Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.19 0 0 446
Szóval eszerint az általam használt Parkerekkel - főleg, hogy azok még ráadásul golyóstollak is! - vessek magamra ?
(Én eddig inkább azt véltem felfedezni, hogy ezek jelentősen jobbak az átlagnál, így legalább jobban esett a használatuk...)

Tartóssági (majdnemkommersz) ellenpélda :
Előkerült a fiók mélyéről egy majd' 20 éves krómozott műanyag testű INOXCROM toll, amire jó emlékeim is azt súgják, hogy ez egy agyonstrapált darab volt. Ezzel együtt is az új betéttel tökéletesen működik, nincs akadály a kapcsolószerkezetben, szépséghibáktól is majdnem teljesen mentes.

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.18 0 0 445
Biztosítási kötvény a Svájcban vásárolt arany / zománc tollhoz járt. Később, mikor az ellopott tollat hasonlóval pótoltam (Magyarország ki volt zárva a biztosításból, Uganda nem), abban már nem volt kötvény, és az azóta (nem Svájcban) vásárolt karandásokhoz sem adtak. Magyarországon vásárolt tollhoz biztosan nem adnak biztosítást.
Előzmény: Ijász (437)
kheiron Creative Commons License 2002.03.18 0 0 444
off
Kedves JamesTKirk!

Leveled érkezett.

Üdv
K.
on

Előzmény: Törölt nick (439)
harm2 Creative Commons License 2002.03.15 0 0 443

"Szombaton vettem egy 0,5-ös kék GEL (zselés) betétet az egyik tollamba (természetesen nem töltőbe). TECCIK!!! :-)" (296)

Már nem. Kb. két hónap alig-használat (mert azért a leginkább klavin írok) ma szaggatott lett a vonal, amit húz. Pont mint ha ki akarna fogyni. Node ennyitől? Csuklóból megrázva pedig pacnival indítja a betűt, és megint mint ha ki akarna fogyni. Beletúrtam gemkapoccsal. Jó felénél átlátszó trutyi, annál lejebb kék trutyi jött vissza a kapocs szárán, tehát van benne.

"Amúgy nagyon besokalltam Parkertől, úgyhogy a konverter átkerül a régi tollamba, ez meg a kacatos fiókba..."

Kezdek én is így lenni vele. A tizenéves Jotter töltőtollam tök jó (amit a 230-as hozzászólásomban még Vektornak véltem). Amit pár éve vettem Jotter ceruza (egy Jotter golyóstoll mellett), az kb. egy év használat után megadta magát -jó, azt mondjuk használtam is sűrűn, de akkor sem kellett volna megnyúvadnia-, fogta magát, és nem adagolta tovább a ceruzabelet, valamint furcsán akadozott a nyomkodásoknál. A kb. egy éve vásárolt Sonnetemet nekem kellett otthon újra összeraknom, mert -mint írtam is (230)- az ujjaimra folyatta a tintát (J.T. Kirk 234-es javaslata vált be, melyről írtam a 253-ban.)

Most meg ez a fránya tollbetét... IMHO egy ideig nem lesz új Parkerem; nemhogy Duofold, de még csak egy tollbetét sem. :-(

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 442
Ja, és a megacenterbéli írószerbolt.

Múltkorában ott felfedeztem többféle fémtestű Rotring ceruzát is.
Ezekről van valakinek bármiféle tapasztalata ?

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 441
És, ha már a bicolor Parker 45, meg a hozzáillő betét (merthogy szerintem az aranyozott végű betét pont ezekbe az aranyozott csíptetőjűekbe kívánkozik, de oda nagyon) téma lett :

Nekem ugyan ebből a 45-ös sorozatból egy golyóstoll adatott meg (igen, végre megvan), de amondó vagyok, hogy kielégítette az irányába megfogalmazott elvárásaimat. Súlyra jó, elosztásában is megfelelő, folyamatos az írásképe és szinte szaladni lehet vele a papíron. A múltkori hüsi reggelen sem dermedt beléje a szufla. És ami nem megvetendő, hogy az új emblémázása ellenére is igényes a gravírozása.

Csak hát valóban szebb külcsínű, és bízom benne, hogy még vékonyabb vonalakat eredményező lenne egy ilyen spéci betéttel. Emiatt én is utánajártam és az ofiszdepóban leltem hozzávalót.
Tetszett is, hogy nem készteti a végződése az egész tollbetétet az elfordulásra, merthogy a kialakított belső csúcs el tud fordulni. Tetszett még az aranyozott tollhegy rész is.
DE !!!
Az egészről még azt a kis – egyébként eldobandó – vákuumformázott műanyag csomagolást is sajnálták. Tehát a dobozból kivehető, bevásárlókosár sarkába dobható betét amolyan neszeb@meg kiszolgálást eredményezne. És mindez 1000+Áfa-ért.
:o(

... Még mindig sima „F”-es van benne.
Előzmény: Törölt nick (439)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 440
A múltkori (MiB) szóváltásból kiderült az aranyszínű hegyű Parker betét beszerezhetőségi forrásaként a P.S. úti bolt.

No, az egy érdekes hely.

Egyrészt drága. Nem is kicsit. Múltkorában ott elhomályosította a tekintetemet egy Graf von Faber Castell toll. Nagyon megtetszett, csak hát sokallottam, így tán még mindig a birtokában vannak. (Ami aztán ezzel kapcsolatosan érdekes, az az, hogy ugyanezt a tollat jelentősen kedvezőbben be lehet szerezni egy megacenterben is, persze hozzánemértő eladólyánytól.)
Gondolom ez az árfekvés még a tollbetéteknél is jelentkezhet…

Másrészt pedig el nem tudom képzelni a beszerzési forrásukat.
A Caran d’Ache választékukban olyan tömör ezüst testű tollak is megtalálhatóak, amelyet még a nagyker. forgalmazó, a Corwell sem tart a választékában.

Előzmény: Törölt nick (426)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 439
Parker 45

Van egy 45-ösöm (töltőtoll), már több, mint 12 éves, nagyon klassz toll, kényelmes, jó az egyensúlya (fém/fém, aranyozott csiptetővel).
Most megjelent megint, gondoltam veszek egyet más heggyel, meg is tettem, megnézegettem (műanyag szárasat) a boltban tetszett.
Az otthoni kipróbálás után : a kidolgozás elég szar (nem tudom, hogy miért nem tűnt fel a boltban) asszem különbet faragok a bicskámmal :-(, a súlyelosztás borzasztó szar, kupakkal vagy anélkül mindegy. Kimostam és összecsomagoltam, azóta szeretném elajándékozni.

Golyóstoll.
Vettem egy Jottert (fém/fém), a gravírozáson látszik, hogy nem a régi, de annyira már nem emlékszem a "régi" minőségre. Tettem bele B-s Faber Castell betétet, és tök jó vele írni. Remélem nem fog szétesni...

Előzmény: kheiron (438)
kheiron Creative Commons License 2002.03.12 0 0 438
Elhiszem neked. Ismétlem, kb. 8-9 éve volt a kezemben utoljára 45-ös.

A biztosításról nem tudok semmit, de az a gyanúm, hogy worldwide ide, meg all over Europe oda, csak az EU-n belül érvényes...

Üdv
Kheirón

Előzmény: Ijász (437)
Ijász Creative Commons License 2002.03.12 0 0 437
Valóban drága a Leman, bár én - a cégem által - hozzá tudok jutni önköltségi áron (nagyker. áron, ÁFA nélkül), ezért is gondolkodom rajta. Ja, és valaki írta, hogy van rá biztosítás is. Ez itthon is jár hozzá?
Amúgy nagyon besokalltam Parkertől, úgyhogy a konverter átkerül a régi tollamba, ez meg a kacatos fiókba a régi Pax és négyszínű tollak mellé. Szerintem ez a toll nem ér annyit, amennyit kérnek érte, ezért az árért használhatóbb - még ha ismeretlen - tollakat lehet kapni.

Üdv:
Ijász

kheiron Creative Commons License 2002.03.12 0 0 436
Kedves Ijász!

Hát, nagyon sajnálom, hogy a 45-ös nem nyerte el a tetszésed. Annak idején az első jobb töltőtollam volt egy 45-ös, amíg el nem vesztettem :-(
Igaz, könnyű, és az is, hogy nem valami masszív vasdorong (mint pl. a Rotring Newton).
A hegye elvileg cserélhető, szerintem nagyobb üzletekbe bemenve meg tudod szervezni.

Caran d'Ache:
A Léman gyönyörű, én is csak távolról szemeztem vele eddig. Egy apró baja van: az, hogy vagy 65.000.
Viszont szinte biztosan nehezebb, mint a 45-ös :-)))

Üfb
Kheirón

Előzmény: Ijász (435)
Ijász Creative Commons License 2002.03.12 0 0 435
Sziasztok!

Rólam röviden annyit, hogy régóta követem a topicot, és jómagam is töltőtoll felhasználó vagyok. Van egy régi töltőtollam, sokat nem lehet tudni róla,valami névtelen, fém, és a hegyére annyi van írva, hogy "Germany" és "Iridium". Az írásképével meg vagyok elégedve, egyetlen bajom velem, hogy kb. 1 hónapi nem-használat után beszárad (Herlitz patron). A topic hatására úgy döntöttem, hogy lecserélem. parker.hu -n épp akcióban volt a 45-ös, (nemtom, miért írtátok, hogy nem lehet kapni) Penman tintával 4500 Ft, itt is esett róla pár szó, gondoltam, legyen. Cucc megrendel, email visszaigazol, 3. napra itt a postás, minden OK.
Akkor először a pozitívumok: a tinta jó. Nagyon jó. Annyira, hogy felforgattam a garázst nagyapám hagyatéka után, régi mártogatós tollat kipróbáljam vele. Kaptam hozzá tintaadagolót (konvertert, szivattyút, nemtom, mi a pontos neve), ez is frankón működik.
Negatívumok: maga a toll. Az a vékony pillekönnyű műanyag test, a pontatlanul illeszkedő kupak, az aranyozott hegy ellenére utánzat érzés, szóval gagyi-fíling 1000-el. A kupak fémből van, ha felteszem, a súlyeloszlás javul valamelyest. A noname tollam súlyosabb (és minőségibb) érzés. Íráskép: a műanyag ház alján van egy apró F betű belenyomva, de B-s hegyet se láttam még ilyen vastagon fogni, ami az én apró betűs írásomhoz gyakorlatilag használhatatlan. Ráadásul nagyon érzékeny arra, milyen szögben tartom a hegyet a papíron. Pl. az én írásommal a nagy V betű egyik szára nem látszik. Biztos meg lehetne szokni/tanulni, de több mint 15 év töltőtollhasználat alatt nem volt ilyen problémám más tollakkal.
Bocs ha hosszú voltam, de nagy csalódás volt részemről a Parker 45-ös. Sok szó esett a Caran d'Ache tollakról, van valakinek esetleg a Leman kollekcióból? Ugyanis ez a következő jelölt (kérdés: csavaros a kupakja?)

Üdv:
Ijász

kheiron Creative Commons License 2002.03.12 0 0 434
Ja. De mind a ketten szófukarok, mint a tomilidzsonsz.

Üdv
Kheirón.in.black.hu

Előzmény: Törölt nick (433)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.12 0 0 433
lebuktunk, mi vagyunk a meninblekk..
Előzmény: kheiron (430)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.12 0 0 432
Harm2 !

Ez a „két szegedi hely” egyike ???
Ennyiért jó beszerzési helynek minősíthető.

A többi tipped is ilyen szerényen árazott ? Mert akkor érdekelnek.
Nem vagyok ugyan sem pesti, sem szegedi, de ha arra járok...

;-)
Előzmény: harm2 (425)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 431
Az

J

Előzmény: kheiron (430)
kheiron Creative Commons License 2002.03.11 0 0 430
Az a fával burkolt üzlet a matávval szembe?

K.

Előzmény: Törölt nick (429)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 429
Petőfi S ucca
Előzmény: kheiron (428)
kheiron Creative Commons License 2002.03.11 0 0 428
Na monnyad!

Üdv
Kheirón

Előzmény: Törölt nick (426)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 427
Vajon Zsazsi hogy döntött?
Előzmény: Zsazsi (392)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 426
hmmmmm
Biztos slr is így szabadult meg a tollaitól :-)))

Ha valakit érdekel, megmondom hol lehet kapni XF-es Parker golyóstollbetétet (Golden Touch szériából).

Előzmény: harm2 (425)
harm2 Creative Commons License 2002.03.07 0 0 425

"Márhogy a "találtam"-ra úgy értettem (lehet, hogy félre-) , hogy egyszerűen csak pld. utcán sétálva szemedbe ötlött egy, "

Egy időben majd' minden doki ilyennel virított a klinikán (gondolom én egyik kapta parába, és a többi sem akart elmaradni mögötte). Egyszer valamelyikük egy üres irodában hagyta az asztalon, nekem meg épp ott volt dolgom. Rám mosolygott a toll és megkért, hogy vegyem magamhoz. Hát mi mást tehettem volna?? :-) Megtettem. Inkább én mint más, nem? :-)

Előzmény: Törölt nick (424)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.06 0 0 424
Márhogy a "találtam"-ra úgy értettem (lehet, hogy félre-) , hogy egyszerűen csak pld. utcán sétálva szemedbe ötlött egy, a földön heverő példány, aminek láttára azonnal a tulajdonbavétel esete forgott fenn. Na ilyen tájékon még nem jártam, ahol az ember vagy felveszi, vagy elrúgja mint egy kavicsot...

Más, ami szintén idevágóan érdekes lehet :
Egyrészt az általam említett Parker 45-ös. No, ez megszűnő modell, központilag már nem is forgalmazzák, tehát ha valaki rajtam kívül még érdemesnak tartja, ahol összefut vele, szerezze be amíg lehet.
Másrészt pedig azért is érdemes még e hónapban beszerezni a márka termékeit, mert április 1.-től (tehát bolondos húsvéti ajándékként) az árai 4 %-kal emelkednek.

Információk egyenesen az ICO-tól, a Parker magyarországi forgalmazójától.

harm2 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 423

"Tényleg, hol lehet ilyet találni ? Ritkán járok arrafelé."

Szegeden tudok két helyet. Habár ha te budapesti vagy...

Előzmény: Törölt nick (422)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.05 0 0 422
Hát, igen, ezek érdemes darabok. Én azonban kifejezetten a teljes egészében fémes megjelenésűt preferálnám. Így aztán a fekete Sonnet kiesik a pikszisből...
Esetleg a Harm féle aranyozott díszítésekkel feldobva még jó lenne egy fémtoll. (Tényleg, hol lehet ilyet találni ? Ritkán járok arrafelé. :)

Kissé körül is néztem ez ügyben. Ami valóban szimpatikus volt, az a Parker 45 bikolor változata. Még elérhető, ugyanakkor kellően jó benyomást kelt, a kapcsolómechanizmusával azt is éreztetve, hogy ez azért más mint az átlagember által ismert "tömegparker". (Ugyanezt az eltérés a Classic-on legfeljebb a diszkrét keskenysége nyújtja.)

Tényleg, negyvenötös ?
Vajon miért ezzel a számmal illették ezt a modellt ? Van ennek valami jelentősége ?

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 421
Hi,

Azon kevés golyóstollak egyike, amit én is tudok használni az ilyen tollakkal való írninemtudásom ellenére egy mattfekete Sonnet. A minősége tetszett meg, és nem "zörög" írás közben, amit nagyon utálok. Meg súlya is van.

Előzmény: Törölt nick (419)
harm2 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 420

Mindenki a maga lovát dícséri -szokták volt mondani. Én jópár évvel ezelőtt találtam (!!) egy Parker Classic-ot, acél Gt kialakításút. Megtetszett; igen jó fogása van és elegáns toll, bár az aranyozás míg meg nem szoktam kimondottan giccsesnek tűnt rajta.

fekete, acél Gt és acél:




Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 419
Szép lassan feltett szándékommá lett egy fémtestű Parker toll beszerzése. (Itteni stílus megtöréseként maradok a golyóstollaknál.)

Tehát a kérdésem, hogy melyik típust tartjátok erre leginkább érdemesnek ?

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.27 0 0 418
Immár sikerült megfordulnom nekem is ebben az "ofiszdepó"-ban. Hát mit mondjak, nem futottam bele a raktárkészletsöprésbe...
Sőt, az áraikat kifejezetten borsosnak találtam. (Legalábbis az általam vizsgált Parker-ek és Rotring-ok esetében.)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.27 0 0 417
Areco író- és irodaszerbolt a Herta-val szemben. Náluk kaphatók az A.G. Spalding & Bros. tollak / cerkák is. Lehet, hogy e márkanév mögött is a Pilot áll?
Előzmény: snejderfáni (415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!