Erről jut eszembe, akkoriban, 10 éve, még előfordult, hogy egy-két részből egy-két, pár mp-es részletet bedigitalizálgattam (a nem túl jó analóg vételi körülmények közt akkor még). Az általad említett*, 2001. novemberéből, nomeg akkor már egy héttel azelőtti, ha már egy helyen volt a másik fájllal. :-)
Kb.10 éve Palika, Kata, Misi fejreálltak egy autóval, és Kata lógott fejjel lefelé, a biztonsági öv meg nem nyílt kis, Palika rángatta, és pont mikor sikerült és kiszabadult, felrobbant az autó.
Segítsetek számolni, hányadik autóbaleset ez már a sorozatban? Volt Berényi Zoltáné, Tónié. Sőt talán Tóninak kettő volt. Mintha Novák is elütött volna valakit egyszer? Balázsnak és Petinek nemrég, Petinek volt az autóról leesős. De rémlik, hogy ezeken kívül is volt még! Emlékszik valaki?
KÖVETKEZŐ RÉSZ (2011. MÁRCIUS 02.) KÖVETKEZŐ RÉSZ (2011. MÁRCIUS 02.) RTLKlub.hu | 2011. március 1., kedd | Epizódok Vajon Attila tényleg eladja Claudiának a tulajdonrészét? Hanna és Balázs barátok lesznek? Orsolya túléli a súlyos balesetet?
Remélem eladja a tulajdonrészt!
Legyenek barátok, de félő, hogy Peti jobban bejön neki!
Na ja. Remélem még Claudia megszivatja Attilét, és akkor Nóra is szív majd miatta, mert megérdemli. Azért a 3 nap mosolyszünet kijárt volna Attilának mindenképpen. Így meg vigyorog mint a tejbetök, mert Nóra megbocsájtott neki!
Az jó volt, hogy kidobta Mártát. Hogy Attillával nem tartott 3 nap mosolyszünetet az már gáz. De az, hogy Timikének egy napot nem hagyott, hanem azonnal hazahívta hazahúzta, azért megérdemli a hatalmas péklapátot! Főleg úgy, hogy Timike haragszik Attilára!
A dolog érdekessége az, hogy egyik se ment túl gyorsan. Na most Orsi már nem látott... De balról jövő autó? M?ondjuk neki volt elsőbbságe, de nem ment gyorsan, hogy ne tudjon megállni... :))
A baj az, hogy otthon döglenek a nyulak szerintem Nóra miután felpofozta Mártát, rá fog haragudni, kidobja, és miután kidobta, megbocsájt Attilának, pedig a fekete notesze még rejt pár titkot...
Ezt a pofont Nóra hirtelen felindulásból adta, talán nem is a csók miatt, hanem ez a genya Márti még nekiáll a magas lóról beszélni. Szerintem helyesen tette, remélem lesz folytatása is (békésebb vizeken persze, mondjuk békésen elküldheti a francba).
Én is kiakadtam hogyhogy Szabinak nincs 40 rugója? Mert 400-ra azt mondtam volna hogy OK, de erre? És elfogad 20-at az állítólagos szerelmétől??? Nekem sosem volt szimpi mondjuk, akármit csinál.
Nyilván, de azért az nem véletlen, hogy valami sportkocsinak kinéző dolgot tettek a feneke alá. Menő fiatalember, menő autóval. De az csúnya volt, hogy az anyját úgy kellett a nagynényjének kihúznia a csődből, ő meg segíteni meg sem próbált, viszont rá kis időre milló közeli értékben költekezett.
1 görény. Feljött az anyja Pestre, levette Orsit pénzzel, hogy ajajj viszi a házát a bank az adósság miatt. Orsi kisegítette mutert, majd mikor eltüntek az égről az anyja viharfelhői hamarjában vett egy verdát. A kocsi egyébként egy szutyok, egy Opeles márkakereskedő barát mondta, ha valamit nem szabad megvenni akkor az az ami Pufókának van; sportkocsinak kevés, rendes autónak alkalmatlan, viszont rohadt drága. Ár-érték aránya a béka segge alatt.
Plána akkor, ha a sorozatbeli karakterével párhuzamosan a való életben is elindulna az énekesi karrierje..... Én vevő lennék erre, végre történne valami végre tényleg.
Egy hetilap előzetesében meg ezt lehetett olvasni:
"Szabi kénytelen még több szerezni, hogy megvalósíthassa nagy álmát."
Nagyon átlátszó ez a producerkedés szerintem is, annál is inkább, mert se csajszi, se a "társa" nem megnyerő arcú emberek, és aki a BK-ban ilyen képpel feltűnik (lsd Márta, Berényi Ágnes stb.) az mindig valami roszban sántikál.
Amúgy ennek a Szabi gyereknek tényleg nincs rossz hangja.
Valami olyasmit is olvastam az előzetesben, hogy Geyza elképesztőőő dolgokkal vádolja meg a Gizust, meg hogy a Willie, meg a Gizus beszarik, mert más is nagyon kíváncsi arra amit találtak...
Úgy hogy a talált pénz sztoriról le lehet húzni néhány bőrt (mint azt már számtalan filmben megtették), először a titkolózás, meg a jótékonykodás, aztán amikor már néhányan tudnak a pénzről, akkor a találgatás, hogy honnan lett ezeknek hirtelen ennyi (gondolom az elképesztőőőőő vádak is ezzel lesznek összefüggésben), majd megjelenik a pénz jogos tulajdonosa, kavarog egy kicsit, hogy hová lett a pénze (nyomozgatás, fenyegetőzés), majd kiveri a szart is az öreg tolvajból (mert persze a becsületbajnoka Willienek sem jutott eszébe, hogy jelentse a dolgot a rendőrségnek és leadja a talált pénzt), hogy adja vissza a pénzét, ami persze akkor már csak nyomokban lesz meg, mert Wilie eltapsolja, úgy hogy majd kell szerezni valahonnan, és így tovább, és így tovább........
Azért volt gyanús a dolog, hogy ilyen hirtelen idejöttek, ahelyett, hogy a stúdióba hívták volna. Na de remélem nem az összes pénzét nyúlják le Vili bácsinak, mert gondolom ő lesz, aki segít.
A BK honlapon a gyereket meghallgató fasziról idézőjelbe téve írják, hogy "producer" és az előzetesben szerepel, hogy Kicsiszabinak pénzt kell gründolnia, hogy sztár lehessen. (Amit nem értek, ez nem úgy működik, hogy a producer előlegezi a felfuttatáshoz szükséges zsét, aztán amikor bejön a dolog, akkor kaszál?)
Úgy hogy lehet, hogy csak átverés az egész.....(vagy majd a Willie odaadja a pénzt KIcsiszabinak, a "producerek" meg megpattannak az egésszel).
De az is lehet, hogy csak azért hozták be ezt a szálat, hogy a Kicsiszabit adó gyerek csodálatos énekhangjában gyönyörködhessünk (esetleg a valóságban is be akarják futtatni énekesként).
A 4. ponthoz: ha olyan az ítélet, hogy azonnal megszövegezhető, akkor is kiküldi 5-10 perce a feleket a bíró, ha meg hosszabb, akkor új határnapot tűz az ítélethírdetésre.
Amúgy egy közös megegyezéses válóperhez minek ügyvéd?
Valami viszont kiderült: Timike földönkívüli, de legalábbis senkinek sem lehet a gyereke a Mátyás tériek közül. Ugyan kitől örökölte vagy láthatta, hogy az ember nem rohan ki azonnal az udvarba, vagy a Rózsába, esetleg valamelyik szomszédhoz, hogy elújságolja, amit látott. Eddig ő az egyetlen, aki kilóg a pletykafészek-bandából.
Csak tudnám a BK-ban miért imádják ennyire a jogi vonatkozású sztorikat, ha nem értenek hozzá. Vagy ha imádják, miért sajnálnak pár forintot egy jogi szakértőre, hogy legalább ne legyen ennyire életszerűtlen az egész jelenet. A bírósági jelenetben pl.:
1. Nóra meg sem jelenhetett volna ügyvédként, mert ha egy ügyvéd egy Kft-ben ténylegesen munkát végez (adott esetben ő az ügyvezető), ez összeférhetetlen az ügyvédkedéssel, és az ügyvezetősége idején nem járhat el ügyvédként is
2. Egy ügyvéd ugyanabban a perben nem lehet felperes és alperes ügyvédje is, már azt vártam, hogy majd rohangál a Geyza és a Kanga között és miután Geyza képviseletében mondott valamit, átrohan Kanga oldalára, és elkezd vitatkozni saját magával...
3. Mivel a pert Kanga indította, ő a felperes, így pont fordítva kellett volna ülniük a tárgyalóteremben (Felperes ül a bíró jobbján, alperes a bíró balján, ha a bíró semszögéből nézzük, itt pont fordítva volt)
4. Ítéletet így a büdös életben nem hirdetnek, hogy "akar még mondani valamit? nem? jó, akkor ítéletet hirdetek..."
De korábban már beszéltünk róla, hogy a valóságban lehetetlen lett volna, pl. hogy Bartátnak simán elnéznek egy betörést meg az öregmeber elleni erőszakot egy kis vamzerkodásért (van olyan, hogy vádalku, de az nem így működik azért, hogyha köpsz, akkor bármit megtehetsz), Attis nejének kilakoltatása, stb., stb.
Na hogy repül az idő, megint itt van február vége! Úgyhogy boldog névnapot Géza és Kinga (immár külön), azaz boldog névnapot Kristóf és Edina. Ha már közvetlen egymás utáni napokon tartjátok...
Ja, viszont lenne egy hülye kérdésem. A bíróságos jelenet szóról-szóra olyan ismerős volt nekem, különösen az ítélethirdetés, de az előtte meg utána levő pofatépés is. De fogalmam sincs, hogy hol láttam.
Nem emlékszik valaki, hogy már korábban ezt láthattuk-e valahol (pl. Fókusz)? A műsorajánlót kizárom, mert ahhoz túl hosszú volt a tárgyalásos rész.
El tudom képzelni amikor a Vili bácsi a kötött mellényében, kézenfogva a fehér csizmás Gizivel, belibbenek egy márkás üzletbe és elköltik azt a nagy köteg pénzt. Kicsit se lesz feltünő!!!!!
Nem látta. És ezt is érdekes lesz kimagyaráznia. Nem értem miért nem lehetett már mindent elmondani és látni az elelyén. A maszírozásba se lett volna szabad belemennie. Egyre jobban közeledünk a Miki-Nóri pároshoz ismételten. :-)
Ha az Attila ilyen baromarcú, hogy nem veszi észre azt, hogy rá van kattanva az a nő, akkor ennek vagy komoly problémája van, vagy egyszerűen nem is akar róla tudomást venni és neki is kell a Márta. No, de Márta is direkt csinálta a jelenetet Miki lánya előtt... Ha Attila helyébe lettem volna, lehet megütöm a nőt...
A csábító Márta szerepére kiválasztott "színésznő" egyébként telitalálat, már az első percben sikerült megutáltatnia magát a nézőkkel, remekül hozza a figurát. Ettől függetlenül remélem mielőbb eltakarodik már a Mátyás király térről.
Vilibácsiék találtpénz-kezelése baromira zavaró...szegények ...ennyire hülyét kell alakítaniuk...szerintem egy ország rágja a körmét a majd' tíz milla sorsa miatt... :-(
Remélem ezúttal nem lesz igaz, hogy "egy csók és más semmi", s Nóra úgy dönt, hogy ha Márta megnyerte, hadd vigye. De sajnos ez nem lesz így, a Valter-szál nincs elvarrva.
Nórának már csak pár évet kell várna, s jön a Berényi-klán új férfinemzedéke, Bandika személyében, ekkor majd azt nézhetjük, hogy milyen egy középkorú nő és egy ifjú ember lángoló szerelme. Egy a lényeg, hogy Berényinek hívják, mert Nóra már az egész életében Berényiné akar lenni. Sőt még választási lehetősége is lesz, hisz Dominik is Berényi gyerek. Igaz szemre most úgy tűnik Bandikából jobb pasi lesz pár év múlva. Milyen kár, hogy Ákos pár évvel ezelőtt olyan csúnyán végezte, lehet, hogy most harcolhatna Nóráért ő is???
A magam részéről nem bánám, ha Attila eltűnne a házból, mert sem a karakterét, sem a színészt nem kedvelem már ez első perctől fogva.
Valami lehet a ház levegőjében, vagy egyszerűen csak rossz az aurája, vagy mit tudom én, de elég feltűnő, hogy aki itt lakott gyerek az úgy elmenekül innen és többnyire olyan messze, hogy vissza sem néz. Kata, Emma, NOémi, Mónika, Imi külföldre szakadt, Dani is volt külföldön, itthon aztán depis lett, Ildi csak a temetésekkor jelenik meg, Csaba is inkább kerüli az apját, ha teheti, s legutóbb Vanda is már elkívánkozott.
Szóval nem lehet túl jó gyereknek lenni abban a házban.
Most kiváncsian várom, hogy az új gyerekek (Valter lánya Banji (értsd: bandzsi), léggömbfejű Oszkár, nem-Berényi Balázs, Bandika, Péter,Linda, Vanda, Máté mikor és milyen ürüggyel távoznak és milyen újabb furfanggal szereznek gyereket a felnőttek mellé.
A legnagyobb lúzer András, mert ugye hiába van 3 saját gyereke, egyikkel sincs napi kapcsolata, helyette neveli a bátyjai gyerekeit, meg Juli 3 hozott porontyát. Ugyanakkor tiszteletreméltó hogy eddigi élete során 8 gyerek nevelése függött átmenetileg tőle.
Ez igaz, de a 3 hónapot kifizetek dolog az abszolút példátlan lenne egy üzletembertől. Ha már lakást keresett az újságban Balázs, akkor miért nem pár címet mondott inkább nekik?
Így van. Egyre nagyobb az esély arra, hogy Nóra végleg megharagudjon Attilára. Mikit, amikor először elvette, már tudta milyen, így őbenne akkorát nem csalódott; nem véletlen ment hozzá háromszor is. De Attila tisztességesnek mutatta magát, így Nóra szemében sokkal nagyobb csalódás lesz, ha megtudja a viselt dolgait. Ma meg valahogy ki kell magyarázni az asztalteírtő lerántását! Attól tartok, hogy meg vannak számlálva a napjai a Mátyás király téren.
Szerintem hamarosan Nóra fülébe jut a noteszlopás ténye. Akkor meg Attila kénytelen lesz kitalálni valamit, mert gondolom Nóra elől szigorúan el vannak titkolva a noteszbe írt dolgok.
Mind Klaudia, mind Miklós egy szemét, önző erkölcsi nulla. Ártatlan, befolyásolható még normális gyerekeket kényszerítenek bűnözésre, és szép lassan saját képükre formálják őket.
Miklós egy undorító féreg. Azért gurul be, mert a fia ahelyett, hogy kirúgdosná az albérlőket
az utcára, próbál humánus megoldást találni. Itt nem arról van szó, hogy "ne hagyd, hogy mindenki beléd törölje a cipőjét", hanem az, legyél minél nagyobb gengszter.
Ebből látszik hogy ez is mennyire hülyén van megírva.
Nem tudom Májki kitől vette a lakást, úgy hogy albérlők vannak benne. Hogy nem nézett utánna. Vagy ha igen akkor a régi tulaj hova tette az albérlőkkel kötött szerződést.
Ha van, akkor abba be van írva egy határidő. Addig lakhatnak. vagy tényleg keresni kell egy ua minőségű ill. bérű másik albérletet a főbérlőnek.
Ha viszont ilyen nincs akkor Májki jogosan lakoltatja ki őket.
De azt látom hogy Májki még csak nem is érdeklődik arról hogy mikor fizetik az esedékes havi bért.
Hogyan van ez a tulajdonrész? Claudiának volt 30, megvette Zsuzsáét, és lett neki 40, majd eladott 5%-ot Attilának, és így van neki 35?
Amúgy meg közgyűlési felhatalmazássalen lehet csak eladni a tulajdonrészt, ha nem tévedek, így Attila és Claudia hiába állapodik meg, ha nem kap elég támogatást! Erre amúgy a múltkor is volt célzás.
Amúgy Attila tényleg bekattant! Ha az a csaj tényleg csak kamu lenne, akkor Attila tisztázta volna magát, ahelyett, hogy csak süketel...
Claudia jobban áll, mert Hanna leütése fekete pont Attilának. Attila noteszében meg van valami, amivel Claudia zsarolhatja őt. Ha meg Nóra megtudja, hogy tényleg van valami sötét folt a múltjában, ráadásul Márta is kavar, akkor Attila könnyen kieshet Nóra kegyeiből. Ez meg Mikinek lesz jó. Szóval így akár még Mikit is maga mellé állíthatja Claudia.
Nekem inkább az merült fel ennek kapcsán, hogy az elmúlt évek során már jópár Btk-ba ütköző cselekményt valósítottak meg a sorozat keretein belül, Bandignómban viszont fel sem merül, hogy a számítógépes játékot a.) egy haverjától vegye át b.) letöltse valahonnan. Mégis aztán azzal takarózik odahaza, hogy "a könyvtárból vette ki". Ez is felettébb életszerű... :-)))
Vili bácsi igencsak hamar lebukott a pénzével. Mindjárt ment ír sört venni, így Kinga hamar leveszi, hogy Vilmos megtollasodott. Na és Gizike is kotyogni fog, ez tuti!
Azt hittem, hogy Balázs belerázódott, de ritka hülye volt! Nem igaz, hogy ha már egyszer vette a fáradságot, és utánakeresett a kiadó lakásoknak, akkor még képes átvállalni az apja nevében a lakbért is egy darabig? Eddig talán nem fizettek lakbért? Most is fizetnin fognak, csak nem Berényi Mikinek, hanem másnak.
Amúgy meg ezt a kidobósdit sem értem! Csak úgy kidobni nem lehet valakit, ha már hosszabb ideje (több éve) ott lakik! Van egy bizonyos felmondási idő, ha nem tévedek! Így előre közölni velük, hogy mondjuk egy hónap múlva viszlát, és kész! Utána, ha nem mennek ki, akkor lehet majd hatósághoz fordulni, vagy drasztikusan emelni a lakbért.
Tehát a pénz nem hamis. És mind ötezres. Érdekes? Valakinek ez volt valamiért a tarifája? Pl. Magdi anyus gyűtögette?
Ez a vicc jutott eszembe erről:
Egy öreg néni csoszog az utcán két kezében két szatyorral..Az egyik lyukas, és néhány lépésenként kihullik belőle egy húszdolláros bankjegy. Észreveszi ezt egy rendőr és megállítja a nénit.
- Asszonyom, a szatyrából húszdollárosok hullnak.
- Köszönöm, hogy szólt. Visszafordulok, hátha még megtalálok néhányat.
- De honnan van ez a pénz? - kérdi a rendőr - Talán lopta?
- Jaj, dehogyis! A kertem végében van egy stadion,és a nézők mindig a kerítésemhez járnak elvégezni a dolgukat.Mikor odajönnek a bokrokhoz, és meg akarják öntözni a;virágaimat, előugrok a bokorból egy ollóval, és így szólok: "Azonnal fizess 20 dollárt vagy lenyisszantom!"Hát innen van a pénzem.
- Ötletes! - nevet fel a rendőr - És a másik szatyorban mi van?
A BK színészei szerepet játszanak...mit mondjak..nem is rosszul...a csúcsteljesítmény Vili bácsi...annyira jó az"öreg", hogy néha dührohamot kapok...pedig tudom, hogy csak játék...akkor is...ilyen balfaszt alakítani igazi teljesítmény (bocsánatot kérek művész úr)..
Ha én találok egy rakás pénzt, akkor az első utam, azaz a legrövidebb, a lakásba vezet és csak utána megyek sétálni (kukázni) az udvarra. (András úgyis gyanút fog, nem fogja bevenni a maszlagot, hogy csizmát szorongatott az öreg, ha megtudja a kisbandi videojátékának forrását)
Nem kezdek el rögtön adakozni.
Olyan nő mellett mint a Gizi sokkal bombabiztosabb helyre dugnám.
No persze több eszem is van mint Vilinek....:-))
Azt hittem hogy legalább pár napig képes lesz titkolni az öreg.
Azóta kiderült, hogy Hanna kapott kulcsot, így nem kellett nyitvahagynia a betörőnek.
Amúgy Claudia hamarabb rájött, mint hittem, hogy az egész Attila műve. Szerintem hiába tagad Attila, Claudia Lacit is könnyen Attila ellen tudja fordítani!
Azóta kiderült, hogy Hanna kapott kulcsot, így nem kellett nyitvahagynia a betörőnek.
Amúgy Claudia hamarabb rájött, mint hittem, hogy az egész Attila műve. Szerintem hiába tagad Attila, Claudia Lacit is könnyen Attila ellen tudja fordítani!
Bocs, de amíg bent tartózkodik a betörő, addig minek zárná be maga után az ajtót? Amúgy egy csomó betörő nem zárja vissza távozáskor. A betörést így is-úgy is észreveszik, hogy utána még valami bemegy, az meg marhára nem érdekli!
Tegyük fel, hogy elmondja Lacinak, hogy képzeld, amíg ebédeltünk, valaki betört a villába, és leütötte Hannácskát. Amilyen szófosó Laci, biztosan kikotyogja, hogy mi a szitu. Na akkor Attilának lőttek, most már végképp elásta magát Claudia előtt...
A holnapi leírás szerint a notesz nem lesz meg, Hannácska meg le van ütve, így Attila fog igencsak rosszul fog kijönni a dologból. Remélem kiderül, hogy köze van Hannácska leütéséhez!
Szerintem, ne szólj hozzá inkább, mármint ezzel a témával kapcsolatban, mert csak a kellemetlenség lehet belőle.
Egyelőre csak nézek ki a fejemen, fogalmam sincs, mit lehet erre lépni. Moderátorok látják az IP-címet, amiről a hozzászólások érkeznek. (Hiába dinamikus címkiosztás, most például reggel óta egy IP-címről kapcsolódok, ami nyilván nem egyezhet a Te IP-címeddel.)
Tehát ezt moderátor láthatja, miért is égetném magam hazugsággal, előttük.
Azt sem veszik észre, hogy én teljesen másképp fórumozom: olvasom a topikot, látok valamit, ami szerintem butaság, és nem bírom szó nélkül hagyni. Ezt nevezték ugyebár anno kötekedésnek, de nyilván nem erről van szó. Csak akit sért egy vélemény, annak kötekedés, persze.
Sajnálom, hogy ilyen helyzet alakult ki, valamilyen szinten döbbenetes is, hihetetlen is az emberi hülyeség megnyilvánulása, üldözési mánia, vagy nem tudom, mire véljem, de nem értem, miért nem lehet leszállni valakiről...
Mindezt azért, mert egy időben őszintén leírtam a véleményem... ha már fórum.
Ilyen hülyeségnek még bedőlsz? Itt semmi nem olyan fontos, hogy ne lehetne élni nélküle. Ha kizártak, hát kizártak, annyi...lapozol, és felejtesz ...legrosszabb esetben törlöd a kedvencekből, oszt jónapot...de ne Te lépj ki, inkább ne vegyél tudomást a gyalázkodásról...
"Elnézést a moderációtól ezért a hozzászólásért, remélem, nem okoz kellemetlenséget."
Mai napon egy másik topikban méltatlanul megvádolt valaki, hogy én állítólag írok ebbe a topikba, másik néven. Megnéztem az állítólagos álnick ál hozzászólásait, de sajnos én azt nem tudom magamra vállalni, mert teljesen másképp áll a témához, más dolgokról ír, mint amikről én szoktam anno.
Nagyrészt még csak egyet sem tudok érteni vele, azt sem tudom, hogy fiú vagy lány.
Értelmét sem látom, hogy álnéven firkáljak, mert van már álnevem (ez). Novemberben 1 hónapra tiltottak ki innen, azóta írhattam volna, ha akartam volna. De nem akartam, mert már a múltkor is eléggé lefárasztott ez a téma, a sok magyarázkodás, mintha a falnak beszéltem volna. Tehát nekem kimondottan kapóra jött a tiltás.
Régi, legendás nickemet, aki egy Hárshegyről frissen leszerelt karaktert valósított meg, trükkösen csatoltam egy Indapasshoz, majd az Indapasst töröltem (én töröltem), ezáltal a nick megsemmisült és végeztem a témával.
Tehát nincs értelme gyanúsítgatni (kölcsönösen) senkit, én nem vagyok itt, ilyen egyszerű. A gyanúsítgatás azt is lejárathatja, akivel összevetnek, de engem is lejárathat, ha az illető hozzászólásai számomra vállalhatatlanok.
Mindamellett, egy fórumos álnévről nyilván mindenki azt képzel, amit akar, hiszen a valóság sokszor egészen mást mutathat, mint ami egyes, képzelődésre hajlamos elmékben megfogalmazódik időnként.
Elnézést a moderációtól ezért a hozzászólásért, remélem, nem okoz kellemetlenséget.
Ez a Berényiéknél amolyan felnőtté avatási szertartás lehet, érettségi vizsga. Ha nem megy, majd kér telefonos segítséget Bartától, hogy kell egy öregembert betörés közben kis híján agyonverni.
"aztán ujabb büntényen leszünk túl amiért megint nem fog semmi járni,de itt már ez megszokott.és akkor ez tanulandó példa a gyerekeknek akik nézik a bköztöt???klaudia betör egy kislánnyal egy irodába az se büntény meg a kocsilopás se meg volt itt már 1000 irn dolog.jo tudom ez film de sokan nézik gyerekek és aztán meg mindenki csodálkozik ha ez a tanulando példa"
Magam is két hete ezen a témán pörgök (visszaolvasható) és nem tudom eldönteni, hogy azért mert egy filmben látom, ami történetesen Mo-n a jelenben játszódik bele kell-e szó nélkül törődnöm a kiskorúak személyiség fejlődését rossz irányba fordító történések felett? Mert a civil kurázsijával mit kezdhet a szülő?
1. Eltiltja a gyereket a sorozattól - gyerek nem érti, lázad, dacoskodik, szülő ellen fordul, másnap megnézi az rtlmost-on. Szülő vesztes.
2. Leül és elmagyarázza, hogy amit látott a gyerek, az nem szép dolog, azért büntetés jár. Gyerek nem érti, hogy ha ez életben büntetés jár, a filmben miért nem? Szülő egy bizonyos életkor alatti gyereknek nem tudja elmagyarázni a különbséget a valóság és fikció között. Gyerek érzi, hogy itt valami nincs rendben, de mivel a szülő mindenek feletti a számára, elfogadja a magyarázatot.
3. Szülő magánakcióba kezd, levelezni kezd a műsorszolgáltatóval, a producerrel, a NMHH-val, vagy ha nagyon elszánt az országgyűlési képviselőjével. Az eredmény kétséges.
Van még más lehetőség is a szülő számára?
Vajon nevelőintézetekben engedik-e a sorozatot nézni?
és az is érdekes,hamár elmentek vmeddig a kocsival ahol baleseteztek akkor miért nem mentek el má a buliba,ha nem akarnak feltünést?
jah és hogy most attól lélegeznek fel hogy miki elintézta a kocsit???pontosabban mit intézett el?hogy ö mondjuk az 1000ik vásárló és neki ingyen csinálják meg a kocsit ,vmi iesmi lesz tuti.de kérdem én?????lopás baleset okozása helyszin elhagyása hazudás,ezek akkor is megmaradnak nem???tehát nem értem hogyha eddig a lelkükre vették a dolgot mitöl tudnak majd most megkönnyebbülni.ugyis megtudja majd szabi aztán ujabb büntényen leszünk túl amiért megint nem fog semmi járni,de itt már ez megszokott.és akkor ez tanulandó példa a gyerekeknek akik nézik a bköztöt???klaudia betör egy kislánnyal egy irodába az se büntény meg a kocsilopás se meg volt itt már 1000 irn dolog.jo tudom ez film de sokan nézik gyerekek és aztán meg mindenki csodálkozik ha ez a tanulando példa.nekem mindenesetre furcsa.minthogy az is a kibaszott tvben hogy a fiatalság mit lát?lát 10 fajta helyszinelöt 7-9 között 5 különbözö csatornán belek lognak gyilkolnak mindennap látnak több hullát és ebben nönek fel.és ha azt vesszük hogy miért növekszik a gyerek gyilkosok száma meg az hogy máshogy állnak a dologhoz akkor nagy valoszinüséggel ez is közrejátszhat.nehéz ezt igy bizonyitani de biztos lehet benne vmi.tudom eltértem kicsit a témátol de hosszutávon a gyereknek biztos nem jo ha ieneket lát a tvben.csak nézzünk egy alaphelyzetet hogy lehessen tisztán látni dolgokat.egy kis gyerekkel sétál vki az utcán .10/10 gyerek benyulna egy ari kutyához hogy megsimogassa mert nem tudja hogy az harap és az fáj mig nem tapasztalja.és lehetséges hogy rám sem hallgatna mig nem érzi meg a sulyát annak hogy télleg fájdalmas az.és mondhatnám rá hogy probálja ki abbol többet tanul de azé egyik szülö sem gondolkozik igy.és ha ezt átvetitjük a tvre mindennap halottakat gyilkosokat látnak tizenévesen és ez elöbb utobb olyan alap dolog lesz a számukra hogy sokkal nagyobb lesz a hajlamuk bármi rosszra az életben,mert elöször is látják hogy ott sincs bünti érte tehát már ugy lesznek vele ez nem egy nagy dolog meg nem is tudunk belelátni a fejükbe mivel mi nem ebben nöttünk fel.azaz mikor én voltam gyerek nem voltak ienek a tvben,tehát én csak most kezdek azon gondolkozni hogy lehet ezekben valami.sokkal több a gyereköngyilkos,holott régen sztem iet nem is hallottunk sokkal többen drogoznak isznak tizenévesen és ezt csak onnan vehetik amit látnak a tvben.ugyhogy nem jo dolog ha mondjuk a bköztben egy bűntény felett ugy elsiklanak mint egy hétköznapi dolog mert akkor a 10 éves gyerek ezt látja és abbol jo nem sülhet ki,mivel nem ül mellette ott az anyja a bközt alatt vagy mondjuk ott ül de akkor se az az elsö hogy mondja a gyereknek hogy ez fiacskám a valos életben legalább 1 év börtön mondjuk....nehéz,nagyon nehéz a mai világban gyereket nevelni.elöször is aki gyereket vállal az alapbol lemondással jár és mivel alapbol sokat kell melozni hogy még fel is tudd nevelni,tehát nem tudsz rá odafigyelni elöbb utobb a tv meg a net rabja lesz és ha mindennap ien dolgokat lát akkor törvényszerü hogy ezt veszi alapnak és követendö példának,és lehet most itt leirtam sok hülyeséget de ha végignéztek egy hirblokkot akkor egyre több a gyerek elkövetö meg aki mondjuk csak apja fegyverével játszik.és sajnos mennek ezek a müsorok 12es karikával,meg mondjuk ha kiteszik hogy 18 akkor is mivan?ugyanugy nézik a gyerekek egyedül.szal egyre rosszabb lesz és bele se merek gondolni hol a vége...
Mi Anna és Mia vagyunk, ikrek. Régóta olvasgatunk már titeket, és most eljött az ideje hogy írkáljunk is veletek. :) Már persze csak ha bevesztek minket a csapatba. :) Igazi hamisítatlan BK rajongók vagyunk. :)
Megismerkedtem egy asszonnyal, elvált , egyutt éltunk 10 évet , 5-6 éves kissráca mellettem nőtt fel, majd szétmetünk. Én összejöttem a házszomszédban egy asszonnyal, ők ismerték egymást
Kissrác felnőtt lett, meghivott az esküvőjére mert a kapcsolatunk nagyon jó volt
Együtt voltunk, az apja az uj barátnőjével, az anyja-a volt barátnőm- az uj férjével, én a barátnőmmel aki jó ismerőse volt a volt barátnőmnek.
Apjával személyesen nem találkoztunk, akkor odajött-gondoltam ez utólag jól orrba fog vágni, mert én szedtem szét a házasságát
Miki vett egy lakást családostul. Miért nem bírja kivárni, amíg kiköltöznek? Vagy miért lakottan vette meg? Na meg hogy üldözze el őket Balázs. Ha a szerződésben benne van a kiköltözési határidő, akkor a család perelhet, ha meg nincs benne, akkor viszont nem értem, miért vannak ott?
es ez csak egy kis izelito volt. a gyerekeinkkel a legnagyobb kitolas, ha fogalmazast kell irni a csaladjukrol:) de a ferjem is sikert aratott, amikor pelenkat vett a sogoranak:)
Á, ez utóbbi én simán überelem: ex-em legkisebb féltestvére 3 évvel fiatalabb, mint a lányunk. Tehát a lányunk három évvel idősebb, mint a nagybácsija :-))))
Ezek azért korántsem olyan extrémek, max. pár embernek rosszul esnek, míg a volt feleség beköltözése vérlázító lehet, valószínűleg én már az beengedésük után közöltem volna a pasimmal hogy akkor most válasszon. Vagy megy velük vagy marad. Nórának kicsit lassan esett le mi a fenét is akar Márta.
az elet ennel sokkal durvabbakat is produkal. az en ket gyerekem pl. egy ovodai csoportba jar a ferjem volt felesegenek a ket gyerekevel. Raadasul a legkisebbik ocsem pontosan 10 nappal idosebb csak az en legkisebb gyerekemnel.
Olyan jól aludtam...valami elégtétel félét éreztem, amikor Nóra ordítva adott ultimátumot Mártának...ilyen baromság is csak itt lehet, hogy a volt feleség hagyja elveszni a villát, amiben lakott, és ellentmondást nem tűrően beköltözik a férje új nőjének lakásába...mellesleg a villa visszaszerzéséről egy árva szó sem esik...mint annyi másról sem...
1. Zsófi lebaltázza Lindát, hogy ne tegye a koszos zöldséget a hűtőbe zacskó nélkül.
2. Linda zacskóstól beteszi a hűtőbe a padlizsánt.
3. Később Zsófi kiveszi a hűtőből, és mosatlanul elkezdi felkarikázni a KOSZOS padlizsánt. Aztán zsolt folytatja.
Nincs az az épeszű férfi, aki hagyja hogy a volt felesége bekéretőzzön a mostani barátnője (mégcsak nem is az ő) lakásába.
Normális férfi határozottan a sarkára áll és megfizeti a panziót, vagy azt az albérletet amit talál, ha tetszik a nőnek ha nem, de nem hozza ilyen kényelmetlen helyzetbe a mostani kapcsolatát.
Egy férfinek valóban fontos a gyereke, a fiúgyereke egy kicsit még inkább, pláne ha az úgy nő, olyan gyorsan mint a bolondgomba (lsd. léggömbfejű Oszkár)
De hogy ennyire elguruljon a gyógyszere, mint ahogy Zsoltnak és ilyen hangnemben ordítozzon a feleségével, akitől amúgy gyereket szeretne, ez megint irreális. Hogy ez ilyen hiteltelen jelenetre sikeredett, abban Rékasi és a rendező a hibás. Ha nem üvöltözik vörös fejjel, hanem hidegen és koppanósan, lassan tagova, szúrós szemmel Zsófi szemébe nézve mondja, sokkal hatásosabb lett volna.
Rékasi rutinból oldotta meg a feladatot, Zsolthoz illő sztereotíp módon, magához képest meg méltatlanul.
A belterjesség és a fantáziátlanság netovábbja volt a Laci felkérése Klaudia elmozdítására otthonról. A storyliner feladata: kLAUDIA tűnjön el otthonról. Opera, társasági összejövetel vagy bál Lajossal meg Lajos nélkül már volt, vacsora Juliékkal most nem aktuális, shoppingolás Vandával túl szokványos, marad egy baráti meghívás. De kivel is? András, Miki kilőve, Nórának most más gondja van, marad Laci, függetlenül attól, hogy ők nem szoktak összejárni és Klaudiának nincs túl jó véleménye Laciról. Így Attilának ki sem kell mennie a házból, este van ugyan, de Novák - minő véletlen - éppen az irodában van, de hol is lenne a város legjobb szaki-kordinátora?
Aztán. Egyre idegesítőbb, hogy az egy Vilmost leszámítva, már nincs a házban senki, aki a lakásába érkezvén vagy ott huzamosabb időt eltöltvén átöltözne valami házi ruhába. Öltönyben és kösztümben röhangálnak odahaza (kivéve a reggeli ébredési és az esti pizsamás jeleneteket - na még szép!), ma például a fűtött meleg lakásban (tél van!!! - állítólag....) Linda sállal vastagon körbetekert nyakkal gépezett a konyhában (hol máshol?).
Eltelt pár nap, vagy hét azóta mióta Anyus kísértett. Utólag sem érteni, hogy mire volt jó? Jött a semmiből és ment a semmibe, értelmetlen volt a jelenléte. Akkor meg mivégre??
Géza sorozatbeli jelenléte is kiüresedett, legjobb lenne, ha Apus is elköltözne Gizikével mondjuk vidékre boldog nyugdíjasnak és jönne végre már valami életrevalóbb és kevésbé unalmas házmester pár. Lenne sok középkorú, idősödő színész és színésznő akik boldogok lennének, ha bekerülnének a biztos tutiba, Várkonyi András már megkapta a lehetőséget, ideje mennie.
A Kertészék Magdi után csak vegetálnak és erőlködnek a sztoriírók, hogy feldobják ezzel-azzal.
Abban a jelenetben a legédesebb nem a koszos padlizsán volt, hanem amikor kipakoltak a kosárból és a szatyorból egy nylonban volt 4 gb.sajtos kifli. Később megkérdezi Linda Zsófit, nem hoztál kiflit, de igen és a kezébe nyom 2 fb.sajtos kiflit zacskóban. Sok mimden néphülyítő vab ebben a műsorban, de olyat ritkán fordul elő, hogy elvált feleség beköltözik egy már nagyobb gyerekkel, volt férje új családos élettársához.Minden nő páros lábbal rugta volna ki a legközelebbi szállodáig.
Remélem Attila nem lopja vissza a noteszt, mert akkor Claudia nem tudja folytatni Attila szivatását, pedig úgy tűnik, hogy van oka rá Attilának, hogy féljen!
Bele néztem, de elment a kedvem, mert kiderült, hogy ez a műsor is csak egy promó a való világhoz, mint a retek klub műsorainak döntő többsége (lásd fókusz, reflektor, reggeli műsorok, stb.).
A taxis pedig "Se számlát nem adott, sem semmiféle papírt, így azán itthon nem is tudtam bebizonyítani, hogy külön fizettünk érte." Ez már azért cigánykodás. Ha el tud utazni Dominikába, akkor nehogy már egy kb. 5000 forintos taxi számla elszámoltatása legyen a legnagyobb problémája.
de ha visszanézed akkor láthatod már arra is felkapta a fejét miközben pakolt hogy a 2 gyerek mien jóba van egymással:)))holott kb 1 honapja joba vannak:)))))
na jövök megint kicsit kötekedni:) tegnap a barátok köztben szabi az ellopott kocsijában megtalálta azokat az üditöket amiröl tudta hogy ott vásárolták náluk a boltba,mivel benne volt a blokk.juli pár perccel utánna meg arról beszélt hogy a gyerekek elvittek otthonról minden üditőt:))))kipakolták teljesen a hűtöt !hogyisvanez?:)blokkot ad a hűtő otthon???ott sem laknék:)
Talált a kocsiban üdítőket, és mivel hallotta, hogy a két lúzer is vitt üdítőket a buliba, ebből rögtön megfejtette a bűntényt. Szerintem átszerződhetne a Poirot-sorozatba segédnyomozónak, minden rejtélyt tíz perc alatt megoldana az irodában ülve:))
Nem csak a Blamázs, hanem a Petya jelleme is megváltozott, korábban ő volt, a mindentbevállaló, kezelhetetlen "vagánycsávó" (lsd.pl. buszelkötés utasostól, amiatt nem volt lelkifurdalása), most meg úgy nyavajog mindenen, mint egy apácazárdában nevelkedett szűzlány....
egyáltalán nem figyelnek mostanában a jellemekre, Orsi sem volt soha ilyen (ő a "józan doktornő"), és Nóra sem egyezett volna soha bele hogy Timike Mikinél lakjon. Most meg egy cirka ötlet és Timi máris odaát van. Nem figyelnek semmire.
Az igazság és becsület nagy bajnoka Balázs olyan könnyen veszi az egész esetet, hogy ez nem illik össze a korábbi profiljával.
Orsi nem megbolondult, hanem készítik elő a terepet valami olyan nagy hírnek, amitől a műsorújság szerint Orsi össze fog omlani, s gondolom ez vezet majd el az elköltözéséhez. Mi lehetne ez, nem akarom, de valamelyik szerettének a halála, mondjuk a Venczel Vera által játszott nagynéni, vagy talán Noémi? Vagy esetleg valami olyan súlyos baleset érte Noémit, hogy ki kellett utaznia hozzá ápolni.
Egyébként ami most zajlik a sorozatban az évek óta a legunalmasabb részeket eredményezi. De majd Szilágyi Andrea jól bekavar, hogy még meg is utáljuk, ígérte...
Sőt jobb, ha nem vitték vissza, mert úgy egyértelműen házbeli a hunyó, míg ha lenyúlják, akkor lehet vendég is a Rózsából!
Amúgy Peti eléggé hülye, mert így csak elárulja magát...
Attilának viszont tényleg vaj van a füle mögött, hogy ennyire betojt a naplója miatt. Ha nem lenne vaj a füle mögött, akkor nem kezdené mérlegelni Claudia ajánlatát. Ha viszont Attila sáros, akkor jobban jár Nóra, ha otthagyja.
Tökmindegy, hogy visszavitték-e a slusszkulcsot vagy nem, mert ha nem a helyén van, és a kocsi összetört, akkor úgyis rájön arra, hogy a kulccssal lopták el.
Én a rendezők helyében erről a kocsi "kölcsönvételből" biztosan többet kihoztam volna. 3-4 alkalmat meg kellett volna játszani. Pl. Szabi nem érti, hogy túl hamar kifogyott a benzin, kilóméteróra mintha többet mutatna, nem itt parkoltam, stb. Balázsék nyeregben érezték volna magukat, akkor lett volna itt az ideje a karambolnak.
Aki nézi azt a szart meg is érdemli. Elég szégyen, hogy a fiatal korosztályból minden második azt nézte. De a műsor sajnos pontosan tükrözi az átlag fiatal életszemléletét, hozzáállását, értelmi színvonalát.
Úgy tűnik így.....Most olvasom, hogy a VV mindent ver nézettségben, a szombati kiválasztást több, mint 2 millióan nézték, a fiatal korosztályból minden második ezt nézte.
Ezek szerint erre van igény.
Persze az RTL vezérigazgatója meg valami olyasmit nyilatkozott, hogy nem kell ezt komolyan venni, meg szociológiai tanulmányként felfogni, szerinte az jár a legjobban, aki úgy nézi a VV-t, mint egy vígjátéksorozatot.....
Szép lenne ha a gyerekek a Barátok köztből tanulnák meg hogy kell autót lopni. De én kinézem amúgy 1-2 rosszcsontból, hogy megcsinálja erre a mintára. Lassan nem engedhetjük meg majd a gyerekeknek, hogy nézzék a tévét. Ezt a valóvilágot biztos eltiltanám tőlük, de lassan a Barátok köztöt is. Túl sokat megenged már a média. Nem olyan régen olvastam egy felmérést miszerint a tv műsorok több mint felében agresszió található. A nézők ezt igénylik. Tényleg így van?
Az előző hsz-eimben az elkövetett bűncselekmények jogi megítélését boncolgattam, de ezen felül az is visszataszító üzenet a nézők felé, hogy ha kocsira van szükséged és lopni akarsz, akkor válaszd a legkézenfekvőbb megoldást: a haverod, jó spanod, egyben szomszédod kocsiját, ne is foglalkozz barátsággal, betyárbecsülettel ezek olyan ódivatú fogalmak, légy őnző és csak a saját érdekeid nézd. S ha éppen nem kocsira van szükséged, hanem egy nőre, akkor is tégy ugyanígy. Oktatófilm munkanapokon az RTL Klubon.
Nézegetem néha az ingatlanújságokat, és röhögőgörcsöt szoktam kapni az árakon! Na meg ott a múltkori, azt kifestette, haszonnal eladta, így ebből a pénzből vehet újat!
Valóban legfőbb ideje volna egy kisebb rendőrörsöt telepíteni a házba a morális kihívásokkal küzdő, lépten-nyomon tényállásszerű magatartást tanúsító lakosság féken tartása céljából :)
Tényleg, a Májki meg a Lacafasza tulajdonképpen miből élnek??
Májki valami ingatlanokkal kavar (mint hosszú ideig munkanélküli az alaptőkét vajon honnan szedte ehhez, ha jól emlékszem, még egy pimf bankrablást sem követett el...), de az újság meg azt írja, hogy az ingatlanpiac döglődik, sok ingatlant évekig nem lehet eladni, sorba mennek tönkre az ingatlanirodák is. A Májki meg megél az ingatlanseftből, mint Marci Hevesen....
Az egyik ismerős meg a többi "üzlete mellett" próbálkozott valami hasonlóval, mint a Lacafasza, ő mondta, hogy a nagy lófaxt lehet csak ebből megélni...., a Lacafasza persze megél.
Ja, és ne mondja senki, hogy a Berényi Kft. nevű multinacionális világcég osztalékából van a pénzük, egy ilyen szaros kis családi építőiari vállalkozás (pláne egy dilettáns jogásznő ügyvezetővel) már évekkel ezelőtt tönkrement volna.
Az egész Berényi klánnak van autója. Ha egy hivatásos sofőrt szerződtetnek hogy fuvarozza el a gyerekeket a buliba, (majd esetleg vigye haza a kocsit), aztán egy majdani telefonhívásra menjen értük, ki az az apa aki nem adja áldását a dologra.
Ez így korrekt és biztonságos.
Májki tuti nem sajnálja a zsét erre. Na meg még Bamba sem.
Ja, meg holnap be is törünk valahová, ezt is a BK-ban mutatták, hogy betörni csak kiskorúval lehet menni. Hadd szokja a gyerek az életet...:))
Kíváncsian várom, hogy a Bandika mikor fog már végre fegyvert csempészni, az Oszi meg futtathatna lányokat, meg esetleg egy-két kisebb fegyveres rablás is jöhet már, mi az hogy ezek a gyerekek még nem követtek el semmilyen bűncselekményt?
Hát ja, igazad van.....este a gyerek megy bulizni, már nézegetem is, hogy melyik szomszédunk autóját lopja el..:))
Majd ha ugat a szomszéd, vagy a rendőr, mondom, hogy a BK-ban mutatták, hogy ezt így kell csinálni, minden tisztességes kiskorú így jár bulizni, meg így ócsóbb is...:)
Pont a topic oldal tetején a banneren van egy hirdeés, hogy sofőrszolgálat a saját autódban 2.100 forintért hazavisz. Ez lett volna a megoldás, úgy látszik Balázsék nem olvassák a fórumot.
Tudom, hogy erre kellett a pénz, én azt kérdeztem, hogy mennyivel logikusabb ellopni egy kocsit és abba benzint tankolni 10.000 Ft-ért, mint beülni egy taxiba, és a taxisnak kifizetni a 10.000 Ft-ot? Mind a két esetben eljut A-ból B-pontba ugyanannyiért, csak az egyik bűncselekmény, a másik meg nem. A BK-ban szinte természetes, ha valamit akarsz: az út: bűncselekmény.
Csak a tegnapi részben volt két bűncselekmény, mindkettő kiskorú elkövetőkkel. Nem kéne a BK-ra kitenni a 16-os karikát, és áttenni egy éjszakai műsorsávba?
Egyébként meg egy korábbi részben arról volt szó, hogy kimenni ki tudnak menni bulizni busszal is, csak éjszaka, visszafelé nincs már busz, úgyhogy odafelé nem is kellett volna taxi. Így vehettek volna piát is.
Piát egyébként ha jól tudom 18 év alatti boltban sem vehet, így a piát akár lophatták volna is, de az sem nagy gond a BK-ban, ha lecsapnak valakit egy féltéglával és elveszik a piáját. Mint tudjuk egy kis rablást Zsótifiú is simán megúszott egy kis vamzerkodással, még a pénzt sem kellett visszafizetnie....:).
Mire kellett a pénz? Mondták, hogy tankolnak. Szabolcs észrevenné, ha kevesebb benzin lenne a kocsiban! Na meg piára is kell pénz, mert ugyebár azt még otthonról nem vihettek volna, mert 18 alatt vannak!
Ilyen erdő melletti utak vannak azért Budapesten is, Újpesten a Farkaserdő, Újpalota melletti Kiserdő, és a Noé Állatotthonhoz vezető út a XVII. kerületben, a repülőtér mellett is van egy erdő, a furcsa inkább a sáros földút, mert az ilyet azért keresni kell, már nem nagyon vannak földutak.
Nem féltem én a Nórát. Előbb-utóbb biztos feltűnik egy fogára való Berényi (fél, negyed, nyolcad) testvér, akivel dugathatja magát (e téren általában ragaszkodik a Berényiekhez), de ott van már Blamázs, mint féligberényi, de az is lehet, hogy a Kisbamba öregedik majd egy éjszaka alatt 15 évet, és akkor ő is megteszi....
Vagy marad a klasszikus verzió: összejönnek 4289-edszer a Májkival....
Én csak az alábbiakat nem értettem a tegnap esti részben:
1. Ha egy pénzügyi tanácsadó egy zárható biztonsági tárolót (páncélrekeszt?, lemezszekrény?, nem láttam jól) tart az irodájában a bizalmas iratok tárolására, azt munka után miért nem zárja be?
2. Az überbizalmas infókat tartalmazó "kis fekete noteszét" Attis miért nem tartja a táskájában,miért hagyja az irodában? Nekem is van noteszem, de mindíg nálam van, ha kell valami, kéznél legyen.
Különösen, ha - mint a BK honlapon olvasható - a noteszke olyan bejegyzéseket tartalmaz, ami miatt "Attila halott ember". (Ilyen dumákat eddig csak westernekben, meg gengszterfilmekben hallottam, kíváncsi vagyok mi lesz ez a hatalmas infó...)
3. Ha az a két szerencsétlen kapott pénzt taxira az Öltönyöstől, akkor mi a lófax értelme volt, hogy ellopják a kocsit és a pénzből abban vegyenek benzint, ahelyett, hogy a taxira kapott pénzből taxival menjenek bulizni?
De a Péter viselkedése sem teljesen érthető, korábban, ha jól emlékszem ő volt az, aki gond nélkül elkötött egy buszt utasokkal együtt, meg autók tetején rodeózott, most meg úgy parázott, mintha eddig apácazárdában nevelkedett volna. Vagy volt egy rész, amikor leszálltak az UFÓ-k a ház udvarán, és törölték Petibaba memóriáját?
Hiába nincs a magyar büntetőjogban ilyen definíció, de mint az alábbi példákban is olvasható a köznyelv használja, mitöbb még az Alkotmánybíróság egykori elnöke is.
Nem a fogalom jogi csócsálására kell a figyelmet fordítani, mert nem jogi topicban vagyunk, hanem arra, hogy az, amit Klaudia és Hanna, valamint Peti és Balázs elkövettek azok a hazai jogrendbe ütköző cselekmények és egyben üldözendők. Mivel előre sejthető, hogy Attila nem tesz rendőrségi feljelentést, vagy ha mégis, nem fognak elkövetőt találni, így az ábrázolt cselekménynek nem lesz jogi következménye és mint ilyen rossz példát sugall a nézők számára, ezért az RTL Klubot el kellene meszelni a bemutatott jelenetek miatt.
Nem Budapest külvárosában van a buli? Vagy nem az agglomerációban? Akkor miért olyan tájon mennek (azaz az agglón kívüli területen), mintha Kartácsra vagy Kangyalra vagy Nagyrédicsre mennének?
Nem azt mondta Attila fia, hogy bekapcsolta a riasztót? Akkor miért nem riaszt?
Ja, viszont itt a kocsikázós képeket elnézve kísértetiesen hasonlított a Tóni meghalós részhez. Ugyanolyan fás út, ugyanolyan "furcsa" kameraállások. Ugyanolyan alkonyati időpont. Az egész olyan, mintha számítógéppel lett volna megcsinálva.
Itt most arra megy ki a játék hogy Balázs és Peti bajba kerüljenek. És akkor majd foghatják a fejüket a gyámügyesek hol volt jobb Balásznak, Peti társaságában vagy maradjon az apjánál, ami után az első héten kocsit lop/köt el.
Ha a józan ész törvényeit követnék, olyan lenne mint a családi kör és nem nézné senki. Mondjuk azért nem kéne átesni a ló másik oldalára sem.
Nem tudom volt-e már, de nekem a tegnapi részben az tűnt fel, hogy amikor Balázs meg Peti kimentek a házból, az ablakba már lehetett őket látni, akkor csapódott az ajtó. Valamelyik szellem megy kísérteni Andrásékhoz? Vagy szimplán amatőr hiba csúszott be? :-)
Tényként közli hogy Attila Malter gyilkosa. Egy gengszeter, egy sikkasztó gazember, és ezt mindenki tudja.
Nocsak. Akkor mikor Nóra ágyába paszírozta akkor ezt nem tudta, csak Májki?
Hogy elsikkasztja a befektetők pénzét? Mikor Májki ezt akarta bebizonyíttani hogy letámadták.
Azt meg külön viccesnek tartom hogy a világ legtermészetesebb dolgának tartja hogy a lánya majd minden Attilára vonatkozó üzleti titkot elárul neki csak mert a lánya.
Ez fordítva is természetes neki? Ha az ő titkait firtatja valaki?
Aztán mi van ha Attila beperli pl. Gyjulit? Akkor mit pislognak?
Gondolom akkor Bamba szerint is majd Attila a geci ember. Bamba is inkább hogy fékezné Gyjulit.
Játszott itt már mindenki mindenhol:) ("Kis ország, kevés sorozatszínész")
Deutsch Anita tündökölt a Kisváros c. sorozatban is benzinkutasként, "Vili bácsi" volt a Szomszédok "Sztogram"-ja, de "Berényi András" meg a "Claudia" és "Geyza" is domborított a Szomszédokban is.
A magyar "A" kategóriás színészekről meg annyit, hogy szombaton adtak egy kissé bugyuta magyar krimit 1969-ből, amelyben olyan színészek játszottak, mint pl. Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Kállai Ferenc, Domján Edit, Sztankay István, Koncz Gábor.
De erre az időszakra egyébként is az volt a jellemző, hogy a legpitiánerebb mellékszerepeket is hatalmas színészek játszották.
Már bocsi, de ha a fenti színészeket tekintjük az "A" kategóriának, akkor a BK "sztárjainak" a kategorizálása úgy az alsó "B" kategóriánál indulhat meg, de a legtöbbjük inkább "C", meg "D" kategória.
"Claudia azt akarta, hogy legyek partner abban, hogy lebuktatjuk Attilát"
Hideglelést kapok, amikor politikusok, közéleti emberek, civilek nem merik használni a felszólító módot, mert félnek a -suk- sük végződésektől. Meg attól, hogy nem merik az igekötőt az ige mögé tenni, Meg attól, hogy akkor is -ban- ben-t használnak, amikor a HOVA? kérdésre válaszolnak és a -ba -be lenne jogos. Sajnos torzul a nyelvhasználat és annak, akinek erre érzékeny receptorai vannak (pedig nem is nyelvész) ezt mind fájdalom hallgatni.
A mondat egyébként helyesen így festene:
Claudia azt akarta, hogy legyek partner abban, hogy buktassuk le Attilát.
Most már annyira übergagyivá vált a sorozat, hogy komoly elhatározás, hogy a tegnapi volt az utolsó amit megnéztem. Szánalmasak a cselekmények, a konfliktusgenerálás alaptechnikája a lepcses száj; -nem gondoltom volna hogy baj lesz belőle ha elmondom- esetek állandóan visszatérő esetei. A racionalitástól teljesen elrugaszkodott viselkeedések, (logikus hogy egy professzionális üzletasszony ilyen összeesküvés-elméletet állítson fel magaelé, mint ez az Attila-Valter ügy), stb.
Gyakorlatilag nincs már olyan szál a történetben ami érdekelne, hogy hogyan szövődik tovább!
A színészi minőséget illetőleg egyetértek az előttem szólókkal.
Egyetértek. És bár OFF de nincs mese, Stohl hihetetlenül tehetséges színész, mindeközben hihetetlenül felelőtlen. Kár lenne, ha megtörne a pályája, de a bűnt elkövette, amiért bűnhődnie kell.
Félre tetszett érteni. Nem tettem egyenlőségjelet az amerikai "A" kategóriás színészek és a BK sztárjai közé, az "amerikai" jelzőnek ebben a kontextusban csak annyi szerepe volt, hogy beazonosítható legyen, hogy mit értek "A" meg B" kategória alatt.
(Egyébként több tucatnyi magyar színészt tudok sorolni, aki tehetségesebb sok Oscar-díjas amerikai pályatársánál, csak rossz helyen született. De ez másik topic témája)
"Ha jobban megnézzük, az általad felsorolt állandó BK szereplők egyike sem büszkélkedhet még egy ici-pici kitüntetéssel, elismeréssel, díjjal sem"
És? Követeltem nekik elismerést??? A BK állandó színészei közül csak Csekkáról és Kristófról írtam pozitív véleményt, ennyi szubjektum belefér.
Németh Kristófot azóta figyelem, mióta gimnazistaként feltűnt a Ki Mit Tud-ban. Ha nem lenne a BK-stáb tagja, hanem egy átlagos színházi színész lenne, nem szerepelne bulvár-címlapokon és talán még te is jobban elismernéd a tehetségét.
Ha figyelmesebben olvastál volna, rájöhettél volna, hogy a BK állandó szereplőivel szemben a neves vendég színészeket hiányoltam.
Még egy kis lista ez utóbbiakból: Hujber, Oberfrank, Bezerédi, Venczel Vera (édes-kedves), Szerednyei, Pécsi Ildikó, Szersén Gyula,
Tahi-Tóth.
Babicsek Bernát a mostani rövid jelenléte mellett 2002-ben már játszott a sorozatban egy bizonyos Wittmayer Károlyt.
Deutsch Anita meg az 1996. szeptember 26-i Szomszédok epizódban tündökölt mint nővérke.....
Érdekes, mert Németh Kristóf esetében egyetértek, de hogy Rékasi "A" kategóriás színész lenne, abban erősen kételkedem...
"A" kategóriás Robert de Niro, Al Pacino, vagy Anthony Hopkins, de nem a Rékasi.
Persze, egy ilyen sorozatszereplés az anyagi biztonság mellett gyakorlatilag elzárja az utat a valódi színészi munkák elől, egyszerűen nem fér bele az idejükbe. Akinek esetleg lenne hozzá tehetsége, annak se.
De a legtöbb persze soha sem volt tehetséges, olyan Szamba Ottó-féle iparosok ezek.
Egyébként aki valóban tehetséges, aligha hagyja ott a színházat. Most hirtelenjében Stohl ugrik be, mint egyedüli példa.
Azt ugyanis semmilyen bulvárcímlap sem éri utol, ha este neki tapsol többszáz néző, élőben.
Ezen szereplők jó része is határon túli magyar, meg gyerek. Meg tehetségtelen, ripacsnak is gyenge majom...
Azért ennek a szappanoperának a "művészeit" ne vegyük már egy kalap alá se az "A" kategóriás amcsi színészekkel, de még a magyar színészekkel (esetleg nemzet színészei, pl Sinkovits) sem.
Ha jobban megnézzük, az általad felsorolt állandó BK szereplők egyike sem büszkélkedhet még egy ici-pici kitüntetéssel, elismeréssel, díjjal sem. Fülöp Zsigmond és a többi ideiglenes szereplő, értsd: a színészek, azért már kaptak Jászai díjat, Kossuth díjat, ezt azt. Gézuka legfeljebb a Blikk címlapjára jó, hogy épp mi van a feleségével.
Jó hogy felidézted Nyertes zsuzsát. Bármilyen furcsa nekem a BK-ban nagyon tetszett amit csinált, sokkal többet mutatott a tehetségéből, mint a Vidám Színpad-beli gagyikban. Sajnáltam is amikor lekoptatták.
Nem véletlen, hogy bármilyen rosszfiút is játszik Rékasi de mégis ő az egyik legkedveltebb figura, köszönhetően annak, hogy messze a legjobb színész az egész csapatban. Amerikai osztályozás szerint ő "A" kategóriás, míg a többség csak "B", de vannak jócskán "C"-sek is.
Újabban Gyebnár Csekka fejlődése tölt el örömmel, egyre több hangszíne, hangsúlyozása van, nagyon jól játszik.
De az eltelt 13 év alatt se Kárpáti R. Péter, se Varga Izabella, se Tihanyi Tóth csaba nem fejlődtek semmit, ugyanolyan sematikusak színészileg mint az elején. Persze ebben a karakterük sem segíti őket.
Aki még tetszik az Németh Kristóf, néha a fiatalkori Sinkovits Imrét juttatja az eszembe a Tizedes.....-ből.
Jó emlékeket őrzök Lehoczki Zsuzsáról is, ő a fodrász Vica kuncsaftja volt, Kántor zsuzsa pedig Géza liftaknába zuhant brigitta nevű barátnőjeként volt emlékezetes.
Egyébként ha már szóba került, Fülöp Zsigmond 13 epizód erejéig már játszott a sorozatban egy bizonyos Pásztor Ivánt, 2007/08-ban. Emlékszik erre valaki?
És aki még nagyon jó színvonalon teljesít, az a Kertész Bálintot játszó színész, mert őt még nem láttuk.....:-)))
Akkor innentől kezdve Zsolt huzza meg magát, Zsófi meg csinálhat amit akar?
Zsoltnak lennék fapofával gyorsan felcsinálnám, elötte kötnék egy házassági szerződést (amúgy is divatos mostanság ez) és tessék kis feleség gondozd a gyereket.
Ezt az összeesküvés elméletet aki kiötlötte ........:)))
Attila ellopta Malter pénzét.
Mikor ezt Majki bizonygatta akkor Attila volt a becsület bajnoka Claudia szemében. Most majd hogy fog Nóra is nézni, Claudia vádjaira.
Kész tényként kezeli a tolvajlást. Eszméletlen nő.
Azt is hogy a lepcses pofájú lányát is ezért küldte el, nehogy még több gazságra jöjjön rá Malterral kapcsolatban.
De a lánya is megéri a pénzét. Fapofával elmegy Attilához és megkérdezi hogy már az anyja megcsinálta e a botrányt. Azt hiszi hogy ha azt mondja "bocsánat" azzal minden el van intézve, a károk semmissek.
Aztán mikor rápiríttanak, jogosan akkor grimaszokat vág és elmegy, abban a szent meggyőződésben hogy neki már pedig ha az ég leszakad is igaza van, mi sem bizonyítja jobban mint hogy Attila mérges.
Komolyan mondom akkora pofont vertem volna be neki hogy kiszakítja az ajtót. Aztán ha Bamba átrohan annak is.
Zsófit Zsolt kényeztette el, csak magára vethet. Pár hónappal egy megcsalás után visszafogadta, autót vett neki, nem kell dolgoznia, Zsófinak ebből az jön le hogy azt csinál amit akar, Zsolt nem tud nélküle élni. Még ő tett szívességet neki hogy visszament hozzá.
Valóban elég életszerűtlen a helyzet. Zsófi egyrészt a kényelme érdekében (ne kelljen dolgozni, új üléskárpit somogassa a fenekét) habozás nélkül elfogadja a kitartottsággal járó függő helyzetet, másrészt elvárja, hogy emancipált nőként viselkedhessen (senki ne szóljon bele abba, kivel ismerkedik, merre jár). Ráadásul a férje (múltbeli események miatt megalapozott) féltékenységét nemhogy csillapítaná, még rá is játszik megjegyzéseivel ("hogy hagyhat ott egy ilyen fantasztikus pasit").
Ilyen helyzetben én már biztosan reptettem volna a feleségemet. Ezt ős is tudja, mert közölni szoktam vele a közös tévénézések alkalmával, hogy ha az ábrázolt viselkedésmintát követi, már töltheti is le az útilapu-katalógust, hogy a szemszínéhez legjobban illőt kiválaszthassa magának a hosszú útra...
Nekem Claudia is dolgozónak rémlik, csak nem elnöknek, bár régen volt, nálam is lehet keveredés. Na de akkor is volt András, Miki, Zsuzsa meg a sofőr. És az 4 fő, most meg ár nincs annyi...
Tolerancia: Átmeneti vakság Orsinál volt, meg volt az Alzheimer-kór Orsi ex-anyósánál...
Malter tényleg beteg volt. Magától halt meg. Mondhatni önerőből.
Csak majd aszem a Mátyás király téri pletykafészkek és Claudia lányának a hathatós segítségével azt mondják hogy Attila eltette Maltert a láb alól azzal hogy elbaszta a pénzét, és lám lám még szegény Gyjulit is elküldte a munkából.
Micsoda? Attila ölte meg a Valtert? Mikről maradok le? Én meg bevettem, hogy beteg. Mik történnek itt. :) Mindenhol csak az átverések. Látszik, hogy nem nézem rendszeren a Barátok köztöt. Az a Valter nekem amúgy sem volt valami szimpatikus. Magdi anyus viszont nagyon vicces ahogy megjelenik szellemalakjában. Ezt nagyon nagy marhaságnak tartom. Kiakadtam mikor először láttam. Milyen film lesz ez a Barátok közt? Hova fajul? :)
Pedig nekem így rémlik, de akkor még nem néztem rendszeresen, a retekklub meg eleinte ismételt, majd sajnos letett erről a szándékáról :(((((, így elég nehéz utána járni a régi részeknek! :((( Pár ember talán felvett néhány részt videóra...
A kezdetekkor Zoltán halála után Miki volt a főnök, András az építész. Zsuzsa a titkárnő, sőt volt egy sofőr is! Ekkor Claudia is ott dolgozott, ha nem tévedek, de nem tudom ő mit csinált.
Sőt korábban még Zoltán is ott volt! Lehet, hogy akkor még nem dolgozott Claudia. De Zoltán halála után rémlik, hogy ott dolgozott.
Egyedül Nórában nem vagyok biztos, hogy ott volt, a többiek viszont igen!
Később a sofőr elment, és nem jött helyett senki! Akkoriban Miki meg akarta szerezni Nórát, és hogy bizonyítsa, hogy fontos neki, lemondott az elnökségről. Ezután ő már nem volt ott. Ekkor lett Claudia az elnök. De ekkortól ha jól tudom, Miki kilépett. A sofőr meg már nem volt ott.
Pedig sokat lendítene a sorozaton egy gyilkossági nyomozás.
Jó nehezen megfogható eset. Indíték nincs, a holttestet már elhamvasztották, talán boncolás sem volt, hiszen tudtak a súlyos betegségről. De majd Vili bácsi megtalálja Attila lakásában a méreggel félig telt üveget.
Semmi érdeke nem fűződött ahhoz hogy kinyírja. Szerintem is inkább Juli lesz lesz az aki visszavedik azzá aki volt és megint kavar egy sort. Ha jól tudom ő is úgy tudta hogy Valter végül is jobban van.
Igazad lehet. Szerintem ebben is Juli lesz a ludas. Beeteti klaudiát,hogy Attila a bűnös Valter halálában,mert nem sikerült a befektetése. Juli egyébként is most ki van bukva Attilára az elbocsátás miatt.
A hétfői rész előzetesében azt olvasom, hogy "Tényleg Attila ölte meg Valtert?". Most akkor mi van?
Én ott tartok, hogy a Malter a betegségétől halt meg, de akkor ezek szerint kiderül, hogy Attis beosont egy péklapáttal és addig ütötte, amíg megmurdelt? (Mondjuk a péklapát több szereplőre is ráférne:)) )
Vagy majd most az a baromság lesz, hogy azért halt meg,mert szarul fektette be a pénzét, és ezért Attis a felelős??
Kérem, aki nyugodtan akar aludni, az rakja be a pénzét 6 % kamatra a bankba.
Aki ilyen kis maszek pénzügyi tanácsadóknak adja oda a pénzét, mert az majd állítólag egy hónap alatt megduplázza, az számoljon azzal, hogy bebukhatja.
Ez kb.olyan, mintha valaki felrakja a pénzét ruletten a 13-asra, aztán amikor nem nyer, a kaszinót teszi felelőssé, hogy miért vesztette el a zsetont.....
Jó, Hoffer Józsi is, de helyette most is van művezető."
Hoffer után Gézu lett valamiféle művezetős, anyagbeszerző. Utána nem láttunk senkit hogy az épitkezésröl bejött volna, vagy részletek szóba kerültek volna az épitkezésröl
Volt ott még valami izmos gyerek a házbol, aki sofőrt játszott és szerelmes volt
Vili bácsi lányába Mónikába
Miklós alatt zsongott az élet az épitkezésen
András sem csinálja a terveket rajzokat mint anno, Nóra meg marhára érthet egy épitési vállalkozáshoz
Most majd jön Márta is. Van egy olyan érzésem hogy ő innen már csak Attilával megy el. Vajon a jó ügy érdekében hajlandó lesz összeállni Lacival is? Szerintem a Kinga-Szabi dologból nem lesz semmi, úgyhogy Szabi akár mehet is el Orsival egyetemben, Laci vissza a lakásba és oda mehet Márta is Dominikkal.
Feltünt valakinek az árus szövege? Milyen duma az az "exportból visszamaradt" ingek? Ez a 80-as években volt menő, amikor a itthoni piacra gyártott szocialiasta minőség nem ugyanaz volt mint a nyugati exportra készített cucc. Jó példája volt ennek, a "SENIOR" márkájú tréningruha és az ADIDAS. Mint kettő ugyanabban a Váci Kötöttárú Gyárban készült, csak kissé más eredménnyel. Na emiatt álltak hosszú sorban az emberek a német cég Váci utcai márkaboltja elött, 25 éve.
Ha később Márta ideköltözne, saját lakásba, akkor a lányát is hozná? Ugyebár lesz egy üres lakás, mert Korcsolyát ki fogják írni. Na persze Szabinak kell lakás, de ugye van egy Kingakás, ami egy embernek túl sokba kerül. Igaz, most Kinga helyettesként jobban keres, mint pincérként.
Ha már pincérek. Itt legalább nem mindenki együtt dolgozik, mint az Alkotás úton lévő presszóban, ami ráadásul nonstop is. Viszont IRL is létezik, a Rózsával ellentétben.
De azért megrázta. Most 2,5 ember dolgozik ott. András, Gizi, és 1/2 Nóra.
Régen ott volt András, Miki, Claudia, Zsuzsa és Nóra is félig-meddig. Jó, Hoffer Józsi is, de helyette most is van művezető.
Szóval régebben ott is sokkal jobban ment a dolog.
Na de nem értem, miért nincs sohasem szó céges ügyekről? Ahogy a Rózsába mindig vannak vendégek dramaturgiai szerep nélkül, úgy itt is kéne néha pár ügyfél, akár csak utalásszinten (dramaurgiai szerep nélkül), hogy köszön és távozik, mikor pl. Belép Attila.
Annyira nem tudják már hogy mit írjanak bele a sorozatba, hogy ezért találnak ki ilyen nyilvánvaló baromságokat, mimt amiket mostanában látni. Annyira erőltetett minden szál, hogy emiatt már kezd kicsit (?) idegesítő lenni.
Valamilyen beteges ragaszkodásból adódóan mindenkit a Mátyás király térre költöztetnek, függetlenül attól, hogy életszerű-e vagy sem az odakerülésük: lsd Márt meg a kölyke, Valter gyereke, most már a Gizike is idevalónak számít, jön hamarosan a nagyfejű Oszkár gyerek, meg még ki tudja.
Alig történik valami a házon kívül, ha néha kimozdul valamelyik szereplő komoly felüdülésnek érzem, hogy egy kis időre megszabadulok attól a klausztrofób érzéstől, amit a Rózsa <--> irodák <---->lakások <----> Claudia villa permanens váltakozása idéz elő.
S bár jól tudom, hogy a sorozat nézői között a tizen-huszonévesek felülreprezentáltak, mégis kicsit kezd túl sok gyerek mozogni a sorozatban, pláne most, hogy már a Mátét is beszéltetni kezdik. (Máté, Bandika, Peti, Linda, Hanna, Balázs, Vanda pihenőn, Oszkár, Timike, Dominik - nem hagytam ki valakit?)
Hol vannak az olyan régi jó külső karakterek, mint amit Ullmann Mónika, Fésűs Nelly, Szabó Margaréta, Oberfrank Pál, Laklóth Aladár stb. játszottak. Most minden belterjes lett, egymás között cserélgetik a nőket (Géza, Kinga, Szabi, Vanda, Balázs) egymást szivatgatják, a rosszfiú megjavul, a jófiúról lassan lefoszlik a jófiúság álarca, családtagokat, barátokat vernek át (ebben Vanda élharcos voltí)
Jó lenne, ha néha valaki beleordibálna Kalamár úr fülébe, hogy "ébresztő, fater"!!
Ha a sorozat által sugallni kívánt Berényi Kft.-ből indulunk ki, vagyis hogy az egy építőipari középvállalat, amelyik jelentős projekteket hajt végre és a tulajdonosok osztaléka milliós nagyságrendű, akkor az ügyvezető havi bruttója (feltételezve, hogy nem a közteher-optimalizálás az elsődleges cél) inkább milliós nagyságrendű, mint 3-400 ezres.
Ennyit egy tapasztalt, de nem speciális tudással rendelkező beosztott mérnök megkeres egy multinál.
Jól kereshet András. Ugyebár pár éve a bruttó 200-at nevetségesen alacsonynak tartottak, így ennél többet kell keresnie. Na meg ügyvezetőként 3-400-at kellene így kapnia. Adót nem fizet, mert 3-4 gyerek után egy csomókedvezményt kap, hozzájön még a családi pótlék, meg a céges bevételek (osztalék), így nem állhat annyira rosszul anyagilag.
Ha én lennék Nóra helyében meg sem engedtem volna hogy odaköltözzön az exfeleség. Még csak meg se fordult volna a fejemben, hogy egy légtérbe kerüljek vele. Kiábrándító, mást nem tudok erre írni. Van aki megengedné ezt, mint ahogy Nóra is tette? Ettől függetlenül még mindig nagyon szeretem ezt a sorozatot. :)
Tökéletesen egyetértek veled. A mintaférjet idézőjelbe kellett volna,hogy tegyem. András nekem sem kellene,főleg mikor a konyhába sündörög. Inkább csinálok mindent egyedül,ki is készülnék tőle ha folyton a lábam alatt lenne valaki.
Juli a nyafogásával elviselhetetlen. Arról már nem is beszélve,hogy állandóan erősítgetni kell őt abban,hogy Ő a világ legjobb anyukája. Ezért írtam,hogy röhej az egész Bk.
Miért a papucs a minta? Nekem ugyan nem kéne ilyen férj aki még akkor is nyalizik mikor elviselhetetlen vagyok. Egy darabig biztos jól esne, de hosszútávon uncsi lenne. Andrásnak is lehetne egy kis esze, hónapok óta pozitív megerősítést kap tőle Juli a hisztiért, ugyan mitől változna meg?
Utál az egész világ, jaj nem baj, az én drága életem így is szeret.
Arról ne is beszéljünk, hogy azért a heti pár óráért (?), amit Gyjuli Attis irodájában töltött nem kaphatott eddig sem egy álom fizetést. Meg mivel eddig is a Bamba tartotta el egy idegen nő egész családját (Juli, Vand, Peti, Máté) és Balázst is, nem hiszem, hogy a családi kassza olyan nagyon megérezné, hogy Gyjulit kirúgták.
Rájöttem,hogy a Bk esti mese felnőtteknek. Berényi András a mintaférfi. Juli annyit hisztizik amennyit akar,még neki áll feljebb,hogy esetleg vacsorát kell készítenie (amit persze a fiúk még nem készítettek elő). Kész röhej.
Nem beszélve arról,hogy nem telik edzőcipőre,viszont telik vacsorára az egész családnak a Rózsából. Mert Julinak nincs kedve főzni,ami pedig nem az első eset.
Kiváncsi vagyok meddig lehet még papucsot csinálni Andrásból?
A rendes munkaidőt nem tudja fizetni, nem hogy a felmondási időt. Az meg úgy tudom bizonyos ledolgozott idő után jár. Nem pár hónapos munkaviszony után.
Ha így nézzük akkor szabit sem vett ki Gyjuli. Meg nem fizetett utánna TB-ét sem.
Akkor akár táppénzre is elmehet, és azt nem Attila fizeti.
Szerintem sem Laci sármja fogta meg Álnokmártit - hiába is kezdett csillogni Nóra szeme -, azon agyal, hogyan tudná Nórát és Miklóst összehozni és akkor újra szabad lesz az út az ő Attisához. Jó tudom, hogy csak egy film, de akkor is - Attilát pl. nem érdekli hogy tuképpen mi van azzal a házzal ahonnan el kellett a családjának költöznie?!
Az ORTT a reklámidő-túllépés miatt is jelentős bírságokat ró ki, az RTL Klubnak [...] Általában nem azért büntetik meg az országos kereskedelmi csatornákat, mert túl sok reklámot sugároznak, hanem mert rosszul osztják el azokat, hiszen az igen szigorú magyar szabályozás szerint bárhogyan számolt egy órában csak tizenkét perc lehet a reklám.
Felháborító, hogy ez a közszolgálatinak hazudott Kókusz egyre tovább tart a különböző retek klubos műsorok promója miatt (nincs kókusz való világ / x faktor / csillag születik promó nélkül, most is az x faktor hatalmas sztárjairól megy az összeállítás), ezért a barátok közt is már lassan este 9-kor kezdődik. Ez szar.
Befektetési tanácsadás. És mint ilyen ha nincs titkárnője se probléma.
Pláne olyan mint a Gyjuli. Soha nem volt elérhető, állandóan mással foglalkozott (már a malter esetnél ki rúgta volna egy másik főnök) ha Attila munkát adott neki akkor huzogatta a száját stb stb....
Szerintem mikor Gyjulit felvette, akkor is csak szívességet tett, nem volt rá szüksége. Most pedig nincs rá pénze. Sok alkalmazottat küldenek el azért, mert nincs pénz. nem csak akkor rúgják ki az embert, ha rosszul dolgozik. Sajnos.
Én azt gondoltam, azért vesznek össze, mert nem állt Nóra mellé.
Miért nincs pénze? Ha olyan jó üzletember, akkor miért nem tud rendes megélhetést biztosítani az alkalmazottjának? Igazán kitalálhatott volna valamit! Miki meg Laci, ha nem volt munkája, mindig keresett magának, Attila is feltalálhatná magát!
Na de Valternak a felelőssége a saját pénzügye. Valter miatt oké, hogy nem felelős, de Juli miatt már igen. Álljon több lábon, ha rosszul megy a cég, találjon ki új ötleteket!