mert a result-nal ne csa a legelsot olvasd ki, hanem menj vegig, tobb sort fogsz visszakapni amikor group by A.x -et mondsz. Tessek vegigcsinalni amit elkezdtel :)
Szeretnék egy olyan mysql_query-t, ami megszámolja, hogy hány darab olyan rekord van A táblában, amiben az x mező értéke megegyezik a B tábla y mezőjének értékével, de csak egyszer veszi figyelembe az A mező azonos rekordjait.
Jelenleg eddig jutottam, de ez a többször szereplő rekordokat nem szűri ki, ha meg a végére beszúrok egy group by A.x, akkor 1 lesz az eredmény.
$ucount=mysql_query("select count(*) as max from A,B where A.x=B.y");
Figy, gondolom attol mert ?a=akarmi attol meg ugyan az az 1 php foglalkozik vele:) Tehat az a sok oldal az tulajdonkeppen 1 php altal iranyitodik, tehat 1 php-d van:), az hogy abba mit csinalsz, kiket includolsz, mar nem tartozik ide. Azon php-kba ellenorizd ahol eme esemenyt le akarod kezelni. Gondolom ez teljesen logikus :)
Ugye van néhány .php fájlom (fórum, login, index, regisztrációs, stb), és ezen .php-k maguk is számtalan oldalt (?a=akármi, ?a=kezdőlap stb,stb) állítanak elő.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy a lentebbi cookiezós részt (amit egyébként azóta egy külön include-ból importálok) vajon elég, ha berakom a .php fájljaim legelejére (ahol pl. a mysql-lel is fölveszi a kapcsolatot a php), vagy pedig inkább rakjam a szinte minden egyes előállított kliens-oldalamhoz felhasználandó header.inc.php-ba (ami az általános js, css hivatkozásokat tartalmazza [tudomtudom, ott is a header-cuccok elé kell tenni a kukit...])?
Szóval minden egyes meghívott oldal újítsa meg a kukit, vagy csak a .php fájlok, hogyan praktikus ez?
Ilyet csináltam, egyelőre úgy tűnik, működik (bár nem tudom, hogyan ellenőrizhetném, meddig érvényesek az általam beállított kukik...). Ezt csináltam a kezdőlap elejére:
if ( !(session_is_registered("VFusername") && session_is_registered("VFpassword")) ){
if($_COOKIE["logger"] and $_COOKIE["loggerid"]){
$loggerun=$_COOKIE["logger"];
$loggerid=$_COOKIE["loggerid"];
$r=mysql_query("select * from $USERS where username='$loggerun'");
if ( mysql_num_rows($r)==1){
$csoka=mysql_fetch_array($r);
if($csoka[lastloginid]==$loggerid){
session_start();
session_register("VFusername");
session_register("VFpassword");
$VFusername=$loggerun;
$VFpassword=$csoka[jelszo];
}
}
}
}
És ez a kis fv. végzi a kukik aktualizálását (percekben kapja meg az időt):
// kuki
function kuki($username,$time=""){
global $USERS;
nevezheted kezdo oldalnak is, de inkabb ugy mondanam, barmely olyan php-ba ahol eme beleptetest vegre akarod hajtani:) Tehat mindig mindenhol ellenorizd, ha nem 1 php csinal mindent, leglabbis a vezerlest. Es ha leellenorizted db-bol utana tarold el az aktualis session-be hogy be van lepve, es teljeserteku user :)
irc, ircNet-es halozat #php.hu csatorna :) Csak mert ott gyuttek a gyerkocok meselve milyen is volt a conf, azert irtam gyere oda ha az erdekel ki volt ott :))
eltarolhatod mondjuk a nevet, meg egy kuki azonositot, jelszot semmikepp sem!!!! Es amikor jon, akkor leelenorzod a nevet meg a db-be a kapott random kuki session azonositot:) Es ha a ketto egyezik, marmint a db-be meg a kukiba akkor belepteted.
Mit javasoltok, hogyan használjak arra kukit, hogy a belépett fórumozóknak x ideig ne kelljen újra belépniük akkor sem, ha bezárták a böngészőt?
Elég, ha a kukiban eltárolom a felhasználó nevét, vagy ennél valami kifinomultabb megoldás (randomszám pl., amit eltárolok az ő adatai közé) javallott?
Az alábbi PHP részlettel akadt egy kis problémám:
for($i=1; $i<3; $i++)
{
$min=$i;
for ($j=$i+1; $j<4; $j++)
{
if ($atlag[$j]<$atlag[$min]) { $min=$j; }
}
$csere=$atlag[$j];$atlag[$j]=$atlag[$i]; $atlag[$i]=$csere;
$a=$sorszam[$j]; $sorszam[$j]=$sorszam[$i]; $sorszam[$i]=$a;
}
$atlag[1] értéke elveszik "$atlag[$i]=$csere;"-nél.
Van valmi ötletetek, hogy mi lehet a gond?
PHP programozók figyelem! Segítségre lenne szükségem!
Sajnos még nem vagyok vérprofi a php nyelv ismeretében és alkalmazásában, ezért Hozzátok fordulok!
Egy adatbázist kellene létrehozni különböző paraméterek alapján:
-elemek nyilvántartása 12 FONTOS (kötelező) és 10 egyéb (opcionális) szempont alapján,
-minden elemhez lehessen képet (akár többet is 2-3 db) társítani,
-lekérdezés a fenti szempontok alapján,
-az adatbázist viszonylag könnyen lehessen frissíteni (feltöltés-eltávolítás),
-feltöltés csak administratornak, lekérdezés bárkinek,
-esetleg a lekérdezés végeredményét lehessen nyomtatni
A html részét, tehát a vizuális részt én készítem, csak az adatbázisra lenne szükségem, és a hozzá kapcsolódó dolgokra!
Tudom hogy ennyi így hirtelen nem sok, sőt túl kevés információ, de akit bővebben érdekel, azzal úgyis megbeszélem!
Ja és a legfontosabb: NEM INGYEN KÉREM! HA VALAKIT ÉRDEKEL A DOLOG ÍRJON, ÉS KÉRNÉM JELÖLJÖN MEG EGY ÁLTALA ELFOGADHATÓ ÖSSZEGET!!!
(és azt, hogy kb. mennyi idő alatt tudja megírni)