Csere-bere kapcsán van nekem egy ötletem, ami elég régi. :-)
Mit szólnátok egy topiktalihoz? Ez egy jó kis gyűjtő topik, ahogy látom. Sokan olvasnak más kreatív topikokat is. Magam részéről a "saját" varrós, textilfestős mellett ugye a mozaikosat, meg a képeslaposat, akik már drótot is hajlítanak, a tiffanysat, üvegfestőset, dekusat. Ide meg ahogy látom innen is, onnan is járnak.
Találkozhatnánk, na, aztán vihetnénk motyót is. Saját készítésűt dicsekedési célzattal, meg társ topikoknak alapanyagot. Én szivesen felajánlok pl. a szép papírjaimból, gyöngyeimből, amit úgyse használok el. És bármilyen szakadt csipkének tudok örülni.
Aztán terápiás célzattal megbeszéljük kinek nem fér be a kocsi a garázsába. És miért.
Nemtom, megnézted-e a blogot, ahol azért látszik, hogy a komód fából van ugyan, de igennagyon ronda volt lánykorában (attól hogy fa, még lehet ronda, bumfordi, unalmas...) :-)
:)) Én nem vagyok annyira maradi:)) és mindkettő tetszik. Azt hiszem, aki ilyeneket csinál, annak a lakásában tuti vannak eredeti fából készült dolgok, csak egy-két darabnak ad "egyedi" külalakot - az meg belefér.
A tálcáért oda vagyok. A szekrényt is jól megcsinálta, de ott én is kicsit maradi vagyok. Minek egy régi fát úgy átalakítani, hogy közönséges fémszekrénynek nézzen ki? A belső elválasztók viszont tök jók.
Mit cserélni? Mire utalsz Stiglinc. Felújítandó alapanyagot?
én arra gondoltam ,hogy te föleg rongyokban nyomulsz és akkor abból van a legtöbb motyó,aktuálisan amire csak olykor olykor abból kevesebb is elég... én is csak azokban a kreatopikokban nyomulok ami éppen a legaktuálisabb,mert online segitséggel alaposan kivesézhető-feldolgozható egy adott témakör...amiben viszont nem nyomulok ott alábbhagy a beszerzökörut is igy nem halmozodik ..de az eltelt idö függvénye is a hörcsög szindróma ...
Én csak vázába próbáltam tenni, de az is kész kudarc volt... (Kb annyira jó, ha vendégek jönnek, akkor van egy látványos friss dekoráció, de még aznap ki kell dobni, mert hamarosan siralmas állapotba kerül.. :D) De a helyén mindig nagyon szép..
Valójában még mindegyik kezdetleges, tanuló darab. A virágállványhoz pl. arányosabb lett volna néhány vastagabb ág. Az tetszett a könyvben, hogy hulla egyszerűen csak össze kell csavarozni a darabokat a megfelelő állásban, nincs ék.
Azért, mert nem írok minden hobbis fórumra, még lehet többrétű a krea-érdeklődési köröm.. :D (Természetesen vannak szalvétáim, üvegfestékeim, matricafestékek, mindenféle hagyományos grafikához szükséges cucc, lyukasztók, formaollók, filcek, gyöngyök, gyapjak, nemezelők, fonalak... stbstb... és persze,a textilek... amikből viszont nem halmozok fel olyan sokat, így egy ilyen nagy szekrény szín szerint válogatva simán elnyelné... :D
Még semmi. Szétszerelve várja, hogy végre mindenki hazaköltözzön. Aztán meglátjuk- de esélyes, hogy végül mégis eladjuk, mert ehhez sokkal nagyobb terű, többhelységes és más stílusú lakás kellene/illene..
Remélem, nem mutattam még, meg az se biztos, hogy idetartozik...
Még a nyár közepén vettem egy könyvet: Rusztikus kerti bútorok, és, mivel nálunk rengeteg faanyag adódik évről évre, nekiálltam és eddig ezeket csináltam (kerti használatra):
Javaslom, ha kulipintyó is a ház, amiben lakni fogtok, tartozzon hozzá egy hangár méretű raktár:-)))
Mi építettünk egy garázst pár éve - autó még nem állt benne, ezzel szemben az összes kerti gép ott lakik + az én gyűjteményem + ott szárítom a ruhát, amikor kint alkalmatlan az időjárás:-), + összébbtolom a holmikat, amikor nagyméretű cuccokon dolgozom (=barkács, festés, mázolás, stb...)
Nekem is nagyon erőt kell vennem magamon ha lomis területen járkálok, mert képes vagyok guberálni - egyszerűen nincs szivem otthagyni szép dolgokat. De a lakás befogadóképessége véges:( ezért sok mindent "kölcsön" adtam a lányom unokatesóinak - ha eladom ezt a lakást és tudnék venni egy kulipintyót valahol a víz partján azonvást visszakérem:))
Egy régi Lakáskultúrában olvastam, hogy a tulajnak volt mersze egy egész ülőgarnitúrát átfesteni bőrfestékkel - a képen mindenesetre jól nézett ki. Úgy hogy hajrá!:))
nem garantálom,mert nekem féléve kb csak valami akrylos pasztát tudott adni,jó lágyat..és csak ugy,hogy azonos szint akarok vele megujitani, de lehet,hogy csak rossz helyen jártam...
anyukám egyszer csinált ilyet börfestéket vásárolt és vattával végig nyalogatta a neki nem tetszöbörszinü amugy csinos kis cipöt... két rétegben száradásokat kivárva..