Végre jutott időm rá, hogy mérjek. Itt a pálca is, és a tekercs alja is összecsipog az alsó PL csatlakozó pöckével is, és a külső részével is, és a PL csatlakozó pöcke a külsejével is,tehát hideg ér a meleg érrel, azaz minden mindennel.
Mérés. A pálca, és a tekercs alján lévő pöcök összecsipog. A pálca és a tekercs alsó részén a test is összecsipog. Én is kaptam már olyan antennát, ahol a pálca és a tekercs alsó részén a test nem csipogott össze. A tekercs felső részén lévő két nút (talán 19-es villáskulcs) Meg kell húzni, amíg össze nem csipog. Ha ez a baja?
A Sirio ML145 mágnestalpas antenna aljáról ha hiányzik a ráragasztandó fém(?) fólia matrica, akkor az okozhatja a kihangolás lehetetlenségét? Úgy vettem, hogy a gumitalp alatt csak a mágnes és a fém talp látszik, matricázva nincs. A Garázs róla szóló cikkje alapján tűnt fel, hogy itt kellene egy matricának lenni. A kábel vizsgálatát elvégeztem műszeres méréssel zárlatra és szakadásra, valamint szétszereléses szemrevételezéssel a talpban is, minden hibátlan, de az SWR mérő szerint szinte minden visszajön róla.
A vásárba hozzájutottam egy CB-MASTER 400 típusú, kis méretű CB rádióhoz, de a google nem ismeri, nem hozott róla találatot. Lehetséges hogy más néven is futott ez is?
Ismételt köszönet érte, hogy dolgoztál vele, és megosztottad! A BURABU-n boldog tulajdonosa lettem egy ilyen zajzáras kihangosítónak, egy ex postaautós sráctól, de a hozzá ígért dokumentációt azóta sem küldte még el (igaz, úgy ígérte, nyár végéig mindenképp megteszi, nem gondoltam, hogy ezt a kitűzött bő határidőt komolyan is gondolja, HI). Félre is tettem az eszközt, nem lévén hozzá se kábel, se doksi, ami alapján azt elkészíthetném. Egyre piszkálta a fantáziámat, hogy be kellene üzemelni, eszembe jutott, hogy valahol láttam már, és szóbakerült. Itt meg is találtam, már csak azt reméltem, hogy anno le is töltöttem. Szerencsére megtaláltam a letöltött dokumentumok között. Így végre társult nálam a hardver, és a hozzá való tudás, nekiállhatok hozzáfaragni a rádiókhoz. ;) :)
Így nem igazán jó. Ha a reléd 8V-ról stabilan behúz, akkor jó. Akkor a belső 8,5 V-ról tudnád etetni. Most ha a relének 12V-ot adsz, az túlhúzza felfelé a TX szálat. Belül minden 8,5-ről dolgozik. De a 12-es relék általában már dolgoznak 8 V felett.
Ezt a 8,5-et megtalálod a rádiódban könnyen. Az oldalán a hangvégfok mellett a külső keretre szerelve van egy teljesítmény tranzisztor. Gyárilag egy zöld A473 feliratú. Annak a középső lába fix 8,5 V.
Kérdésem lenne a Stalker IX. rádióval kapcsolatban.
Van egy "Noise Killer" kütyüm (ebben már segítettetek). AM/FM-ben nincs gond az adásra kapcsolásra, viszont SSB-ben nem igazán tartja meg az adás relét érthető okokból. A Killeren van RX/TX kapcsoló bemenet, amely testet kapcsolva üzemel.
Kérdésem, hogy a Stalker hátsó tuchel csatlakozón van-e olyan pont, ami adáskor testet ad ki bármilyen üzemmódban?
Vagy esetleg más megoldás a járható út, hogy SSB adáskor is gond nélkül üzemeljen a Killer?
Köszönöm! Ahol néztem, ott vagy "rendelésre", vagy "nem forgalmazott" státusszal szerepel, aztán találtam egy céget, ahol 350 Ft/db körüli áron van, - akkor jó eséllyel az is hamis.
Akkor még az ember volt a modem és az a sebesség is elegendő volt. :) Talán most is előnyösebb lenne az a sebesség. Mindenki rohan, hogy több ideje legyen mások dolgaival feleslegesen foglalkozni.
Az internet nem azokon alapul mint a CB rádiózás. Függetlenül az adattovábbítás módjától, eszközeitől. A net lényege a hálózaba kapcsolt rendszer, ami magától megkeresi a lehetséges továbbítási útvonalat. Ebben a celluláris mobiltelefon rendszerekre hasonlít. Elvileg létezhet olyan modem, amin keresztül egy CB vagy RH rádió, URH készülék is a része lehet. Nyilván igen kis sebességgel és megbízhatatlanul. Ahogy egyre több műszer, mérőeszköz is a neten cserél adatot. pl. biztonsági kulcs mellett minden bekapcsoláskor beazonosítja a felhasználót, a helyét és a számára engedélyezett, kifizetett funkciókat indítja el.