És, ha már a Megasztár 5 remek klipjeit linkeljük, erről a mesterműről sem érdemes megfeledkezni. Már az előadó személye, és a dal címe is sugallja előre, hogy mire lehet számítanunk:
a képek tanúsága szerint az öreg már áldozott rá az életéből legalább egy negyedórát, hogy élőben is meghalgassa, urambocsá', lehet, még a nevét is tudja. és ezek szerint nem is volt 2000 másik fellépő abban a blokkban, akire felfigyelhetett volna vagy azért hívtak volna oda, hogy meghallgassa, max 2.
A Montreaux-i Jazz Festivalról azt kell tudni, hogy 2 hetes multikulti program, legalább 6 helyszínen folyamatosan és külön versenyrészlegrészleg van az "fiatal tehetségek felfedezése" témakörében.
Igy legalább 200 meghirdetett, nevesített fellépő lesz pl. az idén:
Gigi egy nagyszerű hang, de ez az egész felhajtás egy vicc megint. Mint általában, most is arról van szó, hogy a magyarok (igen, most kifejezetten degradálóan, akármennyire is hazám, és szeretem) remegő szájszéllel várják a nagy csodát, meg a világhírnevet, hogy lehessen döngetni a mellet a magyarsággal. Nem hiszem, hogy létezik mégegy ilyen nemzet a világon. Aminap meghallgattam Máté Péter Elmegyek c. számát francia feldolgozásban, és persze miket látok a kommentek között? Melldöngető magyarokat, akik írogatják, hogy "the original song is from Hungary". És ez csak egy pici csepp a tengerben, 800 hasonló eset van, és nem csak a zenében, de pl. a sportban is. Az eurovíziós siker utáni sóvárgás is tipikusan magyar volt amúgy. Míg mindenki más számára ez egy hülye fesztivál, ahol ki lehet tárgyalni a dalokat, sokan egyenesen poénnak, shownak tartják, a magyarok görcsösen várják a sikert, és annak elmaradása esetén rögtön savanyú a szőlő, és "mindenki utál minket".
Az, hogy Quincy Jones 2000 másik mellett felfigyelt Gigi hangjára, egy nagyon szép és örömteli dolog, de ahogy jönnek erre a nagy bulvárcikkek, hogy "szenzáció!!!", meg hogy "Gigi Jacko nyomdokaiba lép" (muhaha) és társaik, hát nagyon gáz. Ugyanakkor pont emiatt nem érünk el szart se, se sportban, se zenében, se politikai erőként, mert ahelyett hogy kompromisszumoktól mentesen, őszintén csinálnánk azt, amiben jók vagyunk, görcsösen világsztárokat, világhírnevet akarunk, méghozzá a legnagyobbat... mint az öreg halász felesége, aki a végén már az úristen akart lenni, aztán lett belőle újra parasztasszony. Rohadtul idegesítő.
Egyébként a román popzene megér egy misét. Ők láthatóan nem görcsölnek ennyire, kialakították a saját (általam kifejezetten hallgathatatlan, sőt, egyenesen idegesítő) hangzásvilágukat, és sikeresek lettek az európai zenei színtéren.
lehet. meg az is ,hogy nem kényszerítette belőle ki senki, hogy szánjon rá húsz percet. szerintem pont a popiparban marhára nem számított soha, hogy a legjobb hangú, legérdekesebb , legrátermettebb személyből csináljanak épp sztárt, a legtöbb világsztárt ezresével éneklik le tőlük sokkal fiatalabbak szerte a világon. ezt a net terjedésével elég nagy eséllyel be tudjuk lőni.
mindenesetre az MÁR tény, hogy meghívták erre a nagymúltú fesztiválra, hogy leghallgatta egy ekkora kaliberű ember (vagy az emberei) és hogy Los Angelesbe is kijut , és lesz dala ott. és nem csak úgy, ahogy Varga Vityónak volt, hog a retek klub kiküldte sé rásózta malekra, hogy csináljanak már neki egy újabb tucatslágert, ettől már jobb helyzetből startol Gigi.
nem azt mondom, hogy én most ettől máris abban gondolkodom, hogy fú, a gigi akkor biztos világsztár lesz (persze a világsztár definíciója is elég széles skálán mozoghat és nem feltétlenül kell hozzá nagyot alkotni a zenében, sőt.. ), de elvitathatatlan tény, hogy ezek nagy dolgok. egyébként meg az elmúlt 5-10 évben vagy 3 román zenekar meg énekes futott be nemzetközi karriert, kezdve a Dragosta din tei-es fiúkákkal, és az Innával bezárólag, akkor miért lenne totálisan lehetetlen, hogy akár tőlünk is kitörhet valaki a nemzetközi élvonalba. kérdés persze, hogy hosszútávra-e és minőségi zenével-e , de akkor is.
Michael Jackson producere felfigyelt Radics Gigire
Radics Gigi elindult a világhírnév felé! A Megasztár győztese pár nap múlva a világ egyik legnagyobb zenei producerével, Quincy Jones-szal találkozik.
Michael Jackson, Frank Sinatra,Ray Charles – csak néhány név azok közül, akiknek lemezeit Quincy Jones vitte sikerre. A neves zenei producer most Radics Gigire is felfigyelt, és meghívta, hogy lépjen fel a Montreax-i Jazz Fesztiválon.
"Sziasztok! Most indultunk el Svájcba a Montreux-i Jazz fesztiválra, ahol két dalt-is énekelek! Ez az idős úr hívott meg az eseményre, akit úgy hívnak, hogy Quincy Jones, a világ egyik legtekintélyesebb producere, aki többek között Michael Jacksonnal is dolgozott! Nagyon izgatott vagyok SZORÍTSATOK( szorítsanak )!!! Puszi mindenkinek! :) Gigi"
Hát kb. Talán még rosszabb, abban legalább volt egy-két ötlet, ami talán működött volna, ha nem szúrják el... Ez a dal nagyon gáz, én többet vártam azért Yvettől, mégha nem is a világ esze a kiscsaj.
szóval a stílusába ez belefért sztem...persze nem lett volna muszáj, de sztem ő maga sem gondolta volna, h ebből ekkora hiszti lesz...Tóthgabi folyton kirakja a fél mellét, v a fél fenekét oszt a kutya sem törődik vele:-)
nekem soha nem volt olyan érzésem, hogy Reni egy szerény, visszahúzódó jelenség, a Megában sem volt olyan. sztem amúgy nem lóg a melle, és szép arca van. de fogyhatna azért, az igaz.
nekem nem rítt ki a többiek közül, de megértem, ha vki hiányolja rajta a ruhát a farmer helyett. mindenesetre a személyiségéhéez passzolt. lehet, hogy a tesója miatt öltözött így, ő láthatóan kicsit ducibb és lehet , h feszélyezve érezte volna magát estélyiben és emiatt öltöztek össze. nem tudom.
szóval OK, lehet,h Reni mellényúlt v túlzásba esett ezzel, de akkor sem kell őt ocsmány stílusban a földbe döngölni, hülyeségekkel meg pláne nem...amúgy azon a gálán amúgy meg ha ezt a ruhát csak tökéletes alakú, karcsú, valódi és kicsi-de-formás mellű csaj vehetné fel
...valami miatt azt gondolom, hogy a melle milyensége másodlagos. Ha ezt egy divatbemutató keretében a kifutón viselte volna, akkor kevésbé csattannak rá.
Ha -mondjuk- a Tóth Gabi (vagy a hasonlóan extrém bevállalós közszereplő vmelyike) vette volna fel a Cometre, akkor tökmindegy, milyen a melle, akkor sem lett volna ekkora háborgás. Az ő személyiségükhöz passzolt volna itt is, Reni eddig egy inkább szerényebb, visszahúzódóbb jelenség volt és ehhez képest nagy, és nem feltétlen szerencsés ez a választás.
Ez a mellmutogatás az eddig nekünk tálalt Reni képéhez nem illik sztem, nem a melle fazonjához.És ahogy a képeket nézem, nem is tudta nagyon viselni - és ez is ösztönzi a földbedöngölőket.