Agárdy Gábor kiváló színművészünk halálával ismét eggyel kevesebben vannak a Nemzet Színészei. Ismét tippelésre kérlek benneteket: vajon kit választanak Agárdy Gábor utódjaként a Nemzet Színészei közé? Szeretném azonban a szabályokat egyértelműen rögzíteni, ezért arra kérlek benneteket , hogy maximum 3 nevet jelöljetek meg az általatok vélt valószínűségi sorrendben. Első körben azok között fogok sorsolni, akik a "nyertest" első helyen eltalálják. Ha ilyen nincs, akkor értelemszerűen a második és a harmadik helyen megjelölt személy számít. A nyertesnek küldeni fogok egy Agárdy Gáborról szóló könyvet. Legyen szerencsétek! :)
Egyébként egy valamit sajnálok a múltban, hogy volt nekünk egy Tábori Nóránk, aki nem kerülhetett be a társaságba. Pedig 2002-ben nagyon közel volt hozzá, akkor azonban olyan indokkal választottak mást, hogy Tábori nem volt a nemzeti színház tagja. Ez sok tagra igaz, még is beválasztották őket. Akkoriban Komlós Juci kapta meg a posztot, aki bár nem akarom bántani, szerintem közel se volt akkor színésznő mint Tábori Nóra.
Először is Garas Dezső nyugodjék békében, hatalmas színészünk volt, nagyon kedveltem a játékát, főképp az Abigélben.
A helyére én három nevet javasolnék: elsősorban Sztankay Istvánt és Huszti Pétert. Szerintem egyiket sem kell magyarázni, mindegyik akkora színész, hogy méltó lenne hozzájuk a cím. Bárdy Györggyel is egyetértenék, nagyon jó színészünk, aki a kora miatt is megkaphatná a címet. Kíváncsian várom a döntést.
Garas Dezső halálával az utolsó férfiszínész távozott, aki a Nemzet Színésze cím alapító tagjai között benn volt. Sinkovits Imre, Bessenyei Ferenc, Agárdy Gábor, Darvas Iván, Raksányi Gellért, Kállai Ferenc már az égi szinpadon játszanak. Rajtuk kívül Zenthe Ferenc szerződött oda, akit Bessenyei Ferenc utódjaként választottak meg. Garas Dezső utódjának megválasztásával tehát a Nemzet Színészeinek férfirésze az alapítás óta teljesen kicserélődik.
Az 5 női tag közül viszont négyen, Berek Kati, Máthé Erzsi, Psota Irén és Törőcsik Mari még életben vannak, egyedül Lukács Margit távozott. A szintén elhunyt Komlós Jucit az ő utódjaként választották meg.
GarasDezső Kossuth-díjas színművészt, a Nemzet Színészét, a Nemzeti Színház társulatának tagját január 11-én 14 óra 30 perckor búcsúztatják a Farkasréti temető Makovecz-termében - tudatta a színész családja, a Nemzeti Színház és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az MTI-vel kedden.
Semmi kifogásom Molnár Piroska ellen, de nem nagyon értem, hogy olyan színészóriások, mint Bárdy György, vagy éppen Schubert Éva miért nem kerültek megválasztásra?
Nagyon megérdemelte. Nálam Törőcsik Mari mellett a legjobb magyar színésznő. Sok mindenben láttam, állandó, kiegyensúlyozottan magas színvonal, gyönyörű mindig érthető beszéd, az énekhangjáról nem is mondok semmit. Gratulálok!
Én tudtam, hogy sokat betegeskedik az utóbbi időben. Viszont nagyon türelmesen viseli, vhol olvastam egy nyilatkozatot tőle, amiben azt mondta, hogy nem érdekli mit gondolnak az emberek, ő továbbra is aktív a lehetőségein belül és igyekszik magát karban tartani szellemileg, erre nagyon odafigyel. Azt is mondta az optimista életszemléletét semmi nem tudja tönkretenni, még egy betegség sem. Nagyon szimpatikus volt.
Ez tényleg durva! Én is rákerestem a nevére, és elég aggasztó dolgokat tudtam meg. Schubert Éva két éve járóképtelen, kerekesszékhez kötött. Az utóbbi időben több alkalommal volt kórházban, lehet, hogy jelenleg is ott van. Csipőjével műtötték, ami "borzasztó fájdalommal" járt. Szerencsére friss szellemi állapotban van, így elvi akadálya nincs megválasztásának.
Mi újság van Szabó Gyulával? A nappalait függőlegesen, vagy vízszintesen tölti? Az előbbi esetben munkaképes-e, vagy pihen?
Őszintén bevallom én 2002-ben nem egészen értettem egyet Komlós Juci beválasztásával. Lett volna más is szerintem akkor, aki megérdemelte volna, és azóta már színtúgy nincsen közöttünk. Én nagyon örülnék Lehoczky Zsuzsa beválasztásának, aki egy egyedi színésznő és napjainkban is aktív. Ráadásul egy olyan színház társulatának a tagja, amely színházból, ha jól tudom még nem választottak tagot. Így lenne igazságos is. Ha nem ő, akkor Csernuss Mariannt (bár szerintem őt nem választják be) vagy Vári Évát látnám szívesen. Igaz most elég sok színésznő van, aki megérdemli a díjat.
Egy ilyen cím odaítélése szerintem mindig szubjektív, bárki is ítéli oda...
Vagy jobb lenne, ha a politika döntene? Akkor meg az lenne a baj. És máris jönnének az érvek, hogy politikai és nem szakmai szempontok számítanak...
Vagy a közönség? Ők vélhetően sorban szavaznák meg a Bajor Imréket meg a Csonka Piciket (jó, még nem töltötték be 62. életévüket, így egyelőre nem jöhetnének számításba).
Szóval az szerintem nem gond, hogy a szakma dönt. Ha meg ezt elfogadjuk kiindulópontak, akkor más megoldás nem nagyon kínálkozik, minthogy ők maguk határoznak az utódlásról.
(Esetleg még a Nemzeti Színház mindenkori igazgatója dönthetne, de akkor azt hiszem - például a jelenlegi helyzetben -, beindulna a hőbörgés.)
Hátrány, hogy így kissé valóban belterjes a dolog, de mondj jobb megoldást!.. :-)
Nekem sem szimpatikus, mégpedig azért, mert valamit hallottam róla még ezer éve, Latinovits Zoltánnal kapcsolatban... - és még azt sem tudom, igaz-e, és ezért 24 éve utálom, meg plusz azóta is, mióta a kicsi fiáról rajongva nyilatkozott, hogy a kis tehetséget éjszakánként viszi graffitizni, és rettegnek, nehogy lebukjanak..., és szörnyű, hogy már erre sem emlékszem pontosan. Nem értem, miért vártak 2 hónapig a megválasztásával, miért nem úgy jelentették be, hogy 11 szavazattal, egyértelműen, és miért nem árulják már el, kit szeretett volna Kállai Ferenc, akit viszont mindnyájan szeretünk.
Igazából nem tudtam örülni a hírnek amikor meghallottam. De nem azért mert nem szimpatikus vagy ilyesmi, hanem szvsz lett volna olyan színművész aki jobban megérdemelte volna. Pl. Bárdy György vagy szegény Bánffy György.
Azt egyébként nem értem, hogy férfi helyett miért csak férfit lehet választani? Miért ne lehetne hölgyet? Simán megérdemelte volna pl. Schubert Éva is. Jobban mint Haumann Péter. De ismétlem nincs vele bajom, csak...így érzem.
Ebben neked tökéletesen igazad van. De ha már valakinek az arca, hangja, mimikája irritáló nem szívesen nézegetem. Középkorú vagyok, így láttam épp elégszer tévében, tény, kerülöm azokat a darabokat, amiben Ő játszik. Egyébként meg ízlések és pofonok...én is szívesebben láttam volna Bárdy Györgyöt a Nemzet színészei között. És még sorolhatnám hogy kiket.
Nézzétek, hogy valaki szimpatikus, vagy nem, az egy dolog. Hogy milyen színész, az meg egy másik.
Szerintem zseniális színész, hogy magánemberként milyen, azt nem tudom, mivel nem ismerem személyesen. Valószínűleg nem könnyű ember - de melyik művész az?
Külön vicces, hogy valaki negatív véleményt formál róla, miközben maga árulja el, hogy nem is látta színházban játszani. Higgyétek el, érdemes megnézni.
Szégyellem még leírni is...de nekem hihetetlen unszimpatikus ember, tehát már taszít a látványa is.:-((( a hanghordozása, a fejtartása stb. Innentől kezdve nálam megpecsételődött a sorsa.