Keresés

Részletes keresés

janijani Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11451

Nemrég írtad 11416 hsz:

"ma már csak tej van a kecskékből :D Hónapok óta nem ettem kenyeret."

Akkor most ünnep van, látom van kenyér is az alsó képen.

Előzmény: Törölt nick (11445)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11449

Még az asztalt kérjétek számon rajta és jó napja lesz.

;)

Előzmény: skolikagi (11448)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11448
Na ez az!!! ezen gondolkodtam én is!
És azon hogy mik lehetnek azok a zöldek?
Hagyma az ok, de a többi?
Egyébként nagyon guszta:-)
Előzmény: Törölt nick (11447)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11446
(Több hibát is fölfedeztem az előbbiben. Nem tudom, hogy lett paradicsományásunk, és a kanál sem saját gyártmány. :D)
Előzmény: Törölt nick (11445)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11445
Készítettem az elmúlt héten néhány képet magam is. Rossz minőségűek, mert egy telefonnal készültek, de azért látszik valami. :) Leginkább az új vetésre/ültetésre mentem rá, tavaly ősszel nem volt időm hagymát dugdosni meg salátával bíbelődni, így egyelőre elég kopár a kert, paradicsomot is helyre vetem. (Borsót sosem szoktam, túl nagy területen kellene, hogy egy 15 literes adag levesre elég legyen... Igazából azt sajnálom, hogy idén elmulasztottam a hónapos retket, de nem találtam kis méretben rovarhálót, anélkül meg csak időpocsékolás nálunk, szűzföldben 90% kukacosodik. Sebaj, vetek majd japán retket, az mennyiségben sokszor is meghozza.) Szóval ez egy hónap múlva lesz csak igazán mutatós, két hónap múlva meg annál inkább, aztán csak egyre jobb lesz. :) Eddig mondjuk a paradicsom fitoftóra minden évben betett az összképnek valamennyire, de most ellenálló fajtákat vetettem. No, egyelőre ennyi, következzen a néhány kép. Tényleg néhány :D

1.

Kerti homok versus erdőből hozott humuszos homok :)

Ez még tavalyi kép, uborkasor, de most is éppen ezt csinálom. Kerti homok versus erdőből hozott humuszos homok :) Na, ezért a sok kubikosmunka, láthatóan megéri.

2.

A medvehagyma jól bírja!

A medvehagyma jól bírja a klímát! Ajánlom mindenkinek, bár idén még nem ettem belőle, anyira jól mutat, sajnálom, kevés van még. De szaporodik rendesen, hálistennek.

3.

Leendő paradicsományás, magok egyelőre a föld alatt...

Leendő paradicsományás, magok egyelőre a föld alatt... Mögötte egy korai zeller, amit kissé túl korán tettünk ki, ráadásul rossz ágyásba. Hehe, sebaj, nem került sokba... Majd áthelyezzük, és reménykedünk, hogy nem jön fagy, amitől magszárba megy. (Így jár, aki előbb vásárol, utána olvas...)

4.

Szeretem, amikor már lehet zöldet is enni :)

Szeretem, amikor már lehet zöldet is enni :) Itt már csak a rizs és a tálca nem saját gyártmány.

Előzmény: il1321 (11413)
Mom Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11444
Nekem is voltak-vannak gondok palántákkal. Az 10723-as hsz-ban felsoroltam az ötleteimet, hogy miért olyanok, amilyenek (halványodtak és nem nagyon akartak nőni).
Amit azóta tettem: a poharakban túl alacsonyra ültetetteket kiemeltem, tettem alájuk még földkeveréket, már nem teljes napon vannak, hanem egy fa alatt, félárnyékban és kaptak wuxalt.
Az utóbbi 2-3 napban nagyon meglódultak, de a többiek fotóihoz képest elmaradásban vannak. Szerintem tavaly is ez volt a gond nálam, tűző napon voltak egész nap.
2-3 éjszakára már kinn is hagytam őket, de tegnap este pl itt nagyon hűvös volt, a paradicsom levélkék mimózaszerűen összecsukódtak, így aztán becipeltük őket este.

palánták

retek, hagyma, saláták
a jobb oldali ágyást márc első 5 napjában vetettem, a baloldalit jó két héttel később, szinte nincs köztük különbség, ennyire rossz volt az idő

a "mustáros"
Előzmény: Vezso (11393)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11440
Jól van te vagy a barátom...:-)))
Én már csak ilyen gyagya maradok, hogy mindig a saját fejem után megyek:-)
Nem terítettem vastagon, arra gondolva, hogy majd ahogy nő a hagyma teszek rá még egy adagot.
Na majd holnap kiderül:-)
Előzmény: Törölt nick (11439)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11438
Na igen...:-(
Ha szerencsém lesz, akkor ebben a mai dög melegben gyorsan megszárad:-))
Előzmény: TGWH (11437)
TGWH Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11437
Szárított fűvel, ahogy Il írja a blogján, a legfrissebb cikkében:
::LINK::
Előzmény: skolikagi (11436)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11436
Öööö ....hát igen...Nem azzal kéne?:-)
Megint úgy jártam hogy előbb cselekedtem, utána kérek segítséget...??? :-))
Milyen fűvel kell mulcsozni? :-) ( még jó ezek szerint, hogy nem takartam be az egész veteményest)
Előzmény: Deryan (11435)
Deryan Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11435
Nyers fűvel mulcsozol?
Előzmény: skolikagi (11431)
Deryan Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11434
Tegnap kipalántáztam a korai káposztát és karfiolt.
A 10 nappal ezelőtt kipalántázott karalábé hatalmasat nőtt. Ennek is olyan vöröses bordó lett a levele. Lehet, hogy a karalábéfajta is közrejátszik. Ugyanakkor a világosabb levelűek úgy tűnik szenvednek.

A káposztabolhák ugrásra készen várakoznak a feleteribizli zsenge levelein. Az idén én is ugrásra készen várom őket. Egyenlőre kérdéses, hogy ki fog győzni.

A paradicsompalántáimat nagyon megdobta a meleg a lépcsőházban. A zsenge leveleket öregiteni kellene egy kicsit, mert a kiültetést igy nehezen viselik majd.

Tegnap megvolt az első mentatea- és citromfűszüret. Ezek a zsenge levelek a legillatosabbak.

Útközben pedig találtam egy hatalmas vadkakukkfű párnát a kertünk közelében :)
Előzmény: skolikagi (11431)
TGWH Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11433
::LINK:: a filmhez.
Akkor én vagyok a naiv, ugye az ember azt hisze ha valamiben történészek kutakodnak, akkor az máris ,,eredeti''.
inérhátiszupernagyi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11432
Én 2 hete azzal locsolok bibÍÍÍÍÍ!!!! :)
Előzmény: Törölt nick (11372)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11431
Én ma elpakolom a paradicsomokat máshova és talán helyrejönnek.
Reggel lementem gyomlálni és a hagymát mulcsoztam.
Sarlóztam egy csomó füvet és beraktam a sorokba...remélem használni fog és nem kell annyit gyomlálni.
Majd lassan az összes ágyást megpakolom, de nagyon lassan nőnek a magról vetett dolgok..
Előzmény: Deryan (11430)
Deryan Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11430
A levelek szinelváltozása engem is izgat, igy aztán szetkönyveimet szorgalmasan lapozgatva - a mai modern könyveknek pocsék a tartalom/kereső jegyzéke - a szamóca klorózisára bukkantam.

Ez adta az ötletet a további keresgélésre:

A NÖVÉNYEK ÁSVÁNYOS TÁPLÁLKOZÁSA

Ebben nagyon jól rá lehet keresni a növények levelei szinelváltozásának okaira.
Előzmény: Vezso (11393)
il1321 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11429
Akor 6 hét, ha korán veted. Ha elég meleg, és nedvesség van, elég 3 hét is.
Előzmény: skolikagi (11421)
il1321 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11428
Ál dokumentum film volt. Ez is egy valóságsó, amit pont abba a környezetbe helyeztek, Úgy nem nehéz, ha a producer fizet mindent. Keresni kell egy pénzes mukit, aki finanszírozza:) (főleg lányoknak:):)
Előzmény: TGWH (11425)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11427
Na de ha összeköltözünk, ki lesz a főnök?
Mert ugye a mai rohanó világunkban az már természetes, hogy van egy góré..aki mindent visz:-))
Deryan Creative Commons License 2010.04.29 0 0 11426
Legalább a dok. film cimét megadhattad volna. Hátha valahol az interneten megvan és a mődszerekből tudunk valamit hasznositani.
TGWH Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11425
Hát gyerekek, össze kell állni, mindenki költözzön egy kupacba :D

Szép álmok. A viasat historyn volt egy ilyen dok.film sorozat, ahol a viktoriánus életformát követték. Mindent fából ácsolt gépekkel oldottak meg, de volt egy-két alig működő gőzgép is. Tényleg minden egyszerűnek hangzik... van rét ahol az állatok téli eledele növöget, persze ha elázik a kaszálás előtt, hát gond van... van egy másik rét ahol az állatok legelnek. Van ahol búza nő, van ahol egyéb zöldségek. A húst az erdőben szerezték, a halat a tóból fogták. Kőből építették a disznók lakhelyét, üvegpalackokat tettek a földre, közé és rá korabeli habarcs, és máris melegíti a sertéseket alulról. Sört is készítettek, a ruhákat egy hétig mosták... nagyon hangulatos volt.

Il, én nem úgy gondoltam ám, hogy gyümölcsöt termeszteni, inkább csak tüzelőnek, minimális befektetéssel, elvégre az erdőt sem gondozza senki... annyira... Ha felmerülne egy ilyen lehetőség, biztos utánanéznék, most csak úgy első ötletből ennyire futotta.
Hesperos Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11424
Köszönöm! Addig akkor benntartom.
Előzmény: il1321 (11419)
Lunni Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11423
örülök, izgultam hogy nem kapod meg őket :))
ha kell jövőre is küldök szívesen csak időben szólj :)
Előzmény: kics_ee (11390)
Deryan Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11422
Ez egy valódi kis paradicsom!
Mennyi idő kellett ehhez a szép sövényhez, hogy ilyen szépen megnőjjön?
Előzmény: zsebi41 (11420)
skolikagi Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11421
Nagyon szép kis kertecskéd van!
Ekkora az egész vagy ez csak egy része?
Én most jöttem be, öntöztem, szépen kikelt minden.
A sárgarépa és a petrezselyem is kikelt már, holott az 6 hétre szokott - anyu szerint- és április 7-én vetettem el.
Előzmény: zsebi41 (11420)
zsebi41 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11420

Én még csak a paradicsomokat ültettem ki 3 ágyással, a paprika palántáim nappal kint vannak éjjelre beviszem, könyen tehetem mert nincs sok.

Az őszi borsó szépen virágzik a tavaszi még messze van tőle.

il1321 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11419
Azt tényleg ne tedd ki május közepéig. A legmelegigényesebb növény.
Előzmény: Hesperos (11418)
Hesperos Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11418
Sziasztok!

A padlizsán palántákat mikor szabad kiültetni? Még úgy gondolom túl korai, de nem tudom mikor lenne érdemes őket kiültetni.
janijani Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11417

Ja földesúr és filmrendező? Elnézést, azt hittem közönséges halandó vagy.

Ha már úgyis mindent tudsz, bele kell vágni! Baj nem érhet mert ha befuccsol a gazdaságod legfeljebb rendezel róla egy sikerfilmet.

Sajnálom, hogy a koleszban nem jutott hely.

Előzmény: Törölt nick (11414)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11416
Hát, mondom, hogy ennyit jelent, hogy fél óra Budapest, a vonat pedig két irányba visz, Pest és Vác. A legjobb iskolákba lehet innen eljutni, a falu pedig szinte belenőtt Veresegyházba is.

Nos, régebben még volt mit a tejbe aprítani, ma már csak tej van a kecskékből :D Hónapok óta nem ettem kenyeret. Sajnos mikor apám elköltözött, rosszabbra fordult az anyagi helyzetünk, azóta nem épült a ház sokat, csak ezt a kéményt, de erre meg azóta gyűjtöttük a pénzt. Nincs hőszigetelés és nincs bevakolva, nincs kész az emelet, a kerítésünk pedig mindjárt kidől... :D A gazdaság i épületek nagy részét pedig én építettem, az erdőből gyakorlatilag illegálisan kitermelt akácból, meg innen-onnan kapott palatetőkből. :DDD

Nem most lesz még az a rendes, Pécs-környéki gazdaság, annyi szent.
Előzmény: il1321 (11413)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!