Meg volt a xenon izzó csere, az volt szerencsére a gond.(nem a trafó--jobb izzó át a bal oldalra ott is jó volt-így lett izzóra szűkítve)Bal oldalon helyhiány miatt bonyolultabb a csere(jobb oldalon ugye teljesen szabadon van a gumi zárókupak,meg persze az izzó),fényszóró és akksi kivétel nélkül,de a ablakmosó beöntőjét feljebb húzva és a sárvédő felé nyomva kisebb kézzel "hozzáférhető". Az izzót csak egy két oldalról fogó "rugózott"acél drót fogja-az kiakaszt és az izzót simán ki kellett húzni nem kellett forgatni semerre,persze előtte a trafó táp csatiját le kellett nyomni(húzni róla lefelé)Párban cseréltem mert így ajánlotta a haverom(a "még jó" izzó pót lesz)Nem állítódott el semmi,így jól összehoztuk.Van 1-2kép az izzókról(amelyik üvegje fehér füstös az még működött)És 16ért kaptam párban.
A HID, azaz a nagynyomású kisüléses fényforrás halálának egyik jellemzője, h fényárama kevesebb, mint újkorában (persze folyamatosan gyengül, csak a szemed hozzászokik az idők folyamán) és a színhőmérséklet nagyon megváltozik, egészen el tud menni lilába.
Érdeklődnék tőletek (ha felnéz még ide valaki :) ) Gyári bi-xenon(fiat bravo) nem rég rózsa szinű ,gyengébb fénnyel kezdett égni(csak a bal)--de volt olyan hogy le-fel kapcsolás után egy pillanatra a normál fényerő-de utána ki is alszik.Izzó vagy lehet trafó is?köszönöm
Na voltam a szakimnál. Egy kontakt hiba volt. A DRL vezérlő szála rá volt forrasztva a fényszóró 12 Voltjára, és a forrasztás mellett eltört a vezeték. Még szerencse, hogy nem vettem meg előre a xenont.
Amikor legelőször nem világított, akkor próbáltam kiszedni az izzót, de csak addig jutottam el, hogy lehúztam a csatiját. Miután összedugtam világított. Ezek után kb. 2 hétig jó volt, de tegnapelőtt megint nem világított. Akármit csináltam a csatlakozóval. Erre ma reggel (közben be sem indítottam az autót) újra jó. Szerintem a csatlakozónak nincs hozzá köze, mert akármit csinálok vele nem alszik el. Nekem ezelőtt még soha nem volt xenonom. A hagyományos izzó az kiég és kész. A xenon mielőtt behal csinálhat ilyet? Tök hülye vagyok hozzá, de nem szeretnék 10 körül kiadni xenonra, közben nem is az a baj. Persze elviszem szerelőhöz, de már előre látom, hogy ha nem produkálja a hibát nála, akkor nem fog vele semmit kezdeni.
... én végig próbálgattam elég sokat noname, Philips, GE, végül az Osramnál kötöttem ki ezzel maximálisan elégedett vagyok. Már anyagilag nem mertem vállalni a Osram Night Breakert, bár azt mondják az is nagyon jó.
Sziasztok! Van egy I-es RS octaviam. Gyári xenon van benne. Tudtok ajánlani valakit aki elfogadható áron tud izzót? Azt hiszem d2s. Budapesten. Esetleg be is rakja? Köszönöm. Jani
Nem tud valaki olyan helyet ahol lehet kapni COB Led fénygyűrűt?
Angel eye halo ring meg hasonló neveken szokott lenni, 160mm-es kéne belőle egy pár.
Szeretnék tenni projektoros lámpába kívülre is meg belülre is a porjektor köré, oda már találtam 50/60mm-est, de a külső gyűrűt csak egy helyen láttam és ott elég drága.