Keresés

Részletes keresés

petike23 Creative Commons License 2004.02.26 0 0 278
"Nagyon sok erőgép alkalmazásnál lényegesen kedvezőbb lenne egy dugattyús gőzgépet dolgoztatni ha a szükséges gőzmennyiséget elő tudnánk állítani jobb hatásfokkal mint most."

Itt a kulcsszó: "HA elő tudnánk állítani.."
Ha fokos vízből indulsz ki, akkor fel kell melegítened fokra, ehez be kell fektetned
Q = c*m*dT =4.2J/gK *1g*80K=336J hőt grammonként.
Azután ek kell párologtatni (100fokos víz100fokos gőz), ehez kell:
Q = m*cp = 1g*2250J/g = 2250J/g.
Tehát ha a tartályban lévő vízből gőzt akarsz csinálni, akkor 336+2250=2586 Joule hőt kell befektetned grammonként. Ez elég "sokba kerül" energiaügyileg, és akkor még csak 100 fokos "fáradt"gőzt állítottunk elő.

"Mit szólsz az olyan szabadalmakhoz amik az üzemanyag fogyasztás csökkenését és a káros anyag kibocsájtást célozzák meg?"

hajrá !!
Ha szabadalmaztatsz valamit, akkor világszabadalmat kérj (WO), különben simán megkerülik. Ez kb. 5 milla. És profin meg kell írni.. úgyhogy csak olyat érdemes, amiben nagyon hiszel. :)

"mi a véleményed a "petrolbooster" és az ahhoz hasonlatos cuccokról. ("

Megmondom őszintén: nem ismerem, csak hallottam róla.

" (Lehet, hogy köztük van a "lapis philosophorum"? )"

Nem hiszek a bölcsek kövében :))

Ha elküldöd a leírást, megköszönöm !!

Üdv:Petike23

Előzmény: otako1 (273)
JFEry Creative Commons License 2004.02.26 0 0 277
Szimpatikus amit a srác leír.

Az "előzmények" rész nekem nem tiszta. (mi az a katalítikus folyamat amiről ír?)

Az F1-ben a vizet belső hűtésre használják, és nem robbanó keveréket "dúsítják" vele, hanem a robbanás után a munkaütemben injektálják a munkatérbe, így mintegy meggőzgépesítve az ütemet. Ehhez persze csuda pontos vezérlés, és igényes szerkezet kell.

Előzmény: At1 (276)
At1 Creative Commons License 2004.02.26 0 0 276
http://www.ladaclub.hu/muszaki/musz_vizbe.html

Vélemény? Főleg az ólom összeesküvésről? :)

At1 Creative Commons License 2004.02.26 0 0 275
És mi történik, ha benzinbe kevrem valamilyen adalékkal a vizet? pl. denszesz? Az nem ad hasonló eredményt? (Nem értek hozzá..)
At1 Creative Commons License 2004.02.26 0 0 274
Szervusztok!
Mivel Ti jóval többet tudtok a témárol, gondoltam feleteszek pár kérdést, ha valaki nagyon unatkozna.. :)

Szóval, a vízbefecskendezés miért tesz jót a motor fogyasztásának, teljesítményének? Miért nem alkalmazzák? Korrózió miatt?

A motor veszteséghőjével miért nem bontunk vizet? Nem elég meleg? Nem lehetne valahogy azt a sok hőt, ami kimegy a hűtőn átalakítani? Akár vízbontásra, akár áramtermelésre felhasználni?

otako1 Creative Commons License 2004.02.25 0 0 273
Boldogherceg!
Beleolvastam az általad ajánlott két műbe. Sok igazság van benne de azért így kutyafuttában beleolvasva lehet, hogy nem mindent értelmezek jól. Sőt szerintem az első műben az általad jelzett rész erősen offtopic.(vagy lehet, hogy nem jót olvastam?)

Petike23!
Igaz, hogy a gőzgépek ma már múzeumi darabok de azért tudnak olyasmit is amit a mai modern motorok soha nem fognak tudni. Ugyanis a dugattyús gőzgép nyomatéka állandó. Ezért nem kell bonyolult sebességváltó mechanizmus. Nagyon sok erőgép alkalmazásnál lényegesen kedvezőbb lenne egy dugattyús gőzgépet dolgoztatni ha a szükséges gőzmennyiséget elő tudnánk állítani jobb hatásfokkal mint most. Lényegesen egyszerűbb mint a robbanó motorok és például a kenésük is egyszerűbben megoldható.
Mit szólsz az olyan szabadalmakhoz amik az üzemanyag fogyasztás csökkenését és a káros anyag kibocsájtást célozzák meg? Azt gondolom, hogy kémiából jó vagy és azért kérdem, hogy mi a véleményed a "petrolbooster" és az ahhoz hasonlatos cuccokról. (Lehet, hogy köztük van a "lapis philosophorum"? ) Van nálam is egy ilyen leírásostul, mintadarabostul.

A Wartburg nézés engem is érdekelne...

Előzmény: Boldogherceg (270)
JFEry Creative Commons License 2004.02.25 0 0 272
Nem kimondottan a ócsárláz vezet minket. Azért javaslom, tedd rendbe a járgányodat.

Nem kell szégyenlenei, nekem is volt, és most sem jár mindenki mercivel!

Igyekszünk megértjük , mit hogyan miért állítasz róla, és igyekszünk az esetleges hibákat is feltárni. NA! Majd azokat jól a fejedhez vagdaljuk!

Az egész ország két napig jeges volt. Ebből nem tudni merre lakozol!

Az elefeledett találmányoknak pedig okai vannak....

Előzmény: Boldogherceg (270)
petike23 Creative Commons License 2004.02.25 0 0 271
"Sokszor álmodunk új dolgok felfedezéséről, pedig elképzelhető, hogy meglévő, elfeledett eljárások alkalmazásával is célt érhetünk. "

Persze, sok minden elképzelhető, de manapság már minden szabadalom hozzáférhető (így, a gép előtt ülve is), és kicsi az esélye, hogy egy elfeledett fiókban porosodik a Bölcsek Köve. :)

"Ha nem a hagyományos dugattyús gőzgépben gondolkodunk, hanem egy modern hidraulikus motorban, amelyben gőzenergiát használunk fel és villamos energiát termelünk, hatásfokával meddig mehetünk el szerintetek?"

Dugattyús motorra gondoltál ? Abban hogy akarsz gőzenergiát felhasználni ?
Szerintem a gőzgépet hagyjuk a múzeumokban, nem kelhet versenyre a modern motorokkal.
A víznek nagyon nagy a fajhője, és a látens hője, tehát a víznél sok energiát kell befektetni, hogy a csapvízből nyomás alatti, u.n. élesgőzt nyerj. Ez az energia aztán soha nem térül vissza Neked, hacsak nem hasznosítod egy utúkondenzátorral, és plusz hőcserélővel a látens hő, és a víz fajhő egy részét. Mag az Ottó/diesel/stb. mostorban nem használhatő üzemanyagnál jöhetne szóba, de ott is vannak már gazdaságosabb eljárások.

Üdv: Petike23

Előzmény: Boldogherceg (270)
Boldogherceg Creative Commons License 2004.02.25 0 0 270
Kedves Kollégák!
Egyetértve a felvetéssel egy hétvégi látogatást javaslok, amikor egy kicsit elviselhetőbb az idő Vasárnap tükörjég volt nálunk. Szeretném ha a látogatásotok nem csak a Wartbim ócsárolására korlátozódna, hanem egyéb lehetőségeket is érintenénk.

Sokszor álmodunk új dolgok felfedezéséről, pedig elképzelhető, hogy meglévő, elfeledett eljárások alkalmazásával is célt érhetünk.

Vállalva a megkövezést ajánlom figyelmetekbe a gőzgépet. A dugattyús gőzgépet kiszorították a robbanómotorok, mert jobb a hatásfokuk a tüzelőanyagra vetítve. Ha nem a hagyományos dugattyús gőzgépben gondolkodunk, hanem egy modern hidraulikus motorban, amelyben gőzenergiát használunk fel és villamos energiát termelünk, hatásfokával meddig mehetünk el szerintetek? Autó hajtására lehet, hogy még ilyen formában gyengécske, de határeset véleményem szerint.

Alumínium hullámlemez fényvisszaverő felülettel fókuszálva a napenergiát az elé szerelt fekete csőből készült kazánban állítjuk elő a gőzt metanolból például. A gőzből kinyerhető energiát villamos energiatermelésre használjuk, a maradék hőt eltároljuk télire.

Ezt az eljárást összehasonlítva a napelemek 10% körüli hatásfokával érdemes szerintetek foglalkozni vele? Nincs véletlenül valamelyőtöknek elfekvőben egy jó hatásfokú hidraulikus motorja?

Találtam néhány érdekes elfelejtett(elhallgatott) találmányról szóló leírást, aki esetleg még nem lelt rá, tisztelettel ajánlom a figyelmetekbe a rexresearch.com lapon található gyűjteményt, vagy magyar nyelven Kun Ákos két művéből ajánlanék elolvasásra néhány oldalt: Ezotéria kiteljesedése (151-173. oldal) illetve az Ezoterikus körkép (358-389. oldal) Mindkettő megtalálható az mek.oszk.hu-ban letölthető formában.

JFEry Creative Commons License 2004.02.24 0 0 269
Ez így van!
A hangsúly a baromin van.
De ha felkészületlenűl lehülyéz olyanokat akik felkészültek, akkor megérdemli amit kap érte.
(a ki nem mondott minősítéseket is)

Ok! Várjuk a fejleményeket.

A hangsúly (baromi)számszerűsítve 10 E -10-20 nagységrendű! Ja, és kb 3*10 E4 napot élünk....

Előzmény: vpe (267)
vpe Creative Commons License 2004.02.24 0 0 268
sztem március vége felé legyen a tali .

mailban kérek időpontot.

Előzmény: JFEry (265)
vpe Creative Commons License 2004.02.24 0 0 267
Viszont, ha felkészületlenűl, nem tisztázott helyzetből, zavaros fejjel teszi ezt, akkor kis eséllyel valami baromi jó dolog sül ki belőle :)

Előzmény: JFEry (262)
sniffí Creative Commons License 2004.02.24 0 0 266
Jó ideje tervezem,talán sikerül :)
JFEry Creative Commons License 2004.02.24 0 0 265
Sniffí!
Talán jót tenne, ha pár olyan könyvet elolvasnál, tanulnál belőle ami a valóságos világból a tudásunkat tükrözi, nem holmi zavaros ideák után mennél, mikor még azt sem tudod, mit tagadsz meg.

Amúgy, ha most pár napig nem írogatnál talán minannyiunknak jót tenne. Főleg neked.

...
Mi legyen a Wartburgos olvtárssal?

Valamikor, jobb időben meglátogathatnánk!

Kollega úr! Megírhatnád város közelítéssel, merre felé lax?

Előzmény: sniffí (263)
sniffí Creative Commons License 2004.02.24 0 0 264
nincs miért elfogadnom,ami nem örök az teljes.
sniffí Creative Commons License 2004.02.24 0 0 263
Igen csak ellent mondásosnak élem a világot.A feltárt "tényeket"csak mint fogalmakat,müködő megközelítéseket tudom kezelni.
Mint a felfedező amnéziás arheolugus aki úgy amlékszik, építet már űrhajót is.Nevetad mindennek,hogy beszélhessen;-senek rolla és egyetlen megmaradt"svájci bicskájával"kell megoldania jövőjét.
Ott van a Malyák,ősi emlékei között ahol az Ős lakosokat nézve nem érti, miért elmaradottabbak mint a romok, fejletsége.
Az én témám nagyon ideelisztikus még,pont felkészületlenségem miatt.Így egyelőre a tőke, a lehetőség teremtése a tanulásra,kisérlrtezésre.
Az energia "ellátást" szeretném megoldani,Tesla kutatásai munkássága elindított bennem valamit.
Az döbög bennem, nem ismerjük eléggé az elektromosságot,szinte csak jelenség-esményszinten hasznosítjuk.Így sem elérése,sem hasznosítása nem kellőn praktikus.
Szégyelem, de ha a tapasztalt általános gondolkodást veszem alapul,úgy érzem meglátásom nem alaptalan.
Legpozitívabb tapasztalatom annak ellenére,hogy mindenhol belém folytották a szót.Szavaimmal magyaráz el egy elméletet, statisztikai adatokkal téve azt teljesebbé Weblapján,egy "Tesla"kutató(meg is keresem mi újság nála).
Eddigi legnagyobb mattom,egy közép iskolás kémia könyv,ahol oldalakon keresztül taglalja az elektront.A fejezet végére meg ijet ír zárójelbe apróval "de a természet nem engedi megvizsgálni"volt más is de ez meg maradt mély nyomott hagyott bennem.
Talán ezek amik erősítik kételyemet,az információ helyes áramlásáról.Amiből azt érzem tudat formálás zajlik,de nem értem miért ebbe az irányba.
Lassan ténylag azt élem van egy fejlett,kultura ami az emberifajt,munkaerőnek neveli-tartja.(és nem a belviszályok teszik)
Kb.amikor az ember befogta a vadlovakat.
Az evolució, együtt müködésen alapuló lételméletének nem mond ellent,végül is.Amikor a szükséges múltját megtartva zajlik az élet.
Élni szeretnék,sokáig ....,s azt látom a jelen társadalom s benne kifejlödött technologia , ezt behatárolja,korlátozza,és nincs lehetőségem megmutatni a jobbat.
A szakmai hozzéértőt leköti a munkája,a tehetősnek meg túlkockázatos,a csaló meg átvert.
Lábadozom. :)
Előzmény: JFEry (262)
JFEry Creative Commons License 2004.02.24 0 0 262
A gondolkozás jó dolog.

Bármit is ki lehet találni. Bármit!
Jót is, rosszat is. Ha értelmes ember értelmesen, felkészülten kezd adott, értelmes dologgal foglalkozni, akkor abból jó eséllyel pozitív eredmény lesz.
Viszont, ha felkészületlenűl, nem tisztázott helyzetből, zavaros fejjel teszi ezt, akkor jó eséllyel egy kalap szar lesz. Aztán lehet sírni, tudós és olajlobbit emlegetni, stb... Te most mire hajtasz?

Előzmény: sniffí (261)
sniffí Creative Commons License 2004.02.23 0 0 261
Hát ha a tudományt,hivő üzi szerintem meglehetősen korlátolt lehetőségekkel bír.Jelen időben, elfecsérelt lehetőségnek nevezném.Már mint,ami az eredményekben is tapasztalható.Hit iszonyú korlát,nekem elhiheted amikor valaki akarsz lenni,de nincs mitől.Így igyekszel visszatartani a többit,mert nem birod a tempót aztán,meglátod a kaszást,kéred vigyenek.
Szerintem csak hívő lehet,olyan korlátolt,hogy a szellemi lehetőségek tágítását medrekbe,topikoba probálja terelni.Az élet ily nehéz napjainA haladás elfogadása helyett.A gondolkodás világmegváltó lehetőségét,le degradálva,mint esély az életre az egyén és faj szempontjából,az evolucióban.

Az egyébb problémák aktualitását szemelőtt tartva,jobb technologiának és megvitatásra érdemesebbnek, a nagyfrekvenciás vízbontást találom.Már csak a topik címéből adodoan is.Meg hátha olvasok valami elgondolkodtatót,nem csak bosszantót.
Megyünk Wartbug lesre, vagy nem? A gumikat kikészítettem.
A topik parázs intenzítását tekintve,vagy mindenki be akarja bizonyítani ő is képes arra mire Boldogherceg,ahelyett hogy a tapasztalatokat gyüjtve,kicserélve esetleg közös erővel fejlesztenének.
Vagy a feltett Web lep varázsa új irányt adott,az érdeklődésnek.
Esetleg nem is akkora a forgalom mint látszott.
Én má csak ilyen hitetlen vagyok.
Elmélyedni nem volt modom,de azt már tudom a teljességet megsem közelíti az(nem tárgyilag,de szellemileg sem)általános iskolai információs anyag.A későbbiket is gondolat ébresztőnek tartom.
Rossz akaróm vagy,Te nekem?Arra küldesz hova nincs miért?Nem unatkozom,pánikolok!
Bocs de csak egy hivő,vagy tenyész állat várhatja sorsát ekkora beletörödéssel,bele kötni az ékezetekbe.Nonszenssssssssssz
uff
A hintalovat malyd a statikuság elvén való helyváltoztatáskor megbeszéljük.(jln labs)
Bár egy akkora felületű,antennával mint úthállózatunk,talán kezdhetnénk valamit.S.O.S. jelzéseket küldhetnénk
Off
szerintem hozzá szolásaimat tekintsétek hisztimnek,mint sértésnek.Ne zavartassátok mgatokat,ha van mássalfoglalkoznotok,mint velem.
Figyelek és tanulok míg tehetem.Ha má ennyire nem értem,és nem értek, hozzá.Mert hogy nem úgy van mint gondolom azt tapasztolom,de hogy miért nem. Hát, azt nem értem.
S míg valahol, elég főmunkatárs nem leszek a témában,gondolom nem is fogom.
Gondolom még, a bolygó helyzetét tekintve,nem is kerül rá sor.

Előzmény: tere (260)
tere Creative Commons License 2004.02.23 0 0 260
Na, ez egyre keményebb _meddő_vita_... lenne. De miért is?! Ez a topik -ha jól emlékszem- nem a "Világmegváltó gondolkodás", a "Hogyan mentsük meg Földünket", a "Miért legyünk hitetlenek" stb. címet viseli. Kéretik ennek megfelelően hozzászólni.
ON

Tehát az "alufaló", vagy a nagyfrekis vízbontás a jobb technológia? :))

sniffí Creative Commons License 2004.02.23 0 0 259
Bocsánat elragadott a hév
"Sniffi, tök igazad van, de az efféle világnézeti kérdéseken az ide látogatók többsége szerintem már régen túltette magát. A mondandód nem viszi előre ezt az ügyet."
szerintem jobban állnánk ,ha igaz lenne.
Egyelőre azt érzem a megközelítés, sem igazán helyes,az evolució meg ketyeg.
Eszközeim nem lévén,a számat tépem.
De ha tudod a tutit,ne halogasd írd le.De ha nem, lásdbe, Te, zsákutca.
Előzmény: tere (252)
sniffí Creative Commons License 2004.02.23 0 0 258
Politikust,orvost,tudóst,gyógyszert!!!!!
FÁÁÁÁÁÁÁÁÁJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg kéne kis leépités mint a perlamentbe,hátha könnyebb lenne egyezni.
sniffí Creative Commons License 2004.02.23 0 0 257
Rossz lehet neked.
Ajánlhatok egy pszihiátrt,neked is, ír fel valamit.
Talán míg a falat nézed réveteg,gondolat is ébred benned.(élveteg;-csak, a kín-rím kedvéért persze)
S felpattansz a netre,fiatal arcokat keresel,kiket még rábírhatsz,szellemed igájára.Tekintéjed tisztelésére.
Te kis megalomán.
A tudás nem Te vagy,az mindenkié lehetne ...,kellene hogy legyen .Szivesen képezném magam, de valahogy nem jön össze,nem sírok félre ne értsd,csak kicsit furcsálom a lehetőségeket.
Hol az értelem?
Kérdezni sem szabad?
Vagy,kiderülne v.mi?
Instabilabb az állítás mint azt a "civilizációt élők", tudják?
Mit szoktál mantrázni,"de,Isten szeret"?

Foglalkozzunk a vízzel,jég úgytünik lessz,kéne v.mi energia.Sok elfog menni hőre,úgy tünik.

Off; de mértékét tekintve, a hőmérséklet változás,a bolygóközi "gravitációs állandót" nem befolyásolja?

Bár ezt nem értem,mitől hűl ha a nap tevékenysége nem csökken?
Ez nem misztifikáción keresztüli megoldás keresés, a globális felmelegedésre? :(
Ez,a hit tudomány,mégis
Ismereteim szerint ez nagyobb lefolyású esemény mint sem,további csak akaratoskodással megállítható lehetne.
Csak gondolat,nyáron aszfalton sétálva rendes melegérzete van a lábamnak,szinte összehesonlíthatatlan a hömérséklet különbség.
Fessük legalább fehérre az utakat,ha már nem foliázzuk.(vagy ha szandélba vagyok nem érzem,ha nem érzem már nem úgy van)

Előzmény: fazekaslaci (255)
sniffí Creative Commons License 2004.02.23 0 0 256
Rossz lehet neked.
Ajánlhatok egy pszihiátrt,neked is, ír fel valamit.
Talán míg a falat nézed réveteg,gondolat is ébred benned.(élveteg;-csak, a kín-rím kedvéért persze)
S felpattansz a netre,fiatal arcokat keresel,kiket még rábírhatsz,szellemed igájára.Tekintéjed tisztelésére.
Te kis megalomán.
A tudás nem Te vagy,az mindenkié lehetne ...,kellene hogy legyen .Szivesen képezném magam, de valahogy nem jön össze,nem sírok félre ne értsd,csak kicsit furcsálom a lehetőségeket.
Hol az értelem?
Kérdezni sem szabad?
Vagy,kiderülne v.mi?
Instabilabb az állítás mint azt a "civilizációt élők", tudják?
Mit szoktál mantrázni,"de,Isten szeret"?

Foglalkozzunk a vízzel,jég úgytünik lessz,kéne v.mi energia.Sok elfog menni hőre,úgy tünik.

Off; de mértékét tekintve, a hőmérséklet változás,a bolygóközi "gravitációs állandót" nem befolyásolja?

Bár ezt nem értem,mitől hűl ha a nap tevékenysége nem csökken?
Ez nem misztifikáción keresztüli megoldás keresés, a globális felmelegedésre? :(
Ez,a hit tudomány,mégis
Ismereteim szerint ez nagyobb lefolyású esemény mint sem,további csak akaratoskodással megállítható lehetne.
Csak gondolat,nyáron aszfalton sétálva rendes melegérzete van a lábamnak,szinte összehesonlíthatatlan a hömérséklet különbség.
Fessük legalább fehérre az utakat,ha már nem foliázzuk.

Előzmény: fazekaslaci (255)
fazekaslaci Creative Commons License 2004.02.23 0 0 255
"Ne bántsátok már sniffít, ő "így van kitalálva", ezt kell szeretni és kész ;)"

Lehet, hogy ilyennek lett "kitalálva", de akkor is utálom a gyogyósokat..

Előzmény: NevemTeve (251)
sniffí Creative Commons License 2004.02.22 0 0 254
Bocsánat!
Mi van a durranó gázzal?
Előzmény: JFEry (253)
JFEry Creative Commons License 2004.02.22 0 0 253
El is ovastad?
Előzmény: tere (252)
tere Creative Commons License 2004.02.22 0 0 252
Sniffi, tök igazad van, de az efféle világnézeti kérdéseken az ide látogatók többsége szerintem már régen túltette magát. A mondandód nem viszi előre ezt az ügyet.
Előzmény: sniffí (249)
NevemTeve Creative Commons License 2004.02.22 0 0 251
Ne bántsátok már sniffít, ő "így van kitalálva", ezt kell szeretni és kész ;)
fazekaslaci Creative Commons License 2004.02.21 0 0 250
Elfelejtetted bevenni a gyügyszeredet..?
Előzmény: sniffí (249)
sniffí Creative Commons License 2004.02.21 0 0 249
"Istent pedig hagyd meg szellemi placeboként azoknak, akiknek nincs más mentsváruk"
Pedig elég gyenge láncszem,már csak az evolució tartja fent.Nem más mint egyéb, tudat befolyásoló szer,nyilván azokat is azért nem nehezményezik igazán, kiderülne az összefüggés. :(
Az üveget ismerem,szerintem nem akarod érteni. :(
Mégis a placebóra bízod a jövőt? :(
Előzmény: petike23 (248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!