letöltöttem, meghallgattam, tényleg zsíír!! a felvétel minősége tényleg nem olyan mint a sorlemezek, dehát botleg, szerintem teljesen élvezhető.. nagyon szépen köszönöm!!
off: mp3 ügyben. nagyon sokféle kódolás van, hatalmas különbség van 128 kbps és 256 között.. ha már CD-n nem tudok valamit megszerezni, akkor törexem a nagyobb bitrátára.. én ha mp3-at gyártok 320 kbps-et használok [a lassan klasszikus lame v3.93.1-el], a legbrutálisabb beállításokkal, de még néha ezen is érezni a minőségromlást.. sajna ez tény, igaz forrásfüggő, van ahol nem tünik fel, de sajnos sok olyan felvétel van amin a tömörités ront.. sajnos én is szinte mindent mp3-ban találok csak meg, bár mostanában itt ott feltünik 1 - 1 flac is.. úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy az mp3 valahol a kazetta és a CD között van közelebb a CDhez.. most csak annyi történt, hogy soxáz kazetta helyett mp3-akat hallgatok, de ahol tudom megszerzem CD-n is az anyagot
Bálint már majdnem pontosan leírta, miért mp3. Egy fontos tényezőt nem említett: a tárhely véges és viszonyleg kicsi.
Az mp3-CD-bakelit vitában nem tudok érdemben hozzászólni, mert az én károsult hallószerveimnek(fiatalon túl sokszor és túl közel voltam nagy hangfalak közelében:-) szinte majdnem mindegy.
A frekvenciát, a dinamikát és ki lehet szedni az üres részeket.
Amióta egy kicsit jobb cucc van a kocsimban, próbálok megszerezni mindent CD-n, mert marhára hallom az MP3 kiherélését. Az OGG mondjuk a dinamika tömörítését dinamikusan végzi (ha jól tudom), de a frekvenciákat ugyanúgy leszedi.
Szóval veszteségmentes hangtömörítés SZVSZ nem létezik.
CD-n kell hallgatni.
Egy audiofil barátommal Bower&Wilkins 602-es hangszórókon hallgattunk Make a Jazz Noise Here albumokat, CD-s kivitelt és bakelitost.
Először a CD-t tettük be.
Nagyon fasza, szép, pontos stb.
Aztán a bakelit.
Na akkor kezdett el zenélni a zenekar......
Erről hosszas tűnődés volt a Kill Ugly Radio fórumon is, és a következő született:
- az mp3-at mindenki nagyon könnyen tudja kezelni.
- az mp3 viszonylag kicsi, így a letöltése nem okoz túl nagy gondot, nagyobbacska türelemmel akár telefonon is mehet.
- a nemzetközi meg egyéb cserebere miatt is ez tűnik racionálisnak: mindenkinek ez van. Körbekérdeztünk a KillUglyn, kb 2 ember jelezte összesen, hogy VAN egyáltalán más formátumú csereanyaga.
- ezek adott esetben lehetnek jó felvételek, de mégsem CD-minőségűek. Így veszteségmentesíteni nem tűnik értelmesnek.
- de a legfőbb ok, hogy én is így szerezem meg (mint minden mást is) fájlcserélő és postai utakon, tehát így van meg és sehogy máshogy. Így bármivé átkonvertálni: nem jelentene minőségi javulást.
Én ezekről a veszteségmentesekről egyébként is csak hallomásból tudok, pár éves kutakodásaim során is össz 2 embertől hallottam, hogy mást nem is hajlandó (!) meghalgatni. Nekem a gyűjteményem csak mp3-akból áll, és ebből is vagyok "csereképes", és nincs is vele semmi bajom.
És igen, elindult - (történelmet írunk!!): egy teljes letölthető koncert a www.zappa.hu -n! Nem is akármi: az 1980-as Santa Monica-i koncert, pontosan 14 éve volt. A koncertről kis ismertetés éktelenkedik e remek honlapon.
Fogyasszad egészséggel, és reklámozza mindenki ezerrel!
(egy hónapig lesz fent)
Véleménymegmondás meg akár ott, akár itt, akár akárhol!
kevés cucca van meg, a boltban mindig szembemosolyog a Vocal Vorks meg ilyesmik, de nem tudok róla sokat. A Beethoven lemeze van meg, ami előtt a Boulez előtt tisztelgő darabja szerepel. Innen furcsamód a B-t szoktam inkább hallgatni, nagyon tetszik a kisebb zenekar, a lendület, azt meg kicsit szájbarágósnak gondolom, ahogy a Bouleznek dedikált darabot bemutatja - a lemezsercegéssel, meg hogy a részek számozása 0.1-től vezet 0.9-ig, merthogy a Mestert, az 1-et ő úgysem érheti el... De idővel adok még neki esélyt. :-)
Vohaa!
Persze, hogy megvan:-), sőt az egyesületi tagoknak évente egyszer kötelező megnézni!(de ez ne rettentsen vissza, gyere, lépj be az Mfze-be!)
Deacon!
ez az Eötvös-anyag nagyon jó! Köszi!
zoli79!
a grammy, mint az összes többi szimpátia-szavazás, ráadásul már a jelölés is üzleti szempontok alapján történik (gondolom, kevés Rush lemez fogyott az idén)
láttad, hogy a magyar metal hammer is 2 teljes oldalt elpazarolt rájuk a decemberi számban?
Lehet, hogy már ismeritek, de gondoltam, szólok... A Kortárs magyar zeneszerzők kincsestára oldalon a következő hanganyagot találtam: Eötvös Péter emlékezik a fiatalon elhunyt Frank Zappára, akinek emlékére komponálta 1993-ban a 151. zsoltárt.
Miután vannak itt emberek, akik beizgulnak Steve Vaira és a G3-ra: Grammyre jelölték a legjobb instrumentális rock szerzemény kategóriában a G3 Live: Rockin' In The Free World lemezről a Whispering A Prayer-t. Biztos jó... Onnan csak a címadó dalt hallgattam meg.
Viszont, ami ennél ezerszer szenzációsabb hír, pláne Eugennek: ugyanitt jelöltek egy másik zenekart is egy dobszólóval... :) :) :) :) :) :)
ezt kaptam a www.zappa.hu reklaamozgatasa utaan:
Frank Zappa lap párját ritkítja, nagyon klassz
formailag, tartalmilag, bárcsak sok ilyen oldal lenne
a neten!
Én igazán nem tudtam, hogy ilyen sokoldalú volt ez az
ember, szerintem évekbe telik igazán megismerni.
Üdv, A
Itt egy javított változat, ugyanolyan kaotikus, de az időpontok talán jobbak. Kritikának és reklamációnak helye van!!!
Miles, kicseréled a honlapon? És pardon a módosítgatásokért...
(eref, kösz! - igazad volt, de nekem is (hehe): béna a gépem, és kicsit könyörögni kellett neki. Már csak idő kell a dolog abszolválásához. Kösz mégegyszer!)
a rákattintva kinagyított verziót meg küldd el boldog-boldogtalannak.
Ha!
Köszönet.
Egy kissé kaotikus lett ez a plakát most, ráadásul megint felidegelt az idex, mert nem enged bármelyik gépről feltölteni - na pár percem ráment erre is, míg kitaláltam, hogy lesz jó...
Ha lesz időm kicsit űcsiszolok még ezen, addig híresztelje mindenki - ha az újságmegjelenésekről már rendszeresen lemaradunk.
a gitáros cikk pedig engem is érdekelne! [jó a zappa.hu, jó mazsolázgatni]
amúgy eredetileg egy olyan gitáros képet kerestem, ahol zappa körbe van véve az általa használt hangszerekkel.. kicsit mint a pinkfloyd ummagumma-jan, ahol az összes hangszert kipakolták és szépen elrendezték egy fotó erejéig
Ha jól emlékszem ezt a gitárt Z. nem nagyon használta. Új pick up-okat rakatott bel, aztán átadta a fiának...(most meg mintha elárverezték volna...) Majd megnézem a cikket...
Uraim!
Cseszegessetek már egy kicsit mert már egy fél éve lefordítottam a Zappa gitárjairól szóló cikket, csak egyszerűen lusta voltam begépelni...
Az a gond, hogy nap végére már vagy nincs energiám gépelni vagy más melóm van (esetleg gyakorolnom kell stb) a hét végéim meg szintén zűrösek de ez még nem mentség mert ugye két órás meló lenne az egész....
Na mindegy. Karácsonyi ajándékként megpróbálom bevinni gépbe.