendesen.csak ez a könnyezés,vagy valaminek a kezdete amit észrevettünk.ja és fiatalokrol van szó.
Beszéltem egy két sporival. Nem is állok rosszul......... Persze csak helyi szinten! A meleget meg bírni kell nekik!! Mellesleg 07.41-től 08.49-ig jött 51 a 66-ból tehát lehetőségük megvolt hogy a meleg előtt hazajöjjenek!!! Aki élt a lehetőséggel az itthon van aki nem hát az biztos kapaszkodik valahol a kúpcserépbe valami tetőn!
Jó reggelt kívánok. Én is mint az előző úr csak most csatlakoztam a fórumozók táborához, ámbár évek óta figyelem és olvasom a fórum ezen topikját. Szeretném megkérdezni a Japport Zoltán úrat,hogy miért nem rak fel ide a fórumra egy másolatot a kérdéses jegyzőkönyvről, és a forumozók átnézheték,hogy milyen információkat tartalmaz vagy éppen nem tartalmaz..
Bocsánat csak olvasgattam a hozzászólásokat véleményeket. Van miről olvasni. Rendszeresen olvasom a fórumot így nem maradok le semmi információról. Gondolom nem probléma.
Már akkor elmondtam, hogy igen gyenge a felhozatal veleszületett természetes inteligenciával rendelkező galambokat szerető tinédzser! Ez a fiú más mint az a kettő, mert nem tarhál semmit csak kérdez!!
Etesd rizsel az lesz otthon, vizet mindíg kapjon! Egyébként ha kukoricát,búzát,borsót.lencsét,napraforgót találsz otthon azt is megeszi. Ha egy- két nap alatt felerösödik engedd el.
Berepült az ablakomon egy postagalamb. Bal lábára nem tud ráállni. Külső sérülés nem látszik, de lehet törött. Fiatalnak tűnik, amennyire meg tudom állapítani (nem értek a galambokhoz), és a bicegést leszámítva látszólag minden egyéb rendben.
Próbáltam felvenni a kapcsolatot a tulajjal, egyelőre sikertelenül. Vizet adtam neki, enni nem tudom kell-e / szabad-e, és ha igen, mit. Addig, amíg egy hozzáértő le nem okézza, nem merem (sötétben) reptetni. Magától nem nagyon akar repülni (kivéve bent a lakásban :)).
Igazad lehet,,De ha igy állunk hozzá akkor hogy jönnek fiatalok ebbe a sportba!!?? Aki ismer tudja rengeteget segitettem ,még olyan sporinak is küldtem fiatalt akit még életemben nem is láttam,,kezdö srácoknak állományokat intéztem,ill ajándékoztam!!!Ezután is igy lessz!!Köszönetet nem várok mivel én ajánlottam fel a segitséget,3-4 spori lett bajnok a tölem kapott galambokkal,,üdv haver
Enyémek magántréningen voltak 80km-en.Semmi gonmd nem volt velük 9:00-kor engedtem .Féltem én is hogy a késői eresztés és a forró DK(szembe) szél kibaszik velük.De 1ó15perc alatt itthon voltak.Igaz fejjel estek rá az itatóra.A Hajdúságnak volt kerületi tréningje azt hiszem Füzesabonyból, egy taggal beszéltem olyan 11 óra körül akkor neki 11db hiányzott a 67-ből.
13 éves,,ezt a srácot patronálni kell!!!!Nem elieszteni ekkora mahaságokkal!!Remélem többen fel figyeltek rá, Képzeld az ö helyébe magad,,,,,Inkább segitsük jeligére. De nem volt rossz.
AZ AMADEUS RÁDIÓ SZOLNOK. BEMONDTA. MA. EGY TÖRÖTT SZÁRNYÚ POSTAGALAMBOT VITTEK BE NEKI. 2010-hung-19.tagsz.-04021 gyürűszámmal. ha valaki tudja kié . értesitse őket neten is fenn vannak. amadeusradio.hu/kövecses ferenc.
Még el se kezdtem.
De látván a galambász kultúra elutasítását, nem is hiszem, hogy érdemes.
Tudom, nem itt kellett volna kérdeznem.
De ha már megtettem mennyek a francba!?
Oh
akkor ez a fajta is ugrott...
Nekem ez bonyolult.
Köszönöm!
Az utolsó gondolom valami ércelődés.
Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek,de azt hidtem, kérdezni sosem baj.
Tévedtem...
Nembaj!
Jól megleszek a keringőkkel.
Nekem nem lenne gond az sem, ha nem lenne szapora.
Csak azért lennének, mert szépek.
A taxán vére nem veszi el a jellegzetes jegyeket?
Ha egyszer már bekerült a texán, akkor utána többször nem kell bekeresztezni?
Elég, ha a texán vérűeket tenyésztem tovább?
Köszönöm a kielégítő választ!
A postagalambok nem nekem valóak.
Én két fajta szerelmese vagyok...
A mondain és a csepeli magasröptű hófehér keringőé...
Tudom, ez postás opic, de a mondainról tudnátok valamit mondani?
Egyáltalán röpképes?
A csepelit nem kell bemutatni :-))
egy utcával mellettünk van vagy 100...
A Mondain-fajta jelegzetessége, hogy nem szapora ha tiszta vérű- keverik Texánnal !
Minnél több fajtád van annél több féle betegség lesz és nem lesz pénzed gyógyszererre!
Postagalamb-falyta ha tudnánk melyik amelyik1000km-ert bír...........
Javaslom-Csak postagalamb, csak rutinos joviális embertől vásárolj, minden fajtának külön dúc kell egymástól min 5m-távolság!
Alapos ismeretek kellenek pl: Széchenyi Országos könyvtárban- GALAMBTENYÉSZTŐK KÉZIKÖNYVE , lehet venni Dr Talabér Zsolt könyveit a Chevita cég könyveit stb!
Zoli gyere a mi kerületünkbe versenyezni, itt az ilyen ügy mint most a tied említést sem érdemel.A hagymenjen kategóriába tartozik.Van olyan egyesület ahol 1 tagnak van elektromos órája.Mivel a gyűjtési helyen nincs áram így régebben otthon gyűjtött az elektromossal!!!!:))))Az eredményét sem vonták kérdőre pedig ha jól emléxem 1 ső lett a sprinten!!:)))
Nem akarom keverni.
Csak nincs lehetőségem külön dúcra.
A bíbichez nem ragaszkodom.
De mondain meg csepeli mindenképpen kéne.
A postákat mindenképpen külön kell?
Mely fajták a legjobbak hosszútávra?
Gondolom minél kisebb annál jobb.
Melyek ezek a fajták?
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem.
Melyik galmbfajták tudnak 1000 km felett teljesíteni?
Mi a minimális repülési igényük?
Mik a fontos tudnivalók a tartásukkal kapcsolatban?
Összerakhatóak Mondainnel, csepeli magassal, és kék bíbiccel?
Köszönöm!
Bizony (sajnos)ezen az egész kizárósdin csak röhögni lehet.Tipikusan Magyar a történet.Ez is bizonyitja,hogy a jogot mindenki ugy alkalmazza ahogyan épp jónak látja.És ez ebben az esetben is a Magyar Jogrendszer hibája.Mert ugye a Magyar Jog nem egyformán vonatkozik az állampolgáraira.(jó példa erre most épp a Sthol Buci esete is.Bizony nem fog kapni letöltendőt)Mármint,hogy engem már mint visszaesőt meg drogost,meg alkoholistát bizony már régen lecsuktak volna,vagy 5-6 évre.Ő meg meg fogja uszni.Hát itt eme sportunkban is ugyan igy mennek a dolgok.Ami a Zoliékra meg a Nato-ékra vonatkozik az a többi Briconosra miért nem.Vagy talán azért mert nem az élben végeztek??Mert bizony az irigység nagy ur.Vagy egy versenyszabályzatot hogyan lehet többféleképpen értelmezni?Már pedig ha lehet,akkor annak a megfogalmazásával vannak a bajok.
Valamit félreolvastál, mert olyanokat írsz, ami nincs vitatva.
Az a lényeg, hogy elsőnek mindig a rádióórát kell behangolni, utána összedugdosni a rendszert, majd jöhet a készülék.
Minden típust kezeltem már, ha jól számolom, kilenc eltérőt (2 Bricon, Speedy, Megastar, Tipes, Tauris, 3 Benzing), ezért lehet, hogy egy konkréthoz nem jól fogalmazok. De attól még elboldogulok velük, sosem ejtettem még ki senkit. :-)
3 éve bontom az egyesület óráit, és fektessek sünt a wc-be ha a lap alján az oldalszám van : ))))))) lehet rosszul csinálom már évek óta?:O
Amióta megvan a master, aranyélet a gyűjtés-bontás. Régen a kis gyűjtővel égnek állt a hajam.. -.- 11 galamb kerül az 1. cs-ba, a +1 galamb tintával át van húzva a gyűjtési lapokon, majd ha bekerült az órába ugyan úgy ki van húzva az a galamb bontáskor. Gyors és tiszta az egész.
Annak a szabálynak, hogy itt és itt kell lennie a "szettnek" értelme elég kevés. plussz galambot nem tud berakni az órába ha már kinyomtatták a gyűjtést, ha ezt sunyi módon éjszaka kibontja, és újragyűrűz a sötétben, ez annyit ér mint halottnak a csók : )))) mivel a rakodási példány egyik példányát elvitték az autóval, a másik 2 k lakat alatt áll, a harmadik meg az ipsénél van. :))) Tehát hol az ok okozati összefüggés?! Sületlen bolondság az egész kizárósdi, nincs miért....... Begyöpösödött vén....... emberek.
Meg este 10kor ellenőrizni?! Normális az ilyen? Remélem felkeltik őket este 10kor még párszor!
Délutánra ki lett számolva az eredmény, de nem a vb elnökön múlott, hanem 20 telefonnak köszönhető (amit bizony feljegyeztünk, mert még fontos lehet). Az egyik vb tag azt nyilatkozta, hogy ő erről nem is tud... ergo egyéni akció mikor is a ló benézett az ablakon!!! A másik vb tag ott se volt a vb ülésen!!! Miért? Azé, h ne pofázzon!
Nincs aláirás? 30 nap alatt sikerült megállapitani?? Gratulálok, üljetek előre! Nekem van 2 példányom amin 3 aláirás van!! Ugyhogy ki lehet törölni...
Csapat szám sincs?? Huhha ez tényleg nagy probléma (1 csapatot küldtem jószág). Miután a kollégám is egy csapatot küldött igy ez se jött be..mert az ő eredménye el van fogadva... A nincs rajta csapat szám és a nem ott van a csapat jelölés ahol ti elvárjátok között van különbség!! Azt állitjátok, hogy a galambok alatti részen az oldal szám van!!!!??? Ja és pont az első oldal van nálatok?? A betyárját.. oldalszám a playboyon van amira a bohócot fényezed!!
Van 1 javitott galamb a jegyzőkönyvön, igen van...a gyűjtési és a bontásin is! Ott a hiba a plusz aláirás hiánya a vb-től.. elismerem. De ehez semmi köze a többi 9 galambnak, amit kizártatok! 30 nappal a verseny után!!
A fiataok pénz befizetésekor azt mondta az alelnököd, hogy ha rehabilitálnak (tudod mit jelent?? Google Wikipédia) úgyis kizárják az egyesületet valamilyen indokkal... meg lehet próbálni!!
Most megyek, mert a kislányom tanulja a szobatisztaságot és ez fontosabb mit neked levezetni az eseményeket. A következő esszé ti lesztek...figyeljél
Újabb versenybizottsági határozat alapján töröld Japport Zoltán Regensburgi versenyének eredményét, valamint az utolsó úton nem számolhatod, Dr.Nagy Róbert és Japport Zoltán eredményeit. Az ezekről készült határozatot küldeni fogom neked és az érintettek részére is postázásra kerül.
Ezen kívül a korábban javított listákat is küld meg légy szíves mert, többen reklamálnak( Borbás Jószi, Juhász Gyula, Tóth Peti ), hogy nem kaptak módosított listákat.
Telefonon nem tudlak felhívni, mert meghalt a készülékem nyomólapja és nem tudom a telefonszámokat kimásolni a SIM kártyámra.
Üdv: Zoli
Ui: Csörgess meg !!
Ő csörgesse meg?? 160 papir lett neki megszavazva telefon számlára!! Hova lett?? Gyógyszerre költötte amit feketén árul?? ajajj
Levátották a számolót (én szóltam neki, hogy mit olvasok a fasza honlapon, amin egy k.rva eredmény nincs!! Miért, mert nem az vezet akit szeretnétek?
A számolási dij nincs kifizetve?? Jó ómen az újnak?!? Előre sajnálom!
Véletlenűl a vb elnök a harmadik a listán utánnunk, igy a kizárás a saját fejéből pottyant ki...ezt minek is hivják?? itt nem 1 év az eltiltás..barátsággal!!!
Ime a lista:
Tagszövetségi díjlista
1. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-09- 50-39027 H 1521,68 m/p
2. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-04- 09-58117 H 1520,54 m/p
3. Japport Zoltán 2.cs. V12 HU 10-D-313481 T 1519,46 m/p
4. Japport Zoltán 1.cs. V12 HU 10-D-302139 T 1509,26 m/p
5. Japport Zoltán 4.cs. V12 HU 09-28-08010 T 1505,15 m/p
6. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-09- 50-39001 H 1501,27 m/p
7. Lőcsei Sándor 1.cs. R03 HU 10-D-290683 H 1499,89 m/p
8. Lőcsei Sándor 1.cs. R03 HU 10-D-290654 H 1498,24 m/p
9. Egyed István 2.cs. V33 HU 10-D-290910 H 1497,22 m/p
10. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-05- 09-65188 H 1496,81 m/p
Jászság 3. röpcsoporti díjlista
1. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-09- 50-39027 H 1521,68 m/p
2. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-04- 09-58117 H 1520,54 m/p
3. Japport Zoltán 2.cs. V12 HU 10-D-313481 T 1519,46 m/p
4. Japport Zoltán 1.cs. V12 HU 10-D-302139 T 1509,26 m/p
5. Japport Zoltán 4.cs. V12 HU 09-28-08010 T 1505,15 m/p
A verseny tagszövetségi csapatbajnoksága Értékelés: Csapatgalambokból 5 befutóval
Jók az infórmációid, vagyis ugyan azt fújod mint a vb!
Menjünk szépen sorba. Időrendbe visszafelé az én ügyem legyen az első, utána kitaláljuk melyik egyesületből is vagy!
1. Neumarkt - Moson VI
Az autó 20.15 re volt kiirva az egyesületemre, hogy elviszi a galambokat. 21.15 kor érkezett minkét nap. A soffőröknek betanitott szövegük volt
hogy mit hazudhatnak...mert minden más egyesületnek szóltak az 1 órás késésről, csak nekünk nem.
21.30-kor elment az autó mi is elindultunk haza felé (a 9 éves fiam is ott volt velem, mert ha 20.15-re jön az autó akkor még időben haza érünk, nem igy lett, de nem baj végi aludta az utat majd a kezemben bevittem az ágyába.) 21.50 kor csengettek a gyűjtőhelyen az elnök gatyában a felesége ment ki!!!
Kérdezte: Kik vagytok?
mondták: VB elnök és az alelnök!!!
Kérdés: Mit akartok?
válasz: Ellenőrzés!!
Újabb kérdés? Mit? Ilyenkor?
Beengedték őket! A legnagyobb problémájuk az volt, hogy a bricon gyüjtő szett nem volt ott. (miért lenne öreg?) ha ellopják te fizeted ki?? Mint a v-18-ba ahonnan az órát ellopták az idén!!
Jegyzőkönyvet irtak amiben ezt kifogásolták! Rábasztak, mert csak a saját fejükben (a sötétben) elképzelt szabályokat szeretnék betartani!
Szerintem a Jászság Verseny bizottsága jó döntést hozott.
Akkor menjünk szépen sorban. Az első esetet már bőven kitárgyalták a fórumon, amikor is az óra nem az egyesületnél hanem a Bricon magyarországi forgalmazójánál lett kibontva.
Két héttel később a soros hosszú távú versenyen ismét csak két aláírás szerepelt a jegyzőkönyvön (az egyik a tenyésztőjé volt), pedig alá kéne írnia anzoknak akik az értékelést végzik, valamint az egyesület versenybizottsági elnökének. Ugyanezen az úton tinával volt feltüntetve az egyik galamb gyűrűszáma. (tudtommal csak olyan galamb kosarazható ami megfelelő chip gyűrűvel van ellátva.) Még mindig ezen az úton történt, hogy a csapat kód hiányzott a jegyzőkönyvről (pedig azt minden körülmények között fel kell tüntetni). Ami a lényeg a tenyésztő akkor írja alá a jegyzőkönyvet (kötelessége megvizsgálni), ha az abban foglaltakkal egyet ért.
Ezután még lehetne ecsetelni a párhuzamos sprint utakat, valamint az utólsó hosszú távú versenyt ahol a gyüjtőhelyen nem tudták leellenőrizni a sportársat, mert sem Ő sem az anyaóra sem a nyomtató nem volt jelen. (4 hosszútávú útból 3szor volt probléma + 2 sprint út).
Szerintem Imába kéne foglalni a kerületi vb tagok nevét, akik nem kezdeményezték az egész évi eredmények törlését, nem kezdeményeztek legalább 1 éves eltiltást, valamint a dúc koordinátáinak törlését.
Ehelyett olyan emberi döntést hoztak ami lehetőséget ad sporttársunknak a javításra a jövőben. Valamint a galambok sem lettek megfosztva az egész éves FCI teljesítménytől.
"de Pethő önmagában nem hivatalos, mellette még kell két szakember jelenléte az új szabályzat 2.$-a szerint."- utána meg majd kitalálja valaki hogy a másik 2 szakember mellé is kell legalább, még két szakember akik az előző kettőt felügyeli.Meg még két tanú mindegyiknek. Áhh édes istenem papírok és szabályok országa!Ehh!! Még kell bonyolítani, még kell szigorítani.
Látni hogy nem használod mert nem igy van ez az az eset ha nem masterral gyüjtessz.
Egyébként automatikusan a master vezérli gyüjtést.Mindend felajánl és csak választani és okézni kell.Ja és nem mindig müködik 24órán keresztül mint anya óra.A gyártó amit ir az sokszor eltér a tapasztalattól.Sok master adta már be a kulcsot van velük gond elég.
Semmiféle vis maior nincs itt, csak kissé elfogult vagy. Egy vb-fejes nem lehet elfogult.
Azt írja a bricon.hu:
1. Csatlakoztassa az áramforrást, a nyomtatókábelt, az anyaórát a Clubmasterhez.
2. Lépjen a Master 6. pontjára és nyomjon <OK>-t. Ezzel egy óraegyeztetést, óraindítást végez el. Ennek megtörténtéről egy igazoló lap kerül kinyomtatásra.
3. Távolítsa el az anyaórát a Master csatlakozójából. A Bricon Clubmaster az óregyeztetés, óraindítás után minden esetben 24 órán keresztül megőrzi a pontos időt, függetlenül az időjárási körülményektől, amelyek egyébkét befolyásolhatják az anyaórát.
4. Csatlakoztassa a versenyórát a Clubmasterhez anélkül, hogy bármilyen funkciót (pl. Gyűjtés) elindítana a Masteren.
5. Az órával végezze el a gyűjtést, annak befejezése után csatlakoztathatja a következő órát, a Masterrel nem kell semmit tennie.
Ez a gyűjtési módszer akkor lehet hasznos, ha úgy gyűjt több csapatot, hogy nem minden esetben tölti ki egy csapatnál a 10-es darabszámot vagy pl. a nyomtatója plusz üres lapot ad ki Clubmasterrel való gyűjtés során.
Bontásnál a fenti módon járjon el, az óra csatlakoztatása után válassza a Bontás menüpontot.
Vagyis van egy világos sorrendi előírás, először csatlakozás (1.) - ebben benne van a műholdakhoz csatlakozás is! -, utána készülékmacerálás. Figyelmeztetéssel van leírva kettőször is, hogy amig nem állt be minden, ne basztassa a további lépéseket.
Annyi igaz, hogy a Bricon szoftvere nem igazán frappáns, elég könnyű hibázni, és nem lehet kimászni utána a szarból. A fenti leírás sem a legvilágosabb, de erről én nem tehetek. Amire adtam tanácsot, az meg JZ-nek derogál elolvasni. Nekem mindegy.
Én nem adtam volna engedélyt, felhasználói hiba volt teljesen világosan.
De ha már a tsz. vb. megadta az engedélyt, akkor elmehetett JZ máshová, erről az keféről nem úri dolog visszakozni. Így JZ-nek lehet olyan jkv-e, amely a szabályzat szerint érvényesnek tekinthető. Ezt nem ismerem, de Pethő önmagában nem hivatalos, mellette még kell két szakember jelenléte az új szabályzat 2.$-a szerint.
Az a legszomorúbb, h a SVB is a régi versenyszabályzatot tudja. Az óvási határidő ő szerinte még mindig 30 nap. Pedig 15 napra módosult 2011-től. A 11 § 10 es pont is változott, ezzel sem van tisztában. Van egy olyan sejtésem azért, mert vmi "havernek" hasoló problémája lehetett mint nekem most, így törölték az utolsó sort, mert így mindegy, h van e rajta sapka vagy nincs, ő dönt!
Kedves Ernő! Ez mind szép, csak nem számol a való világgal, amikor visszmajor esetek állnak elő!
Nincs rá recept, hogy mi a követendő eljárás, és itt lép be az a dolog, hogy a vb. le nem írt dolgok miatt úgy gondolja, hogy az ami történt az nem szabályos!
Ezt kellene megérteni a szabály alkotóknak, hogy bele kellene írni, hogy ......
Pl:
1.Amennyiben menet közben elmegy a JEL, akkor ezt és ezt kell csinálni stb.
2. Ha elmegy (pl. Vihar miatt) a jel, akkor ott kell aludni stb. (vicc természetesen)
De mivel ezeket nem írja a szabályzat, így mindenki úgy oldja meg ezt a problémát, ahogy logikusan kellene (ami nincs leírva).
Japport is engedélyt kapott a Tagszöv. vb.-től, aztán utána meg kizárták.
Na ez nem jogszerű, ezt nem játszhatja el egyetlen vb. sem!
Főleg nem létező mondatokra hivatkozva!
Ilyen esetekben 2 lehetőség lenne.
1. A vb. ragszkodik az eredeti engedélyéhez , nem zárja ki a tenyésztőt!
2. Ha nem ragszkodik az engedélyéhez, de mégis ki akarná zárni a versenyzőt, akkor le kellene mondania a vb.-nek, mert bebizonyosodott, hogy nem méltó a tagok bizalmára!
Szerintem itt eleve rosszindulatú vb. dilettáns eljárása van a háttérben.
Azt gondolom Neked kellene levenni a szemellenzőt, hogy belátsd, hogy itt mekkora jogsértések vannak, és hogy "boszorkányüldözés " folyik!
Aztán jöhetsz nekem az általad értelmezett szabáűlyaiddal.
Ez a versenyszabályzat alapján a versenyzők 901 %-át ki kellene zárni!
Mert ennyi paragrafust egyáltalán tudni, nem még megfelelően alkalmazni szinte lehetetlen vállalkozás.
Ez olyan mint a KRESZ! Uton útfélen követünk el hibákat (pl: 53-mal megyünk lakott területen belül stb.)
De ettől még nem lettünk zsiványok, csalók stb.
Különbséget kellene tenni mondjuk a KRESZ megsértői és a köztörvényes bűnözők BŰNEI között!!
Itt is valami hasonlóról van szó!
Ne akarjuk bemagyarázni, hogy aki 3 km-rel gyorsabban megy, azt életfogytiglanra kell ítélni!
A versenyszabályzatban benne foglaltatik, hogy a ......"SPORTBARÁTI TISZTELET" .....
JEGYÉBEN ÍRÓDOTT!
A Japoort ügy messze nem felel meg ennek a szellemnek!Sőt kimondottan rossz indulatú emberek jogtalan eljárása van a háttérben!
Mert hát ha egy galambbal kapcsolatosan kétely merül fel, akkor csak azt az 1 galambot kell kizárni, és nem a tenyésztő valamennyi galambját!
A napnál világosabb, hogy miről van szó!
Egyes vb.-k Istennek képzelik magukat, és a nem teljesen jó versenyszabályzat "adta" lehetőségek alapján kákán csomót keresve,hatalmi eszközökkel mindent megtesznek azért, hogy a BAJNOK eredményét mások érdekeinek figyelembe vételével megpróbálják likvidálni.Szomorú, hogy ehhez Belák is segítséget próbál adni!
Szégyen, ha ezt az ügyet nem nyeri meg Japport Zoli!
Aztán írhatsz, idézhetsz, magyarázhatsz, ha az ügyet ismernéd, akkor bizonyára másképpen látnád a történetet, így csak szemellenzősen hajtod a magadét!
Látom, magadból indulsz ki kedves Lucifer (egyébként kedves jelzővel illet téged a környezeted).
Feltételezem, fogalmad sincsen az adott helyzetről, amire írtam, de téged is legalább annyira a jóakarat vezérel, mint ami sok esetben az egyesületi elnöködet is szokott (hiszen ő is egy kedves, jóindulatú ember).
Maradjunk annyiban, szerintem bölcsebb lettél volna, ha inkább hallgatsz, de amennyiben kívánod bővebben is kifejthetem.
Szeretnék köszönetet mondani , a Szlovákiában élő magyar galambászoknak ,hogy a mai napon számunkra lehetővé tették dúcaik látogatását!Példa értékű ,közvetlen kedvességgel fogadtak bennünket ahol csak megfordultunk!Külön köszönet Leczkési Mihálynak aki kalauzolt bennünket,és édesanyjának a finom ebédért!
Most már tudod melyik az élő versenyszabályzat, kérdezem e szerint el lehet fogadni az útról készült jegyzőkönyvet (az itt felsorolt egyéb infó figyelembevételével, hogy engedélyem volt/van az óra későbbi más helyszinen való kibontására) amin az órinditás dátuma, órazárás dátuma és a késés/sietés is rajta van?
Nem olvastam végig, de a pulitzer díjjas írásod nem helyettesíti a hatályos jogszabályt (jogszabályokat)... ez inkább félrevezető a "tudatlanok" számára.
Na, megtaláltam a korábban említett írásom. 2010. júniusában írtam a 11$. 10-esről, mert már akkor is bosszantott a felületessség. A cikk Furucz Zoli oldalán van.
Most beteszem, nincs most honlapom. Külön felhívom a figyelmet a vastagított részekre, amelyek elbaszása áll szerintem JZ problémája mögött. Ha elolvastátok volna...
Megjegyzések az érvényben lévő Versenyszabályzathoz
Az érvényben lévő versenyszabályzat elsősorban az elektronikus rendszerekkel kapcsolatban rosszul van megfogalmazva, és egy sor olyan előírást tartalmaz, amelyek alapján a fél országot ki lehetne zárni.
Ott az alapvető probléma, hogy a korábbi mechanikus rendszerek mellé belépett az elektronika. Ez pedig más szemléletet és más szóhasználatot igényel. Cikkem ezért igyekszik szakmai hátteret is adni, a szövegközi magyarázatok mellett lábjegyzetben is tárgyalom az elektronikus rögzítéshez kapcsolódó ismereteket. Úgymond, nincs kibúvó, egyszer meg kell tanulni a leckét.
A törvényalkalmazás egyesületek esetében (ebbe a körbe tartozik a Szövetség is) ugyanis ahhoz az vezérelvhez ragaszkodik, hogy "az egyesületeket kötik saját szabályaik".
Mit jelent ez a gyakorlat nyelvére lefordítva?
Először is azt, hogy egy szabály, ha le van írva, egy olyan kőbe vésett igazság, amelyet sem magyarázattal, sem belátásra hivatkozással nem lehet átértelmezni. Az egyesület szabálya kőbe vésett törvény, amiként Mózes táblái voltak anno.
Másodszor pedig azt, hogy a bíróság egy peres ügyben eleve azt feltételezi, hogy a leírt szabályt minden résztvevő elfogadta, ha vita támad, feltétlenül a leírt szöveg alapján fog ítélni. Ha a szöveg és a gyakorlat nincs összhangban, sok kellemetlenség állhat elő.
Ezen cikkemben a 11.$. 10. bekezdését vesézzük ki. Először a teljes és érvényes szöveg:
"10. Az elektronikus órát csak clubantenna segítségével lehet bontani. A bontás során a következő eljárást kell követni: A gyűjtő-bontó szerkezet beindításakor az automatikusan szinkronba kerül az anyaórával. Az anyaórán kijelző található, amelyről leolvasható a dátum és az időpont. Az elektromos rögzítő órának a gyűjtőszerkezethez való csatlakoztatásakor az előbbi kijelzőjén megjelenik az adott tenyésztő neve és engedélyének száma. A bontást végzőnek ellenőriznie kell az adatok helyességét. A clubantenna automatikusan bontja a tenyésztő óráját. A bontáskor versenylista kerül kinyomtatásra, amely tartalmazza a tenyésztő, az óra, az elektromos rögzítő óra adatait, és a rögzített galambok listáját a rögzítés sorrendjében. A versenylistát csapatonként külön-külön elválasztva kell az eredményszámolóhoz eljuttatni. A versenylistának a tagszövetség felé továbbküldendő példányához hozzá kell tűzni a gyűjtéskor kinyomtatott versenyjegyzőkönyv egyik példányát. Emellett az adatok elektronikus úton is továbbíthatók eredmény-feldolgozás céljából. Gyűjtési és bontási jegyzőkönyvek csak a gyűjtés és a bontás helyszínén, a többi versenyző jelenlétében nyomtathatók ki, máshol és más időpontban kinyomtatott adatok nem fogadhatók el.'
Mindjárt az első mondatban fogalmazási zavar van. A probléma a "bontás" szóval tetőzik. Az elektronikus rögzítés (értsd: adatgyűjtés) folyamat, amit el lehet indítani, és le lehet zárni, de órát bontani..., ez nem értelmes. (Ráadásul "bontás" után is folytatható a verseny, ha úgy dönt a kezelő.)
Továbbá a lezáráshoz nemzetközileg elfogadott eljárásrend (külföldiül protokoll*) tartozik, és azt a készülékgyártók elfogadták és alkalmazzák, külön nem kell a magyaroknak előírni. Amiképp az autóknál is mellőzik a meghatározásokban, hogy kereke kell legyen, azonképp a galambász készülékei is a magyar rendeletektől függetlenül helyesen működnek.
Még továbbá nem a klubantenna kell, hanem a rádióóra, amelyet elterjedten anyaórának hívnak. De ez sem jó, mert az anyaóra Németországban van, a mi "anyaóránk" csak egy fix hangolású rádió, amely a németországi adó jeleit veszi és mutatja a kijelzőjén.
Hívjuk tehát rádióórának.
De menjünk tovább.
Az órák nem mindegyike kerül automatikusan szinkronba a rádióórával, pl. a MegaStarnál "Rendben" gombbal kell nyugtázni a rádióóra idejének átvételét. (Megjegyzem, jobb módszer, mint az automata átvétel, mert ha nem áll be a rádióóra, az automatizmus lerombolja az eredményt. ("Nem áll be az óra", mit is jelent ez? Gyakori hiba, elégtelen számú műhold esetében a rádióóra "valamit" mutat, de az nem az igazi. Praxisomban volt már 1977. január 1-jei lezárási idő, természetesen az egész egyesület kiesett.) A MegaStar módszerénél a durva eltérés észlelhető, és a műholdkeresés újraindítható. (Optimista elvárás, hogy a kezelő el is olvassa, mi jelenik meg az orra előtt a készülék kijelzőjén.)
"az előbbi kijelzőjén megjelenik az adott tenyésztő neve és engedélyének száma"
Semmiféle engedélyszám nem jelenik meg, ami meg megjelenik, az más. Az egész mondat nem szabályzati kérdés, a Szövetségnek "oda kell hatnia", hogy a jelenlegi szuperkáosz helyett egységes magyar kimeneti adatformát szolgáltassanak a gyártók. Magyarán a kinyomtatások egységesek legyenek. Teljesen téves az a módszer, hogy a tenyésztőtől követelünk olyasmit, amire neki semmi befolyása nincs. (Emlékezzünk: az egyesületet kötik saját szabályai.)
"A clubantenna automatikusan bontja a tenyésztő óráját."
Mi vaaan?
A klubantenna nem bontja az órát, sem automatikusan, sem mechanikusan hálisten. A készülékbe betáplált kezelői alkalmazás felismeri, hogy létezik elindított verseny, és ehhez igazodva felajánlja a verseny lezárásának lehetőségét, mert a józan gondolkodásból és a gyakorlatból ez következik. Ha a puska a színpadon van, annak el kell sülnie, és ha versenyt indítottak, azt egyszer le kell zárni. A készülék mindaddig ajánlgatja a lezárás lehetőségét, amíg tényleg le nem zárják a versenyt.
A versenylista nem "kerül" kinyomtatásra, hanem a bontást végző valamilyen készülékhez igazodó módszerrel nyomtatja ki. (Ez is csak a magyar nyelv meggyalázása elleni védőbeszéd. A "kerül" egy passzív cselekmény körülírása. Szó nincs passzivitásról, bizony nagyon is kell a megfelelő gombokat nyomkodni. A nyomtatás határozottan aktív műveletsor eredménye, a "kerül" szó használata egyszerűen idegesítő, és az általános iskola fogalmazási gyakorlatainak elügyeskedésére utal.)
A záró mondatok elvi véleményezése:
Általános probléma, hogy a különböző készülékek rendkívül bosszantó módon más és más kapcsolatot tartanak fenn a különféle nyomtatókkal. Magyarán nem működnek együtt, már amelyik, és a nyomtatási parancsra semmi reakció nem következik. Általános szabály nincs, csak a tapasztalat segít, de ez néha sokba kerül. (Konkrétan a baj onnan származik, hogy a nyomtató-protokoll {emlékezzünk: eljárási rend} nincs világszabványosítva. A gyártók önkényesen eltérhetnek, és a készülékek megbénulnak.)
A készülékgyártók szoftverkészítői* előrehaladtak a számítógépről nyomtatható eredménylisták fejlesztésében. Ez azt jelenti, hogy a számítógép közvetlen kapcsolatba lép a készülékben tárolt adatokkal, azokat módosítás nélkül átveszi, és így képes kinyomtatni azokat.
Ez két előnnyel is jár: először is nem szükséges a készülék kis kijelzőjén elég bonyolult gombnyomkodással sikerre jutni a versenyválasztás során, másodszor megszűnik a korábban jelzett nyomtatótípus-függés. Minden nyomtató jó, amit az operációs rendszer kezelni képes, és ez gyakorlatilag ténylegesen a "minden létező nyomtatót" jelenti, mert a Windows legalább 1200 nyomtató tud kezelni. (A pontos darabszámot valószínűleg csak az istenek tudják. A Microsoft jutalmazza azt, aki felfedezetlen nyomtatót talál.)
Hosszútávon további előny, hogy a készülékek alapvető igénye figyelmen kívül hagyható. Ugyanis a létező készülékek többsége (kivétel már van egy-kettő, például a Benzing M1) úgynevezett paralell-portos* nyomtatót akar, de ez egy lejárt szabvány, gyakorlatilag megszűnt. A mai nyomtatók USB*-csatlakozóval épülnek.
Szóval a lényeg az, hogy a Szabályzat írottan is fogadja el, hogy a számítógépről nyomtatott adat, ha az a bontóbizottság által van kezelve és nyomtatva, teljesen szabályos és törvényes. Nem értelmezhető, hogy a bontóbizottság józan ítélőképessége és cselekvési hatásköre korlátozva van egy "csak" szabállyal. (Vö: bricon.hu: "A BRICON nyomtatómenedzser lehetőséget nyújt az órában lévő adatok (alapnevezés, áttekintés, tréninglista, nem hivatalos eredménylista) kinyomtatására, sőt el is tudja menteni lista vagy excel formátumban."
A probléma a "nem hivatalos" kitétellel van. Meg kellene határozni, miért nem hivatalos. Meg kell fogalmazni, mi módon gázolunk bele komoly és tiszteletben álló emberek böcsületébe (Ugyanis személyes tapasztalatom, hogy bontóbizottságba nem választanak szeleburdi embert.) Javaslat szabálypontra: nem hivatalos, mert 1. hülyékből áll a bontóbizottság, 2. mind csontrészeg volt, 3. nem tudnak írni-olvasni, 4. és így tovább. No, itt tréfálkoztam.
El kell ismerni, hogy a bontóbizottság által kinyomtatott eredménylista hivatalos. A világ így működik, ha valakiket megbízunk, akkor adjuk meg nekik a kellő döntési hatáskört is.
A kritikus hangok után következzék az, hogy én hogyan írnám a 11/10. bekezdést:
Először is az 5.$.6. bekezdésébe, ahol a technikai előfeltételekről van szó, betenném a következőt:
x. A Szövetség a honlapján minden év február utolsó napjáig közzéteszi, hogy az elektronikus készülékek használata mely verziószámú szoftverrel szabályos. A szoftver verziószámát a készülék által nyomtatott lapok mindegyike mutatja, a felhasználó felelőssége, hogy a megfelelő szoftverrel működtesse a készülékét és a szoftver-felújításról intézkedjen.
xx. A szoftver-felújítás elmulasztása esetén megfelelő indoklással egyedi mentesség kérhető a tagszövetségi versenybizottságtól, amely 4 hónapig érvényes. Az indoklás elutasítása esetén fellebbezés nyújtható be a Szövetségi Versenybizottsághoz... stb.
xxx. A Szövetség a honlapján minden év február utolsó napjáig közzéteszi a számítógépes kiegészítő- és segédszoftverek érvényességi és használati feltételeit, valamint a központi egységekben (egyesületi antennákban, mesterórákban) használt szoftverekre vonatkozó előírásokat vagy típuskövetelményeket.
A 11/10. így alaposan leegyszerűsíthető.
10.a. A bontóbizottság üzembe helyezi a rádióórát, és meggyőződik arról, hogy az a helyes időt mutatja.
10.b. A készüléket és a típustól függő kiegészítő szerkezeteket a megfelelő kábelekkel összekötik, áramforrásra kapcsolják, és a készülékben vagy a rendszervezérlő eszközben (mesterórában) az órazárás feladatsort indítják el.
10.c. A készülék idejét összehangolják a rádióóra idejével. Az a versenylista, amely nem tartalmaz időszinkronizálási adatot, érvénytelen.
10.d. A készülékben lévő versenyadatot vagy a készülékből közvetlenül, vagy a csatlakoztatott számítógépről az e célra készített programmal kinyomtatják. Csak a bontás helyszínén egyidejűleg és a készülékben lévő adatot közvetlenül használó eljárással nyomtatott lista az érvényes, adattárolóról előhívott és kinyomtatott lista eredményigazolásra nem használható. Az egyidejűséget, a közvetlen géprőli nyomtatást és helyszíni készítést a bontóbizottság aláírása igazolja.
10.e. A nyomtatás befejezése után törlik a versenyt a készülékből, vagy indokolt esetben azt a készülékben hagyják, hogy a rögzítés folytatható legyen.
Bit és bájt: az elektromos adat legkisebb egysége a bit, két lehetséges állapota van, az "igen" és a "nem", népszerűen 0 és 1 (ami persze már nem igaz.) Ám a bitekből egy adatban igen sok fordul elő, felügyeletük egyenként rendkívül nyomasztó babramunka lenne, ezért nyolc bitenként csoportosítva történik a kezelésük. Ez a nyolc bit a bájt. Az egy bájtba tartozó biteket a rendszerek automatikusan és kérés nélkül együtttartják, -mozgatják, -változtatják, szakkifejezéssel "hardverszinten meg van oldva a feladat."
Protokoll: egy folyamat résztvevői közötti párbeszéd sorrendjét határozza meg. Esetünkben gépekről van szó, amelyek csak akkor dolgoznak együtt, ha működésük közben egymástól rendre megerősítő információt kapnak. Például a készülék csak akkor kezdi a nyomtatási feladat (szöveg) átküldését a nyomtatóra, ha a nyomtató jelen van, csatlakoztatva van, és aktív, azaz be van kapcsolva és olyan üzemmódra van állítva, amely megfelel a feladathoz. Ezért amikor a kezelő megnyomja a "Nyomtatás" parancs gombját, a készülék egy "kész?" (ready) kérdést küld a nyomtatókábelen, és ha a nyomtató "igen" választ ad, elkezdi az adatküldést. Ha a kommunikációban nem a megfelelő kérdés-válaszpár merül fel, az elvárt működésre nem kerül sor.
Paralell csatlakozós adatmozgatás: a nyomtatási feladat átküldésének egy módszere, amely napjainkra elavulttá vált. Lényege az, hogy a gazdagép nyolc különálló kábeléren egymással időben párhuzamosan küldi az egy bájt nyolc bitjét. A gazdagép lehet maga a számítógép, vagy jelen cikkel kapcsolatban az elektronikus rögzítőkészülék. A módszer rendkívül érzékeny a környezet elektomos háttérszintjére, magyarul kóboráramra, ezért csak egészen rövid távolságig, 1-2 méteren belül használható. Az újonan fejlesztett készülékek már USB adatmozgatásra vannak tervezve, a párhuzamos csatolók fokozatosan megszűnnek.
USB csatlakozó: az angol universal serial bus szó rövidítése, magyarra univerzális soros csatlakozónak fordítjuk. Ez egy nagysebességű, modern és általánosan használt adatátadó eszköz, a bitek egymás után meghatározott rendben, egy kábelen mennek, ezért soros, - és univerzális, mert egér, billentyű, botkormány, digitális kép, nyomtató, egyéb adat számára egyremegy, darab darab. Elméletileg hat-nyolcszáz méter készüléktávolságig használható, ám ebben az esetben jelerősítésre van szükség.
Hardver és szoftver: az angol "kemény eszköz" és "lágy eszköz" szavak magyar kiejtés szerinti változatai. A hardver maga a gép fizikai összetevőiben, a szoftver pedig egy bájtsorozat, ami egy meghatározott feladat elvégzésére szolgál. A gép akkor kezd működni, amikor a belé táplált szoftver elindul, például a gép áramforrásra kapcsolódik. A szoftver lehet nagyon egyszerű, szinte észrevétlenül van jelen például egy digitális órában, és lehet nagyon bonyolult, amelynek működtetése hosszú tanulást igényel. A szoftver értelmezését a gépbe épített központi vezérlőegység, a processzor végzi, és a részegységek működtetése is a processzor által történik. Megjegyzendő, hogy nem egyszerű pontos határvonalat húzni a két változat, a hardver és a szoftver között, még szakmabeliek is kénytelenek magyarázó részletekbe bocsátkozni esetenként.
címzettMorvai Zoltán <morvai.zoltan@nethalo.hu> másolatot kap Ballagó János <ballagoj@freemail.hu>; Percz Ferenc <perczesz@freemail.hu>; Bárdos István <istvan.bardos@postagalamb.hu>; Kármán Gábor <galamb62@freemail.hu> dátum2011. július 24. 9:15
tárgyFwd: Óvási anyag megtekintéseküldőgmail.com részletek elrejtésejúl. 24.
Címzett: Morvai Zoltán VB elnök.
A 2011. július 13.-án írt levelemre a mai napig nem kaptam se írásban se szóban választ. Ja de szóban annyi volt a válasz, hogy az elkövetkező 5 hétben nem ér rá mert dolgozik!
Ismételten felhívom a versenybizottság figyelmét a Magyar Postagalamb Sportszövetség versenyszabályzatának 1§ (4) bekezdésében foglaltakra, idézem: 1§ 4. Az egyesülés és versenyzés szabadsága minden tag, Egyesület és Tagszövetség számára biztosított. Jogában áll minden versenyzőnek és közösségnek arról meggyőződni, hogy az érdekeiben eljáró szervezet megfelelően tevékenykedett-e, ezért a dokumentáció kijelölt időpontban történő megtekintésére lehetőséget kell biztosítani.
Továbbá a 2011 június 20.-án rendezett regensburgi versenyen elért eredményeim - előzetes tájékoztatás nélkül - miért törölték 2011 július 22.-én és adtak ki "új listát"?!
Ha tehát van utólagos írásos engedélyed a tagszövetségi versenybizottságtól más egyesületben történő bontásra, és ott sikeresen bontottál, jogos az igényed.
címzettmorvai.zoltan@nethalo.hu másolatot kap ballagoj@freemail.hu; perczesz@freemail.hu dátum2011. július 13. 23:14
tárgyÓvási anyag megtekintése küldőgmail.com
Ez az üzenet azért fontos, mert Ön fontosként megjelölte azt. részletek elrejtésejúl. 13.
28-as Tagszövetség Versenybizottsága
Morvai Zoltán elnök
A Magyar Postagalamb Sportszövetség jelenleg hatályos versenyszabályzatának 1. paragrafus 4. bekezdése szerint - a tagszövetségi versenybizottságnál folyamatban lévő - a 2011/1 es ügy dokumentumaiba betekintést kérek.
Kérem a versenybizottságot, hogy adjon időpontot. Japport Zoltán V-12 Heves
Szerinted törném magam, ha az lenne a versenyszabályzatba, amit te leírtál?? Már rég leszarnám az egészet, el tudtam volt menni a gyeremekeimmel és az utolsó feleségemmel pl egy hosszú hétvégére pihenni, vagy mondjuk végre eljutni a temetőbe anyám sírjához ha gyulán vagyok a fiamért, minden második hétvégén, nem rohanni gyűjtésre vagy bontásra mert óránként változik a feleresztés napja stb stb...
Figyelmedbe ajánlom 2§ 4. pontját ami engedi a máshelyentörténő bontást.(a v.b elnök megadta neki az engedélyt)
Valamint elég sok a jog hézag pl az elektromos órát milyen estbe lehet kizárni. Mondjuk aksi hiba is előrordult már többször az eljárás ott is az Attila.
Mégegyszer mondom, hogy a gyűjtés és bontás helyszínén is ki lett nyomtatva.
Egyébként nem véletlenül lett törölve (töröltetve) a mondat második fele.Pontosan azért, hogyha a Magyar Postagalamb Sportszövetség főtitkára nyomtatja ki visszmajor esetén az eredményt, akkor az HITELES!Ezután pedig a következő gyűjtésen is ki lett nyomtatva, mert az volt a következő olyan összejövetel, ahol adottak voltak az előírt feltételek.
Gyűjtési és bontási versenyjegyzőkönyvek a gyűjtés és a bontás helyszínén, a többi versenyző jelenlétében nyomtathatók ki.
A honlapon lévő mondat csak egy dagályossággal bővebb, ellenkező tartalommal, tiltó szóhasználattal is megismétli az első mondatot. Holott a helyszíni kinyomtatás félreérthetetlen követelmény a fentiből is.
Egyébként vicc, hogy nem hatályos szöveg van a honlapon.
A hivatkozott honlapon a versenyszabályzat nem azt a verziót tartalmazza, ami a Te általad feltett verzió!
Látod, ennyit a versenyszabályzatról!Szerintem a Japport Zoli által feltett verzió van érvényben, az pedig nem tartalmazza azt a mondatot, ami alapján ki lehetne zárni!
Ha külső okból kifolyólag (pl: vihar stb.) nem lehet a szabályoknak megfelelően kinyomtatni az órából az eredményt, arról tehet a tenyésztő?Szerintem nem.Tehát ilyen, vagy ehhez hasonló okok miatt szerintem nem kellene kizárni egyetlen tenyésztőt sem!
Alapvetően a szabályoknak arra kellene irányulni, hogy valós eredményt ne lehessen megkérdőjelezni!
Ha egy külső ok (ami a tenyésztő akaratától, cselekvésétől teljesen független) miatt akarják kizárni a tenyésztőt, akkor az megkérdőjelezi az eredményt? Szerintem nem.
Ez nem órahiba, hanem egy bizonyos feltétel hiánya (elment a jel!).
Az eredmény a következő gyűjtésen is ki lett nyomtatva, tehát a szabálynak megfeleltek!
Ráadásul tartalmában pontosan azonos a te szövegeddel, nem értem, milyen alapon vonod kétségbe az állításomat. Mondjuk azon a szándékodon kívül, hogy útálatoskodásra kerestél alkalmat, ez sikerült.
Továbbá én téged nem sértegettelek, nem is óhajtom a jövőben sem tenni.
Kicsit átköltötted te is b.meg. Te nevezed magad hitelesnek?? Egy egyszerűen ellenőrizhető szabályt módosítasz, hogy a saját hülyeséged igazold!!! csakis téged minősít!!! Le is törölheted a hozzászólást. Igaza volt annak a sporinak (akinek eredményei van, nem úgy mint..) nem lehet tudni ki a banán és ki a majom!!!
10. Az elektronikus órát csak egyesületi antenna segítségével lehet bontani. A bontás során a következő eljárást kell követni: Az egyesületi rendszerhez csatlakoztatott versenyóra automatikusan szinkronba kerül az anyaórával vagy GPS eszközzel. Az anyaórán kijelző található, amelyről leolvasható a dátum és az időpont. A versenyórán megjelenik az adott tenyésztő neve és azonosítója. A bontást végzőnek ellenőriznie kell az adatok helyességét. A rendszer automatikusan bontja a tenyésztő óráját. A bontáskor versenylista kerül kinyomtatásra, amely tartalmazza a tenyésztő adatait, az órazárás dátumát és idejét, az anyaóra dátumát és idejét, az esetleges órakésést, a chipes elektromos rögzítő óra adatait, a rögzített galambok listáját a rögzítés sorrendjében valamint a galambok gyűjtési sorrendjét. A versenylistát úgy kell az eredményszámoló felé eljuttatni, hogy a csapatonkénti galambok külön-külön, egyértelműen legyenek elválasztva. A versenylistának a tagszövetség felé továbbküldendő példányához hozzá kell tűzni a gyűjtéskor kinyomtatott versenyjegyzőkönyv egyik példányát. Emellett az adatok elektronikus úton is továbbíthatók eredmény-feldolgozás céljából, de kötelező bontáskor kinyomtatni a versenyjegyzőkönyvet. A kinyomtatott versenyjegyzőkönyvet az elektronikus órát kezelő két sporttárs írja alá. A tenyésztő a helyszínen köteles felülvizsgálni a kinyomtatott versenyjegyzőkönyvet lehetősége van észrevételezni, majd egyetértése esetén aláírásával jelzi annak elfogadását. Végül a versenybizottsági elnök (vagy helyettese) aláírásával hitelesíti és lebélyegzi a versenyjegyzőkönyveket. Gyűjtési és bontási versenyjegyzőkönyvek a gyűjtés és a bontás helyszínén, a töb bi versenyző jelenlétében nyomtathatók ki. 11. A versenybizottság vezetője a versenyjegyzőkönyvek ....
11$. 10. Gyûjtési és bontási jegyzõkönyvek csak a gyûjtés és a bontás helyszínén, a többi versenyzõ jelenlétében nyomtathatók ki, máshol és más idõpontban kinyomtatott adatok nem fogadhatók el.
Ne keverj bele hetet-havat! Itt egy szabálytalan órabontásról van szó, amit JZ a 80877-ben leírt. Én erről beszélek.
A másik ügyet olvastam, de egyoldalú előadásban, arról nincs véleményem. Illetve annyi, hogy sok hiányosság van a vb-munkában mindenütt. Az csinálja, aki ráér.
Volt egyszer egy ügyem, sosem felejtem el. Azzal kezdte a vb-tag, hogy "igaz, hogy még sosem olvastam a versenyszabályt, de..." :D
Ha figyelemmel kisérted a fórum életét, akkor láthattad, hogy a 28-as Tagszöv. működése nem gömbölyű! Hanem háromszög, méghozzá Bermuda.
Tavaly előtt az igazolólapos cirkusz zajlott, tavaly meg a befogott galambokkal való versenyzés háborgatta a kedélyeket, idén meg az erőltessük be a "papírformát" című projekt zajlik!
Idézlek : " Éppen az a galambászat rákfenéje, ha kivételeket teremtenek."
Szerinted az ügyhöz kapcsolódó SZVB. bizottsági ülés határozata az mi volt?
Mert azt meg egy percig sem merem gondolni, hogy naív vagy, mint Marcikaaa az öreggyűrűvel....
Ezeknek nincs lekiismerete b.meg. Amikor az igazolókértyáimat lobogtatták? Az se gömbölyő a tanárúr szerint?? Akkor is nekem kellett bizonygatni, aki a valótlant állította meg röhögöt...hát most nem fog!!!
Milyen eszközhöz? Számonkéri a szabályt? És netán az esélyes szól érte? Nyilván, van magához való esze.
Egy lehetőség van, be kell tartani a szabályokat. Az órabontásnak van leírt szabálya, ha nem felel meg valaki, ne mást hibáztasson.
Éppen az a galambászat rákfenéje, ha kivételeket teremtenek.
És pont fordítva van, ha valaki elismertet egy nem gömbölyű eredményt, egész életén végigkíséri, hogy felemlegetik neki és a háta mögött a kétséges ügyet.
Azért az is elgondolkodtató,hogy akik a Te kizárásod miatt bajnokok lesznek milyen lelkiismerettel veszik majd át a bajnoknak járó serleget.Örömet fog nekik okozni?
Vagy két éve a város vízhálózatába kalici vírus került,állítólag a sok csapadék a hagyományos derítőket belemosta a kartsz rendszerbe a szűk 200 ezres városból az egyharmadának priccolt a popója ,egy hét eltelt mire az mszp-s város vezetés szólt,hogy a csapi víz ihatatlan.
Üdv Druszám! Te sok mindent tudsz. Igaz amit mondanak? Azt hallottam Belák egy barátja nevén versenyzett , vagy még versenyzik, de a saját dúcából. Igaz ez vagy csak rém hir?
A 28-as ba volt.Tavaly beült hozzám a 14-08-15590 kcs h nálatok kerestem de egy hét múlva jászkisérről köszönték meg hogy elengedtem.Utánna derült ki hogy a sporinál sok idegengyürüs galamb volt benevezve.A szabály pedig úgy lett elfogadva 2010 tavaszán. Aki igazolólap nélküli galambbal versenyez és bizonyitható az évi eredménye törölve és egy év eltiltás.Ennyi.Idén versenyzett saját nevén.
Tagszöv Fegyelmi bizottsági tag ellen nem járt el a Tagszöv vb (mert haver), csak amikor óvás érkezett. Utána a fegyelmi biz tag telefonon megfenyegette azt aki megóvta a szabálytalanságot! :-)))
Sokhelyen borul ám a bili... ma halottam, hogy volt olyan "spori" aki a elektromos jegyzőkönyvön az időt javitotta (másodpercet) mert így lett csak első a galambja! Ki tud róla többet? 25-ösök? Hmm..
A bírósági döntés lényege az, hogy megvizsgálja, hogy az adott sznkció jogszerű volt-e vagy sem.Ha nem volt jogszerű, akkor érvénytelenné válik, és új eljárásra kötelezheti a Szövetséget!Ami pedig abból (is) állhat, hogy rahabilitálják a sértettet.
Párhuzamosan pedig kártérétésre is kötelezheti a Szövetséget, értelemszerűen az összes perköltséget is a Szövetségre terhelheti!
Szerintem egyetlen egy bírósági ügynek sem kellene indúlnia, mert ha az illetékes bizottságok nem tudnak, mint szakértők dönteni, akkor miért várjuk el egy laikus, vaskalapos a szabályokat szó szerint értelmező bíróságok "igazságos" döntését!
Az ilyen döntéseknél mindíg sérülhet valami, a sporttársiasság, az egymás iránti tisztelet, a sportunk iránti alázat és főleg a galambjaink eredményének megbecsülése!
Nem ez a megoldás, a megoldás az etika kódexben vagy annak az eszmei mondanivalójában keresendő!
Egyébként vannak olyan egyesületek is , de ha nem lennének, akkor akár lehetnének is, hogy a bontásukat kultúrált körülmények között, mondjuk egy presszóban, klub helyiségben netán vendéglőben végzik, amely nem biztos, hogy megegyezik a gyűjtőhellyel.
Akkor ez tiltva lenne???
Ne akarják már a normális emberek szórakozását ellehetetleníteni!
Az eredményeket meg lehet óvni, de ezek az általad feltett e-mail-ek nem hivatalos óvások!
Másik dolog, hogy amennyiben az óvási "illetéket" nem fizették be, illetve annak a befizetésének a másolatát nem mellékelik a beadvány mellé, akkor az óvás nem óvás!
Ha mindenki óvási díj befizetése nélkül "dolgoztathatja" a versenybizottságokat, akkor a megalapozatlan óvás esetén semmilyen kár nem éri!
Az óvási "illetéket" azért kell befizetni, hogyha nem nyer hangszórót a páciens, akkor eluszott pénze!
Mindez azért van kitalálva, hogy a vizsgálatra fordított munkát ebből finanszírozzák.
Ellenkező esetben mindenki mindent csupán passzióból megóvhatna, és a vb.-k nem győznének vizsgálódni, dolgozni vatikáni valutáért!
Ugyancsak megírtam, hogy a helytelen döntések helytelen vagy jogsértő szabálypontok alapján akaratlanul is a bíróságon fognak kikötni.
Addig azzal nincs is gond, amíg a helytelen döntés ódiumát azok viselik, esetleges kártérítést+ perköltséget azok fizetik, akik a helytelen döntéseket hozták!
De az esetek mindegyikében a MAGYAR POSTAGALMB SPORTSZÖVETSÉGET fogják kötelezni a perkálásra!
Ez pedig azt jelenti, hogy az 5500 tag által fogják közvetve megfizettetni a jelzett "cekket"!
Ezt pedig sem én, sem a jobb érzésű tagság nem tűrheti!
Fizessenek azok, akik elk....ták!
Majd akkor meggondolják, hogy mikor szórakoznak a szabályzattal, emberekkel, bizottságokkal stb.
Ugyancsak felvetődik az etikai kódex megsértésén alapuló felelősség kérdése is!
Ha egy egyesületben valamilyen ok miatt 7 alá csökken a létszám a bontás előtt (halaszthatatlan program, betegség, baleset stb.- stb.) akkor nem lehet átmenni másik egyesülethez bontani?
Mert akkor itt is az van, hogy máshol gybontott az egyesület, mint ahol, gyűjtött.
Másik példa.
Van két létszám hiányos egyesület a szomszédban.Egyik egyesületnél van a gyűjtés, másiknál a bontás.Akkor ez a szabályzat megsértése?
Harmadik példa:
Egyesület egyik tagja egy párhuzamos versenyen is részt vesz.Másik napon van, emiatt nem bontja ki az órát az egyesületnél, hanem átmegy a szomszédba, ahol az időpont jobban megfelel neki.
Kettős tagokról meg ne is beszéljünk. Értelemszerűen a lakóhelye szerinti egyesületben fog bontani.
Az igaz, hogy az újonnan megkreált és áprilisban kiadott versenysuabályzatban az van helytelenül leírva, hogy ugyanazon a helyen kell bontani!Csak azért, mert az illetékesek nem voltak hajlandók ezt hülye mondatot törölni, pedig sokan kiabáltuk.
És ezért megint ki a felelős?
Szerintem elsősorban az illetékes SZVB. elnök!
Csak azt nem értem, ha egyszer rengeteg javaslat érkezik a versennyszabályzat jobbá tételére, akkor miért nem építik be az "alkotók" a segítő munkát végzők MEGALAPOZOTT javaslatait? Erre megint nincs normális magyarázat, csupán csak kifogások lehetnek.
Hónapokkal ezelőtt töbször többen is megírtuk, hogy ez a verseny szabályzat még mindig sok jogsértő , és sok rosszul megfogalmazott, vagy éppen bizonyos esetekre nem gondoló helytelen pontot tartalmaz!
Azt is megírtam, hogy minden évben új versenyszabályzatot gyártanak, lassan már követhetetlen, sőt már komolytalan lesz az érdemi munka.Akik a javaslataikat elküldik, de egyesek nem hajlandók "beemelni" a szabályzatba még akkor sem, ha teljességgel megalapozott a javaslat, akkor legközelebb nem fog érdemi észrevételeket tenni senki!
Bár lehet valaki részéről éppen ez a cél.
Egyéni értelmezéseken és hatalmi elven működő SZVB.
Aztán jön az anarchia.
De tételezzük fel, hogy ehhez a hülyeséghez kell igazodni, akkor az összes ebbe a szabályba ütköző versenyt törölni kellene! (Pl: Országosok, Maratonok stb.)
Hiszen központi gyűjtőhelyeken vannak a gyűjtések.
Központi gyűjtőhelyeken van a gyűjtés, és a bontás megint máshol.
Amire hivatkoznak az első estnél ahol gyűjtenek ott kell bontani akkor a maratonos versenyek Magdeburgok Katovicék Lipcsék eredményei is érvénytelenek.Ugyan is a bontás nem a gyüjtőhelyen történik azokon az utakon sem.Ez a döntés egyes emberek mérhetetlen irigységén és rossz indulatán fogant meg.Tudom ajánlani nekik olvasásra az etika szabályzatot de nem biztos hogy értenék mert ha igen akkor nincs ügy, vagy az alapszabály egyik fő mondandóját a fair play szellemébe.Megjegyzem hogy ugyan ez a vezetőség a tavalyi évben bizonyitottan fogott galambokkal igazolólap nélkül versenyző tag szöv bizottsági tagjuk ellen nem léptek fel.Mind ezeket tetézve az óvásnál a saját ügyükbe még szavaznak is.No comment.
Tudom, hogy kegyetlenűl tud fájni mikor magyarázni kell az eredményt!
A sok gonoszság, írígység, rosszindulat és a hátérből sokszor névtelenül irányitott, gyanakvás, pusmogás egy életre elveszi a kedvét az embernek a galambászattól!
Én ha második vagy harmadik lennék mögötted nem hallgatnék várva az előléptetést, hanem pusztán sportszerűségből megnyilvánulnék és gratulálnék elismerve, hogy igen is a versenyeken Zoli Te voltál a jobb a többi csak az emberi gyarlóság kategória!
Sajnos nem vagyok második és harmadik sem, de mindig azt tartottam, hogy ha a galamb bizonyítottan megszállta az eredményt, mi emberek ismerjük el és becsüljük meg annyira, hogy egy adminisztrációs hiba miatt vagy ellenére , főleg ha a tenyésztő nem is hibáztatható, fogadjuk azt el!
Tudom a szabályzat, de azt is emberek írják és ők is értelmezik!
Ok! Más "eltűrni" egy alá - fölé rendeltségi viszonyt, mint egy vezetésben együtt dolgozni.
Én az utóbbit hangsúlyoztam.Ha egy vezetés nem egy húron pendül, és valakinek nem tetszik a történet, akkor ki kell szállni a hajóból.Én erről beszéltem.Végül bekövetkezett, de nem úgy ahogy kellett volna, és nem akkor, továbbá nem abból az apropóból. Akkor figyelmeztetni próbáltalak, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, Te és társaid (vezetőség többi tagja) tehettetek volna ellene, de nem következett ez be.
A végét már tudjuk.
Összegezve nem vetted a lapot akkor sem, és bekövetkezett egy nem kívánatos(?) végkifejlet.A kérdőjel azért van, mert lehet sokan ezt kívánták, csak Ti nem.
Egy kicsit másképpen látom ezt is, de mivel ez már elmúlt, inkább hagyjuk.
Máshol is elég sűrűn megtalálhatod a nevem (a mai napig), ahol éppenséggel nem tudok azonosulni a vezetővel, mégis együtt dolgozom vele. Na ehhez mit szólsz?
Ez miatt nem írom fel a levél tartalmát, de vannak folyamatok...
Szigorúan Bizalmas Információ!
Az alábbi üzenet kizárólag a címzettnek küldött bizalmas információt tartalmaz, amely az ügyvédi titoktartás védelme alatt áll. Amennyiben nem Ön a címzett, Kérem haladéktalanul értesítse az Ügyvédi Irodát. Az információ bármely módon történő felfedése vagy továbbítása TILOS!
Egyszer - sok hónappal ezelőtt - valóban "játszottam", és az egy teljesen más szitu volt. Akkor is leírtam: feléd több ilyen nem lesz a részemről, mert rájöttem, nem vagyunk olyan viszonyban (nem rosszból írtam).
Ma "smile jelek" nélkül, abszolút komolyan írtam, de nem célom a sértegetés, elnézést, amennyiben annak tűnt.
Feltételezem a Szövetség magdeburgi gyűjtése kapcsán, vagy talán a kizárt maratonos galambok végett. De őszinte leszek, per pillanat kevésbé érdekel 0 véleménye.
Alapvetően azt látom, valakinek nagyon érdeke, hogy nem odavaló emberekkel töltesse be a fontosabb tisztségeket.
A válaszom az volt neki: Add hozzá a következő évi tagdíjamhoz, és annyival többet fizetek!!!
3 éve röptetek itt, tudjátok, olvastátok milyen dolgokat vágtak már a fejemhez. Most már kurvára nem érdekel, a szemembe egy se merte mondani, csak névtelen leveleket küldözgettek a szövetségbe, névtelenül rágalmázták a családom...ha a gerinc hiányzik valakiből...akkor minden hiányzik.
Nem akarlak bántani, de nagyon ferdén látsz dolgokat.
Az, hogy egy adott témában a tények ismeretében a véleményem, vagy álláspontom a Szövetségre nézve pozitív, az nem jelinti azt, hogy a Belák féle személyi kultusz ínyemre van!
Ha valaki sokat bírálta a Szövetségünk "végtermékeit" (versenyszabályzat, korábban NB kiírások stb.) akkor az éppen én voltam.
Amennyiben O hozott szóba, akkor ő jobban teszi, ha inkább hallgat.
Egyébként, amennyire lehet szándékosan nem informálodom a Szövetségünk dolgairól, mert addig jó, amíg nem látom a hátterét a rendszernek (és nem azért mert tartanék valakitől/valamitől is).
Szerintem meg a 28.Tagszöv. vezetői vették el!És még sokunktól.
Zolinak a telefonszámlája a többszörösére rúgott azóta, Az Ő életéből sokszor másfél órát vettek el!A lelki nyugalmáról ne is beszéljünk, az okozott kárról szintúgy, az erkölcsi kárról és egyéb dolgokról meg nem is kell beszélve!
Beszéltem a gyárral is (nem én, hanem aki tud flamandul) azt mondták, hogy náluk is előfordult már ilyen, ha ki tudták nyomtatni elfogadták, de hát az csak Belgium. Ez meg Made in Hungária...
Jászság Tagszövetség, V12 Heves Első adat felvétele: 2011.07.05 09:12:34 Az adatok utolsó módosítása: 2011.07.07 12:08:37 A lista kiadásának időpontja: 2011.07.07 15:33:45 Az óvási határidő az első adatfelvételtől számított 30 nap: 2011.08.04 09:12:34 Az óvási határidő elmulasztása után reklamációnak nincs helye!
Főprogram, 10 verseny
Feleresztés helye: Schwabach Feleresztés ideje: 2011.07.02 06:30 Időjárás : Változóan felhős idő, erős ÉNy-i szél Kisérő : Kis Péter Központi táv : 702000 m Értékelési mód : Hagyományos paraméterezve Lista terjedelme : 20% (1:5)
V12 egyesületi díjlista 1. Japport Zoltán 1.cs. HU 08-05-49978 H 1587,70 m/p 2. Japport Zoltán 1.cs. HU 08-05-67283 H 1559,78 m/p 3. Japport Zoltán 1.cs. HU 09-28-08050 H 1559,72 m/p 4. Percz Ferenc 1.cs. HU 07-07-09542 H 1552,03 m/p 5. Japport Zoltán 1.cs. HU 08-50-45728 T 1551,76 m/p 6. Nagy Róbert dr. 1.cs. HU-06- 09-75126 H 1536,41 m/p 7. Nagy Róbert dr. 1.cs. HU-07- 09-82198 H 1527,72 m/p 8. Japport Zoltán 1.cs. HU 08-50-07941 H 1521,96 m/p 9. Nagy Róbert dr. 1.cs. HU-03- 09-49179 H 1512,45 m/p 10. Nagy Róbert dr. 1.cs. HU-09- 50-39063 H 1497,92 m/p
Tagonkénti eredmények galamb érk.i. seb. egyesület röpcsoport tagszöv.
Tagszövetségi díjlista 1. Sári - Érsek 2.cs. V19 HU 10-26-20732 T 1601,76 m/p 2. Egyed István 2.cs. V33 HU 07-26-91741 H 1601,33 m/p 3. Ádám Sándor Dr. 2.cs. V07 HU 09-D-234684 H 1599,81 m/p 4. Ádám Sándor Dr. 2.cs. V07 HU 08-D-201963 H 1599,75 m/p 5. Ádám Sándor Dr. 2.cs. V07 HU 09-D-234690 H 1594,25 m/p 6. Bányász Zoltán 1.cs. V03 HU 07-50-19267 H 1592,02 m/p 7. Blaskó István 2.cs. V07 HU 07-50-44838 H 1590,45 m/p 8. Blaskó István 2.cs. V07 HU 09-D-222708 H 1588,62 m/p 9. Japport Zoltán 1.cs. V12 HU 08-05-49978 H 1587,70 m/p 10. Blaskó István 1.cs. V07 HU 08-28-05441 H 1584,71 m/p
Jászság 3. röpcsoporti díjlista 1. Japport Zoltán 1.cs. V12 HU 08-05-49978 H 1587,70 m/p 2. Korsós Albert 1.cs. R36 HU 09-28-06677 H 1574,71 m/p 3. Nagy Lajos 2.cs. R36 HU 07-26-88187 H 1570,00 m/p 4. Japport Zoltán 1.cs. V12 HU 08-05-67283 H 1559,78 m/p 5. Japport Zoltán 1.cs. V12 HU 09-28-08050 H 1559,72 m/p
A verseny tagszövetségi csapatbajnoksága Értékelés: Csapatgalambokból 5 befutóval
1. Ádám Sándor Dr. 2.cs. V07 5 h. 217,33 p 2. Japport Zoltán 1.cs. V12 5 h. 210,78 p 3. Varga Tibor 2.cs. V19 5 h. 204,71 p 4. Egyed István 2.cs. V33 5 h. 195,43 p 5. Sári - Érsek 1.cs. V19 5 h. 192,48 p
1. Japport Zoltán 1.cs. V12 14 h. 528,34 p 2. Juhász Gyula 2.cs. V33 15 h. 481,30 p 3. Szabó János 2.cs. V18 13 h. 466,64 p 4. Sári - Érsek 1.cs. V19 13 h. 463,95 p
Általános táv beszámított versenyei: 05.14. Sankt Pölten I. 05.22. Melk 05.29. Wels 06.05. Straubing 06.12. Sankt Pölten II. 06.20. Regensburg 06.26. Haag 07.02. Schwabach
Tagszövetségi Általános távú csapatbajnokság Értékelés: Csapatgalambokból 5 befutóval
1. Japport Zoltán 1.cs. V12 38 h. 1215,43 p 2. Blaskó István 1.cs. V07 36 h. 1109,21 p 3. Juhász Gyula 2.cs. V33 39 h. 1103,07 p
Zoli, ha két tanúval igazolni tudod, h a vb. Elnök mit mondott akkor az perdöntő lehet, a forgalmazók az órákhoz semmien használati utasítást nem adtak.A tagság aki megvásárolta abszolút nem értett hozzá, az eladáskor bármilyen problémára felkelett volna hívni a figyelmet.Előadást vagy esetleg egy tanfolyamot kellett volna tagszövettségenként tartani.A mai napig is 21.században a tagszövben egy kezemen meglehet számolni hányan tudják kezelni az órákat. A gyártónak a véleményét kérd ki, hogy ilyen esetben mi a teendő.Egyébként annyit megér neked, hogy írj egy levelet az Ombudsman- nak (prof.Szabó Máté).
idéztem a vb elnök leveléből!! - amit a számolónak küldött! (megjegyzem, hogy ezt (sem) vette be a gyomra, mert a számoló sporttárs is vb elnök az egyesületében!!!!!!!!!!!!!! tudja a szabályokat!!! Mindet!!! Nem csak azt amivel kizárni lehet, hanem azt is emivel a tag nem büntethető, ha az eredmény kétség nélkül igazolható!!!)
Újabb versenybizottsági határozat alapján töröld Japport Zoltán Regensburgi versenyének eredményét, valamint az utolsó úton nem számolhatod, Dr.Nagy Róbert és Japport Zoltán eredményeit. Az ezekről készült határozatot küldeni fogom neked és az érintettek részére is postázásra kerül.
Ezen kívül a korábban javított listákat is küld meg légy szíves mert, többen reklamálnak( B Jószi, J Gyula, T Peti ), hogy nem kaptak módosított listákat.
Üdv: M. Zoli
OK:
Tagszövetségi díjlista 1. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-09- 50-39027 H 1521,68 m/p 2. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-04- 09-58117 H 1520,54 m/p 3. Japport Zoltán 2.cs. V12 HU 10-D-313481 T 1519,46 m/p 4. Japport Zoltán 1.cs. V12 HU 10-D-302139 T 1509,26 m/p 5. Japport Zoltán 4.cs. V12 HU 09-28-08010 T 1505,15 m/p 6. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-09- 50-39001 H 1501,27 m/p 7. Lőcsei Sándor 1.cs. R03 HU 10-D-290683 H 1499,89 m/p 8. Lőcsei Sándor 1.cs. R03 HU 10-D-290654 H 1498,24 m/p 9. Egyed István 2.cs. V33 HU 10-D-290910 H 1497,22 m/p 10. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-05- 09-65188 H 1496,81 m/p
Jászság 3. röpcsoporti díjlista 1. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-09- 50-39027 H 1521,68 m/p 2. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 HU-04- 09-58117 H 1520,54 m/p 3. Japport Zoltán 2.cs. V12 HU 10-D-313481 T 1519,46 m/p 4. Japport Zoltán 1.cs. V12 HU 10-D-302139 T 1509,26 m/p 5. Japport Zoltán 4.cs. V12 HU 09-28-08010 T 1505,15 m/p
1. Nagy Róbert dr. 1.cs. V12 5 h. 127,69 p 2. Japport Zoltán 2.cs. V12 5 h. 124,64 p 3. Morvai Zoltán 1.cs. V17 5 h. 122,83 p 4. Lőcsei Sándor 1.cs. R03 5 h. 122,63 p 5. Ballagó János 1.cs. V12 5 h. 121,70 p 6. Blaskó István 1.cs. V07 5 h. 121,43 p 7. Egyed István 2.cs. V33 5 h. 121,39 p 8. Japport Zoltán 1.cs. V12 5 h. 120,63 p