Keresés

Részletes keresés

kaviat Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8324
letöltöttem, meghallgattam, tényleg zsíír!! a felvétel minősége tényleg nem olyan mint a sorlemezek, dehát botleg, szerintem teljesen élvezhető.. nagyon szépen köszönöm!!

off: mp3 ügyben. nagyon sokféle kódolás van, hatalmas különbség van 128 kbps és 256 között.. ha már CD-n nem tudok valamit megszerezni, akkor törexem a nagyobb bitrátára.. én ha mp3-at gyártok 320 kbps-et használok [a lassan klasszikus lame v3.93.1-el], a legbrutálisabb beállításokkal, de még néha ezen is érezni a minőségromlást.. sajna ez tény, igaz forrásfüggő, van ahol nem tünik fel, de sajnos sok olyan felvétel van amin a tömörités ront.. sajnos én is szinte mindent mp3-ban találok csak meg, bár mostanában itt ott feltünik 1 - 1 flac is.. úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy az mp3 valahol a kazetta és a CD között van közelebb a CDhez.. most csak annyi történt, hogy soxáz kazetta helyett mp3-akat hallgatok, de ahol tudom megszerzem CD-n is az anyagot

.kav]4t ..jó ott a tengeri kaja..
Előzmény: mmBálint (8317)
badblock Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8323
Bálint már majdnem pontosan leírta, miért mp3. Egy fontos tényezőt nem említett: a tárhely véges és viszonyleg kicsi. Az mp3-CD-bakelit vitában nem tudok érdemben hozzászólni, mert az én károsult hallószerveimnek(fiatalon túl sokszor és túl közel voltam nagy hangfalak közelében:-) szinte majdnem mindegy.
Gurg Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8322
OFF

Mit lehet tömöríteni a zenében?

A frekvenciát, a dinamikát és ki lehet szedni az üres részeket.
Amióta egy kicsit jobb cucc van a kocsimban, próbálok megszerezni mindent CD-n, mert marhára hallom az MP3 kiherélését. Az OGG mondjuk a dinamika tömörítését dinamikusan végzi (ha jól tudom), de a frekvenciákat ugyanúgy leszedi.
Szóval veszteségmentes hangtömörítés SZVSZ nem létezik.
CD-n kell hallgatni.

Egy audiofil barátommal Bower&Wilkins 602-es hangszórókon hallgattunk Make a Jazz Noise Here albumokat, CD-s kivitelt és bakelitost.
Először a CD-t tettük be.
Nagyon fasza, szép, pontos stb.
Aztán a bakelit.
Na akkor kezdett el zenélni a zenekar......

ON
Előzmény: mmBálint (8320)
eref Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8321
shn, ape, flac... e két utóbbi 40% körülire is tömörít! Ha egy hónapig fönn van az anyag, akár modemmel is lejön. :)
Előzmény: Gurg (8319)
Gurg Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8319
Wavban? Kevés embernek van több megabites internetelérése.
Előzmény: eref (8318)
mmBálint Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8320
Erről hosszas tűnődés volt a Kill Ugly Radio fórumon is, és a következő született:

- az mp3-at mindenki nagyon könnyen tudja kezelni.
- az mp3 viszonylag kicsi, így a letöltése nem okoz túl nagy gondot, nagyobbacska türelemmel akár telefonon is mehet.
- a nemzetközi meg egyéb cserebere miatt is ez tűnik racionálisnak: mindenkinek ez van. Körbekérdeztünk a KillUglyn, kb 2 ember jelezte összesen, hogy VAN egyáltalán más formátumú csereanyaga.
- ezek adott esetben lehetnek jó felvételek, de mégsem CD-minőségűek. Így veszteségmentesíteni nem tűnik értelmesnek.
- de a legfőbb ok, hogy én is így szerezem meg (mint minden mást is) fájlcserélő és postai utakon, tehát így van meg és sehogy máshogy. Így bármivé átkonvertálni: nem jelentene minőségi javulást.

Én ezekről a veszteségmentesekről egyébként is csak hallomásból tudok, pár éves kutakodásaim során is össz 2 embertől hallottam, hogy mást nem is hajlandó (!) meghalgatni. Nekem a gyűjteményem csak mp3-akból áll, és ebből is vagyok "csereképes", és nincs is vele semmi bajom.
Előzmény: eref (8318)
eref Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8318
Van valami különös oka annak, hogy mp3-ban teszitek föl az anyagot? (Kicsit direktebben: nem lehetne valami veszteségmentes formátumban?)
Előzmény: mmBálint (8317)
mmBálint Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8317

És igen, elindult - (történelmet írunk!!): egy teljes letölthető koncert a www.zappa.hu -n! Nem is akármi: az 1980-as Santa Monica-i koncert, pontosan 14 éve volt. A koncertről kis ismertetés éktelenkedik e remek honlapon.

Fogyasszad egészséggel, és reklámozza mindenki ezerrel!

(egy hónapig lesz fent)

Véleménymegmondás meg akár ott, akár itt, akár akárhol!

mmBálint Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8316

(én csak nézni szoktam...)

kevés cucca van meg, a boltban mindig szembemosolyog a Vocal Vorks meg ilyesmik, de nem tudok róla sokat. A Beethoven lemeze van meg, ami előtt a Boulez előtt tisztelgő darabja szerepel. Innen furcsamód a B-t szoktam inkább hallgatni, nagyon tetszik a kisebb zenekar, a lendület, azt meg kicsit szájbarágósnak gondolom, ahogy a Bouleznek dedikált darabot bemutatja - a lemezsercegéssel, meg hogy a részek számozása 0.1-től vezet 0.9-ig, merthogy a Mestert, az 1-et ő úgysem érheti el... De idővel adok még neki esélyt. :-)

Előzmény: eref (8315)
eref Creative Commons License 2004.12.13 0 0 8315
Hallgatjátok is Eötvöst?
badblock Creative Commons License 2004.12.11 0 0 8314
Vohaa! Persze, hogy megvan:-), sőt az egyesületi tagoknak évente egyszer kötelező megnézni!(de ez ne rettentsen vissza, gyere, lépj be az Mfze-be!) Deacon! ez az Eötvös-anyag nagyon jó! Köszi! zoli79! a grammy, mint az összes többi szimpátia-szavazás, ráadásul már a jelölés is üzleti szempontok alapján történik (gondolom, kevés Rush lemez fogyott az idén) láttad, hogy a magyar metal hammer is 2 teljes oldalt elpazarolt rájuk a decemberi számban?
Vohaa Creative Commons License 2004.12.10 0 0 8313
hello! valakinek meg van Videokazettán a ZappaPest?
mmBálint Creative Commons License 2004.12.10 0 0 8312

Á! Köszönjük!!!

Van a honlapunkon a hungarikumok szekcióban pár szó Eötvösről, de ez, így hiányzott! hamarost felteszem! Kösz!!

B

Előzmény: Deacon (8311)
Deacon Creative Commons License 2004.12.10 0 0 8311

Sziasztok!

Lehet, hogy már ismeritek, de gondoltam, szólok...
Kortárs magyar zeneszerzők kincsestára oldalon a következő hanganyagot találtam: Eötvös Péter emlékezik a fiatalon elhunyt Frank Zappára, akinek emlékére komponálta 1993-ban a 151. zsoltárt.

Üdv.: Deacon

Gurg Creative Commons License 2004.12.09 0 0 8310
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: ZOMBY WOOF (8308)
zoli79 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 8309

Miután vannak itt emberek, akik beizgulnak Steve Vaira és a G3-ra:
Grammyre jelölték a legjobb instrumentális rock szerzemény kategóriában a G3 Live: Rockin' In The Free World lemezről a Whispering A Prayer-t. Biztos jó... Onnan csak a címadó dalt hallgattam meg.

Viszont, ami ennél ezerszer szenzációsabb hír, pláne Eugennek:
ugyanitt jelöltek egy másik zenekart is egy dobszólóval...
:) :) :) :) :) :)

ZOMBY WOOF Creative Commons License 2004.12.08 0 0 8308

Előzmény: mmBálint (8307)
mmBálint Creative Commons License 2004.12.08 0 0 8307

Ó! ez hogy készült?? Montázs? Ó!

és a végén az a másik téma micsoda?

Előzmény: ZOMBY WOOF (8303)
zoli79 Creative Commons License 2004.12.08 0 0 8306

Úgy tűnik jól működik a zappa.hu fórum. Mindenkit szeretettel várunk!

badblock Creative Commons License 2004.12.07 0 0 8305
Ahhh, hízik a májam! Azért sok ilyen oldal ne legyen:-)
mmBálint Creative Commons License 2004.12.07 0 0 8304
ezt kaptam a www.zappa.hu reklaamozgatasa utaan: Frank Zappa lap párját ritkítja, nagyon klassz formailag, tartalmilag, bárcsak sok ilyen oldal lenne a neten! Én igazán nem tudtam, hogy ilyen sokoldalú volt ez az ember, szerintem évekbe telik igazán megismerni. Üdv, A
ZOMBY WOOF Creative Commons License 2004.12.05 0 0 8303

Easy Meat

[download]

mmBálint Creative Commons License 2004.12.04 0 0 8302

Itt egy javított változat, ugyanolyan kaotikus, de az időpontok talán jobbak. Kritikának és reklamációnak helye van!!!

Miles, kicseréled a honlapon? És pardon a módosítgatásokért...

(eref, kösz! - igazad volt, de nekem is (hehe): béna a gépem, és kicsit könyörögni kellett neki. Már csak idő kell a dolog abszolválásához. Kösz mégegyszer!)

eref Creative Commons License 2004.12.03 0 0 8301
OFF szolgálati közlemény mmBálintnak: a kedd esti link jó, próbáld újra!
kaviat Creative Commons License 2004.12.03 0 0 8300
ha tudok, megyek

Előzmény: mmBálint (8299)
mmBálint Creative Commons License 2004.12.03 0 0 8299

Na akkor légyszíves gyere el erre.

a rákattintva kinagyított verziót meg küldd el boldog-boldogtalannak.

Ha!

Köszönet.

Egy kissé kaotikus lett ez a plakát most, ráadásul megint felidegelt az idex, mert nem enged bármelyik gépről feltölteni - na pár percem ráment erre is, míg kitaláltam, hogy lesz jó...

Ha lesz időm kicsit űcsiszolok még ezen, addig híresztelje mindenki - ha az újságmegjelenésekről már rendszeresen lemaradunk.

B

Előzmény: kaviat (8298)
kaviat Creative Commons License 2004.12.02 0 0 8298
a gitáros cikk pedig engem is érdekelne! [jó a zappa.hu, jó mazsolázgatni]

amúgy eredetileg egy olyan gitáros képet kerestem, ahol zappa körbe van véve az általa használt hangszerekkel.. kicsit mint a pinkfloyd ummagumma-jan, ahol az összes hangszert kipakolták és szépen elrendezték egy fotó erejéig

Előzmény: greenrosetta (8297)
greenrosetta Creative Commons License 2004.12.02 0 0 8297

Ha jól emlékszem ezt a gitárt Z. nem nagyon használta. Új pick up-okat rakatott bel,  aztán átadta a fiának...(most meg mintha elárverezték volna...) Majd megnézem a cikket...

Uraim!

Cseszegessetek már egy kicsit mert már egy fél éve lefordítottam a Zappa gitárjairól szóló cikket, csak egyszerűen lusta voltam begépelni...

Az a gond, hogy nap végére már vagy nincs energiám gépelni vagy más melóm van (esetleg gyakorolnom kell stb) a hét végéim meg szintén zűrösek de ez még nem mentség mert ugye két órás meló lenne az egész....

Na mindegy. Karácsonyi ajándékként megpróbálom bevinni gépbe.

üdv:rosetta

Előzmény: kaviat (8292)
mmBálint Creative Commons License 2004.12.02 0 0 8296
Na, és meglettek a neonbetűid is! Jól van,már azt hittem az új index ledarálta azt is. Heló!!! B
Előzmény: kaviat (8295)
kaviat Creative Commons License 2004.12.01 0 0 8295
hehe, kb 500 körül vagy 2 és fél éve írtam már ebbe a topicba egyszer :)) [ebből is látszik, hogy egy nyugodt, nem kapkodós ember vagyok]

szóval üdvözlöm újra a topicot!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!