Viszont nekem is lenne egy kérdésem a tapasztaltabb bütykölő Libertysek felé.
A jelenség a következő:
Amíg az automata szivató üzemel, (hidegindítás után kb 2 perc) addig minden OK az alapjárattal. Amikor az már befejezi a dúsított keverék képzését, onnantól az alapjáratomat nagyban befolyásolja a külső hőmérséklet. Nyári nagy melegekben 30-fok fölött annyira magas az alapjáratom, hogy már-már indulni akarna a bringa előre. Most hogy 10 fokokban is használom, meg annyira alacsony, hogy gyakorlatilag azonnal megáll a motor, ha egyáltalán nem adok neki egy pici gázt.
Vagy ha jól meghajtom és emiatt jól felmelegszik a blokk (és környéke) akkor is olyan alacsony, hogy minden szinte meg lehet számolni, hogy hány ütem van egy percen belül. :)
Gondolom, hogy a karburátor környékén kéne keresni a megoldást, de hátha van közöttünk aki, már tapasztalt ilyet.
Eddig Athena variator szijjat hasznaltam most vettem eloszor Dayco meghajtoszijat.A problemam az hogy mig az Athena szijon fel volt tuntetve a forgasirany a Dayco n.nincsen.
A kerdesem az lenne hogy ez mit jelent:
Mindket iranyt elviseli vagy olvashatoan kell feltenni es ez adja.meg.a.helyes iranyt???
Sziasztok! Valaki akinek van kéznél (=nincs beszerelve) 17,5-es Dellorto karbihoz úszóház tömítés, lemérné nekem a méreteit? Vettem tömítést netről, de a csomagján az van, hogy 12-esbe való, és tényleg kicsinek tűnik, de most szemre megnéztem, amennyire beláttam, és lehet jó... A webshopon úgy írták, 12-17,5 karbiba jó, szóval nem értem. Csatoltam fotót, ennek a szélessége és hosszúsága érdekelne. Amit én vettem annak szélessége (belső átmérőt mérve): 4 cm, hosszúsága 5cm. Köszi, ha van valakinél talonban egy.
Végül összedrótoztam amennyire lehetett, mentem vele többszáz km-t hegyben, Kékestetőre fel, majd vissza hazáig. Ment kifogástalanul úgy éreztem megérdemli a bizalmat kerestem szerelőt aki elfogadható áron szétszedte és meghegggesztette. Az eladónak szóltam, de csak azért, hogy tudja, hogy tudom, hogy átvert, de más ügyek mellett annyira eltörpült hogy szarrágásnak éreztem volna leverni rajta. Meg úgy gondoltam rosszul/szerencsétlenül is befolyásolna több nagyságrenddel nagyobb ügyeket. Egészségügyileg is jót tesz (eddig legalábbis, remélem el nem ütnek vagy nem szegem a nyakam), sokkal többet mozgok mint korábban, elgurulok ide-oda, utána felmászok helyekre, megnézek ezt-azt :) Kocsival elintéztem mondjuk egy nap 3-4 ügyet és kész voltam, most megyek reggeltől-estig, van, hogy 15-20 helyre is eljutok, de még csavarognom kell utána valamennyit...
Mennek bele az ezer km-k, egyik a másik után. Hát egy élmény. Rég kellett volna venni valami motorkát, azonnal mikor megkívántam.
BTW, milyen hajtómű olajat tennétek egy 2008-as 50-es libertybe? 80W-90 API GL3 vagy 80W-90 API GL4? És hol lehet kis kiszerelésbe kapni? Literesnél kissebbet nem láttam O.O
"A vákuumos benzincsap működése roppant egyszerű. A szívócsőben működés közben fellépő vákuum nyitja ki a benzincsap membránját, és ezáltal tud lefolyni az üzemanyag a porlasztóba. Amennyiben álló motornál is folyik a benzincsap, akkor az nem működik rendesen, javítani, vagy cserélni kell!"