Keresés

Részletes keresés

Giorgio Volli Creative Commons License 2007.08.27 0 0 2597
Mármint, mi?
Előzmény: Törölt nick (2596)
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2595

ombre

A szó kiejtése "ombr", nem pedig, "ombre", ami leírva "hombre", és spanyolul valóban embert jelent.

Laurent Boutonnat jegyzi Nathalie Cardone bemutatkozó albumát, producerként, ami egy nagyon jól sikerült lemez - szerintem.

Ezt a klipet* (is) Laurent Boutonnat jegyzi. A dal is nagy siker volt Franciaországban.

(Csak halkan jegyzem meg, hogy mit kapna itt nálunk egy zenész, aki Che Guevara-nak akarna emléket állítani egy dallal, és egy ilyen nyíltan baloldali klippel.)

*: http://www.youtube.com/watch?v=L6D0Qxyke2w

N.C.-on kívül még Kamal Kacet "Ifkis" című számát, és a hozzá készült klipet jegyzi Laurent Boutonnat.

Mára ennyi...

Előzmény: 2570 (2594)
2570 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2594
Én voltam trehány ugyanis az ombre jelentésénél spanyolra gondoltam, nem a franciára. Vagy csak a filmekben használják sajátos értelemben az „ombre”-t. Vagy teljesen összekeverem mással. Amúgy annak a szőke nőszemélynek is köze van a filmhez, akivel Mylene-t a bulvárlapok együtt kapják le mostanában? Igaz, kit érdekel? Most hogy Alizee nincs az „istállóban” remélem nem hat év lesz az újabb lemez, vagy én magam írok zenét neki, de akkor aztán mindenki fusson messzire. Ha valaki (pl. Giorgio) tudja kinek ír még zenét Laurent az ide pingálhatná fölös idejében. Ha jól emlékszem pont Giorgio említette, hogy N. Cardonne-nak is. Ugyan ezeket a mai eresztéseket nem ismerem, és nem is akarom nagyon megismerni, inkább Laurent-nak a szerzői kvalitása érdekel, teljességében. Esetleg Mylene is ír másnak szöveget? De mára legyen elég a kérdésekből. Igen a C. Berri-től a San Antonio megvan, de az gyengécske lett, mint vígjáték. Ebből persze semmire sem kell következtetni.
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2593
Nem, az ombre árnyat jelent.

Claude Berri jegyzi egyébként a készülő fantasztikus film forgatókönyvét.

Egyelőre ennyi...
Előzmény: 2570 (2591)
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2592
Az oroszországi koncertek kalóz CD-ken, illetve videókon vannak meg. Némelyiknek elég jó a minősége.

Én 1999. szeptember 26-án láttam M.F.-t, Párizsban.

Aztán, tavaly januárban ismét ott voltam a Bercy-ben.

Néha, a saját örömömre, próbáltam egy-két szöveget lefordítani, volt úgy, hogy angol ill. német oldalak fordításait segítségül véve, de ennyi...
Előzmény: Lafayet (2589)
2570 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2591
A helyes cím 2584-nél van. Ezt elkúrtam! (Az ombre-embert jelent????)
2570 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2590
Látva, hogy nem halt meg a fórum ismét próbálkozom a kérdéssel. Mi hír erről az „Ombres des autres”-ről? Más, csendben mondom és mintha semmit sem mondtam volna, de ha ennyire érdekel majd valamelyik gitár amiről nem tudok semmit-ami nem valószínű-mert első körben egy gitárszaküzletben érdeklődnék én is. Fotóval még könnyebb. Esetleg gitárkészítők pl. Medgyessi, Turcsányi stb. jóccakát
Lafayet Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2589
Az oroszországiakat sajnos nem láttam, de nagyon kíváncsi lennék rá. Élőben? Úgy érted ott voltál? Ha igen, nagyon írigyellek! Nem lehet semmi egy ilyen látványos koncit a helyszínen átélni. Még a dalok szövegei érdekelnének, mivel a francia nyelvtudásom kvalitása enyhén szólva nem túl magas. :D Tudna esetleg vki egy használható linket küldeni? Előre is köszi
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2588
A Mylenium Tour '99 szeptemberében kezdődött, és 2000 februárjában folytatódott. Az igazán nagy dobás a 3 oroszországi koncert volt márciusban.

Rám a nyitány gyakorolta a legnagyobb hatást, főleg élőben.

Előzmény: Lafayet (2587)
Lafayet Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2587
sziasztok! Legutóbbi - Avant Que L'ombre - koncertje nagyon tetszett. A kedvencem azonban a 2000-es Mylenium Tour. Látványban és érzelmekben gazdag, mint általában a koncertjei. Nem lehet betelni ezzel a hölgyikével!
yellow357 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2586
nos a kép lemaradt az elöbb

http://youtube.com/watch?v=0z4-rl_A0UE

1:42, 1:50, 1:58ggg
yellow357 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 2585
az ilyen gitár érdekel!!!
2570 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 2584
Ombre des Autres (2007) ebből a filmből lesz valami? nouvelle?
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2583
Majd mindent megtárgyalunk.
Előzmény: 2570 (2580)
califax Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2582

Sziasztok! Végre, mozgolódás a fórumon. Mylene, franciaországi ismertsége és elismerése viszonylagos, hasonló mint hazánk zenészeinek itthoni megítélése.

Ott is kissé szégyellik bevallani, hogy szeretik és hallgatják a zenéjét, mivel lírai és érzelmi töltésű az egész amit képvisel és ez ott is bizonyos körökben "gáz".

Más is jár ebben a cipőben pl. Patricia Kaas, aki szintén az egyik legnagyszerűbb énekesnőjük, de ő is érzelmes és a tetejében feminista is.

Sajnos igaz a mondás: senki sem lehet próféta saját hazájában.

Apropó gyerek. Az egyik amerikai ismerősöm mesélte, hogy pár éve Kanadában egy talkshow keretében feltették neki ezt a kérdést, de csak könnybelábadt a szeme és nem válaszolt. Tehát feltehetőleg nem a karrier akadályozta.

Remélem még jónéhány remek albummal megörvendeztet bennünket és azért még ötven felé is tuti szinpadképes!!!

Előzmény: 2570 (2581)
2570 Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2581
Ezeket nem sikerült az előbb felraknom. De semmit nem veszett volna, csak én gyakorlom a fórumot. Vesztetekre.Nekem így mint a jó borAki még nem látta és rajongó akkor kötelező darab
2570 Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2580
Ez is valami. Kösz!! De ha még lehet zaklatni akkor kb. két hónap múlva a „tolmácsom” talán hosszabb időre hazatér, és ha a róla(erről)szóló cikkeket egy rövid idejű kölcsönfordításra kiengednéd a kezeid közül, akkor valamit barterkodnánk. Pl. A VHS-eidet digitalizálnám DVD-re(dual-layer is, vagy fűnyírás,haletetés egyebek, miazmás) Ha még nem csinálták meg, mert tapasztaltam, hogy rendesen romlik a minőségük. Így A jelenlegi állapotukat menthetjük az örökkévalóságnak (gyenge a reklámszöveg?) Persze a többit személyesen. Itt aztán nem tudom, hogyan kell privátolni stb. Ezt írd meg ha érdekel és van rá lehetőség. Vagy ha nincs azt is. Ja én Bp.-en vagyok, mert ezt sokszor a NET-tel kapcsolatban hajlamos vagyok elfelejteni. De ennek az ügynek még Piripócskisszömölce sem lehet akadály. Amúgy lehidaltam azon hogy egy francia műsorban láttam, hogy van Mylene Farmer Magazin. Ez valami féléves-éves lap? Ilyen még a Johnny Halliday-nak sincs, pedig a Franciáknál ő a sztár. Ellenben rusnya, és részemről hallgathatatlan. Szóljatok ha változtassam meg a nevem „litániára.” Ahogy halad a korban MF. talán a pénzkeresésnek a filmezést szeretné inkább, elsődlegessé tenni, mert közel ötvenhez (ha a tendenciát nézzük) már nem annyira akar a színpadon szaladgálni. Mert a csúcson kell abbahagyni. És talán az Air, vagy más felé próbálgatás is erről szólhat. Majd Lourant is próbál esetleg mást írni. Ha nem várna 4-5 évig egy lemezzel akkor még beleférne persze egy v. kettő. Tina Turnernek sem sikerült elsőre visszanonulnia és még néhánynak akik viszont nagyon nagy szolgálatot tehettek volna ezzel az embriségnek és a zenének. Nna. Ennyi...röviden.
Előzmény: Giorgio Volli (2579)
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2579

Naszóval...

Valóban nem lehet tudni, miért nincsen (még) Mylene Farmer-nek gyermeke.

Talán kétszer merült fel ilyen hír(esztelés), valamikor a '96-os turné befejeztével, és úgy pár évvel ezelőtt. Mindkettő megvan a sajtó archívumomban, de nincs időm végigbugászni az újságcikk kivágásokat.

Vagy mindkettő kacsának bizonyult, vagy valamit olyan szinten sikerült eltitkolnia előlünk, hogy tényleg nem tudni egy létező gyermekről, amit részemről kizárnék, hiszen, Mylene Farmer egy igen kedvelt téma a francia bulvársajtó számára.

Állítólagosan egyébként balesetben elhalálozott fivére, Jean-Loup kislányát ő neveli. Legalábbis, besegít a nevelésbe.

Ennyi...

Előzmény: 2570 (2578)
2570 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2578
(Nem tudtok olyan "mylenes" témát bedobni, amiről ne tudnék mindent...) :-)
"Giorgino" (133)
Tököm sem tudja hogyan kell normálisan hivatkozni (a linkelésnek ez a módja problémásabb nekem) a valamelyik korábbi hozászóláshoz, ezért most így érvelek a korábbi hozzászólásom mellett. Miért nem akart a Nárcisz gyereket? Sőt azt már nem volt erőm megkeresni, amikor egyszer a párizsi lakásának a fényképét beraktad, nekem semmi sem jelent meg akkor. Ezt újra beraknád? Talán azóta már el is költözött, mert erről is szó volt. Mennyiért vesztegették azt a lakást? Mert akkor összeszedem itthon az üvegeket és... Amúgy azt írták hogy Prágában is van kéglije.
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2577

Talán már forgatja az új filmjét.

Amúgy, a France 3 információi szerint, elképzelhető egy kollaboráció az Air nevű csapattal, akik nem csinálnak rossz muzsikát, de azért én maradnék Laurent Boutonnat mellett.

Előzmény: sz_re_hard (2576)
sz_re_hard Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2576
sztem lassan kihalunk :((
és Mylénnel mi van? pihi megin 2 évig? :(( Albumot akarok! :D
tere Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2575
:))))
2570 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2574
Hűha! Ezt elcsesztem a 2570-nél penzumot akartam írni és nem penitenciát. Kellett nekem ilyen ku..a műveltnek lennem, mert az vagyok ba...g. Vonnegut sokszor idézte Hitlert aki állítólag ezt mondta: „Ha meghallom azt a szót hogy kultúra, mindig elsütöm a pisztolyom” Tudom nem ide tartozik csak így a google motorok is jobban sorolnak talán. Hamarabb ránktalálnak. No perszer ha szükségünk van erre.
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2573
Hamarosan válaszolok, csak jelenleg nem otthon vagyok!

Ja, és jó, hogy írtál!
Előzmény: 2570 (2570)
cliftony77 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2572
Üdv közöttünk!
2570 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2571
Arra még feltétlen akartam reagálni amit a fórum elején olvastam, hogy valaki emlegette OTT KINN a Mylene-t, és a francia tagok a vállukat vonogatták mintha nekünk azt mondaná itt egy francia, hogy szereti Auth Csillát, másik említett név talán Koncz Zsuzsa volt. Ha valaki többet volt ilyen körökben, annak tényleg kíváncsi lennék a véleményére, vagy inkább tapasztalátára, mert én 2003 környékén voltam huzamosabb időt kint, és én sem érzékeltem a „jelenlétét” a fiataloknál. Igaz, én délen voltam, Marseilles és környékén. Csak az a nyomorult hip-hop ment mindenhol, arra aztán elkezdett viszketni a fiatalok összes végtagja. Viszont néhány nevet akkor ismertem meg, ami Adam fr.-nek régmúlt. (Lehet hogy többet kellett volna burnyákok közt lennem?) Ezt nem lehetett kihagyni!!!!!! A koncerten mind ott volt ahogy nézegettem most a filmet. Aztán nehogy itt valaki megsértődjön ezen is. De talán erre lesz reakció.
2570 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2570
Bonne nuit! 14 óra. Ennyi időbe került elolvasni a fórumot, a végétől az elejéig. Ez már kezdő bemutatkozásnak elég mint rajongó. Ha az utánam következő is van ilyen kitartó. Úgy látom igazán megdöglött a fórum. Talán majd. Előző kérdezőnek üzenem, jó hír, fogalmam sincs milyen és melyik gitár. Ugyanis két gitáros van és kb. 4 gitárt szorongatnak az elektro-akusztikussal együtt. A fehér egy stratocaster,(ha nem is juharfa bevonat egy balkezes zseninek) de gondolom nem az érdekel. De talán az erősítők és a pedálok sokkal érdekesebbek ha valamelyik hangzást keresed. Amúgy a félórás várakoztatás az új tagokkal nem is rossz, mert miután egy órába került, hogy végre egy sikeres regisztrációt véghezvigyek az volt a tervem hogy munkát adok a moderátornak. De mostanra akkor már az országból is kiutasítottak volna. Az én örök kérdésem - pedig hogy gyűlölöm a celeb és egyéb pletykákat - hogy miért nincs gyermeke ennek a lyánynak? Miért nem akart neki senki (az élettársaira gondoltam, mert jelentkező biztos lett volna)sem csinálni? Én már régóta itt kereskedem amikor a titkát akarom meglelni. Talán erre Giorgino is felébred. Ha nincs értelmes hozzászólás akkor többször, máshogy, és sokkal unalmasabban teszem fel a kérdést. A házasságot még megérteném. Két lemez között lett volna ideje. Halkan mondom a Alizee az gyorsan letudta a penitenciát a magának. Többek között ezért is rágtam magam végig a fórumon.
califax Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2569

Hello!

Melyik számnál használtra gondolsz, mert ha jól láttam többször cserélt.

Előzmény: yellow357 (2568)
yellow357 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 2568
sziasztok!

rég jártem erre, hogy vagytok?!

na igazából lenne egy kérésem vagy nem is tudom, rejtvény, mert ti úgy is nagy mylene rajongók vagytok és ismertek egy csomó honlapot is. szóval derítsétek ki nekem légyszi, hogy a 2006-os bercys fellépéseken a gityósnak milyen gitárja volt!!!!
tere Creative Commons License 2007.04.12 0 0 2567
Nekem megvan Madonna klondoni koncertje, hát az 120 perc hiphop. Elég durva mutatvány zeneileg és látvány szempontjából is. :) Ilyen jól összehangolt kivetítő-, lézer-, VJ-, live performer zenei rendszert nem igen lehet látni máshol. Ez a nő megtanult táncolni, énekelni és hangszereken játszani, valamint a pár év alatt kottát olvasni, írni és zenét szerezni is. A régi számait ráadásul ugyanolyan hangon énekli, ahogy akkoriban. Mi kell még? :)))) Sztem ez elég messze van a bigmactől.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!