Arra gondolsz,amiket feltettem,amiben van főzős is?Hát én amikor elmentem a kedvencekben az adott oldalt,akkor átnevezem,amiket meg naponta használok,töltök róluk,azt felülre helyezem ,a freemail,meg a fórum alá!!
Nevettek,de a fórumot annó úgy mentettem el,hogy hímző fórum-SEGÍTSÉG!!!
Hát én is már sokszor nekiálltam rendbe tenni a mintákat,mindig megfogadom,hogy csoportosítom végre őket,de aztán jön megint a napokig való töltögetés,csomagolás,konvertálás,és mégis új mappát nyitok.Hát nem tudom mennyi mintánk lehet,de őrült sok az tuti!És mégis ami kéne,azt nem találjuk sosem!
Időmilliomosok meg sajna nem vagyunk!!
Azt szeretem,mikor kunyizok mintát,és többen küldenek,akkor az rendben,1 helyen lesz!Azokat könnyen megtalálom!
Erre a képlopásra még visszatérünk,ezt nem tudtam a páromnak mondani,beájult az ágyba,olyan fáradt volt.A fiam meg hülyén nézett rám,hogy ő ugyan nem olvasgat hogy kell!
Én a képekkel egy katalógusfélét csináltam, mert már nem bírtam követni, hogy melyik mappában mi van. Így a kezembe is tudom venni a kinyomtatott miniatűr képeket és olyannak is meg tudom mutatni, aki épp nincs gépközelben. Csak egy kissé lemaradtam most így az utóbbi időben és a legutóbbiakat nem tudtam belerakni. Meg mindig eszembe jut egy jobb rendszerezési lehetőség, megoldás.
na,remélem sikerül a fotókat feltennem,telóval készült,de azért látszik v.mi!
ez Angi, a keresztlányom vigyázott rá,mert a másik kutyám Zsófi szülés után 2 napig nem tűrte meg otthon.Most már őt is próbálják szopizni a picik,helyreállt a béke!
Nekem azért kellenek a képek a minták mellé,mert több 10 ezer minta közül könnyebben megtalálom amit hímezni szeretnék,és nem kell akkor mindig a konvertálót nyitogatnom!
Amikhez nem tudok letölteni képet,azt meg csak akkor konvertálom át,ha hímzésre kerül a sor,mert exp-ben már más a színösszetel,mint pes-ben.
Meg pl. amikor v.kinek hímeznem kell, e-mailben átküldöm a képeket,és ki tudja választani melyik tetszik neki.Ez karácsony elött főleg jó volt,mert a barátnőm 30 km-re lekik tőlem,és a rokonaiknak fürdőlepedőket kértek,névvel,meg mindegyikre minta is kellett!Így egyszerűbb volt a kiválasztás mindenkinek!
Ez a "képlopás" nektek minek kell...? Úgy értem DECO-soknak...:-) Na persze nem ismerem egyáltalán azt a rendszert ahogy a deco dolgozik... Nálam úgy van hogy bekapcsolom a két gépet, és a hímzőgép programját indítom el, ahol látom, a képet, amit hímezni akarok... Gondolom ezek szerint a deco nem így működik, hanem minden hímzésmintához meg kell legyen a jpg. kép a számítógépen....?
Na,közben hazajött a fiam,ő is vágja a témát,de tényleg csak újratelepítéskor fog majd eltűnni,nem engedi a törlést!!Na mindeggy,már megszoktam,szép sárga!
Kitöröltem azt a jZip-et a start menüből,de még mindig úgy tölti azzal az ikonnak a mintákat!Mondjuk az nem zavar,mert uo. csak ez sárga,nem lila-zöld csíkos.Viszont a gogle-t vissza tudtam tenni juhééééé!
Az elöbb volt itt a keresztlányom,a telójával fotózta a picurkáimat,megígérte,hogy e-mailon átküldi a képeket,akkor majd fel tudom tenni!
Na ezen az oldalon is szupi minták vannak,csak az a baj,hogy képet nem enged tölteni!!!!!!!!!
Van több főzős is,Szilvinek is érdemes átnéznie!Én a 12.-dik oldalon tartok,valószínő azt fogja beadni!
Krisgo! Ismerős a dolog, csak nálunk én vagyok aki ért a számítógéphez. Párom max. be tudja kapcsolni. Hány meghajtód van? Tuti, hogy több. Torrentezik? Akkor biztos, hogy fut egy kliens állandóan. Ha megosztott a gép vinyója, akkor általában a progik vannak a "C"-n az adatok meg a többi meghajtón. Ilyenkor az oprendszert a "C" meghajtóra telepítik. A többit semmiképpen nem tudod törölni.
Megpróbálhatod ebben az esetben a rendszervisszaállítást, mert ez az oprendszert állítja vissza. Adatot nem vesztesz így. Itt több gépen is meg szoktam csinálni ezt. Baj nem lesz belőle.
Laptopunk volt,azt cseréltük el 1 dd3-as,4 magos full játék sz.gépre,az én szupi kis gépemet meg 1.- 81 -es átmérőjű gyönyörű lap TV-re.Ezért kell most közösködnöm a párom gépén!!!!
Ez a szívás,hogy máskor ha ilyen van egyből szólok neki,és akkor mondja mit kell csinálni!
Számítógép és filmőrült!!!!!!!!!!!!!!Keni-vágja a témát!!!!!!
Krisgo! Honnan tűnt el a google? Milyen böngészőt használsz?
Hogy esetleg visszahozd az eredeti ikonjaidat még egy megoldás: 1. egyszer katt a kérdéses ikonra, mármint ami megjelenik, amikor letöltesz valamit. 2. jobb klikk 3. társítás 4. program választása, ha nem látod itt azt az ikont, ami eddig megjelent 5. keresd meg a listában azt amit eddig láttál. 6. alkalmaz, ok
Krisgo! Ezzel nem csinálsz bajt, csak a tegnap előtti napra kell rákattintanod és oda állítja vissza a rendszert. Így törlődik az is, amit véletlenül letöltöttél és a rendszer visszaáll a tegnap előtti napra.
Másik megoldás mond a proginak, hogy uninstall. Start menü, minden program, jzip, uninstall. Ha így nem megy, akkor: 1. vezérlőpult 2. programok telepítése és törlése 3. bejönnek a progik 4. keresd meg a jzip programot 5. kattints rá a mellette lévő négyzetben arra, hogy törlés.
Nem biztos, hogy sikerül az xp-t felrakni a laptopra, ha eleve vista-s, akkor max. egy olyan xp-t tudtok felrakni, mint amilyen az enyém is. Informatikusok rakták össze úgy, hogy nem kell a gépben átállítani a bios-t és simán telepíti. Az enyémre is csak vista-t lehetett eleinte felrakni.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem merek ilyen bonyolultat,még nincs semmi adat erről a gépről mentve,csak pár napja van nálunk.A páromnak is itt vannak a filmjei,isten ments,ha v.mit letörlök!!!!!!!
Nagyobb baj lenne,ha v.mit letörölnék ami kell,mint ez,hogy letöltöttem ezeket!!!!!!!!!!!
Ilyen az amikor nincs itthon a "SZAKEMBER"!
Ha nem kellett volna elutaznia,már rég szerzett volna új telepítő cd-t.Mindig exp volt,azt szoktam meg!!!!
Krisgo! Ha minden kötél szakad, akkor vissza tudod állítani a rendszert egy korábbi időpontra. A következő módon: 1. start menü 2. súgó és támogatás 3. A rendszeren végzett változtatások visszavonása a Rendszer-visszaállítás használatával. 4. Katt a zöld nyílra vagy a szövegre. 5. A következő ablakban hagyd azt bejelölve, hogy a számítógép visszaállítása egy korábbi időpontra 6. tovább gomb 7. kiválasztasz egy olyan napot a megjelenő naptárban, amikor az van odaírva mellé, hogy rendszerellenőrzési pont. 8. tovább Ez csak akkor működik, ha telepítéskor ezt aki telepítette bekapcsolata. Ha szerencséd van helyre állítja a rendszert.
Ha nem műkszik, akkor kell egy telepítő cd, de ez már bonyolultabb. Üdv: bejlya
Krisgo! Az unistall azt jelenti, hogy amit előtte telepítettél törlöd a gépből. Valamit letölthettél. Melyik böngészőt használod.
A képlopással kapcsolatban annyi, hogy vigyázz, mert az elején meg kell nyomnod az ikonsorban azt a szaggatott vonalas négyzetes ikont. Ezután kijelölöd azt, amit ki akarsz vágni és ez után mond neki, hogy kivágás.
Azért hozzám is célba ért a nyuszis tál,te voltál a ráadás!Milyen cérnát használsz,amivel nem vagy elégedett?
Az éjjel én is fent voltam 3-ig,nem bírtam magammal,és sikerült erről a hülye gépről felvinnem a mintákat a hímzőgépre!!A nyuszis tálat,és Vertex 2 tál-mappáját is!
VERTEX!
Hát most meglepődtem,mert a tál a gépen nincs számozva,így én sem tudom melyik alkatrész mihez való?Mármint az oldalakkal nem tom melyik lesz a tál,a magasabb,vagy a rövidebb oldal?
Bejlya!
Órák hosszat szívtam a képlopással,megtaláltam mindent amit írtál,de nem tudtam összehozni!Elvileg este hazajön a párom,ő remélem vágja majd a témát,ha mégsem,akkor majd kérdezek!
VISZONT CSINÁLTAM 1 ÓRIÁSI HÜLYESÉGET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eltüntettem a GOGLE-t!Azért viszont tuti kapok,ha hazajön!SEGÍTSETEK visszacsinálni,lécci!!!!!!!!!!!!!!!!!
Valami progit szerintem véletlenül letöltöttem,valami Jzip et ír,és azzal töltöm a mintát,mikor lejön az asztalra ez az ikon lesz!
Meg olyasmi is van,hogy Uninstall jZip!
MIT csináltam,hogyan tudom a gogle-t visszatenni??????????????????
Hát igen:-)! Van 1 rekordom, amit atért nem kívánok megdönteni, de 2 éve karácsonykor (Szenteste) éjjel 3 - fél4-ig varrtam:-) Kicsit meg-, elúsztam az ajándékommal:-(( Igaz nem önhibából:-(
Általában minden konvertáló és tervező progiba van olyan, hogy meg lehet nézni, hogy milyen lesz a kész hímzés. Nos ez így "lefotózható" és el tudjátok menteni kép file-ként.
Nem kell hozzá semmi különleges progi, csak a paint, ami benne van a start menü, programok, kellékek részben. Megnyitod a paint-et és jobb gomb klikk, beillesztés. Ezzel beraktad egy képszerkesztő progiba a lopott képet. Innen már lehet szerkeszteni.
Na mondom még egyszer. A billentyűzeten van egy olyan gomb, ami lefotózza az éppen aktuális teljes képernyőt. Ez a gomb a Print Screen nevet viseli, esetleg még rá van írva az is, hogy SysRq. Eddig stimm?
Nagyon szépeket alkottál!!!!!!!!!!!!Hát igen,nem tudok feltenni képet a kutyusokról,mert új a gép,a laptopon alapból volt minden beépített kütyü.Elöbb kéne szereznem a bluetoth-hoz telepítő cd-t.Már iszonyatos nagyok,13 naposak,nyílik a szemük,a születéskori méretük duplái hosszra is meg szélességre is.Csak már nem maradnak a helyükön,mindig vissza kell tenni őket,egyfolytába visítanak,mindig szopiznának!Majd megkérem a keresztlányomat,hogy fényképezze le őket,és küldje át őket e-mailon,onnan fel tudom majd tenni!
Lányok! Ezt muszáj elmesélnem! Pici fiam ma este megtanult orrot fújni! :-) Most fél percenként, ha kell, ha nem fújjuk. Akkor örültem ennyire, amikor végre letette a cumit, na meg amikor már nem kellett a pelus. Mit könyörögtem neki eddig, a válasz mindig az volt, hogy ő kicsi és ő ezt még nem tudja. Na mondom nem versz át! Mondtam neki, hogy anya is amikor óvodába ment, akkor tanulta meg kifújni az orrát. Sikerült behúznom a csőbe. Na megint én voltam az okosabb. Hehe
Na mondom, hogy így jár az aki előbb cselekszik, mint olvas. Az előbbi instrukciókat már krisgo is írta. Lenici! Akkor az utóbbi (Print Screen-es képlopás) az új ötlet.
Lenici! Ha van fent fotó, akkor klikk a jobb gombbal, kép mentése másként. Csinálj egy mappát az asztalon és oda mentsd le. Ha nincs kép, akkor jön a rafkó! Ha van átalakító progid, azzal meg tudod csinálni a hímzés demó képét. Van egy olyan gomb a billentyűzeteden, hogy "Plint Screen SysRq" na ezt nyomd le. Ezzel lefotóztad az éppen aktuális képernyőt. Majd nyisd meg a paint programot, jobb gomb, beillesztés. Most beillesztetted az "ellopott" képet. A továbbiakban már szerkesztheted, tehát kivághatod az egészből csak a demó képet, nyiss meg egy újat, ne mentsd a régit és az újba illeszd be a kivágott darabot és ezt mentsd el. bejlya
Az asztalterítő is mostani alkotás?A közepén a virágcsokor,feltűnt,talán azt is Te alkottad???Jól látom,hogy organzából van,vagy ennyire rossz a szemem?
Hát sajna van amelyik mintához nem tudsz képet leszedni,mert aki feltette,nem engedi!De van mikor eleve jön a mintával a kép,és a színskála is!Szerintem ez a legkorrektebb,mert mikor később majd vissza akarod keresni,könnyebb megtalálni 1 keresett mintát.Régebben ész nélkül töltöttem,aztán jött sokszor a pofára esés!Most már amit letöltök megnézem,hogy van-e kép is,ha nincs akkor ha engedi,akkor jobb katt,kép mentése másként,ha a minta neve ua. mint a képnek akkor oké,de ha a 10 perces oldalról töltök,akkor mielütt letöltöm,elöször nevet adok a mintának is,és a hozzá való képnek ua. Jártam úgy,hogy letöltöttem,és mielött átkonvertáltam volna átneveztem,és dobhattam is a mintát a kukába,mert azt nem látta a konvertáló,típusfájlt írt ki!De ha konvertálás után neveztem át a mintát,akkor jó volt!
Majd rájössz te is,meg ha elakadsz,akkor kérdezz,itt a fórumon hamar kapsz segítséget!
De mikor megkapod a gépet,először azt csináld,hogy végigolvasod a könyvet amit kapsz hozzá!
A pendrive-ra meg úgy a legegyszerűbb,ha majd bedugod a hímzőgépbe,a menüben meg ráméssz az usb formatálására,és megcsinálja rá a mappát!
Ne félj semmitől,rá fogsz jönni,hogy pofon egyszerű kezelni!
Mert ugye így jár az, aki ahelyett, hogy olvasna, kapkod. Utána rákerestem a decora itt a topikban (keresőnél) és végigolvastam azt is, amiket régebben írtatok róla.
Emy! Nekem ezt a hímzőgép megcsinálta. Bedugtam a megfelelő helyre a pendriv-ot és utána nézem (amikor létre akartam hozni ezt a mappát) a pc-n, hogy ilyen nevű mappa már van.
Na nálunk a mama, meg párom sokszor csak állnak mellette és csodálják, hogy ez milyen okos gép. Én meg közben mosok, teregetek, cérnát cserélek, porszívózok stb. Készen vannak tőle, állnak mellette és csodálják. A szomszéd öreglányoknak a mama mindent megmutogat. Hehe :-) Na ők sem láttak még ilyent. Aptya is tud varrógéppel varrni, de ez már neki is sok. Hihihi Kéri, hogy tanítsam meg. Na ez a nagy szó. Legalább is mifelénk. A fiamnak "varrógépet" kellett venni a bolhapiacon, mert minden létezővel hímzett. :-) Na hát végül is csak 3 és fél éves és ilyenkor anya az atyaúristen. :-)
Hát úgy, hogy a pendrivet bedugod a pc-be, majd csinálsz a penre 1 EMFB5 mappát és a minták közül azt, amelyiket ki szeretnéd varrni bemásolod a pendrive EMFB5-be, majd bedugod a bekapcsolt hímző gépedbe, felteszed a keretbe befogott anyagot és megnyokmod a startgombot. Ha megáll, vagy kész a minta, vagy másik színű cérnát kell befűznöd.......
Ahogy beüzemeltük, az egész család ott állt és nézte hogyan hímez a gép:-))))
Mikor megvettem, első éjjel még aludni sem tudtam. Felkeltem, odamentem a gépemhez leültem mellé, simogattam, kb. 15-20 percet eltöltöttünk így édes-kettesben, majd visszamentem lefeküdni. Ezt követően sikerült csak elaludnom.
Bejlyuska! Én azért nem tudtam felkészülni a vásárláskor, mert nem tudtam, hogy ilyen gépek már itthon is kaphatók. Ráadásul én a Media Marktban leltem rá, pont névnapom után, szülinapom előtt és addig udvaroltam Apának, amíg azt nem mondta, "na vedd meg te kis házisárkányom":-) Ja, mert nem csak banya vagyok ám, hanem házisárkány is:-))) Pár nappal később már okosabb voltam a beszerzéshez:-)
Ági!
Az nem én voltam, mert én később csatlakoztam hozzátok. Augusztus körül??!
kb két éve szerettem volna először venni hímzőt,de ugye nem adják ezt olyan könnyen,mostanra már annyira sok tervem gyűlt össze ami hímzés nélkül kivitelezhetetlen,hogy elkezdtem érdeklődni mennyiért hímeznék le nekem.Még igazán konkrét ajánlatot se kaptam,mikor rájöttem,hogy ebben nekem nincs semmi kihívás.... így eldöntöttem kerül amibe kerül veszek most már egy gépet. na innen elkapott a gépszíj.....nem is tudok leállni. Minden gép vásárlás vagy új anyag bepörget,de ettől szinte már zsongok. Ma még hasmenésem is volt. Igaz nem vágyom ilyen gyönyörűségeket készíteni ,mint Ti csak babaruhákat szeretnék vele díszíteni,de ez egy hatalmas mérföldkő lesz a munkámban ami igazából nem is munka,mert munkát nem lehet ilyen lelkesedéssel csinálni. Ugy hogy nagyon-nagyon várom az első munkám eredményét,amit valószínű én is sima varrócérnával fogok kipróbálni
Emy! Akkor én jó előre készültem. Szép apránként bevásároltam egy-két dolgot, hogy mire oda jutok, hogy végre a kezeim közé kaparinthatok egy ilyen gépet, ne csak álljak ott, hanem ki is tudjam próbálni. Igaz több fonalat és egyéb kelléket a géppel együtt rendeltem meg.
Igen, és egyszer amikor valami nagyon csúnyát sikerült hímeznem akkor elküldtem valakinek a képet közületek itt a topikon, és megkérdezte, hogy jó kis agyonmosott lepedőre hímeztem ugye....:-))) Igen:-)) Merthogy a szakértő szem látta, hogy az a baja a hímzésnek:-)
Szerintem az elején, amíg gyakorolsz a varrócérna is megteszi..legalábbis én azon gyakoroltam, mert a gép ott volt, de cérnám nem volt hozzá. És alátétem sem, csak egy darab lepedőanyagom:-))
És honnan rendelted meg a gépet?Náluk nincs vetex?
Győrben vettem az enyémet,és az első hozzávalókat ott vettem.Akkor még nem tudtam,hogy az AMANN is Győrben van.Mondjuk annyira nem volt vészes az ár külömbség,mert az Isacordot a Varr-ga boltban 440-ért vettem.
Szerintem úgyis menet közben jössz rá,milyen színek kellenek,mert az függ attól is,milyen típusú mintákat hímzel majd.De ha már töltögettél mintákat,azokon is meg tudod nézni a leggyakrabban használt színeket!
Megkaptam mindent,közben Beától is és így abszolult nem tudom honnan rendeljek. Már csak az ár szab határt,csak a lányok nem nagyon hagynak átnézni a listákat,pedig szerdán itt a gép és én tűzben égek hogy addigra legyen anyag amin kipróbálhassam
na,nekem meg nem küldött már el 2 írást,meg látom hiába kerestem rá a termékekre,nem azokat a linkeket adta be.
Törcsinél én csak felülre szoktam tenni vízben oldódó fóliát,alulra semmit.Ha saját célra csinálod,akkor alsó szálnak is színeset tegyél,olyat mint felülre.Én eladásra alsószálnak fehéret szoktam,mert névnél a hátán ugysem olyan mint elöll
Törölközőnél is vízbenoldódóst használunk alul-felül, csak ott a vékonyat, ami lehet avalon, vagy solvy márkanevű. Sőt, ott alsócérnakéntt is ahímző kell!!:-)
egy kis okositást szeretnék.ha törülközöre himeztek ahol látható a hátoldala is,akkor a vetexel mi van? vagy ez alá nem kell tenni?? vagy körbe kell tépkedni a minta kivarrása után????
Azt nem tom,hogy 1000 m-es van-e,és mennyibe kerül,kezdésnek neked az elég lenne,inkább többféle színed legyen!Nekem az 5000 m-es már után rendelés volt,amiből sokat használok,olyan színeket vettem.Baromi jó a neon-os is,és itt ua. az ára.