Keresés

Részletes keresés

Muster Mark Creative Commons License 2003.03.10 0 0 21
Örülök, hogy egyetértünk. Kisebb szövegértelmezési problémáid sajnos vannak még, az ékezetekkel is elég szűkmarkúan bánsz, de sebaj, tőled még ennyi gyógyulás is csodaszámba megy. Fel a fejjel! :)
Előzmény: Rorimack (19)
JFEry Creative Commons License 2003.03.10 0 0 20
Létezik.
Én póbáltam.
Kicsiny cukorgolyócskák.
Természetesen ezekben is olyan oldat van mint a lötyikben.
Előzmény: Rorimack (15)
Rorimack Creative Commons License 2003.03.10 0 0 19
Haliho!

"Egyes kutatások szerint az ilyenekben hívők agya koromsötét, mint a fekete éjjel. "

Tudnal linket adni, legalabb az abstractra? :)

"Tőmondatban: seggfej."

Szoval a homeopatia seggfej. Most mar mindent ertek. Hala neked, MM!

R.

Előzmény: Muster Mark (17)
Muster Mark Creative Commons License 2003.03.10 0 0 18
Szerintem sehogy nem azonosítja. Ugyanis a hatóanyagok 0 koncentrációja miatt tökmindegy, hogy melyik címkét melyik üvegcsére helyezi vissza. Sőt, igazából csapvíz is lehet az üvegcsékben.
Muster Mark Creative Commons License 2003.03.10 0 0 17
Egyes kutatások szerint az ilyenekben hívők agya koromsötét, mint a fekete éjjel.

De igazából semmi szükség nem volt ezekre a kutatásokra. Anélkül is jól látható.

Tőmondatban: seggfej.

Kenus Creative Commons License 2003.03.10 0 0 16
Semmi gond, új címkéket kell felragasztani. Pl:

Aqua destillata prima
Aqua destillata secunda
Aqua destillata tercia

Etc, etc

Rorimack Creative Commons License 2003.03.10 0 0 15
Haliho!

Mint mar emlitettek, egyes kutatasok szerint mukodik. ;)

Engem az izgat igazan, mi tortenik, ha a homeopatanak leaznak a cimkek az uvegcsekrol.

Hogyan azonositja, hogy melyik uveg milyen oldatot tartalmaz?

Valamint: letezik szilard homeopata szer?

R.

Előzmény: Muster Mark (14)
Muster Mark Creative Commons License 2003.03.10 0 0 14
Szerintem a topic címe találóbb lenne, ha kikerülne az utolsó előtti szava, a kérdőjel pedig pontra váltana. Így: "Homeopátia - a semmi."
PETYUS Creative Commons License 2003.03.10 0 0 13
;O)
Előzmény: Muster Mark (11)
JFEry Creative Commons License 2003.03.10 0 0 12
Gratulálok anyud szellemességéhez!
Előzmény: Fefe_2108 (10)
Muster Mark Creative Commons License 2003.03.10 0 0 11
Lehet, ha nem 50-szer, hanem mondjuk 5000-szer higítod tízszerése, akkor felrobban, mint egy atombomba. ;-)
Előzmény: PETYUS (3)
Fefe_2108 Creative Commons License 2003.03.10 0 0 10
> "mint információval feltöltött hordozóval gyógyít"

Erre mondta édesanyám, mikor először hallott az ilyen "gyógymódról": kezelés után csak megcsörgetném a pénztárcámat az orvos füle mellett, hiszen úgyis "az információ a lényeg" :)

Előzmény: JFEry (1)
HondaVuk Creative Commons License 2003.03.09 0 0 9
Szerintem teljesen mindegy. De mivel ellene vagyok a környezetszennyezésnek, ezért minél kevesebbet! :-)))
Előzmény: Dr.Feelgood (8)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2003.03.09 0 0 8
Hazi feladat: a kovetkezo balatoni halpusztulasnal, amit valami jarvany okoz, hany csepp gyogyszert kell a siofoki strandon a vizbe csepegtetni?
Előzmény: HondaVuk (6)
JFEry Creative Commons License 2003.03.09 0 0 7
A fene!
Igazad van, de csípőből próbáltam lőni...mellé!
Tényleg nincs benne!
Előzmény: HondaVuk (6)
HondaVuk Creative Commons License 2003.03.09 0 0 6
Ezt a részét inkább hagyd másra! :-)))

Ha 6*10 a 23-on a hígitás aránya, akkor 18 gramm vízben van 1 db molekula. De a hígitás ennél sokkal nagyobb arányú, tehát 1 millió mól vízben lesz 1 hatóanyag molekula.

Előzmény: JFEry (5)
JFEry Creative Commons License 2003.03.09 0 0 5
Egy mól anyag 6*1023
molekulából áll. Ez a víznél 18g. Azért pár molekula szorult abba a liter vízbe a hatóanyagból.
Éppen erre mondják, hogy energia-információt visz be a szervezetbe. De hogy az mi, és minként hat?
Előzmény: Kenus (2)
Kenus Creative Commons License 2003.03.09 0 0 4
:-))
Ezt nem tudtam, de megerősít azon véleményemben, amit eddigi ismereteim alapján alakítottam ki e módszerről.
Előzmény: PETYUS (3)
PETYUS Creative Commons License 2003.03.09 0 0 3
Igen, és mintha olyat is olvastam volna valahol, hogy ha erősebb hatásra van szükség, akkor erősebben hígítani kell. Erre aztán az egész eljárást besoroltam a megfelelő komolysági kategóriába.
Előzmény: Kenus (2)
Kenus Creative Commons License 2003.03.09 0 0 2
Úgy tudom, van olyan homeopátiás szer, melyben a hatóanyag 1030-szoros vízben van oldva. Eszerint - ha jól számolok fejben - ezer liter oldatban a hatóanyagnak nagy valószínűséggel nem fordul elő egyetlen molekulája sem.
Kissé szkeptikus vagyok...
JFEry Creative Commons License 2003.03.08 0 0 1
Észrevettem, főleg, hogy most betegeskedem, hogy az általam homeopátiának ismert humbugot keverik a természet gyógyászati, és népi gyógyászati dolgokkal, mint például a gyógynövények és teakúrák, tinktúrák és pakolások felhasználásával.

A gyógyszertárban is ajánlottak a köhögésemre olyan szert, amin csak akkor láttam, hogy homeopátiásnak van titulálva, mikor már megvettem.

Ismereteim szerint a homeopátia saját megfogalmazása szerint, valami olyat mond, hogy nem hatóanyaggal, hanem vagy a hatóanyag nyomaival, vagy más akár egészen más jellegű anyag nyomaival " mint információval feltöltött hordozóval gyógyít".
Ez a hordozó általában vagy víz, vagy cukor, vagy ezek keveréke. A "hatóanyagot" pedig 0,1-0,001% -ban tartalmazza.

Amit a gyógyszertárban kaptam ezek alapján semmiképen sem nevezném homeopátiás készítménynek.
A cimkén feltüntetett adatok szerint 10 féle latin névvel illetett hatóanyagot tartalmaz(amennyire eltudom olvasni ezek ásványi, növényi, és állati anyagok is) kombinált glukózokkal telített oldatban.
A hatóanyag tartalom alkotónként is eléri az 0,95%-ot. Lehet, ez valami gyógyszer előírási határ, mert mindből ugyanennyi van benne!(olyan mint az árképzés 999,95Ft/drb)

Hatását, főleg az igért és várt átütő hatást nem tapasztaltam. Viszont undorítóan émelyítő az íze, de hát legalább hat valamit.

Silan Creative Commons License 2003.03.08 0 0 0
Van egy csomó publikáció róla. Többségük szerint nem működik, kisebb részük szerint van valami 0-nál különböző hatás. Lásd PubMed, keress rá a homeopathy szóra.
Előzmény: Rorimack (-)
Rorimack Creative Commons License 2003.03.08 0 0 topiknyitó
Halihó!

Tudom, hogy van már két homeopátiával foglalkozó téma (A törzsasztalon, és a Velvetben).

Mégis, azt gondoltam, érdemes lenne a témával foglalkozni, egy kicsit "tudományosabb" szempontból.

Vagyis, a homeopátiás gyógyszerészek, orvosok, és patikák cimét meg kéne hagyni a másik két témának, s itt inkább a "tudományos" érvekkel foglalkozni pro és kontra.

"Tudományos" tényeket írtam, mert szerintem nem sok mindent tudnánk kezdeni az anekdotális történetekkel (pl. "fájt a fejem, és bevettem egy homeopátiás gyógyszert, s most nem fáj, tehát működik" vagy "a sógorom ilyet szedett, de nem használt, tehát humbug az egész".)

R.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!