Keresés

Részletes keresés

ásítósmacska Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 717

a gyönyörű dzsuvából, amit te annyira szerettél, mivé tették, igaz...? :-DDDDDDD

Előzmény: [fidelio] Pirandus (714)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 716

elképesztő ez a vérhányás, amit művelnek...

semminek nem bírnak örülni...

Bezzeg demszky idejében milyen gyalogosbarát vót a tér....! :-DDDDDD  cigányasszonyokkal, körsínnel a közepén (40 cm szintkülönbség), teljesen összevisszaságban...

LOL

Előzmény: Magossy Nándor (707)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.05.12 0 0 715

stb. stb.

Előzmény: ásítósmacska (713)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2016.05.12 0 0 714

Közel lakom. 50 éve. Randa lett. Nagyon.

ásítósmacska Creative Commons License 2016.05.12 0 0 713

Bécsben a metró aluljárókból rengeteg helyen mozgólépcső jön föl az utcaszintre.  Ott senki nem köpköd, hogy miért nincs tető...

Előzmény: Az ápoló (687)
columbus0 Creative Commons License 2016.05.12 0 0 712

Nekem nem az a szakmám, megvan arra a katasztrófa elháritás

Felmerül ilyen kérdés az ország gazdaságpolitikájával is

Én az én szakmámat tudom csinálni elég jó szinten, a gazd.polra is megvan a szakember

De attol még hogy én nem tudom megoldani, kritizálhatom. Ismerd a tojás-tojásrántotta összefüggését.

Előzmény: Magossy Nándor (709)
voks02 Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 711

Van egy mozgássérült lift, csak máshova kell menni érte, nem oda.

Előzmény: Az ápoló (704)
columbus0 Creative Commons License 2016.05.12 0 0 710

Vagy a portás csinálta a kezdeti beárazást?"

Nem! A portás bírálja el és fizeti ki a vállalkozókat. Mindig a portás a hibás, kivéve a taxis Gyuszit

Előzmény: Az ápoló (706)
Magossy Nándor Creative Commons License 2016.05.12 0 0 709

Te hogyan evakuáltad volna a meleg autóba rekedt rászorulókat?

Előzmény: columbus0 (708)
columbus0 Creative Commons License 2016.05.12 0 0 708

Azemútnyócévben meg a jobberek harsogták

De emlékezetes egy pár évvel korábbi márciusi hóvihar, ahol az autópályán rekedtek több ezren
A belügyér és csapata töketlenkedett a segitséggel

Előzmény: Magossy Nándor (697)
Magossy Nándor Creative Commons License 2016.05.12 0 0 707

Miért nem csináltátok meg a 2000 forintos burkolóval a teret? Volt rá legalább 12 évetek.

Előzmény: voks02 (698)
Az ápoló Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 706

Ez nem csak itt, hanem gyakorlatilag minden közbeszerzésnél feltűnő. Gondolom az ajánlatkéréseket szakemberek árazták be, de látványosan felülmúlják a nyertes pályázatok. Vagy a portás csinálta a kezdeti beárazást?

Előzmény: voks02 (698)
Az ápoló Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 705

Tudod, mindig van olyan akinek az első hó újdonság:)

Előzmény: voks02 (700)
Az ápoló Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 704

...gondolom, nem fog az a mozgólépcső állandóan működni, hanem csak az erre alkalmas időjárási viszonyok mellett....

Akkor, amikor a pont rászorulók használnák, helyette lépcsőzhetnek.. Nem tudom, majd kiderül. Most néztem egy videot, ami már másfelől is mutatja a teret. Érdekes a síneken való átmenetel. (Van padka és van lesüllyesztés. Padkától lehet szépen pofára esni, pont a sínekre:)  ) Nem értem azt a lécsőszerű padsort, ott ki fog menni-ücsörögni?

A gyalogosok síneken való átmenetele nem került terítékre, ugyanúgy szanaszét kolbászolnak.

Előzmény: voks02 (696)
Magossy Nándor Creative Commons License 2016.05.12 0 1 703

Hikáls will be hikáls.

Folyamatosan tapossák sárba a közhangulatot, közben dörzsölik a markukat. Aki keveset mozdul ki otthonról, és csak hikált olvas, néz, úgy érzi magát, mintha a Föld legszarabb helye lenne Magyarország, ahonnan még az iraki putris is elmenekül, ha nem lövik le a vasfüggönynél.

Előzmény: voks02 (702)
voks02 Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 702

És milyen jól álcázzák magukat a zsidók, akkor is szalagcím van belőle, amikor nem Orbán van kormányon...

Előzmény: Magossy Nándor (701)
Magossy Nándor Creative Commons License 2016.05.12 0 0 701

Nem lep meg, ismerem a hikálmédiát.

De attól még, hogy már több mint száz éve elárasztották a jiddis markecolók Budapestet (majd átadták a stafétabotot a rejtett erőforrásoknak, amikor nagypályára váltottak), még felhúzza az ember a szemöldökét, amikor zsebtolvajlásról hall.

Előzmény: voks02 (700)
voks02 Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 700

Amikor leesik az első hó, már száz éve legalább mindig megbénul a város, és mindig szalagcímek vannak belőle. Most ezen mi lep meg annyira?

ooloo Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 699

...és Tarlós azonnal mondjon le! :-}

voks02 Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 698
Magossy Nándor Creative Commons License 2016.05.12 0 0 697

Majd ha esik a hó, és lekapcsolják a mozgólépcsőt, úgyis szalagcímben fogjátok harsogni, hogy leesik egy kis hó, és megbénul a város.

Előzmény: voks02 (696)
voks02 Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 696

Hó és fagy ellen lehet védekezni a szerkezet melegítésével, és gondolom, nem fog az a mozgólépcső állandóan működni, hanem csak az erre alkalmas időjárási viszonyok mellett.

Előzmény: Az ápoló (695)
Az ápoló Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 695

Mint írtam, csak képi bemutatást láttam, élőben nem.

A mozgólépcsővel abban nem illeszkedik a véleményem, mert az esőben gyaloglás és álldogálás érzete más. Nem csak eső, hanem hó és fagy is van, ami a lépcsőn bajokat okozhat, de ez az én egyéni véleményem, meglátjuk

Az 1-es villamos megállóiról írtam, a zuhanyfunkció kivételével jobbnak tűntek:)

Előzmény: voks02 (692)
voks02 Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 694

Sőt, még belegondolva, azt hiszem, a mozgólépcső befedése nagyon rossz ötlet lett volna. Gondold el, az azzal jár, hogy az előtte és utána esernyővel közlekedők ott becsukják, végén kinyitják, miközben a mozgólépcsőzés eleje és vége amúgy is balesetveszélyes üzem. És ha befedik, akkor vagy jóval messzebbről kezdik a tetőt, vagy ha nem, akkor ott vannak a közelben a tartóoszlopok, és az még rátesz egy lapáttal. Eső, ernyő, oszlop és mozgólépcső, az együtt olyan balesetveszélyes kevercs, hogy csak na. Jobb ez így.

Előzmény: Az ápoló (693)
Az ápoló Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 693

Borulátóan, de remélem, maradtok, és a nyakatokba borul a szarosvödör. Persze, akkor már azt fogod óbégatni, hogy megmondtad:)

Na, hess, hanyagolj, én is azt teszem, csendesen megállapítva: Hülyéből exportképesek vagyunk. Nagy mennyiségben:)

Előzmény: Magossy Nándor (689)
voks02 Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 692

Konkrétan a megállókban vannak padok, a központi területeken elég kevés, a virágágyásoknál és máshol. A koncepció alapvetően az volt, hogy ülőhelyek ne mindenhol elszórva legyenek, hanem koncentrálva a "stadionban", mert azt szánják egyfajta új az-óra-alatt találkahelynek.

Éppen a mozgólépcső befedése nem tűnik olyan fontosnak, elvégre azon gyorsan áthalad az ember, előtt is utcán van, utána is, ahol nyilván nincs tető a feje felett. És a mozgólépcsőn pedig nem tartózkodik hosszasabban. A szerkezet maga nyilván bírja az özönvizet is, mert ha nem, akkor úgysem lesz hosszú életű. :-)

A megállók fedése viszont valóban kritizálható, azt nagyobbra kellett volna venni. Az tipikusan egy olyan dolog, aminél a dizájn huszadrangú a funkcióhoz képest. Egyébként ilyesmivel nem itt van először baj, az 1-es villamosnál is baj van a megállók időjárásvédelmével. Kellett volna tanulni belőle.

Magossy Nándor Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 691

Nekem most is jobban tetszik a fás-bokros-szökőkutas park, mint az utcai csigazabálás.

Az gondolom már magas lenne neked, hogy Magyarországon a jót ötvözzük a kettőből, legyenek szép épületek, parkok, virágok, de ne legyenek 4 emelet magas fülű gyurcsányi-poszterek és utcai csigazabáldák.

Előzmény: voks02 (690)
voks02 Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 690

Nem, kérlek, én nem hoztam fel semmiféle példaként. Én csak azt javasoltam a kartácsnak, hogy ha neked imponálni akar, akkor ne Párizzsal, hanem valamelyik újszövetséges ázsiai diktatúrával kezdjen, mert neked az fog konveniálni. És úgy legyen ötösöm a lottón, ahogy be is jött, rögtön lecsaptál rá, és támogatólag kerestél egy képet, hogy milyen szép, ott zászló van és nincs hamburger. És eszedbe sem jutott utánanézni, hogy miről is tettél be képet, mi ez valójában.

Előzmény: Magossy Nándor (686)
Magossy Nándor Creative Commons License 2016.05.12 -1 0 689

Sőt az egész térre kellett volna egy nagy cseréptető még egy vidéki stadion egyenérték árából.

Hát ez már rátok vár, 2018-tól úgyis ti jöttök, és elvisztek minket Európába.

ooloo Creative Commons License 2016.05.12 -1 1 688

Egy hiteles narancsbolsi ilyenkor a Boldogasszony zarándokvonaton ül és nem a Kalefon. :-}

Előzmény: szarvasmarha (684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!