Szent háborút folytatok. A. és társai biológiai fegyverekkel rettegésben tartják a hűtő többi lakóját, és néha kirohanásokat indítanak a spejz és a szobák felé is.
Úgy döntöttem, apránként felmorzsolom az erejüket. Még kétséges a felszabadító harc kimenetele, mert egyszerre sokkal nem lehet végezni, és magamra maradtam a céllal, de kitartó leszek. Csodafegyverem a lecsópaprika és az alma.
25 éves kolléganőmnél akut leukémiát diagnosztizáltak 2 hete. Őssejt-átültetésre van szüksége, de nem találtak egyelőre számára megfelelő donort. Arra kérlek benneteket, hogy olvassátok el a tájékoztatót, gondoljátok át, és aki alkalmasnak érzi magát, jelentkezzen őssejt-donornak! Őssejt-donoroknak szóló információk.
A tájékoztató kétféle őssejt-átadási módszerről szól, Katának a perifériás vérből (tehát nem csontvelőből) történő őssejt-átadási módszert választották, ez a donor számára lényegesen könnyebb feladat.
Ha valaki alkalmas donornak, akkor egy véradáshoz hasonló folyamattal történik az őssejtek kinyerése a vérből. A donor szervezetére való hatása is hasonló a véradáshoz, másnaptól lehet komolyabb fizikai tevékenységet végezni.
Bárkinek, mindenféle kötelezettség nélkül szívesen átküldök egy részletesebb tájékoztatót, illetve kaptunk néhány időpontot és budapesti helyszínt a Vérellátótól okt. 21. és nov. 6. között, amikor kiemelt erőforással tudnak fogadni bennünket.
Kérdéssel, véleménnyel, megjegyzéssel kérlek privátban keressetek, nem szeretném terhelni a topikot.
tervezgettem, hogy a tél beállta előtt elviszem a drótszamarat szervízbe, ma reggel hatalmos recsegés követően, a fogaskoszorúm (racsni) átalakult mókuskerékké, csak tekertem,tekertem de nem haladtam előre...
vissza a bölcsihez, ahol a (MF) parkolt, mióta hidegebbek a reggelek Nórát kocsival hordom bölcsibe, és onnét tekerek be a melóba.
szóval bringa fel a tetőre, és irány a meló, délelőtt leadtam a bringát, full generál, lánc, bowden, racsni csere, váltó, fék beállítás, centírozás, zsírzás... remélem holnap délutánra elkészül.
Hmmm, akár reggelizhetnék is palacsintát... Annyi úgysem maradt, hogy nagyon beraktározzam. (A 28 centis nem jött be, mert meg is kell valahogy fordítani a palacsintát, és az még nem megy ekkorában.)
2007-t használok, meg lehet szokni, de a default formátum nálam is 2003-as.
A kitekintő tekintetében pedig előny, hogy be lehet konfigurálni, hogy az exchange protokoll https protokollon menjen, így a legalapabb internetes eléréssel el lehet érni a levelezést, miközben az smtp, imap, pop3 portokat akár le is tilthatják. Persze ennek ellenére owa-t használok, kicserélős leveimhez elég egy böngésző.
Az nem teljesen értem, hogy nyártól az Openoffice-t is fejlesztik tovább, vagy csak a LibreOffice-nak keresztelt új szálat? Vagy a fejlesztők részben közösek lesznek, csak beépített funkciók és a licensz nem?
+1 a LibreOffice-nak - a kitekintő gyorsvonat meg csak kicserélő szerverrel ad valami minimális pluszt, bár ha a kicserélő hálóelérés működik, akkor oda is tökéletesen elég egy tűzróka.
Én 2000-nél megálltam, ha valamiből ennél frissebbet kapok, arra van egy portable verzió a külső meghajtómon, és azzal átkonvertálom. Az is borzasztó...