Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Adri néni Creative Commons License 2011.09.26 0 0 2729

Sziasztok!

Régen jártam itt, most újra kérdéssel fordulok hozzátok: tudna-e esetleg valaki viszonylag olcsón, de jól dolgozó autószerelőt, aki jól ismeri ezt a típust, akivel már volt tapasztalototok?

Az autó jobb hátuljából ugyanis tegnap óta éktelen zaj hallatszik, fémes, súrlódó, mennydörgés-erejű, rettenetesen ijesztő robaj, fékezésnél erőteljesen, indulásnál gyengébben, de érzékelhetően.

A mi szerelőnk fékmunka-henger meghibásodására gyanakszik, de az áraival nem nagyon vagyunk megbarátkozva...

Köszönöm, ha valaki tud javasolni valakit!

Szép napot és balesetmentes közlekedést,

Adri

v_atika Creative Commons License 2011.09.26 0 0 2728

szia!

szerintem is lambda cser lesz a megoldás.elégett benne a fűtőszál.

egy ideigminden normális,aztán elkezd dadogni,végül átáll szervíz üzemmódba.

nekem is kigyulladta,amikor berakattam a sportleömlőt.

kicseréltettem,most ok.

ja és 55-ös sportkipufogórendszer 4es leömlővel+K&N betétszűrő=sokkal jobban megy és kevesebbet eszik!

csak ajánlani tudom!

Előzmény: wishes (2717)
v_atika Creative Commons License 2011.09.26 0 0 2727

mint végül kiderült,hátsó nagyszilent van elérve,már semmit sem tart.

gyári 9700/db-elég drága.remélem találok utángyártottat.

Előzmény: robba (2723)
szabi24 Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2726

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem: a kollégámnak van egy 99'-es Carismája, 1,9TD F8Q Renault motoros és a következő a jelenség: hidegindítás utás az autó menet közben rángat pár percig, aztán abbahagyja.Van esetleg valakinek ötlete, hol kellene keresni a hibát? Szervízben nem találtak semmit, már cseréltek szűrőt, izzítógyertyát, lekötötték az EGR-t és semmi. A hibakód sem ír semmit és több szerelő sem találta meg a hiba okát. Az autóban cseréltek motort és a régi is csinálta és az új is mindkettő adagolójával. Ha valakinek van tippje, megköszönném!

Szabi

Bé Zsé Creative Commons License 2011.09.23 0 0 2724

Sziasztok!

Én évekig átéltem a kulcsszétporlás mizériát.

Az egyszerű megoldás: kétpólusú ragasztó a praktikerféle boltokból

Ez rugalmas kötésű, a pillanatragasztók egy idő után törnek.

A komolyabb: Egy szentendrei órásmester készített egy műgyanta sablont,

majd kiöntötte a kulcsmarkolatot a fenti kétpólusú ragasztóból. Az eredmény

szép, és tartós, és az imo is működik. Ja! Egy kis rézkarikát is beleöntött, így

kulcstartózható. A ragasztó belekerül vagy 370 Ft-ba. A misterminit-nél 14.000

lett volna darabja, a mitsunál 23.000Ft.

Előzmény: snoopy2 (2712)
robba Creative Commons License 2011.09.21 0 0 2723

rugók...

Előzmény: v_atika (2722)
v_atika Creative Commons License 2011.09.20 0 0 2722

sziasztok!

egy kérdés:jobb hátsó kerék felől nyikorgást hallok,főleg rossz úton.

megnyomkodtam kívülről is a jobb hátulját,úgy is nyekereg.

ötlet,hogy mitől lehet?

köszi

Pit Stop Boys Creative Commons License 2011.09.12 0 0 2721

Nekiálltam nyaralás előtt, hogy kipucolom a klímát és kicserélem a pollenszűrőt a kesztyűtartó mögött. A német dreamcarisma oldalon találtam fényképes leírást, hogy kell kibontani... Aztán feladtam, és elvittem inkább szervízbe. Ott alvázszám alapján hoztak bele pollenszűrőt. De a szaki sem boldogult, pedig osztottam neki az észt, hogy a német oldalon hol láttam a pollenszűrőt. (Ja, nem márkaszervíz volt) Aztán kiderült, hogy az én kocsimban nincs pollenszűrő. Gyárilag. Ott, ahol láttam, hogy lennie kell nálam be van nőve a műanyag. Megtaláltam a linket. http://www.dreamcarisma.de/community/viewtopic.php?f=19&t=2013&start=26 Google fordítóbal szerencsétlenkedtem, mert németül nem sokat értek. mintha azt mondták volna, hogy ki kell vágni a helyét. Még jó, hogy nem álltam neki snitzerrel nyiszálni, mert ennek szinte légmentesen kell záródnia, hogy az utastérbe jutassa hűtött levegőt, ne máshova.

Most még olvasgattam a fordítóval, van egy ilyen topic, hogy miért nincs pollenszűrő, és azt írták, hogy elektrosztatikus szűrővel van szerelve. Hogy ez mit jelent gőzöm sincs. Ennek itt a linkje: http://www.dreamcarisma.de/community/viewtopic.php?f=19&t=10647 (Hátha ki tudja szűrni valaki a lényeget)

Előzmény: Zozz4ever (2719)
Roberto0 Creative Commons License 2011.09.11 0 0 2720

Hali Zozz,

ha jól emlékeszem neked II-es Carismád van, ködlámpa szett 16.000,- (vatera), ködlámpa kapcsoló 3500 körül, mivel nekem I-es van és gyári a vezeték meglétére nem tudok nyilatkozni, ha a a lökhárító mögé benézel és ott van a csati akkor szerintem végig megvan.

Anno a '93-as Unoban is minden megvolt gyárilag ezek kivételével: lámpa, kapcsoló, relé és kb 30 cm vezeték a műszerfal alatt.

Roberto

Előzmény: Zozz4ever (2718)
Zozz4ever Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2719

Jah, az jutott még eszembe, hogy pollenszűrőt milyet kell vennem a gépsárkányhoz? illetve webről honnan érdemes vásárolni és milyet?

Zozz4ever Creative Commons License 2011.09.08 0 0 2718

Sziasztok!

Nem emlékszem már rá, hogy kérdeztem-e, de van 1 kis problémám, Ti biztos tudjátok rá a választ!

Bal első keréktől induláskor kanyarodásnál hallok ropogó hangokat, meg kicsit nyekergő hangnak is tűnik. Miután elindultam, nagyobb sebességnél kanyarodásnál már nem hallom ezeket a hangokat! Néha úgy érzem, mintha ki akarna esni a bal első kerék!

A csomagtér felől meg hallok szintén induláskor valami nyekergő hangot, ezt se tudom mi lehet, de nagyon idegesítő.

3. kérdésem az lenne, hogy ködfényszórót betudok építeni a Carismába? Helye elvileg ott van neki, bár nem tudom vezetékek megvannak-e.. Mennyibe kerülne egy ilyen móka?

Előre is köszönöm a segítségeket!

Szép napot!

wishes Creative Commons License 2011.08.29 0 0 2717

Sziasztok. van egy motorhibakódom. szerelő azt mondta lambdaszonda csere.. dadog az auto ingatozik az alapjárat és ha parton megyek és taposom neki szaglig rendresen. 1.6-os 2003mas benznines carismáról beszélek. Valaki tud bontottan? vagy nem érdemes csak újat venni bele? ha itthon kicserélem benni a hibakód eltünik? vagy ki kell ütni valahogy? előre is köszönöm a  választ! sziasztok!

C0pp3rM!n3 Creative Commons License 2011.08.28 0 0 2716
Előzmény: totolift (2715)
totolift Creative Commons License 2011.08.27 0 0 2715

Hali mindenki!

2003-as Carisma, hibakód szerint a 2-es hengernél kihagy.

Az alapjárat néha kihagy (egyet-egyet), 5.ben 1700-2200 között szintén kihagy, hibakód csak néha jön.

Trafók, gyertyák, kábelok újak, a "márkaszervíznek" fogalma sincs, hogy mi lehet a hiba.

Az autó normálisan megy, és a fogyasztásra sincs panaszom.

Zavar, hogy néha döcög a motor.

Valakinek 5lete?

Köszi....

C0pp3rM!n3 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 2714

hivatalos plakett

C0pp3rM!n3 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 2713

Japán Autók Találkozója - Kiskunlacháza, Reptér - 2011.szeptember 3

08:00 Kapunyitás
09:00 Nevezés a Time Attack-re (óriás szlalom)
09:30 Megnyit a dühöngő ahol mindenki kalácsot fonhat az autójával :)
...10:00 Time Attack Ceremónia
10:00 DJ Tigran felpörgeti a bakelitet
12:00 Rally Show
13:00 RallyCross Show
13:30 Csoportos vetélkedő - Heringek a dobozban :) (Kinek az autójába fér be több őrült japo arc????)
08:00 Kapunyitás
09:00 Nevezés a Time Attack-re (óriás szlalom)
09:30 Megnyit a dühöngő ahol mindenki kalácsot fonhat az autójával :)
...10:00 Time Attack Ceremónia
10:00 DJ Tigran felpörgeti a bakelitet
12:00 Rally Show
13:00 RallyCross Show
13:30 Csoportos vetélkedő - Heringek a dobozban :) (Kinek az autójába fér be több őrült japo arc????)
‎14:00 Drift Show Team PGarage Hybrid JZ36 & Soarer 2JZ
15:00 Time Attack döntők
16:30 Time Attack zárása
17:00 Helikopter Show
18:00 Time Attack díjkiosztó
19:00 Lounge
20:00 Napnyugta megtekintése ferde szemmel :)
Emellett egész nap japán ételek a Wasabi jóvoltából, japán hostessekkel való fotózkodás, hűsítők a Bomba! jóvoltából, sétarepülés sárkány repülővel és helikopterrel (fényképezd le a géped a magasból) , tömérdek lóerő és autó csoda ,kiállítók

http://japcar.hu/

snoopy2 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 2712

Megragasztottam én is de csak egy darabig bírta!

Előzmény: Zozz4ever (2711)
Zozz4ever Creative Commons License 2011.08.25 0 0 2711

Nekem is megtört már a műanyag, de ha pillanatragasztóval megragasztom az szerintetek jó?

snoopy2 Creative Commons License 2011.08.24 0 0 2710

Sziasztok!

A kulcs témához annyit fűznék hozzá, hogy nemrég az én kulcsom is megfáradt.

6500Ft-ért csináltak másikat, a régiből alig tudta a szaki kibányászni a chippet.

Túl vagyok a kuplungcserén, de a váltóm nagyon szoros lett, mintha feszülne egy kicsit. Lehetséges hogy a rudazatnál túlhúztak valamit?Valakinek volt már hasonló tapasztalata?

A szerelő azt mondta h Castrol olajat rakott a váltóba, sajna nem tudom h a gyár milyen olajat használ, ez megfelel vagy szerezzek be a gyár által használt olajat és csináljak vérátömlesztést?

mr braun Creative Commons License 2011.08.22 0 0 2709

Üdv!

Mr braun vagyok a p405 fórumról és autóvásárlás előtt állok (sajna a 405-ösömet lezúzták). Mitsubishi carismát szeretnék venni 2000-es évjárattól, benzinest. Tudnátok segíteni, hogy mikre figyeljek oda vásárláskor? Annyit sikerült kiderítenem a típusról, hogy renault 19-es váltó van benne.

A válaszokat előre is köszi.

Roberto0 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 2708

Sziasztok,

kihasználva a régebbi kulcsom burkolatának megsemmisülését készítettem pár képet arról mi is van a kulcsban.

Többször feljött már a kérdés, illetve páran átestek azon hogy ekkora kulcsban nem lehet immo chip.

'99-es 1.6-os

Roberto

v_atika Creative Commons License 2011.08.19 0 0 2707

szia!

szakszervízben műszerrel-megmondja a frankót!

vagy esetleg mitsu fórum autódoktor/McElek,de szerintem ő is ezt fogja javasolni

Előzmény: eagle85 (2704)
v_atika Creative Commons License 2011.08.19 0 0 2706

szia!

políroznak lámpát is,úgy emlékszem 4000/db.neten rá tudsz keresni.

Előzmény: Zozz4ever (2701)
Szatyi Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2705

Sziasztok!

98-as 1.8 GDI Carismám van, az autóval alapvetően elégedett vagyok. A fogyasztása 7.5l körül van, ami szerintem nem sok, de ezekkel a benzinárakkal elkezdtem gondolkodni a gázosításon. Ahogy utánaolvastam ellentmondó információkat olvastam. Az ország egyik legnagyobb gázosítással foglalkozó cégétől kértem ajánlatot, ezt két napon belül meg is kaptam. Külföldi fórumokon viszont azt olvastam, hogy a közvetlen befecskendezés miatt gyakorlatilag lehetetlen a típus gázosítása, mivel egyrészt nincs hely a hengerfejen a gázfúvóka beépítéséhez, másrészt a közvetlen befecskendező fúvókáit a rajtuk átfolyó benzin hűti, gázüzem esetén hűtés híján a fúvókák orra eléghet. Van valakinek szeélyes tapasztalata a témával kapcsolatban? Előre is köszi!

eagle85 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 2704

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a következővel kapcsolatban:

2004-es Carisma Silverline és induláskor egyesben rángat az autó, nem indul szépen a kocsi. Ugyanez motorféknél, ott is előjön a rángatás. Két szerelővel is beszéltem, az egyik azt mondja kupplung szett csere, a másik motorvezérlő egységet cserélne.

Örülnék, ha valaki tudna valami okosat mondani..

Köszi,

Gergő

zsetita Creative Commons License 2011.08.15 0 0 2703

Hallottam valami pedálhosszabbítóról, de hogy mi az, és hol lehet beszerezni... Jó lenne, ha valaki segítene, nekem ugyanez a problémám.

Előzmény: Magic1979 (2683)
98carisma Creative Commons License 2011.08.11 0 0 2702

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Carisma-t, és csak egy kulcsot kaptam hozzá, távirányítót sajna nem. Kérdésem az lenne, hogy lehet a gyári távirányítót valahogy pótolni ? ( csak ne azt mondjátok, hogy a Mitsu gyárból, mert az horror lenne) Illetve tudja valaki, hogy a 95-98-ig gyártott típusokban hova van szerelve a vevője a távnak?

Előre is köszi a válaszokat.

Üdv!

Zozz4ever Creative Commons License 2011.08.07 0 0 2701

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy az első lámpa burkolatom már nagyon sárgás, mattos kívülről.. azt mivel tudnám eltávolítani, hogy szép legyen, mint újkorában?

Zozz4ever Creative Commons License 2011.08.05 0 0 2700

Sziasztok!

http://bolthely.hu/tungsram/id/00220_91625_12V_5W_W5W_W2_1x9_5d_kek

Ez a helyzetjelző jó a Carismához? 2000-es ávjáratú a verda..

wishes Creative Commons License 2011.07.31 0 0 2699

Heló. Kivenni úgy tudod (vagyis én úgy szedtem ki) hogy van a magnó négy sarkánál 4 lyukacska és oda vedugsz négy rudacskát és kihúzhatod a magnót:)

Előzmény: _csipi (2698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!