Új segédet vesz fel az öreg patikus, s mielőtt az első éjszakai ügyeletre kerülne sor, imigyen oktatja: - Egyszerű dolog ez, fiam! Ha öv alatti panasszal jönnek, adj ricinust, ha öv felettivel, aszpirint. Másnap reggel a segéd boldogan referál: - Főnök úr, valóban nem volt semmi baj. Egy eset kivételével a tanácsai szerint jártam el. - Ez valami speciális beteg volt, fiam? - Igen. Bejött egy csodálatos, fiatal nő, szétrántotta a kabátját, alatta nem volt semmi,
esdeklően rám nézett és azt mondta: - Szépfiú, egy éve nem láttam férfit! - Na, ennek szemcseppet adtam!.
Két székely atyafi fát vág az erdőben. Este letelepednek a tábortűz mellé. Egy darabig üldögélnek, majd megszólal a fiatalabb: - Áron bátyám! - Na. - Van magának másik nadrágja? - Van, fiam. Ezután megint csönd van egy darabig, majd megint a fiatal szólal meg: - Akkor ez hadd égjen..
A rendőr megállítja a székely bácsit. - Hé bátyám, mit visz azon a szekéren? A székely odahajol a rendőr füléhez, és belesúgja: - Szénát. - És miért sugdolózik? - Hogy a lovak ne kérjenek!
A kis Antónia, meg a Jozefina sétálnak a tó partján. Látják, hogy Viktória ül a parton és halat sütöget. Odamennek és elképedve látják, hogy egy aranyhalat sütöget.
- Te Viktória! Ez egy aranyhal, ez teljesíthett volna 3 kívánságodat!
NEM! Mi az, hogy belső irat? A "kiszivárgott" iratok jelentős része "társadalmi egyeztetés" címmel elvileg még nyilvános is ...
Mondok akkor egy "viccet": azt olvasom az Érdi újságban, hogy készül egy útépítési ütemezést és paramétereket tartalmazó koncepció. Nemsokára el fogják fogadni, aztán majd a nyilvánosság elé tárják. Na ez a vicc. Mifelénk fordítva dolgoznak: előbb a társadalmi vita, aztán a döntéshozás. Azt, hogy a sajtó mit szivárogtat ki (nyilvános anyagot vagy belső anyagot) az meg esetleges :)
Nos, az ilyen papírokról érdemes tudni, hogy a politikai taktikázások eszközei. Előterjesztésként sokan le szoktunk olyat írni, amit nem szeretnénk vagy nem gondolunk komolyan. Ezek az írományok általában tartalmazzák a "ha" és az "amennyiben" kifejezéseket is, és jellemző rájuk, hogy alternatívákat tartalmaznak.
Készséggel elismerem a Demszkynek felróttakat, és azt gondolom, ha elindul a mertó akko az egésznek még realitása is lenne, feltéve, hogy a metró végállomásánál lehet parkolni. Jobb lett volna ha kihozzák a metrót budaőrsig.
Ettől még fenntartom, amit írtam: Ha nem ilyen az ország, akkor az átlagember nem hisz el egy olyan képtelennek tűnő ötletet, hogy havi 10.000,- Ft úthasználati díjat kell fizetni mindenkinek aki használja Budapest útjait. Ez független attól, hogy a képtelen metró beruházás kitől származik.
15 perce ÉLŐBEN mondta Tarlós, ez az útdíj egy pont volt a kormány elé felküldött tervezetből a BKV megmentésére.
Aláírta ő, Rogán, Vitézi, meg még vagy 3 ember.
Ez egy általuk aláírt, a kormánynak döntésre felküldött dokumentum egy pontja volt.
Minden pont mellett volt pro és kontra érvelés.
Még annyit állított, (szerintem evvel aláírta a halálos ítéletét), hogy Rogán megfenyegette, ha nem írja alá evvel a ponttal együtt, ő nem terjeszti fel a kormány elé.
Elfelejted pl. megemlíteni, hogy a buszsávnál az a neméppeszű éppen a szadeszes városvezetés volt ... bezony ez is demszky-euró volt ... ő talán csak a soha el nem készülő metrónak akart mesterségesen forgalmat generálni, de szakmai szervezetek a mai napig kiállnak az ötlet helyességéért, Brüsszel meg be is fogja vasalni rajtunk, mert hát ugye a pályázati pénzek ...
Nem szeretném én sem folytatni, de azt sokan megtapasztaták, hogy a nyugdíjpénzeket a pénztárak vették el (lehet licitálni, ki mennyi hozamot kapott sokéves befizetései után, én pl. infláció mértéke alattit) ...
A hülyeség ugyan pártsemleges, de a látásmód szelektív, ugye ...
Alapvetően igazad van! :-) De csak alapvetően! :-)
Az a tragédia, hogy az elmúlt években, érts alatta elég soka, hogy ne csak a jelenlegi hatalmat érje támadás, megtett mindent annak érdekében, hogy az ilyen és ehez hasonló rémhíreket elhigyjük a megszellőztetőknek.
Csak egy péda: Amikor a nyáron egy forgalmi sávot lezértak a buszoknak az "Osztyapenkónál"! Épeszű ember ezt nem engedte volna meg soha, és még csak két nap sem kellett volna ahhoz, hogy visszacsinálja.
Nem szeretném folytatni, de soha nem gondoltam volna, hogy elveszik a magánnyugdíjpénzeket! Soha nem gondoltam volna, hogy egy miniszterelnök kiáll és azt mondja "...elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!" És "...a kurva ország..."! És számomra elképzelhetetlen volt, hogy Magyarország miniszterelnöke kokikat meg sallerokat oszt az Európai Únió vezetőinek...
A vezetőink elkövettek mindent, annak érdekében, hogy mindent elhiggyünk, mert hát azért ugye, te is beláthatód, hogy olyanok, amikkel példálódzok, nem történhetnek egy normális országban.
Az útdíj nem tükrözi a főváros álláspontját - jelentette ki Tarlós István főpolgármester, bár az NGM államtitkára szerint kifejezetten ő javasolta a dugódíjat és minden egyéb adónemet. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint a városi útdíj bevezetése nem alkalmas a BKV finanszírozási problémáinak megoldására, ezért nem javasolják a megvalósítását.
Tarlós István hétfőn újságíróknak azonban "súlyos ötletnek" nevezte a díj bevezetését, majd hozzátette: "a mai hírek nem a főváros vezetésének az álláspontját tükrözik". A matricás útdíj bevezetésére vonatkozó elképzelés nincs a javaslatok között - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a főváros által javasolt behajtási díj teljesen más, nem lehet egyenlőségjelet tenni a kettő közé.
Hogy mennyire hiteltelen, azt nem tudom, most nem tudok ATV-t sem nézni ... mivel a történet párhuzamban történik, legfeljebb tévedek ... de akkor mondok majd másik példát ...
A konkrét rendszámtémában elmondta a szakminisztérium illetékese, hogy tervezetről van szó, világosan elmondta ennek közigazgatási előnyét és azt is, hogy nem idén és nem egyszerre, csak az új forgalombahelyezésnél és a műszaki vizsgánál lenne csere, de nincsen döntés. Az is elhangzott, hogy ez a terv a 90-es évebeli javaslattal közelem megegyező javaslat és nem politikustól származik ...
De a napokban felütötte a fejét egy másik, párhuzamos sztori is, ami a zártkertek átminősítéséről szól. Igaz ugyan, hogy ezzel - legalábbis a híresztelés szerint - sokkal többet kaszálna az állam, de mivel ez kevesebb embert érint, az átlag meg azt sem érti, hogy miről van szó, így ez a hír lassabban terjed.
Az a hergelés, hogy egy hírlapi kacsának állandóan felültök.
Egy lépést érdemes hátralépni és legalább pár napig csak szemlélni a médiaheccelkedést. Azt fogod tapasztalni, hogy délelőtt felütnek a Zindexblikk címlapján egy jól hangzó címmel valamit, aminek népnyúzós címe van. A támadással érintett szervezet ritkán válaszol 24 órán belül, nem ritkán 48 óra is kevés neki. Általában azért, mert senkli sem mer a főnök beleegyezése nékül vagy a sajtószóvívő távollétében nyilatkozni. Mire a fészbúkivivjúzerek jól kitühöngték magukat és mindenkihez eljutott a hír, addigra a cáfolatot már alig hallja meg valaki. Ennyi idő általában elegendő ahhoz is, hogy mémmé nemesedjen a hülyeség, és ekkor már csak "vicc" címszóval terjed a hülyeség.
Mondom a legfrissebb példát: a főváros a minden fővárosi út használatára kiterjedő útdíjjal kívánja megmenteni a BKV-t, havi tízeret gombolnának le minden autósról - szóltak tegnap este az első hírek az internyeten. Kivételes gyorsasággal már kora délután jöttek az első cáfolatok, estére aztán kiderült, hogy se a főváros, se a kerületek, se a minisztérium nem akarja, de méga BKK és a VEKE is elképzelhetetlennek tartja. A hírek arról szólnak, hogy valamilyen szerdai egyeztetésen fognak róla valakik tárgyalni, de ez az anyag sehol sem említődik meg, nincs link hozzá, senkit sem érdekel. A Jobbik ősapáink szellemvilágához szólva verik a sámándobokat, a szocik mozgósították a munkásőrséget, az LMP meg feledve minden korábbi dugódíjas javaslatukat kategórikusan elhatárolódnak minden autós sarctól. Csak a kormánypártok csendesek, ők várják a kommunikációs utasítást. De anyag, az sehol. De hát a fészbúkon csak egy klikk a lájk és milyen jófej, aki ilyen híreket oszt meg, most nem? Olyanok osztják a lájkot, akik egyébként "nem politizálok" felkiáltással marad távol minden közügytől. De most olyan trendi a pánikkeltés. És mielőtt közbevetnétek: trendi volt 4 évvel ezelőtt is, csak akkor a forrás és a felállás fordított volt.
Csak ez az ország lassan beledöglik ebbe a sok hülyeségbe.
Megmondom őszintén, hogy egy vasárnap este vagy éjjel felkerülő hírt eleve semmilyen hitelességgel nem kezelnék. Tuti, hogy az ügyeletes hírszerkesztő nem ellenőrizte le a forrást, mert akkor éppen ez nemes egyszerűséggel lehetetlen.
Tényleg próbáld ki, pár napig figyeld ezeket a médiacsatákat. Lehet látni benne a törvényszerűségeket. Mindkét oldalról mesterien irányítják a hadműveleteket, játszanak az idegeinkkel, az ország sorsával. És aki csak egy ici-picit is foglalkozik közügyekkel, az tudhatja, hogy abszolúte nem ezek az igazi témák, nem ez a lényeg. Én magam tudnék egy hónapra elegendő, ennél sokkal zaftosabb témát mondani - olyan pártsemleges módon, csak úgy a fajsúlyos kérdésekből merítve. Pedig egy porfing vagyok, egy nagy nulla. Akkor mit tudhat az, akinekn a zújságírás a szakmája !?
Csak kihozod a gonoszt, a 12 milliárd bevétel amit be akarnak hajtani az talán az igazi hergelés.
...Oszt..
az sem vicc hogy a kötelezőn túl büntetnek minden autóst külön 30%-kal. Ez szintén hergelés, kicsit!
Valamikor viccnek hittem a vizen kereskedést, már ami az adótartalmát illeti, ez is bejött. Ez sem vicc csupán gusztustalan hergelés.
Nem sorolom a here-vere urak jólétét mi minden rafinált adó szolgálja. Ez sem vicc, csupán egy alaposan kifundált hergelés.
Az sem vicc, hogy a képviselő urak, a gazdaok hány milliárd segélyt kaptak, és kapnak puszira, ez sem vicc csak a hatalom nyálas hálacsókja. Nekik édes, nekünk csak hergelés.