Hát valami borzasztó volt.Vissza is dugóztam,hogy más is leellenőrizze.
Iszonyatos szúrós fehérje szag,borzalmas íz.....
Nem is folytatom.
Ha valaki meg akarja kostólni írjon.
hétvégén egerben járva láttuk, hogy nyílt egy új borbolt(borvívó asszem), igaz zárva volt, de igényes volt a kirakat, és a benti látvány is, választék is volt bőven, és az áraik sem rosszak(abból következtetek, hogy palackáron(legalábbis bp-n kb. ennyi) mérték a nedűt a dobótéren).
A múltkor voltunk Gyöngyöstarjánban egy Bakos nevű fickónál, neki nagyon finom a SM-a, de csak folyóborban utazik, nem palackozza.
(szerencsétlennek édesítenie kell, mert így veszik csak meg a vendéglátósok:(
Két hete betértem Eger belvárosában egy borüzletbe, ott volt, 11.500 (!) Ft-ért. Ehhez nem fűznék semmit. Egyébként egy barátomnak megigérte a borfeszten, ha elmegyünk hozzá, helyben 3500-ért adja, de korlátozott számban.
Bár még szedek egy pár gyógyszert, tegnap lementem a pincébe, és hosszas válogatás után Takler 1999-es KF-ával jöttem a felszínre, amiből megengedtem magamnak kemény 1 decit, azt is mintegy fél óra alatt lassan kortyolgatva. Húú de hiányzott már... Na nem baj, 2.5 hét, és irány Villány. Wunderlich fenséges lakomája majd feledteti velem a betegséget.
Én sem kóstoltam meg ennyiért; tehát a bort nem tudom véleményezni. Az árát én is szemtelenül soknak tartom; nem biztos; hogy egy külföldi elismerés -mégha az elég komoly is volt- erre feljogosítja, hogy rögtön 3x annyiba kerüljön a bora. De -gondolja ő- miért ne adja ennyiért, amikor Kopárok; Vili papa küvék is ilyen árakon forogak. Tegnap néztük Csitével a bormustra eredményeit, és a Tiffán 99-es grand selection 6000 palackjából 5000-et eladtak egy idény alatt. Pedig az az egyik legdrágább magyar vörös! Hihetetlen disszonanciák vannak; 9000ért elkapkodják némely tételeket; némely termelő meg a jó minőségű szőlőjét sem tudja 30ft/kg-ért eladni!
Csak abban bízhatunk, hogy egyre több jó, és prémium kategóriájú bor lesz a piacon és ez az ilyen kiugró árakat lenyomja majd, mert ezen borok fogyasztói szegmense mégiscsak vékonyka.
abszolút ne irigyeljük tőle! inkább a vevőket sajnáljuk. tegnbap beszéltem egy ismerőssel (ismeri a piacot és a borokat), aki a borfeszten amikor meghallotta az palack árát, már megkóstolni sem akarta sehány kóstolójegyért.
van vmi fejlődés...
üdv
ja, néha nekem is sikeül néha ilyen el(le)árazásba beleszaladnom! Örülön is neki!! De az ilyen helyekkel óvatosnak kell lenni. Nem biztos, hogy a bor tárolása megfelelően történt éveken keresztül!:(
Az eredeti díjnyertes évjáratot kóstoltam vagy fél éve, alig maradt valami belőle. Eltenni nem nagyon érdemes, max. az üvegét. Pedig jó volt anno, én is azok közé tartozom, akikben a Hilltop termékei keltették fel az érdeklődést a valóban minőségi borocskák irányába, sőt, konkrétan ez a tétel.
gyűjtő szenvedélyem miatt (melyet még ezek szerint nem ismersz), minden említésre méltó borból igyekszem eltenni az utókor számlára. De Kamocsay pajtás bora nekem nem nagyon jött be.
Okt. 12-én ugyanis céges kirándulás, a Tornai-féle Somló Hotelbe (Somlóvásárhely). Vki volt már ott? Azt tudom, hogy Tornai kerülendő borügyileg, a hotel milyen? Vmint a hoteltől (gyalog!!) mely pincék érhetők el (Györgykovács, Fekete Béla?).
Ja igen, kihagytam a múltkor a feszten kóstolt Figulákat, a kései rizlingje semmi különös, a Semillon-Rizling cuvée-ben halvány penészízt éreztem, lehet, hogy a semillon fajtajellege (még sosem ittam előtte), nekem mindensetre nem jött be. A kései rizlingről megjegyezte, hogy madárhálót kellett arra az egy hektárra feltenni, amiből ez a bor lett. Én jól értesült sznob módjára azonnal kijelentettem, hogy most, hogy mondja, érzem a madárhálós ízjegyet a borban.
(ld. még necces bor :-)