Minden ami Panasonic FZ-vel kapcsolatos, illetve Panasonic gépek felhasználóinak, kedvelőinek topicja.
A topic FAQ-weblapja: http://panasonicfz30.fw.hu/
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy DC FZ 82-t szeretnénk be árazni. Egy éves lesz május végén. Itthoni vásárlás.A tavaly nyarat lett vele fotózva. Minden gyári cucc+ magyar kezelési útmutató letöltve le fűzve A4 méretben+ pár utángyártott szűrő készlet.....
Sziasztok, tudna valaki segíteni? van egy FZ300-as gépem, és nem találom a "Kezelési útmutató a speciális funkciókhoz" kézikönyvet magyarul, és letölthetően sehol... Valaki tudna linket küldeni, vagy esetleg magát a kézikönyvet? Köszönöm!
A 18-35-ös Sigma csak adapterrel tehető fel a m4/3 rendszerre, így a GH5-re is.
Érdemes Canon bajonettel vásárolni, és pénztárcától függően Metabones vagy Viltrox EF-M2 (ez olcsóbb, de mondhatni kompromisszum-mentes) adapterrel feltenni a vázra.
De hasonló látószöggel és fényerővel van a m4/3 rendszerben is optika (pl. Pana Leica 10-25 mm F/1,7), igaz kicsit magasabb árfekvéssel.
Ezzel a Sigma 16mm f1.4-gyel már találkoztam csak ez meg fix sajnos.. A 18-35-össel már videóztam párszor és nagyon bejött. Az egy dolog, hogy relatíve bő a fókusztáv de még a fényereje is kiváló. Szerintem egy nagyon eltalált lencse lett (meg is lett csinálva a sony-nak, nikon-nak, canon-nak) Ha más megoldás nincs, jön a gyűrű.
Egy Lumix GH5 géphez szeretném a Sigma 18-35 f1.8-as objektívet megvásárolni csak épp nem tudom, hogy a négyharmados bajonetthez a sigma melyik objektívje passzolna. A Sony-nak gyártott full frame nyilván nem, esetleg a Canon? Vagy egyik sem és csak gyűrűvel tudnám a Sigma objektívet a gh5-re csavarni? :D Tanácstalan vagyok ha valaki tudna segíteni azért nagyon hálás lennék! :)
Úgy néz ki ez a kártya is tudja a 4k-t. Legalábbis Youtubra feltölve 2160p 4k jelent meg. Lassított mód elvileg gép tudja, legalább is a belinkelt oldalon egy ilyen gépet teszteltek, és ott láttam ezt.
Lassított felvételnek valót asszem max 60 képkockával tudsz felvenni. De a gépen nem tudod szerkeszteni, át kell töltened számítógépre vagy okostelóra ahol külön programmal tudsz lassított lejátszást menteni.
Panasonic Lumix DMC-FZ300 lenne pár kérdésem, hátha valaki tud segíteni. Pontosan milyen memória kártya kell bele, hogy tudja a 4K video felvételt? Ilyenem van jelenleg, és már nem tudom, ez a gyorsabb kártya vagy nem?
Köszönöm szépen a segítséget. Ez a gép nem az enyém hanem egy barát nőmé. Akkor valószínűleg Ő állította el rajta a dolgokat mert most ismerkedik vele.
Lenne egy kis problémám az ismerős DC-Fz 82 gépével. Mind a keresőben, mind az élő képen kékes zajosság látható. Az elkészült kép egyébként teljesen jó . Másképp sajnos nem tudom leírni a problémát. Igen sok beállítást próbáltam változtatni rajta ami szerintem össze függhet vele ,de nincs változás.
Csináljak ha lehet valami gyári vissza állítást , vagy szervíz?
Inteligens módban jónak kéne lenni a képeknek mert ilyenkor mindent automatán állít a gép. Tiszta a lencse?
Esetleg állítsd P állásba a választótárcsát, ez is automata de itt tudsz állítani is. Az M állásban pedig manuálisan tudsz beállítani mindent.
Ha még nem megy az állítgatás akkr a tárcsát állítsd SCN állásba és kiválaszthatod a gyárilag beállított értékeket a különböző fotókhoz. Vagy ott van még az effekt állás a tárcsán.
Ha bármilyen beállításnál életlen és fátyolos a kép akkor valami gond lehet a géppel.
Esetleg rakj be ide egy képet az exif értékekkel és majd kielemezzük.
FZ300 géppel kapcsolatban kérnék segítséget. Természetben napsütésben, borongósabb időben milyen beállítással kell használni? Jelenleg nekem olyan fehéresek a képek, mintha egy hártya lenne rajta. Próbáltam intelligens auto üzemmód, portré, de mindnél olyan életlen. Elállítani nem szeretném, nem értek annyira hozzá.
Az nem tudom, hogy miként lehetne átírni a menüjét magyarra....de ha beírod a keresőbe " panasonic fz82 használati utasítás" akkor le tudod tölteni a 300+ oldalas magyar kezelési könyvet.
Az FZ1000-es nem rossz gép. Ott valamit rosszul csináltál. Jó fényértékről indul az objektíve és az 1-es szenzora is elég a jó képekhez.
De tudni kell, ha nincs megfelelő fény akkor a drága fényerős objektívek sem fognak zajmentes képet lőni. Ha belenagyítassz a képükbe akkor fogod látni a zajosodást.
A 6500-ast csak elővettem, azt váltotta a FZ100, le volt merülve, használt elemet tettem bele, az óra abban nem lett beállítva, most látom, hogy az még 200-as iso-val is jobb.
Próbáltam távolabbról, közelebbről, ez nem fókusz hiba, a tömörítésnél szétmos mindent.
Akkor életlen lenne, de valami látszana, itt a színzaj mindent visz.
A 6500-nál nagyítom, a képet, pixeles lesz a kis felbontás miatt az Fz1000-nél csak homok lesz.
Több képet készítettem egyik rosszabb, mint a másik, a 6500-el egyet. :(
Majd hét végén kinti fényél még játszom vele, de valószínűleg ez ennyit tud sajnos.
Mielőtt megvettem nézegettem képeket, nem makrót, de furcsa volt, hogy alig lehet nagyítani és életlen lesz, abban bíztam, hogy a feltöltésnél butul le, és valós képnél ez nem lesz ennyire látható, hát nem.
A videója szép, fényképezőgépnek kommersz.
A gyereknek Nikon 3500 valami van, az szebb képet készít, igaz abban nagyobb a szenzor, viszont rém gagyi a HD videó amit készít, egy telefon messze veri.
Siralmas mikor egy 800 ezres gép is akadozó videót készít, svenkelénél, még 50 fps-nél is, egy 80 ezres akció kamera meg nem.
Az is siralmas, hogy lebutítják 30 percre a videót és így árulják, (EU miatt) ugyan akkor csak 4 Gb-os állományt ír, FHD esetén 15 percenként leáll????? Azaz csak ennyit vesz egy állományba egyszerre. Ezt nem reklámozzák az árcédula mellett!
Harmadig évezredet írjuk és van képük FAT32-es kezeléssel piacra dobni.
Az nem próbáltam, hogy ha át állítom Amerikai (Secam) módra, akkor is megáll 4 gigánként?
Még nyáron tesztelem, de lehet eladom amíg garis, bár lehet a többi hasonkló árkategória is ilyen szint.
Sajnos elkeserítő, hogy a közel 20 éves FinePix 6500 megtudja szorongatni.