Peter Staraubtól az A dark mattert, és a The hellfire Club-ot olvastam angolul szerintem mindkettő nagyon jó, de főleg az előbbi, ami zseniális. Ezek után a többit is megkeresem.
Szerintem Kingnek az újabb könyvei is ugyanolyan jók mint a régiek, az álomcsapda pl az egyik kedvencem.
lehet, hogy a viszonylag "új", esetleg fiatalabb king fanok nem tesznek különbséget, én magam 10 éves korom óta fan vagyok, lassan 24 éve és főleg, hogy elég sokat olvasok, tök vegyesen: szépirodalom, horror, sci-fi, fantasyből keveset, így pláne látom a különbséget, valahol el is szomorít, hogy az utolsó tényleg minőségi írás, amit olvastam tőle, az a Blaze. mikor elkezdtem kingezni, akkor évről-évre jobbnál-jobb könyvei jelentek meg, persze ez még a szétcsapósan-író időszaka alatt volt.
Nekem is bejövős az új King, bár őszintén szólva én nem éreztem azt hogy az újabb könyvei rosszabbak lennének, mint amit sokan írnak. talán egyedül A mobil nem áll annyira közel a szívemhez, de az sem volt rossz story.
viszont az érdekelne, hogy tud nekem valaki valami tapasztalatot mondani Peter Straubrol? olyan könyvekről amit önállóan írt!
Nekem tetszik az új könyv, de ez ugyebár szubjektív. Olvasva a kommenteket nekem az jutott eszembe, nem biztos hogy Kennedy személye iránti rajongásból írta. Lehetett az is a célja, hogy rámutasson és a vége tényleg az is, rosszabb lett a világ az által, hogy JFK nem halt meg.
De úgy jó, mint ahogy a Remény rabjai, vagy a Stand by me.....nem úgy mint a Ragyogás.
Az izgalom és a fordulat nem jellemző annyira.
Olyan mint az öregkori Clint Eastwood filmek, szívesen nézed, meg úgy azt is mondod, okés, rendben van...igazán szrakoztató, és olyan....tiszta. (De ugye én spec. a mocsok miatt olvasok Kinget:-))
Értem, tehát akkor a karakterek személyisége ezek szerint elég szélsőséges. Azt meg nem csípem annyira... Bár, ha sokan állítják, hogy jó könyv, még az is lehet, hogy beruházok rá. :)
annyira nem sok benne a politika --, különben is, ha jó író alkalmazza, akkor még az is lehet is izgalmas, lásd Herbert Duneje. ezzel a könyvvel nem a politizálás a gond, amúgy csak bulvár szinten merül bele, hanem az, hogy lassú, semmi katarzis nincs benne és unalmas.
Az új regény öreges, mesélős, itt-ott pici célozgatás valami ijesztőre.
Hasonló a Duma Key-hez, de itt kevés a fordulat. No meg ugye a regény nagy hibája a nagyon pozitív meg a nagyon negatív karakterek. Anno a "drogos" időkben ez valahogy árnyaltabb volt....
Én ezt az új politikai regényt nem kezdtem el olvasni, szerintem a krimis-gyilkolászós King az igazi. Olyasminek tűnik ez nekem, mint a Holtsáv. Csak mindenféle képességek nélkül. Színtiszta politika. Vagy rosszul gondolom?
Az utolsó 100 oldalon belül vagyok a 11/22/63 olvasásában - nekem tetszik az egész - és 'csak' azt nem értem, hogy a történelem megváltoztatása mennyiben hat geológiai eseményekre ? (gondolok itt a földrengésekre)
Megértem, az enyém szubjektív kikívánkozó vélemény volt (amit továbbra is tartok :-).
A kutya szája szerintem nagyon is a kiadótól függ, mivel a könyvecskék be vannak gyömöszkölve egy szép, hermetikus, átlátszó műanyag fóliába. Na, emiatt a könyv széle lelapul, kibonitás után is. Arra sajnos nem volt ráhatásom, hogy a kíváncsi kezek által elzárt 2. Kötet milyen lesz fóliaeltávolítás után. E problémát egy másik (ugyancsak extrém magas árakkal dolgozó) magyar kiadó úgy oldotta meg, hogy a szétválasztott könyveket csak egy csík-méretű fóliával "kötötte" össze. Ez a zsákbamacska effekt háttere nálam.
"Miért szedik szét, ráadásul ilyen trágya módon (700-300 oldal)?" - valahol a kiadó hivatalos facebook-kommentjében olvastam anno, hogy így adták el nekik a jogokat. Amúgy ha visszanézed az új kiadások borító-designját, akkor érthető az ilyen szétválasztás a gerincnél is.
A kiadvány ára is szerintem ettől a szétválasztástól függött (plusz fordítók, stb.). De ha akciósan veszed meg, akkor nyilván olcsóbban jössz ki. (én -40%-os akcióban vettem meg, a megjelenése után 2-3 héttel)
"...a könyv, mint a kutya szájából..." - hát ez teljesen egyéni probléma, ami erősen a futártól/kiszállítótól/könyvesbolttól stb. függ. Nekem vadiúj a könyv és nincs semmi baja.
Természetesen ha a Mester kerül szóba, ez a fórum jut először eszembe, így Karácsony másnapján itt duzzogom ki magam ;-).
Szóval abban nem bízom, hogy a pénzleső Európa Könyvkiadó illetékeseit ez egy pillanatig is érdekli, de egy ilyen olvasott író esetében kicsit megalázónak tartom, hogy az új könyve magyar kiadása (11/22/63-ról a szó) ilyen förtelem legyen, minden tekintetben. Miért szedik szét, ráadásul ilyen trágya módon (700-300 oldal)? Persze, a bevétel. Wcpapír minőség. Hja, a bevétel... Mert hát ugye kb kétszer annyiba kerül, mint az eredeti angol nyelvű (amerikai:-) paperback. Plusz: az igénytelenség netovábbja fóliacsomagolás, melyet gyanútlanul kibontva szembesül vele az ember, hogy a 2. Kötet zsákbamacskája most nem volt szerencsés, a könyv, mint a kutya szájából... Borító széle és a lapok megtörve, hátsó borító hajlik, ja, az első kötetnél is mállik a védőfólia... FOSADÉK!!!
a legötlettelenebb lezárás. kitalálhatott volna bármit! az ilyen lezárást azok az írók favorizálják, akiknek semmi nem jut az eszébe és még belevinni ezt a gagyi filozófiát is! ez pont olyan, mint a "és akkor felébredt" lezárás. amúgy minden valamirevaló írói kurzuson ezeket tanítják, hogy ilyen olvasó átb***okat ne!