ó, ez tényleg vancouver, whistlerestül, mindenestül... imádom. én is ott voltam hosszabb ideig. a 3. helyre én aucklandot tenném. esetleg sydney :-) de hogy a northwestnél maradjunk, seattle és victoria is gyönyörű.
BOLOND:-))nak van valamilyen oldala sok zászloval, ahol hirtelen sok kép jelent meg.. légifelvételekkel:-))és Vancouvert véltem megismerni.. amit Fokváros után a második helyre tennék :-))legalabbis ahol eddig volt szerencsem több -kevesebb ideig lenni.. (Johannesburgban még hosszabb idot eltolteni nem volt szerencsem, de majd bepotolom:-). ha esteleg hackerkdtem volna BOLOND oldalán... nem volt szándékos...
amugy érdekel ez a verseny , kulfoldi allampolgarok is mehetnek? :-))persze csak jovore, es nem is kell feltétlen a szavamon fogni;-) de ki tudja
Szia openkplus, megneztem a repuloclub-od web oldalat, hat ha addig elek is repulnom kell Del Afrikaban! Nagyon jo kepek vannak a lapon. Nyman oldalan is csucs kepek vannak az orszagrol! Mennyibe kerul Mo.-rol egy repulojegy oda? Milyen bicikliverseny ami 107 km? Valami helyi tura? Jo lenne kepeket latni rola.
109 kilometer, de ez biciklin van... Tegnap reggel voltunk a baratommal treningezni, 60 kilometert mentunk, az atlagsebesseg mar megvan, Krugersdorp elott van egy kb 7 kilometeres emelkedo, nagyjabol olyan mint Chappies. Igaz, utana meg ott van Suikerbossie, ami allitolag maga a halal. Nem igazabol a meredekseg vagy a hossz miatt, az egesz kevesebb mint 2 km, viszont elotte mar tekert az ember 93-at...
istenem... komolyan, könnybe lábadt a szemem... látom magam előtt az egészet. nem tom olvastad-e, én anno egy scenic take off-ot éltem át a pilóta és a kristálytiszta idő jóvoltából. hát, az leírhatatlan. 1000 méteren, a minimális biztonságos távolból (szal nagyon közelről) kerültük meg a platót, életre szóló élmény volt.
mennyi is ez a táv? én most készülök az életembe bevezetni a gyaloglást, később tán futást. szép célkitűzés lenne, hogy mondjuk 5 éven belül vmit teljesítek belőle. :-) addig is hajrá!!!
wow! irigy-irigy-irigy!!! jó mulatást és kitartást a futáshoz. utána szigorúan minden képet kérünk, nyálcsorgatás végett! :-) (ez a bantry bay övön aluli volt :-)
Celegyenesbe fordult a trening az Argusra... Csutortok este indulunk Fokvarosba (kocsival), pentek reggel erkezes, szallas Bantry Bay-ben (http://www.clarendon.co.za/), pentek este party Clifton Beach-en, allitolag szuper lesz. Szombaton is lesz egy party, vasarnap pedig a verseny reggel, este afterparty. Majd teszek fel kepeket, felteve, ha tulelem...
Ugy tunik lenn maradunk meg egy hetig, utana itt husveti szunet lesz az iskolaban, igaz, egyelore meg csak hetfoig van szallasunk.
Szeretnek infot kerni toletek arrrol hogy lehet e del afrikaban terepjarot berelni vezetovel egyutt, aki elvisz benunket egy iagazan nagy 3 hetes szafarira.
A baraka oldalon van hasonlo de gondolom en ezt maganszervezesben is meg lehet nezni.
Nya, hetvegen megjartuk Zulufoldet. Szep hely nagyon. Tele van kisebb-nagyobb parkokkal, aminek szerintem a fele magan park, vagy csak akkor mehetsz be, ha ott is alszol. De az is igaz, hogy van is mire epiteni. Gyonyoru taj, rengeteg allat. Zsirafokat, kulonbozo patasokat meg parkon kivul is lehet latni az ut mellett legeleszni.
Lattunk egy tradicionalis zulu falut, ami erdekes volt, bar csak erezte az ember, hogy azok az emberek mar nem ott elnek. Igazabol nem is tudom, hogy van-e meg ilyen falu a valosagban arrafele. De hat valtozik a vilag.
St Lusia izgalmas hely. Rengeteg latnivaloval, es programokkal. Meg jot strandolni is lehet a tengerben, aminek a partja is gyonyoru. Mondjuk, erzodik az udulojellege a helynek, amit az is jelez talan, hogy szinte csak fehereket lattam arra. De lehet elhagyatottabb, es szinten gyonyoru helyeket talalni izles szerint.
Sajnos az igazi elefantparkot ki kellett hagynom, mert ahogy hallottam csak 4wd-vel engednek be. Igy elefantot most sem lattam:-(. Ez van.
2003 oszen 4 rand korul vot plusz minusz par cent.
A shellnel ahogy nezem 4,1-4,3 kozott mozognak lasd Shell Fuel Price (tetszik a diagramm es a tablazat a kulonbozo adokkal es jarulekokkal kapcsolatban)