Dettó!!!!Nekem az vágta szét a karrierrem hogy mikor 12 voltam,disszidáltunk az USÁ-ba,aztán utaztunk mindenfele...Sehol sem maradtunk-bár legtovább németben. Mindég rajzoltam de nem akartam festő lenni,mert az olyan "komoly szakállas embereknek való a múzeumban!"mondtam 7 évesen. Mikor aztán kint láttam milyen őrült művészetek léteznek már szimpibb volt a dolog!!! De már kiskorom óta FALTAM az állatorvost + állatkutatási könyveket,irtam levelet Schmidt Egonnak-aki válaszolt is,mindenféle madaras kérdéssel nyaggattam mindég....
Én is állatorvos akartam lenni, engem is riogattak a tehénfenekekben való turkálással, de nem riasztottak el vele... Végülis azért nem jött össze, mert gimibe csak általános tagozatra vettek fel, a biosz-kémia ugrott. (Előtte volt térdműtétem éshát már egy jóideje még az iskolát sem láttam)Aztán rájöttem, hogy sokkal jobban kötődöm a számítógépekhez (egész kicsi korom óta).. Aztán már az se érdekel úgy.
Emlékszem, hogy gyerekkoromban én is állatorvos akartam lenni, nagyon be voltam lelkesedve (6-7 éves korom táján). Egyszer jött az állatorvos hozzánk oltani a kutyát, én azonnal lecsaptam rá, hogy meséljen a munkájáról. Mondtam, hogy milyen jó lehet annyi cicust meg kutyus gyógyítani, teljesen be voltam sózva. Erre a doki közölte, hogy többnyire teheneknek segít elleni (részletes beszámoló, hogyan nyúlkál a tehénben...). Azt hiszem akkor tört ketté állatorvosi karrierem :))
Holnaptól az Állatorvosin kötelező az előadás-látogatás!Csak a Pázmányon és nálunk.Ilyen nincs!Eddig is ez volt a legnehezebb szak Magyarországon,minek szivatnak?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!!(Nem szerintem,VilágGazdaság szerint.)
DE MIÉRT?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rég voltam ilyen ideges.Épp Bacardit iszom egy kevés kólával...
Úgy örülök hogy VÉGRE elvitték a 2 kiskutyát az egyik ismerőstől,már tök rég "felesleges"volt neki/a hülye mindég beszerez valami állatot aztán megúnja!/hál'Istennek az állatvédőkkel együtt szereztünk nekik gazdit,feltettem sok netes "gazdikeresőbe"is őket,a fura hogy tök messziről eljöttek értük.Boxer keverékek voltak....ők azok!!!! Csütörtökön meg lesz egy új patkányom!!!!!
Zzombinak -utólag: visszatérve előző témához,nem vagyok tök egyedül mert itt a párom aki hozzám hasonlóan alkot,ő ráadásul szuperül ért a kertészkedéshez,csinált klassz kis mini-kerti tavacskát,meg sziklakerteket,madárodut,etetőket,-elbóklászunk mi itt egész nyáron...csak hát errefelé sajnos nem sok "művészlélek"lakik,ezért "ketten vagyunk egyedül"...a kis állatsereglettel.Télen aztán nehéz melót találni mert ez egy nyaralóövezet,hétvégi házakkal.Város kb.másfél óra gyalog,busz meg nincs-bár talán most majd az új polgármester belterületté avatja/bár ahhoz még rengeteg tennivaló van itt,buszjárat,közmű.../ Volt egy kis vevőköröm,nagy részük elköltözött-egy operaénekescsaj,nem tudom hová ment,pár "alternativ"fiatal,ők Pestre költöztek,másvalaki Pécsett telepedett le de nem tudom,hol...ezért nehéz,itt nincs sok galéria-tulajdonképpen nincs is kortárs galéria Vp.-ben!!! Pár éve sok kiállitásom volt,benne is voltam folyton a helyi újságban,TV-ben,volt művészeti élet,jöttek klassz külföldi alkotók...most "halott"minden. Szóval elég uncsi város. Remélem ez nem volt "OFF",-bár egy OFFTOPICBAN OFFOLNI nehéz lenne...!!!!!
De édibogár! ~:-DD Majd eccer én is szeretnék egy kutyit, csak az még nagyon messze van. Lakásban őseim nem nagyon tolerálják. De amúgy is kertes házba szeretnék majd költözni, és ott aztán annyi állatom lesz, hogy csak na!! ~:-D Persze ez szép álom, csak hát soha nem lesz annyi zsém. De majd egyszer talán...
Egyik szemem sír a másik nevet... Mutattam régebben Nektek a kutyust, akit menhelyről hoztunk el. Sajnos nem tudtuk magunkhoz szoktatni, nem tudta megtanulni és betartani azt a kevés szabályt sem, amit kellett volna, és miután Apu sem bírt vele, vissza kellett vinni :(((
Ekkor egy ideig megint kutya nélkül voltunk. De nemrég megtaláltuk a megfelelő kutyust: ő Döme :))) Kb. 9 hónapos németjuhász-labrador keverék kan kutyus. Egy olyan családtól hoztuk el, ahol volt egy 12 éves németjuhász meg Döme és a tesója. A két fiatal kutya elkezdett rivalizálni és ebből nem járt jól az idős kutya sem, így a család úgy döntött, jó helyre elajándékozzák az egyik fiatal kutyust, így hozták el Anyuék Dömét :) Még nagyon lökött, játékos, hiszen fiatal, de tanulékony :) A kert körül a kerítést szinte újjá kellett építeni miatta, mert az elején párszor elszökött Anyuék után ahogy mentek dolgozni (megtalálta azt a helyet, ahol az előző kutya mindig kikaparta a kerítés alját), most már kezdi megszokni a helyét :) Reggelre a házában levő szőnyeget, pokrócot mindig kihozza és széttépi, a háza körüli fű és sövény megsínylette a ténykedéseit, de Apu is egészen toleráns vele szemben :) Hamar az egész család kedvence lett :)
Kérnék mindenkit, hogy a "kedves úriember" hozzászólásaira SENKI ne reagáljon, se negatívat, se pozitívat, egyébként soha nem megy el innen. Tessék levegőnek nézni.
Mármint nem állatos de állatosok OFFtopicja.De NEM ilyenekre való,hanem PATKÁNYOSOKNAK készült.Tudtommal.Ahogyan az "állati képek"sem állatkinzóknak. Ennyi!
Én ezzel már nem tárgyalok semmit mert egy rosszindulatú és amúgy állatkinzó figura,amúgy meg semmi kedvem elrontani ezt a klassz állatos oldalt.Ki kéne tiltatni,szóba se kellett volna vele állnom,bocs a többiektől. Nem jött be neki hogy leszóltam a kinai kutyanyúzós-kutyaevős hozzászólását,szadista képsorokkal tarkitva! Na vége az OFF-nak -RÉSZEMRŐL!!!
Igen,őt,de nem azért lett rosszul mert "részeg"volt-2 sört ivott egész nap-hanem mert asztmás,nem vette be a gyógyszert csak erre sza*tak ugye a Fábry-s hájfejek. Ezt meg is irtam a blogjaimban és mindenki felháborodott. Tudod te,mi az az allergiás asztma?Mikor valaki napi 3-szor szed gyógyszereket mert MINDENRE allergiás,télen-nyáron? Szóval ennyit a Fábryról,meg a többi hazugságról amivel odacsaltak,mert én nem is akartam elmenni rá. Jelentkeztem erre a kutyás versenyre,még tavasszal,de mikor végül létrejött a műsor,nem akartam menni-mert én azt hittem,nyáron lesz a felvétel.,egy kinai kopasszal ilyenkor már nem rohangászik az ember a szabadban,pláne este mert megfázik.Busz errefelé nem jár,szinte tanyán lakunk,.külterület,autóm nincsen.Vasút kb.2 és fél óra gyaloglás,erdőkön át. Mire a Fábryshow szervezője elkezdett hivogatni hogy itt már NEM a kutyáról van szó,látta a Fábry a blogot meg a weboldalt,s mivel ilyen különc vagyok,meg a párom is,tetkók,testékszerek,fura alkotások,akar egy hosszabb beszélgetést,MINDENKÉPP menjünk el,küldenek kocsit... Ez megvolt,direkt vittünk képeket,stb.ahogyan kérték,erre mi volt? Szó sem volt az egészről.Órákig kellett várni,sem öltöző,sem semmi/a Mónikában 4 éve volt,meg a Jakupcseknél is,a külön rólam szóló művészeti riportfilm forgatásához meg házhoz jöttek Pestről./Végül beterelték a népet valami raktárba,sem egy üditő,sem sminkszoba,sem sermmi,aztán gyorsan siess.A showt meg sem nézhette az ember. Más showműsorokban azért megadják a módját,szinvonalasan bánnak a vendégekkel-itt még vizet sem adtak a vendégkutyusoknak!!! No mindegy,nem erről van szó,tudod én eredetileg a KUTYAVERSENYRE jelentkeztem,azt nem értem minek hazudoztak össze-vissza,hogy az ember másként készül,aztán mikor odamész meg sem emlitik,szó sincs semmiről.
Ez nem illik egy kivülről csillogást mutató,állitólag "profi"showműsorhoz,ráadásul ha valaki beteg,nem szokás kidobni,meg leanyázni a vendéget ha felháborodik-JOGOSAN. Hát igy történt.
Azt meg nem értem,miért jó egyeseknek ok nélkül személyeskedni mikor nem is ismer. Ilyen uncsi a net?Hogy nincs más amit nézegethetnének? Ha ide fajul ez a világ,tényleg igaz a jelenések könyve...testvér öl és perel testvért...népek irtják egymást...ember embernek farkasa. De hogy mire jó ez,azt sosem értettem.Régen a fiatalok valahogy műveltebbek,befeléfordulóbbak,komolyabbak,mélyebbek voltak.
Mondjuk én csak 12 éves koromig éltem magyarországon,aztán 26-ig nyugaton,mindenfelé,mert utazgattunk. De ez az ország megváltozott és a rosszat vette át nyugatról.A szennyet.A felületes "kultúrákat".Akciófilmek,tré zene,cannabis....nem az "outsider art"-ot,meg az igazán jó szociális hálót,működő állatvédelmet.
Pedig sok itt a tehetség,Hollywoodban is rengeteg magyar volt,akiket itthon-lesza*tak.
Németországban magam készitette képeslapokat árultam,meg kidekorált egyedi stilusú ruhákat,kabikat,pólókat,emblémákat,plakátokat zenészeknek. Meg hát,ott veszik az avantgarde dolgokat jobban,itt még sajna elmaradottak...mint mindenben! Dolgoztam az állatvédőknél,de azt ingyen,viszont abbahagytam,1.mert elköltöztem,2. mert én igazi "amerikai állatrendőrséget"akartam,mig itt nem ugranak mindjárt egy beszorult macskáért.Azaz,pár éve még lelkesek voltak,de mára....!!! Mikor megmentettem azt a baglyot egy kitömő kezeiből,sza*tak bele.Végül,állatkert vette át. Különben igazad van,de látod:hiába őszinte az ember,primitiv bunkók mindég akadnak akiket még az sem érdekel.hogy az ember jó és intelligens,meg érez. Persze mit várjon az ember ebben a tök romlott világban?Rajtam akadnak ki,-NEM a hölgyön,aki eredeti állatszőr-bundát hord a sétálóutcán.Vagyis:állattemetőt!!! Ezért lettem bunkó a subba(romarcúak)blogjában. Az ilyet simán betiltanám!
TÉLLEG? Te még nem hallottál arról hogy van akit úgy nevelnek hoigy csak házasság után szabad?Nem úgy mint ma,hogy már 14 évesen abortuszra járnak!!! Amúgy meg a pasim sem iszik,most rába**tál!!!Vagy 1 héten-2 üveg sör:az SOK?
Zzombie: Az ARTITUDE galéria árulja festményeimet/www.artitude.hu/zoe/meg,megrendelésre festek képeket,portrékat,állatos-meg tájképeket. Meg néha forditok,németből/angolból,de mióta kiköltöztem ide az erdő mellé,nehezebb.
Mit vársz egy olyantól, akihez a rusnyasága miatt 18 évig hozzá sem nyúltak, most is egy piás a társa, és az öngyilkosságról csak gondolkozik, de nem tesz érte semmit!?