Nekem lenne egy par ilyen ulesem,csovazas ucai sport ules nagyon jol tart es van fejtamlaja,ha erdekel keres meg maganba es megbeszeljuk. imel;arpiskoda100@gmail.com
Kell alakítani egy kicsit, de alapvetően beszertelhető. A legnehezebb a hűtés megoldása (érdemes előrehozni a hűtőt), mert a Favi/Feli motornak több hűtésre van szüksége, mint a gyári 100-asnak.
Többeknek is van Favimotor 100-asban, eddig talán egyet láttam, amiben nem volt elöl a hűtő.
Érdekel valakit ez a skoda? 2012-ig van rajta forgalmi. Kell rajta csinálni ezt-azt, de teljesen üzemképes. Van hozzá 4 (nem új) gumi, felnivel. A függőcsapszeg a vizsga előtt lett cserélve, újra, nem bontottra.
Betenném ide is a kérdésem, hátha tudjátok rá a választ:
A gyújtáselosztó meghajtójának és a vezérműtengely csigakerékpárjának újonnan (ha újak a beszerelt alaktrészek) van érezhető holtjátéka, ha van, kb mennyi - (vezérmű, és a gyújtáselosztó nélkül)?
A használtnak mi adhat holtjátékot? - a meghajtó-tengely és a csigakeréknél lévő csap kikopása (mint a gyújtáselosztó tengelyének végén), vagy a fogaskerékpár kikopása?
Igaz, nem vagyok naprakész az új autók áraiban, de egy használt 1-2 éves patent állapotú 1,4 TSI Golf árán bizony lehet kapni egy használt 2-3 éves benzines Octi RS-t.
Érdemes volna a Skoda Orrmotor Fanclub topicjában is feldobnod a kérdést, ide inkább a régebbi skodák tulajdonosai járnak tuningtanácsokért.
De, hogy válaszoljak is...
Ez kizárólag chiptuningot takar (motorvezérlőegység optimalizálást). Ha a motorod 1,4 TSI márpedig, ha kompresszort említesz, akkor az lehet, akkor tudnod kell, hogy ez a beavatkozás már hatással van a motor élettartamára.
A chiptuninggal tudják módosítani a kompresszor karaktarisztikáját is, tehát a többletet minden tartományban érezni lehet.
Személyes véleményem az, hogy 1,4 TSI-be biztosan nem tetetnék ilyen chiptuningot (a 160 lovashoz pedig semmilyet sem), főleg akkor, ha csak ritkán kell a többleterő.
Passzold el az 1,4 TSI Golfot és az árán vegyél egy alapból 200 lóerős, benzines Octi RS-t. ;-)
Egy kicsit OFF, de nem nagyon, hiszen az autó márkatárs (szegről-végről :) Van egy Golf Tsi-m, ami gyárilag 160 lovas. Néztem az ABT itthoni képviseletét, és 210 lovat csinálnának bele. Szerintetek ez csak chiptuning, vagy valami más okosságot is csinálnak vele? Ilyenkor a kompresszor nyomását is fokozzák, hogy alacsony fordszámról is jobban húzzon, vagy csak a turbóét? Ha kulturáltan autózok vele, és csak néha-néha tolom meg, akkor mennyire amortizálhatja le az autót? Köszönöm a figyelmet!
Kemény szilentek után most lehetőség van fogasléces kormányműhöz való gumik gyártására is, kemény anyagból. Ezen kívül szintén fogasléces kormányműhöz gyorskormány másolása is folyamatban van, eredeti cseh darab mintájára, 3,5 fordulat helyett 2,5 fordulat lesz kopptól koppig. Részletekért nézzetek be a Skodaklub Bazárba.
Az oldalukon sosem találtam címet és pesti lévén mindig postán rendeltem. Viszont van haver aki el tudja hozni onnan amit veszek és az nem kerülne többe.
Hali. SOS! gyors segítségre lenne szükségem. Száraz féltengelynek a váltóban a szimeringnek méretei kellenének nem találtam a skoda könyvben és alámászni most nem tudok PLS help me