Keresés

Részletes keresés

gábornok Creative Commons License 2010.11.24 0 0 21466

Köszi, cserébe szintén egy kis bor zongás.

Egy pápa halála

Amikor 1978. augusztus 26-án a bíborosi enklávé konklávé második napján, a harmadik fordulóban megválasztják a hallgatag, szerény, már-már félénknek is mondható Albino Luciani velencei pátriárkát a katolikus egyház 263. pápájának, az új Szentatya ajkát - szinte[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Törölt nick (21465)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 21465

A néma tüntetésre emlékezve ajánlom ezt a cikknek annak, akit érdekel.

http://fusz.hu/index.php?op=full&q=12358

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 21464

Találkoztam Hamvas Béla nevével ebben a kis irásocskában.

http://dunkelnorbert.hu/wp-content/uploads/Knowledge-is-Stupid.pdf

Egészen közelről pedig itt:

Hamvas Bélával szólva, minél inkább kifelé tekint a szem, annál inkább nı a
belsı sötétség, hogy a külsı dolgokat látni lehessen. Mi, itt Nyugaton nem csak
kifelé figyelünk és kifelé élünk, hanem maga a kifordulás a megkívánt és
jutalmazott magatartás. Merthogy a kifordult emberek irányíthatóak. A külvilágra
irányuló kérdések alaptalanok, mert ma már a világ külsıre és belsıre való
osztása a kvantumfizika megjelenése óta, az Egyesített Elméletek vizsgálódása
óta tarthatatlan. Igaz, kb. nyolc ezer éves egyiptomi iratok és más vallási
hagyományok is mondták már ezt, de mi a tudománynak jobban hiszünk.

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 21463

És egyáltalán nincs, mondanivalóm. Csak feltűnési viszketegség az egész. Különórákat adok magamnak, de a magánhangzóimra sem tudok vigyázni. Magyarok, vigyázzatok a magánhangzóitokra!... Amit Hajdúszoboszlón  délibábnak mondanak, (ÉIÁ) másképpen mondják Baján, másképpen Budapesten és megint másképpen Szombathelyen vagy Győrben. Ahhoz még elég tágas ez az ország. Hogy másképpen. Vége. A különóráknak is. Hamvas azon tűnődött, hogy a betűknek mik a színeik. Nem válaszolta meg, legalábbis a Szerkesztmény naplók egyik kötete sem tudósít erről. Ez nem elbeszélés (egymás mellett), fontos megjegyezni: ez csupán bötű. Mégis van színűk. Ahogy a magánhangzóknak is van, vagy nincs, s ha van, akkor hol ilyen, máshol meg olyan, megint máshol meg amolyan -----> az ékezetük. Ha leírod. De nem kell, biztosan nem kell leírni. Ismétlem.  Feltűnési viszketegség.

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 21462

És egyáltalán nincs, csak feltűnési viszketegség az egész. Különórákat adok magamnak, de a magánhangzóimra sem tudok vigyázni. Magyarok, vigyázzatok a magánhangzóitokra!... Amit Hajduszóboszlón  délibábnak mondanak, (ÉIÁ) másképpen mondják Baján, másképpen Budapesten és megint másképpen Szombathelyen vagy Győrben. Ahhoz még elég tágas ez az ország. Hogy másképpen. Vége. A különóráknak is. Hamvas azon tűnődött, hogy a betűknek mik a színeik. Nem válaszolta meg, legalábbis a Szerkesztmény naplók egyik kötete sem tudósít erről. Ez nem elbeszélés, fontos megjegyezni, ez csupán bötű. Mégis van színűk. Ahogy a magánhangzóknak is van, vagy nincs, s ha van, akkor hol ilyen, máshol meg olyan, megint máshol meg amolyan az ékezetük. Ha leírod. De nem kell, biztosan nem kell leírni. Feltűnésiviszketegség.

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 21460

És paralisis progressivám időnként el is hiteti velem, hogy van mondandóm... De nincs mindig... :-)

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 21459

Az a helyzet, hogy nem vagyok ineternetmániás...

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 21457

"Az írott művek korszakának hozzávetőlegesen háromezer évét megelőzi a szájhagyomány bizonytalan előidőkbe nyúló korszaka. A hagyomány  leírása általában nem folyt le simán. A szellemi kaszt, amely a hagyományt fenntartotta és továbbadta, az írott szöveget az élő nyelv leszűkítésének fogta fel. Tudomásunk van arról, hogy Kínában a szellemi kaszt az írás bevezetése ellen forradalmi tiltakozást fejtett ki. A keltáknál a szellemi kaszt a hagyomány leírását életvesztés terhe alatt megtiltotta, és a hagyományból írásbeli emlék nem is maradt. Egyiptomban a szellemi kaszt az írásjelek hieratikus értelmezésébe rejtette azt, amit a legjobban védett, és amikor e hieratikus jeleket nem értették többé, csupán a jel alacsonyabb jelentése maradt meg a magasabb elveszett. A hagyomány leírása és a brahman kaszt felbomlása [egy folyamat]. Az [írásbeliségben megjelenik a] ksatrija jelentősége – ő már tevékenyen részt vett." (H. B.:Naplók. 1955. márc. 1.)

ugye

gábornok Creative Commons License 2010.11.20 0 0 21455

Huhh! :-))

Előzmény: nereusz1 (21453)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 21453

Az írott művek korszakának hozzávetőlegesen háromezer évét megelőzi a szájhagyomány bizonytalan előidőkbe nyúló korszaka. A hagyomány  leírása általában nem folyt le simán. A szellemi kaszt, amely a hagyományt fenntartotta és továbbadta, az írott szöveget az élő nyelv leszűkítésének fogta fel. Tudomásunk van arról, hogy Kínában a szellemi kaszt az írás bevezetése ellen forradalmi tiltakozást fejtett ki. A keltáknál a szellemi kaszt a hagyomány leírását életvesztés terhe alatt megtiltotta, és a hagyományból írásbeli emlék nem is maradt. Egyiptomban a szellemi kaszt az írásjelek hieratikus értelmezésébe rejtette azt, amit a legjobban védett, és amikor e hieratikus jeleket nem értették többé, csupán a jel alacsonyabb jelentése maradt meg a magasabb elveszett. A hagyomány leírása és a brahman kaszt felbomlása [egy folyamat]. Az [írásbeliségben megjelenik a] ksatrija jelentősége – ő már tevékenyen részt vett.

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 21452

"A tudás, amelyet a hallás nyújt, magasabb, mint az, amit a szem." Naplók. 2. k. 48. l.

Nautilus_ Creative Commons License 2010.11.19 0 0 21449

Szoktad angolul is nézni?

Nem, és a magyar szinkron is kiváló.

A CN valaha lényegében felnőtteknek szóló rajzfilmeket adott. Döbbenetesen eltalált szinkronhangjai voltak ezeknek, nem találok rá szavakat, és angol volt a csatorna nyelve.

A holland adó volt Magyarországon, egyébként.

Például a Cow and Chicken a maga nemében zseniális: stílusjátékok, és a társadalmi visszásságok paródiái voltak ezek sokszor, bűbájos, szerettel teli humorral.

De váltottak, amit nem is csodálok. Ezek után magyarul nem is érdekelt, a rajzfilmek már nem nekem szólnak általában, de a Chowdert valahogyan láttam egyszer, és olyan, mint régen.

Sosem láttam angolul Chowdert, és nem is szeretném a YouTube-on megnézni. De nekem így is jó:)

Különben a YouTube-ról törlik, ahogyan felrakja valaki. Copyright:((

A Samurai Jack-et 2007-ben még végignéztem angolul a YouTube-on, mielőtt letörölték. Az összeset. Ez a rajzfilm már nem nekem szólt, de művészeti alkotás - az angol nyelvezete csodálatosan kimunkált volt, szépen beszéltek benne.

Előzmény: Törölt nick (21448)
Nautilus_ Creative Commons License 2010.11.17 0 0 21447

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

- Én csak segíteni akarok, Mung, érted? Segíteníííííííííííí szeretnéééék! Nagyon!

- Te azzal segíted a legtöbbet, Chowder, ha a sarokban állsz, és NAGYON ERŐSEN fogod azt a kanalat.

- Ott jó lesz, Mung?

- Kiváló, Chowder! És most, Shnitzel-lel hozzálátunk a pizzákhoz a pizzagépben.

- Gnmnfnmnmggfmng nagyon erősen fogom a kanalat, így jó lesz, Mung?

- Remek, Chowder, csak így tovább!

- gnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn JAJ, kicsúszott a kezemből!!!!!!!!!!Beleesett a pizzagépbe, és tönkrement!

- Jaj, Chowder, elrontottad a gépet.. ez borzasztó.. .

- Bocs, Mung. Ne haragudj. ............................................................

- ....................................................

- Te Mung!

- Mit akarsz, Chowder EZEK UTÁN?

- Olyan éhes vagyok, csinálsz nekem meggyes pitét?

IMÁDOM

Előzmény: Törölt nick (21445)
Nautilus_ Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21444

CHOWDER válasz | vissza a topikba 2010.11.16 20:58:15 © (21442)

Én azt szeretném, ha jól lennél!

Kedves Chowder, csak az elbűvölő rajzfilmfigura után...??

Mung Dahl, Panini, Gaspacho, Truffles, Shnithezl, Marcipánváros...

Rada rada; rada:)))))))))))

(Azt jelenti: "Én is szeretném, ha nereusz1-et kedvelnéd:)))

Előzmény: Törölt nick (21443)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21442

Már másodszor aggódsz,CHOWDER!

Tudod, van egy ima! Hamvasnál is bevált.

Egy sort megosztok Veled, aztán a többit megtalálod a keresődben...

"legyen meg a Te akaratod!"

Előzmény: Törölt nick (21441)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21440

És minden hang meztelen. :)

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21439

Ebből csak az vonatkozik ide, hogy minden szobor meztelen...

Előzmény: Törölt nick (21438)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21437

Meleg az arca, még a búcsúzás,

az arcba szökő vér, még meleg arca,

övet, redőket miért hurcolász? –

szobor-csupasz, nincs véső, hogy takarja.

Előzmény: Törölt nick (21436)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21435

remek...

Fellegajtónyitogató Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21434

Ó igen... meg is vannak nekem e 'késôi' mûvek... hanem miket nem tud ez az új fórumszoftver?!;-)

Előzmény: nereusz1 (21433)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21433

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21432

Fellegajtónyitogató Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21431

Na és ehhez mit szóltok? : http://www.bujiferenc.hu/download/tanulmanyok/tanulmanyok_02.pdf

Üdv Örv' ('született' Embervin;-)

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 21430

Köszönöm! Teszem a szentképgyűjteménybe... :) (Túlnanra pontvadászat...)

Előzmény: Törölt nick (21429)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 21428

Megnézem Tábor Bélát...

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 21427

Rejtő Jenő?

Előzmény: Törölt nick (21426)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 21425

Nem tudom. Ki volt? Hülyevagyok az irodalomtörténethez... S akkor még csak az apám volt hadköteles.

nereusz1 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 21423

Meg árampocsékolás? Nem kell elkenődni. Mindent még nem tudnak.

Előzmény: Törölt nick (21422)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.14 0 0 21421

Jó. Kösz.

Előzmény: gábornok (21419)
nereusz1 Creative Commons License 2010.11.14 0 0 21420

Csak arra utalok, hogy a személyes tanítás mélyebb, hatékonyabb, mint a bötű... :)

Előzmény: Törölt nick (21418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!