Szépen beindultak a virágaid! Az idei első magoncod igazán ott van! Nálam hétvégén nyitott egy virágot VVbársony, nagyon hasonlít rá a magoncod. Ígéretes a kezdet!
Már nyílik nálam a Gyenes Bársony bordós. Hát nekem nem egy nagy szám... elég ritkásak a bugán a virágok, nem is nyílnak szépen. Nagyon hajaz az Emile Sahutra csak egy árnyalattal sötétebb és bársonyosabb.
Talán az idén még marad de ha nem szedi össze magát, jövőre lapátra kerül ő is!
Eddig óckodtam a vízben csíráztatástól, mindig földbe vetettem de az idén rávettem magam. Nem vittem túlzásba és nem össze vissza mindent alapon csináltam. Csak az extrákat de abból is mértékkel..
Már egész jól lecsökkentettem az állományt, ha most látnád rá sem ismernél a kertre....
Kipakolás után nem sokkal nekiestem fűrésszel,baltával a nagy Barcelona tövemnek. Szerencsémre a föld felett a tő pont úgy ágazott el,hogy háromba tudtam fűrészelni. Kicsit aggódtam,hogy túlélik-e de muszáj voltam ilyen drasztikusan darabolni mert nem akartam már nagyobb cserépbe rakni. Kaptak a tövek egy fazonigazítást is, jövőre szép kis bokraim lesznek.
Szerintem szimplában a Marie Gambetta, duplában a Pulai citrom, de nagyon szép élénk sárga olykor a Sorrento is.
Most kaptam Marann jóvoltából a Celtic Women dupla sárga magoncából, amit nagyok köszönök neki! Ez lesz a dupla sárgák közül az idei év nagy várományosa nálam...
Pulai szép szép, de virágzásban jóval alulmarad a Sorrento, Judit Yellow Moon, de még a gyenge ágrendszerű Oasistól is.
Pulainak nagyon kell a sok napfény és nagy meleg, meg hát ne érje pára, eső, ha ez adott akkor tud szépen virágozni.
4 nagyobb tövem van de talán tavaly volt augusztusban pont egy "normálisnak" mondható virágzása.
Iden szerettunk bele a leanderbe es megbizhato helyrol szeretnenk vasarolni. Tudtok ilyen helyet vagy esetleg van elado leanderetek? Sajnos amit kerteszetbol vettunk arrol utolag kiderult, hogy mind leanderrakkal fertozodtek :/
Én mindig így csináltam, nem is akartam másként. Már sok éve nem volt indíttatásom, de most az Andrea Kedvencéből tettem vízbe néhány magot..., aztán amikor már lett tevélkéje, átületttem, egynek sem lett baja. Ez a fajta inkább árnyék kedvelő, hátha sikerülne más virággal is úgy, hogy ezt a tulajdonságát megőrizze! :-)
Nem felejtkeztem el, csak nőnek a hajtások! Jelentkezem hamarosan! :-)
Most voltunk Cserkeszőlőn. Nézegettem a leander és hibiscus állományt. Hát egyszerűen szólva tragédia !!!! Ha ilyen körülményeim lehetnének a teleltetéshez , hát .... mit mondjak ? ..... csudákat lehetne művelni !!!!! Az én direkte télire is kiültetett babérom díjbirkózó az itt a fedett fürdőben sínylődő egyetlen babér példányhoz képest! A tiszacsegei hibik is csak sínylődnek a fedett részben folyton bent tartva , miért nem vágják ki őket nyárra ki a napra , komposztált marhatrágyás földet nekik, meg állandóan permetezett vizet oszt gyía tee, gyerünk !
Nem ugyan az, a Cavalairenek szerintem zártabbak a virágszirmai, azért is lehet az,hogy a torok sem mindig látszódik rendesen, mintha egyben lenne a szirmokkal.
Picit erősebb rózsaszín mint a Madam Allen, ráadásul a Cavalaire hidegtűrő -12 fokig. Madam Allenak nálam mindig szépen látszódott a torokrész, nem volt olyan zárt.