Velemenyetekre lennek kivancsi. A muszerfal melleti 3 hidraulika kart meglehet csinalni, hogy ne csorogjon zorogjon? Illetve a masik kerdes panorama fulket lehetne valahogy megjobban szigetelni, hogy ne legyen ennyire hangos es ne jojjon be ennyi por? Vagy ezek a lehetetlen kategoriaba tartoznak?
Nekem pont ilyen van. Így vettem, de túl parasztos megoldásnak gondoltam/tartotam. Vettem bele új szintjelzőt, meg hozzá párosított órát (kb 10ezer). Az órához is vezeékelni kellett, a szintjelzőhöz meg szar hozzáférni. Ülés ki, alatta lemez ki, aztán is kicsit szerencsétlenkedni kell. Az eredmény annyi lett, hogy látom az órán, hogy van benne, de hogy mennyi azt nem tudom. Amikor már teljesen megáll üzemanyaghiány miatt, akkor is a mutató az első rovátkánál van.
Aztán elmentem és vettem vadonat új benzincsövet oda hátra, ahol a kép is mutatja. Szép tiszta, került vagy 100 Ft-ba. Azóta sosem fogyasztottam ki belőle a cuccot. Egy pillantás kissé rogyasztva és meg is van a pontos szint. Annyit csináltam még vele, hogy amikor tök üres volt a tank, öntöttem bele 10 litert, megvártam míg szintbe kerül a cucc és akkor az új csőre húztam festéktollal egy vonalat. Na ez a tartalék jelzőm. Ha oda ér akkor kocogok a kannáért is irány a kút.
Az a helyzet, a konstrukció úgy szar , ahogy van. A tankban nincs hullámtörő, így a cucc meg a jeladó, meg az óramutató oda- vissza vagdalódik. Rád bízom, hogy kitaláld, ezt egy sima rendszer meddig bírja...
De ha van idegrendszered, csak rajta, babrálj vele kedvedre...
Kérdezném hogy a linken szereplő két fogaskerék összepárosítható e? Megegyezik e a fog mérete, modulja. Lassítani es irányt váltani kellene de nem vagyok mtzés így nem tudom viszont pont megfelelne a célnak. Segítségeteket előre is köszönöm!
Persze, minden csavart sorrendben, nyomatékra húztam, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Attól félek, hogy meg van repedve a hengerfej, ez mennyire gyakori eset? nagy terhelést nem kap a gép, egy targonca végeredményében, nagy fordulat sincs. kb 6 éve fel lett síkolva, 2 éve kiégett a tömítés belőle, akkor ujra lett tömítve.
Egy kis segítségre lenne szükségem. A probléma, hogy indítás után rögtön olyat csinál a motorblokk, hogy a víztérbe szuszog.
Eddig ami történt, hogy hengerfejtömítést cseréltem, egy hengerfej tőcsavar ki volt szakadva, az javítva lett. a hengerfejen sérülést, repedést nem észleltem.
Viszont összerakás után ugyanúgy "szuszog", kicsit mintha kevésbé csinálná.
javítás elött víz volt az olajban, a dugókba is jutott( a motor nem birt átfordulni)
Lehetséges valami más tünet(porlasztóknál, izzítógyertyáknál) amit egyszerűbb megvizsgálni, mint egymagamnak levenni a hengerfejet?
egy orosz oldalon csak megtaláltam. Ahogy a csavarhuzó is mutatja,avval a szeleppel lehet állitani a nyomást. A fekete nyil felé adod rá,a fehér nyil felé pedig csökenti a nyomást.. Kinek hogy...
Szerintem igazából ha motorolaj van a tartályban, akkor viszonylagossan kellene annak dolgozni, nyomásszabályzó szelepet és vele szemben a szelepet érdemes megnézni... azt is el tudom képzelni, hogy a munkahengernél átnyomja a meleg, hígabb olajat a dugattyú másik oldalára, vagy épp a szivattyú kopottas már, és nem tud annyit a meleg olajból nyomni. Én gondolkodtam az 50 esünkre egy plusz olajhűtőt ráépíteni, ugyanis pótkocsizni szoktunk vele(EB4) és egy nagy batár munkahenger van benne... eléggé sok olajnak el kell távozni a tartályból, mire le tud billenteni, semmi hűtés főleg nyáron, aztán ilyenkor ha elsőre nem emeli fel, akkor lehet lapátot keresni