Keresés

Részletes keresés

ncsk Creative Commons License 2012.07.10 0 0 3454

Édes pofa és milyen jó a neve... Zacsiiii :) Isten éltesse :)

Előzmény: sandor1027 (3453)
sandor1027 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 3453

Szevasztok!

 

 Kedvencemnek Május elsején „ünnepeltük” az egyéves születésnapját!

 

A keresztneve: Zoli. A hívóneve Zacsi, de a négyéves szomszéd kisfiú csak Zacéé-t kiált ha látni akarja.

sandor1027 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 3452

Szevasztok!

 

"Hat ez mi a rák?"

 -Szerintem, ez tényleg rák!

 

http://www.bloki.hu/_vicces-videok/939/rakvadaszat

 

Aranyos kis eb.

Előzmény: ke_fe (3451)
ke_fe Creative Commons License 2012.06.30 0 0 3451

A neten találtam:

 

 

 

Hat ez mi a rák?

elianar Creative Commons License 2012.06.30 0 0 3450
ncsk Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3449

Atyám! Mondjuk az enyém szeret úszni és ha szerintem lenne búra a fején tuti lebukna a víz alá is, de azért mégis... ez azért durva és totál öncélú.

Előzmény: GPS (3448)
GPS Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3448

 

Nézzétek már mit művelnek marha emberek a kutyával.
Még kis külön palackja is van a hasa alatt.

 

El tudom képzelni, hogy mennyire élvezheti a mutatványt.

Qkorica Creative Commons License 2012.05.14 0 0 3447

 

Max cimboránk

Előzmény: Qkorica (3445)
KeldaLéda Creative Commons License 2012.05.12 0 0 3446

Mimivel már élvezzük a jó időt! S most már azt is megtanultuk, hogyan sétáljunk póráz nélkül a patak partján! Csudaklassz dolog, mennyire figyel rám akkor is, ha leveszem róla a pórázt!!Igazi figyelmes, szerető társammá vált a kezdeti nehézségek után. Egymástól tanulunk folyamatosan :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qkorica Creative Commons License 2012.05.07 0 0 3445

 

Fruzsi és Frédi

hovirag1208 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 3444

Itt még semmi gond nem volt .....

hovirag1208 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 3443

Sziaszotok!!

 

Több oldalra írtam már. Többek között itt is egy másikra. De ide is belinkelném a " rövid" történetünk. Ha van ötletetek tapasztalatotok akkor az nagyon szivesen vesszük !!!

 

Sziasztok!!

 

Nagyon rég jártam erre... és már bánom hogy miét nem írtam hamarabb. Látom hogy lett volna olyan ember akinek lehet szüksége lett volna egy két jó szóra. Én ide 2010 ben írtam , nekem sem segíteett sajnos nagyon senki! Szóval én akkor még decemberbe megmütettem a kutyusom Pesten.( ott 50 % esélyt mondtak a műtét utánra hogy helyrejön )  Sok Sok Rossz élményben volt részünk, ..... de ezt ide nem írnám le... . Mi is kaptunk vénásan mindenféle gyulladás csökkentőt, hiszen máról holnapra történt a dolog. Egyik este kint futkározott mikor nyűszített egy nagyot cica hajtás közbe majd bement a lakásba. Anyukám ezzel hívott fel. Másnap reggelre teljessen lebélult a két hátsó lába. A mai napig előttem van ahogy kétségbe esetten összepisilva magát jött elém, a szeme mindent elárult. Idegileg nagyon megviselte őt hiszen nem érette a helyzetet. ( én nem otthon élek már, és sajnos nem hozhattam magammal oda ahol lakok, így mentem a szüleimhez ahogy tudtam és akkor láttam...) A műtét után nagyon sokat volt velünk, nálam. De egyedül nem maradt meg a lakásba így 3 hónap után vissza kellett vinnem a szüleimhez, ahol sokkal nyugodtabb volt hiszen ott élt.

 

Amint begyógyult a varrat mehettünk fizikoterápiára, úszás volt. Pesten vagy egy hely ahol kutya rehabilitáció van . A baj csak az hogy a kezelés 4000 ft ami 20 perc és még ugye fel is kell jutni oda. Nagyon sokat masszíroztuk és foglalkoztunk vele. Napi 2x 3x 20 perceket. Ezt úgy tudtuk megoldani hogy a párom pont itthon volt mert nem volt munkája. A lábai " rongy lábak voltak" semmit nem érzett, szó szerint semmit. Az összes vizsgálat  alatt meg sem moccant annyira érzéketlen volt.

 

2011.

Karácsonyán hozzánk került, mert mondták hogy mivel van macskánk hátha össze barátkoznának és jobban el lenne. Mostanra nagyon jóban vannak, és így itthon lehet őket hagyni. Nincs ugatás nyüszítés ... egy árva hang sem...

Per pillanat egészség ügyileg ott tartunk :) hogy a lábával mindent érzékel, nagyon pici csikizést is. Erős láb ellrándítás van, a farkát tudja mozgati ha rászáll egy légy még azt is érzi. Néha tudatosan , de néha nem csóvája a farkát :D:D főleg ha valami finomat kap, vagy játszik. Úszás közbe pedig azzal tereli magát a vízbe.  Felhúzza kinyújtja a lábát. Ha fel van állítva és fogom akkor váltott lábbal lépeget. Van kiskocsink, de nem tetszik neki. Amúgy nagyon boldog kiskutya sokat játszunk és jelez. A pisi kaki érzete megvan, hiszen nagyon nagy szemekkel néz ha baj van :D illetve ha megtörtént a baj akkor nagyon szégyelli magát.

 

Az orvosok csodát nem tudnak tenni ez tény, és nagyon nem is mondanak semmit.. lehet nem is akarom hallani. De az biztos hogy azon leszek hogy neki jobb és jobb legyen. Nem vesztettem el a hitem még ennyi idő után sem. A lábacskája mozog, a farka mozog. Szépen tisztálkodik és a helyzethez képest nagyon jól van :) Lehet hogy ő már örökké így marad, mi akkor is szeretni fogjuk, de most a jóidő beköszöntével többet tudunk tenni érte. A friss levegő csodákra képes. A linkelt oldalt megnéztem és ki fogom próbálni ezt a gyógyszert is.

 

Mivel más munkahelyünk lett a párommal ezért most a kutya pelenkára szeretném rászoktatni. Mert 9 órát valószínű  távol leszek, vagy váltva leszünk.( akkor nincs gond ) .  Nagyon jó lenne ha ezt meg tudnánk valahogy tanítani vele. Kész csoda lenne :) . Ha van kérdésetek írjatok bátran. Most már nézni fogom az oldalat. Sok sikert kívánok mindenkinek soha nem szabad feladni a harcot, tudom hogy nehéz!! Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek !!!

Fecó_62 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 3442

Szia sirius77!

 

Hogy van a kutyusod? - semmi hir róla !

Fecó_62 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 3441

Sziasztok!

 

Kihasználva a jó időt ma megint közös sétára mentünk. Fáni már rég volt velünk, igy nem volt edzésben.

 

Nagyot pihentünk egy erdei tisztáson.

 

De Fáni úgy döntött, hogy a bogáncsokkal teli mezőn inkább igy kelne át.

Fecó_62 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 3440

Szia!

 

Gyönyörűek és igazad van, a szerelem az szerelem és az igaz szerelem sohasem múlik el.

Minden gazdinak a saját fajtálya a legszebb de tény, hogy bármilyen szép pl. a németjuhász vagy a bernáthegyi, vagy a bobtail, de minekünk a tacskó és a komondor az igazi, igy mind a kettő mindig lesz amig tehetjük.

Előzmény: mztrophy2coohoo (3439)
mztrophy2coohoo Creative Commons License 2012.03.12 0 0 3439

mztrophy2coohoo Creative Commons License 2012.03.12 0 0 3438

Az új jövevények. Tacskós múlt után a tacskó szerelem nem múlt el...sőt...

Fecó_62 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 3437

Ami kimaradt...

 

Fáni is imádja a labdákat.

Eszeveszettül tud lasztizni. Már alig bírja a futást, lóg a nyelve, de dobdd el még egyszer, csak egyszer légyszi-légyszi..

Ennyi!!

Előzmény: Fecó_62 (3436)
Fecó_62 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 3436

Szia Irén vagyok és átveszem Fecótól a staféta "botot".

 

Bizony nagyon szeretjük az állatainkat. Kisherceg és a róka jut az eszembe. Ha megszelidítettél, felelősséggel tartozol irántam.

 

Pletyka majd 15 évig volt velünk. Fánika fél éves volt amikor el kellett Pletyust altatni, mert egy daganat volt a pofikáján, amit előszeretettel gyógyított Fáni. A doki véleményét kértük ki mit is kellene tennünk. Ő az altatást tanácsolta, mert később nagy fájdalmai lehetnek Pletyusnak. Így kellett tennünk a kutya érdekében. Én amúgy sem szeretem látni amikor szenved a jószág, de ez emberre is érvényes.

 

Fánika egy különleges teremtmény. Azt kértem az égiektől, hogy játékos legyen, szálkás szőrű legyen, okos legyen stb. Amikor a barátink elhozták hozzánk, egyből a konyhába ment, mert tudta, hogy ott lesz a tányérja. Otthon volt abban a pillanatban.

Van kb 10-15 játéka amit külön-külön ismer. Ha azt kéred hozza ide a csillagot, a kukoricát vagy más játékot, azt hozza oda. Van egy sipoló sörünk is amit az apósomnak visz nagy szeretettel amikor jönnek hozzánk mert azt kéri. Vannak olyan játékai is amiket már eldobtunk mert elszakadt, de amikor meghallja a nevüket, akkor nekilát keresni őket.

Hát ilyen ez a mi kicsi Fánikánk.

Igaz ma már nem jut annyi idő, hogy foglalkozzak vele, de azért amennyi időt lehet azt vele, velük töltöm. 

Engem nagyon őriz Fánika és ebből adódik sokszor a morgása, ha Borcsa közelít hozzám vagy ha ugrál rám és szólok neki, hogy nem szabad.

Amúgy nem morog ránk csak az idegenekre, lehet az ember vagy kutya.

 

Szerintem a kutyák különleges teremtmények.

Hát most ennyi ami az eszembe jutott.

Szép hétvégét!!!

Előzmény: ncsk (3435)
ncsk Creative Commons License 2012.03.09 0 0 3435

Nagyon helyesek. Pletyka meddig volt veletek? Úgy látom már "nyugdíjas" a képen. Érdekes amit írsz a fajtajellegről, kiváncsi leszek Borcsa mennyiben fog változni. A tacskómorgás ránk is jellemző, aki túl közel merészkedik a személyes szférájához (mármint egy másik kutya) azt megmorogja :) Én amúgy is néha mormoginak hívom, mert ő nem egy öleb típus én viszont szeretem kicsit megdögönyözni, amit nem mindig díjaz, de hát ugye a gazdi a főnök és tűrni kell :) Cserébe nagyon jó dolga van a kisasszonynak.

Vannak amúgy napi szertartások. Pl. ha férjem reggel lemegy az emeletről, akkor leül a kanapéra és Fiona megy és ott fetreng mellette. Aztán van a napi többszöri csattogófül, amikor megrázza magát, ja és a labdamánia. Állandóan hozza a labdáit, hogy dobjuk el :) Nagyon kell vigyázni, mert labdák lehetnek a lépcsőn, vagy főzés közben észrevétlenül mögém rak egyet... :)

 

A képekről és az írásból is érződik, hogy nagy szeretet van a családodban!

 

Előzmény: Fecó_62 (3434)
Fecó_62 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 3434

Szia !

 

Köszi a dicséretet az egész stáb nevében (operatör, szereplők, szerkesztő, gyártásvezető :)

stb.)

 

A kérdésedre válaszolva, nehéz pontos választ adnom, mert jöhetnék a hivatalos dumával, hogy a tacskó kotorékeb, a komondor pedig pásztorkutya, ami két teljesen eltérő feladattal.

Az igazság viszon az, hogy Borcsa még csak 16 hónapos és most kezd kialakulni az egyénisége. A komondor nagyon későn érő tipus, másfél - két éves korára komolyodik meg, lenyugszik és kialakul a tényleges természete. Borcsa folyamatosan változik, nagyon sok még benne a gyerekség - bár én azt gondoltam, hogy ennyi idős korára már egy komoly kutya lesz belőle. Egy tény, hogynapközben puszi pajtása Fáninak, azaz nem bántja pedig Fánika folyamatosan megmorogja és ugatja, zavarja magamellől. Este, sötétben viszont neki megy (és már nem egyszer fordult elő). A "hivatalos leirésokban" a komondor nappal lustán őrzi a területet, mintha aludna. Este viszont éber és urlja a terepet. A területén kivül viszont nem mutat agresszivitást, azaz nem támadó, főleg nem a kistestű kutyákkal szemben. Ehhez képest Borcsi az éjszakát is át tudja aludni, de mint mondottam még gyereknek számit, bár most hogy túl vagyunk az első tüzelésen és ivrérett lett, sétakor már a szomszéd kutyákkal igen harcias tud lenni. Fáni 10 és fél éves, sokáig egyedüli kutya volt, igy el van szokva a társaságtól. Ha együtt sétálunk, akkor is kerüli a játékot Borcsival és a kergetőzésük is csak abból áll, hogy Borcsi szeretne vele játszani, Fáni pedig igyekszik elzavarni maga mellől.

Korábban nem volt komondorom, elötte bernáthegyi-tacskó párositásunk volt.

Röviden ennyi,de kérdezz és ha tudok válaszolok.

 

Pletyka - ekkor már igen öreg és Fánika fiatalon

 

Az első bernáthegyink, Pletyka volt a társa

Előzmény: ncsk (3433)
ncsk Creative Commons License 2012.03.07 0 0 3433

Szia, de jó hírekre jövök :) Elindult a gyógyulás útján, nagyon jó ezt hallani!

 

Fecó_62 nagyon jó a videó, aranyos, ahogy az a nagy komondor játszani hívja a tacsit :) Egyébként miben különbözi természetben a tacsi és a komondor?

 

 

Előzmény: sirius77 (3430)
Virágvári Creative Commons License 2012.03.07 0 0 3432

Szia,

 

ennek nagyon örülünk, az egész család, vele együtt Alex is:)

3 hét és rohangál, 5 hét és akkorákat ás....:):)

 

további szép napot!

Előzmény: sirius77 (3430)
Fecó_62 Creative Commons License 2012.03.07 0 0 3431

Örülök a jó hirnek! Sok türelmet és kitartást kivánok továbbra is mindkettőtöknek!

 

Ami a videót illeti, ha egy kész videóból szeretnél részletet kivágni és azt feltölteni, akkor erre van ingyenes videoszerkesztő program, amivel vágni, feliratozni és effektezni.

Ha segitség kell, vagy konkrét kérdésed van, szivesen segitek, csak küldj egy e-mailt.

Előzmény: sirius77 (3430)
sirius77 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 3430

Sziasztok,

 

jók ezek a képek és videofelvételek. Én is imádom őket, amikor így kergetőznek. Nekem a kedvencem, amikor a macskánkkal hancúroznak, játszanak, ugrándoznak. De nem tudom, hogy lehet lekicsinyíteni egy video felvételt. Vagy a youtube-ra ha teszem fel, akkor van ilyen opció?

 

képzeljétek 5 hét után megtörtént ma reggel a csoda. Még a könnyeim is kijöttek. Felállt a kiskutyám!!! Igaz csak pár másodpercre, de végre felállt teljesen egyedül. Fog ez a tacsi még járni, sőt úgy futkározni is, mint alább a videon :)

A poén az, hogy tegnap kapott először B komplex vitamint. Persze tudom, hogy nem ettől állt fel, csak fura megint ez a véletlen.

 

Mindenkinek szép napot!

Fecó_62 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3429

Szia!

 

Nagyon tetszett a kisfilm, a tacsik energikus kergetőzése. Többször is megnéztük. :)

 

Mint azt már irtam, nálunk 2 kutya van, Borcsa a komondor és Fáni a játszótéri keverék tacskó. Arról is irtam már, hogy itthon, főleg este időnként nézeteltérés van a két lány között.

Borcsa nagylány lett, és amig a tüzelés tartott, addig nem is tudtunk menni sétálni.

Tegnap végre újra eljutottunk az egyik kedvenc helyünkre. Érdekes volt megfigyelni, hogy házon kivül mennyire másképp viselkednek. Borcsa most különösen figyelmes volt Fánival szemben, amint az a kisfilmen is látható.

Egy szó, mint száz, remélhetőleg mindig lesz komondorunk és TACSKÓNK is. Mind a kettő egy külön egyéniség, ami csak a fajtára jellemző.

Előzmény: ncsk (3428)
ncsk Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3428

Köszi :)

 

Ha már így belejöttem, ez a tegnap reggeli hancúr a szomszéd tacsikkal.

 

Előzmény: Fecó_62 (3427)
Fecó_62 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 3427

Nagyon jó kép, pólóra is fel lehetne rakni annyira aranyos !!!!

Előzmény: ncsk (3426)
ncsk Creative Commons License 2012.03.02 0 0 3426

Tacskóprofil :)

 

Fecó_62 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 3425

Szia!

 

Köszi a választ.

Hogy zajlott a mai kezelés?

Előzmény: sirius77 (3424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!