Keresés

Részletes keresés

ezkriszti2 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1945
Csere-bere kapcsán van nekem egy ötletem, ami elég régi. :-)

Mit szólnátok egy topiktalihoz?
Ez egy jó kis gyűjtő topik, ahogy látom. Sokan olvasnak más kreatív topikokat is.
Magam részéről a "saját" varrós, textilfestős mellett ugye a mozaikosat, meg a képeslaposat, akik már drótot is hajlítanak, a tiffanysat, üvegfestőset, dekusat. Ide meg ahogy látom innen is, onnan is járnak.

Találkozhatnánk, na, aztán vihetnénk motyót is. Saját készítésűt dicsekedési célzattal, meg társ topikoknak alapanyagot. Én szivesen felajánlok pl. a szép papírjaimból, gyöngyeimből, amit úgyse használok el. És bármilyen szakadt csipkének tudok örülni.

Aztán terápiás célzattal megbeszéljük kinek nem fér be a kocsi a garázsába. És miért.

ezkriszti2 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1944
Láttam a blogot. Ízlések és pofonok tipikus esete. A kopottat aláírom, meg a bumfordit is.
Előzmény: stigglinnc (1943)
stigglinnc Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1943

Nemtom, megnézted-e a blogot, ahol azért látszik, hogy a komód fából van ugyan, de igennagyon ronda volt lánykorában (attól hogy fa, még lehet ronda, bumfordi, unalmas...) :-)

Ugyanebben a beírásban találtam ezt a linket:

http://groups.yahoo.com/group/budapest-mindeningyen/

Itt nem csak alapanyagot, hanem bármit lehet felajánlani/kérni.

Előzmény: ezkriszti2 (1941)
mammamija Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1942
:)) Én nem vagyok annyira maradi:)) és mindkettő tetszik. Azt hiszem, aki ilyeneket csinál, annak a lakásában tuti vannak eredeti fából készült dolgok, csak egy-két darabnak ad "egyedi" külalakot - az meg belefér.
ezkriszti2 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1941
A tálcáért oda vagyok. A szekrényt is jól megcsinálta, de ott én is kicsit maradi vagyok. Minek egy régi fát úgy átalakítani, hogy közönséges fémszekrénynek nézzen ki? A belső elválasztók viszont tök jók.

Mit cserélni? Mire utalsz Stiglinc. Felújítandó alapanyagot?
Előzmény: butacska (1937)
stigglinnc Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1940

Köszi! Nekem mind a kettő tetszett! meg az is, hogy tőled tudom meg, hogy itt is van már cserebere lehetőség:-)))

(A Flickr-en láttam már, hogy ilyen szekrényajtókat szereznek be fillérekért és mozaikot csinálnak rá, mert hogy jó stabil:-)

ágika1 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1939
Szerintem is.
Előzmény: mit_is_ir (1938)
mit_is_ir Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1938
Nekem az eredeti megint jobban tetszett. :(
És komolyan fáj a szívem, hogy mi lett belőlük. :'(

Persze az ötletek jók, csak ne lenne számomra annyira szép az eredeti.
butacska Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1937
Sziasztok:)

Hoztam 2 uj otletet a netrol, mindketto Monica craftinest.com oldalan talalhato.

az elsot nem ajanlom azoknak, akik nem szeretik a festett fat :)

szerszamoslada

komodbol szerszamoslada/szekreny leirasa

a masodik talan tetszik mindenkinek majd :)

egy oreg szekrenyajtobol keszitett talca leirasa:)

talca

szekrenyjatobol talca leirasa

eredeti blogbejegyzesek itt: craftynest.com
4Hópihe Creative Commons License 2009.09.24 0 0 1936

igy érthető..

én arra gondoltam ,hogy te  föleg rongyokban nyomulsz és akkor abból van a legtöbb motyó,aktuálisan amire csak olykor olykor abból kevesebb is elég... én is csak azokban a kreatopikokban nyomulok ami éppen a legaktuálisabb,mert online segitséggel alaposan kivesézhető-feldolgozható egy adott témakör...amiben viszont nem nyomulok ott alábbhagy a beszerzökörut is igy nem halmozodik ..de az eltelt idö függvénye is a hörcsög szindróma ...

Előzmény: Törölt nick (1931)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.23 0 0 1935
Én csak vázába próbáltam tenni, de az is kész kudarc volt... (Kb annyira jó, ha vendégek jönnek, akkor van egy látványos friss dekoráció, de még aznap ki kell dobni, mert hamarosan siralmas állapotba kerül.. :D) De a helyén mindig nagyon szép..
Előzmény: stigglinnc (1933)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.23 0 0 1934
OFF, de az itteni topicolókat talán érdekelheti: beindítottam a fehérvári és környéki Freecycle csoportot, infokért lécci, nézzetek be a blogomra!
stigglinnc Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1933

Köszi! Beltéri dekorációnak szántam miután megszáradt, de sajnos, elvesztette a színét, úgyhogy ki fogom dobni.

Előzmény: Törölt nick (1930)
stigglinnc Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1932

Valójában még mindegyik kezdetleges, tanuló darab. A virágállványhoz pl. arányosabb lett volna néhány vastagabb ág. Az tetszett a könyvben, hogy hulla egyszerűen csak össze kell csavarozni a darabokat a megfelelő állásban, nincs ék.

Előzmény: ágika1 (1928)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1931
Azért, mert nem írok minden hobbis fórumra, még lehet többrétű a krea-érdeklődési köröm.. :D (Természetesen vannak szalvétáim, üvegfestékeim, matricafestékek, mindenféle hagyományos grafikához szükséges cucc, lyukasztók, formaollók, filcek, gyöngyök, gyapjak, nemezelők, fonalak... stbstb... és persze,a textilek... amikből viszont nem halmozok fel olyan sokat, így egy ilyen nagy szekrény szín szerint válogatva simán elnyelné... :D
Előzmény: 4Hópihe (1914)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1930
De ügyes vagy! Az amarántot dekorációnak tetted fel, vagy van haszna is, hogy szárítod?
Előzmény: stigglinnc (1925)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1929
Még semmi. Szétszerelve várja, hogy végre mindenki hazaköltözzön. Aztán meglátjuk- de esélyes, hogy végül mégis eladjuk, mert ehhez sokkal nagyobb terű, többhelységes és más stílusú lakás kellene/illene..
Előzmény: maplesyrup (1922)
ágika1 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1928
Nagyon szuper! A virágállvány csak össze van kötözve, vagy van benne egy kis ék?
Előzmény: stigglinnc (1927)
stigglinnc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1927

.. ez nem igaz, megint hülyéskedik az Index...

Előzmény: stigglinnc (1926)
stigglinnc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1926

...és a sámli, használatban:

stigglinnc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1925

Remélem, nem mutattam még, meg az se biztos, hogy idetartozik...

Még a nyár közepén vettem egy könyvet: Rusztikus kerti bútorok, és, mivel nálunk rengeteg faanyag adódik évről évre, nekiálltam és eddig ezeket csináltam (kerti használatra):

Virágállvány, szárító, sámli...

stigglinnc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1924

Javaslom, ha kulipintyó is a ház, amiben lakni fogtok, tartozzon hozzá egy hangár méretű raktár:-)))

Mi építettünk egy garázst pár éve - autó még nem állt benne, ezzel szemben az összes kerti gép ott lakik + az én gyűjteményem + ott szárítom a ruhát, amikor kint alkalmatlan az időjárás:-), + összébbtolom a holmikat, amikor nagyméretű cuccokon dolgozom (=barkács, festés, mázolás, stb...)

Előzmény: mammamija (1923)
mammamija Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1923
Nekem is nagyon erőt kell vennem magamon ha lomis területen járkálok, mert képes vagyok guberálni - egyszerűen nincs szivem otthagyni szép dolgokat. De a lakás befogadóképessége véges:( ezért sok mindent "kölcsön" adtam a lányom unokatesóinak - ha eladom ezt a lakást és tudnék venni egy kulipintyót valahol a víz partján azonvást visszakérem:))
Előzmény: stigglinnc (1920)
maplesyrup Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1922
Mi lett a gyönyörű szecessziós szekrény sorsa?
Előzmény: Törölt nick (1910)
mammamija Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1921
Egy régi Lakáskultúrában olvastam, hogy a tulajnak volt mersze egy egész ülőgarnitúrát átfesteni bőrfestékkel - a képen mindenesetre jól nézett ki.
Úgy hogy hajrá!:))
Előzmény: ezkriszti2 (1915)
stigglinnc Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1920

Én is nagyon bírnék használni egy ilyen kartotékos szekrényt:-)...

... meg egy redőnyös, sokfiókos, régi iratszekrényt:-)

Előzmény: Törölt nick (1906)
4Hópihe Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1919

cipésznél cipökellékesnél probálkozz...

nem garantálom,mert nekem féléve kb csak valami akrylos pasztát tudott adni,jó lágyat..és csak ugy,hogy azonos szint akarok vele megujitani, de lehet,hogy csak rossz helyen jártam...

Előzmény: ezkriszti2 (1917)
mit_is_ir Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1918
Sziasztok!
Húsvétról megmaradt műanyag tojásból, fiúknak ideális UFÓ Baby. :)
Leírás itt. KATT!
ezkriszti2 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1917
Jól hangzik. Már csak az a kérdés hol lehet bőrfestéket kapni. Kicsiny városunkban biztosan nem. :-(
Előzmény: 4Hópihe (1916)
4Hópihe Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1916
anyukám egyszer csinált ilyet börfestéket vásárolt és vattával végig nyalogatta a neki nem tetszöbörszinü amugy csinos kis cipöt... két rétegben száradásokat kivárva..
Előzmény: ezkriszti2 (1915)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!