Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 321
Kedves pint!

Ez mit jelent?

üdv Kojak

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 320
Csak hogy visszajöjjön az 50-be.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 319
Végetért a várakozás ( nekünk még nem ugyan), lassan 9 és fél órája bemutatták a SW:Episode One, The Phantom Manace-t az USA-ban.

Hozzájutottam az első hivatalos kritikákhoz ( azoktól a cégektől akik korrektül tartották magukat a studiókkal kötött megállapodásokhoz ), az egyik 4ből 3 csillagot adott a filmnek és azt írta, hogy neki tetszett, 2 órás remek szórakozás mindenféle tekintetben, de hiányt érez a szinészi játék és a karakterek felépítésében az új filmben.
Hozzátette, hogy a film tényleg nagyon látványos és az elmúlt évek nyári szuperfilmjeinél sokkal jobb ( szerinte), de ennek ellenére nem éri el az első három SW film színvonalát.

Mindenesetre a mai nap egy remek idézettel lettünk gazdagabbak ( melyet a kritikából csentem el ) amelyet Palpatine szenátor mond a film legvégén Anakin Skywalker-nek:

"We'll be watching your career with great interest, young Skywalker"

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 318
Ugyan ez a probléma megtalálható itt az USA-ban is! Hiszen pl. én nem állok sorba egy hétig, csak azért, hogy megvegyem előre a jegyet a bemutató napjára-hetére. Majd talán a második héten (valamelyik 24 órán át csak Episode I-t játszó moziban), addíg viszont be kell fognom a fülemet-szememet, mert a fanatikus kollegák bizonyára részletes élménybeszámolót akarnak majd tartani (a médiáról nem is beszélve).
-- off topic ---
Egyébként a tavalyi foci VB méginkább ilyen volt, úgy kellett magam visszatartani napközben, hogy meg ne nézzem véletlenül a végeredményt, mert az esti ismétlésben a meccset teljes egészében szerettem volna megnézni
Szerencsére az amerikaiak nem érdeklődnek a foci iránt, így legalább attól nem kellet tartani, hogy ők elszólják magukat...
---- end off topic ----
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 317
Jó dolog amikor az ember a saját gondolatait látja viszont a Neten. Elnéztem a pint kollega által javaolt helyre, és azokat a dolgokat láttam, amiket én is irogattam (becsszóra nem kuksiztam elöbb bele)

Azért jó dolog lenne, ha valamit mégis csak sikerülne eléreni. Bár már kezdem feladni a reményt.

Üdv

Kojak

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 316
Tisztelt és Nagyrabecsült eMU!

Ha majd egyszer a magyar Star Wars hősök panteumját felállítják, két szobornak biztos helye van a szobrok közt: a mélyen tisztelt ds9 kollegának, és Neked, mint a legjobb magyar sw-honlap megalkotójának.

Légy üdvözölve szerény körünkban!!!

Üdv Kojak

ui: én már irottam vala az Star Wars Now-ról, az ATOM-on olvastam róla, de az eMU kolléga tolmácsolásában úgy értettem, hogy ezt csak webmesterek helyezhetik fel a honlapra.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 315
Mi van má? Még egyszer.


Star Wars Now

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 314
Emberek! Itt a Star Wars Now! Egy kezdeményezés, amit Kojak is felvetett, csak NAGYBAN! Mindenki, akinek weblapja van: nyomás oda, és linkelni!


BORDER="0" alt="Star Wars Now">

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 313
Huhh... en errol a helyrol eddig miert nem tudtam??? :-)) DS9, ( es persze minden hozzaszolo ) fogadjatok oszinte elismeresemet az itt felhalmozot anyaghoz... En is akartam egy hasonlo forumot nyitni az atomon, de sajna kopni-nyelni nem tudok annyira nincs idom, ugyanis eppen diplomamunkat irok... Mindenesetre azert feltettem nemi uj infot, meg egy nagy rakas videot, amit szerintem erdemes lenne megneznetek. Elsosorban az I. Epizod és a Video rovatot ajanlom mindenki figyelmebe...

Atom: http://atom.pganet.com

Ja!! DS9!!! Jo mulatast 24.-en!! :-)))

eMU

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 312
Na igen, ha mar a filmek kesoi bemutatasanal tartunk...

Itt Finnorszagban MOST kezdik el nyomni a mozikban a kov. filmeket:
Blade
Payback
Szerelmes Shakespeare (ebben nem vagyok biztos..)

Szoval a Blade azert egy kicsit durva, mar nem is emlexem Mo.-n mikor volt....

bocs az offtopicert :)))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 311
ds9: [a név] Qui-Gon Jinn, nem tartalmaz semmit kivéve, hogy úgy hangzik mint a "key" ( kulcs) szócska

Én úgy láttam valahol leírva, hogy a Qui szót "kvájnak" kell mondani. Mi az igaz? A trailerekben sehol nem ejtik ki.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 310
Kojak: a német út jó ötlet, de sajnos az angol tudasom nem elég hozzá. Még a trailert se nagyon értem, pedig láttam vagy harmincszor.
Ha már itt tartunk, mit mond Qui Gon Jin a saját bemutató 30mp-esében?
One without ...., without ...., without regret(?).
Majd később: A palace will be placed(?) before you.
És Maul mit ért azon, hogy attracts. Azt mondja egyáltalán? Az attracts a szótár szerint "vonz". Nem igazán illik a szövgbe.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 309
Hajnal 4:15
Ebben a pillanatban van vege a talkcity-n a csevejnek Rick McCallum-mal. Meg lehet nezni a www.starwars.talkcity.com-on.
Azzal bucsuzott: Don't forget to take a walk on the dark side :))

Borisz

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 308
Videki taplo vagyok, itt a Special Edition-bol se volt csak szinkronizalt :( Nem baj, most ugyis megyek fel Pestre, eloszor ott akarom megnezni

Borisz

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 307
Félretéve gyerekes önszórakoztatásomat ( már ami a kerek számokat illeti ), a mai nap az Entertainment Weekly hetilapból ollóztam ki számomra ( nekem ) tetsző részeket.

A következő felsorolás azokat a dolgokat tartalmazza amiket mindenképpen kell tudnia annak aki SW specialista akar lenni.

Liam Neeson karakterének neve, Qui-Gon Jinn, nem tartalmaz semmit kivéve, hogy úgy hangzik mint a "key" ( kulcs) szócska. Kiejtve talán leginkább a "Bridge-on-the-River-Kwai-gone." szóösszetételre enged következtetni.Ha kifejezetten okosnak akarunk tűnni, akkor gyakran emlegessük Ewan McGregor Obi-Wan Kenobi-jával kapcsolatban, hogy ő Qui-Gon Padawan tanítványa.A Jediknek három fokozata van: Mester, Lovag és a tanítvány fokozat a Padawan ( a Jedi keifejezés mint olyan a japán jidai-geki szóból lett átvezetve ).

Társaságban jegyezzük meg azt is, hogy a prequel-ben való szereplés nem feltétlenül ugródeszka a Harrisom Ford féle megasztárság felé.
Tényszerűen Carrie Fisher egyetlen mozija a ''Star Wars'' és a ''Empire'' között a ''Mr.Mike's Mondo Video.'' c. filmalkotás volt.

Episode I? Már régi történet. Miközben a jegypénztárak szépen csengetik majd befelé az arany zsetonokat Lucas kasszájába, ő mindeközben írja már a következő folytatást.
2000 Júniusában megkezdődik a forgatás a Fox Sydney-i stúdióiban digitális alapanyagra és a film maga 2002 Májusában várható a mozikban.

Azt is meg lehet jegyezni, hogy a Május 3-án megjelentetett soundtrack, felfedi ( többek között ) az egyik főszereplő halálát.Lehet arról is panaszkodni, hogy ugyanezen a napon megjelent Terry Brooks regénye is ami 25 dollárért el tudja rontani mindenkinek a szórakozását aki a filmet úgy szerette volt megtekinteni, hogy arról vajmi keveset tud.

Amennyiben láttad a ''Ben-Hur'' szekér versenyét akkor fogalmat alkothatsz a Jabba the Hutt által rendezett ultragyors Tatooine-i pod race-ről is.Nem kitaláció: a film első "moving storyboard"-ja erősen a William Wyler által jegyzett 1959-es klasszikusra épült.

Mond el barátaidnak, hogy a pod race alatt ne pislogjanak hanem figyeljenek, Warwick Davis( Willow és Wicket a ''Return of the Jedi''-ben) feltűnik a közönség sorai között. Az ő cameo-ja nem egyedülálló, a film vége felé amikor Queen Amidala Palpatine-nel találkozik nézzünk jobbra és ott láthatjuk egy furcsa kalapban a producert Rick McCallum-ot. Sofia Coppola, Lucas barátjának Francis Ford Coppola-nak a lánya feltűnik mint Saché szolgálólány az ő bátyja Roman ( Coppola) játsza a királynő egyik testőrét.
A szereposztás rendezője Robin Gurland szerint a testvéreknek csak szerencséjük volt, hogy bekerültek a filmbe, " Meglátogatták a forgatást és én megkérdeztem, nem akartok benne lenni a filmben. Igen, akkor gyerünk".

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 306
Tiltakozó haverom,
ha figyelnél, látnád, hogy szinte mindig van feliratos verzió. Nézd meg a PestiEst tartalomjegyzékében a Movie-Cinema szekciót.

Csak higgadtan, még esetleg a stressz miatt nem éled meg a hazai bemutatót...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 305
Csak én lettem a 300-ik is, ( legalábbis remélem ) !
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 304
Mindig is tudtam BlckAdder, hogy optimista vagy :)
Egyebkent vki azt irta itt alabb, hogy lesz feliratos verzio is, ugyhogy fel a fejjel

Borisz

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 303
Egyetretek!!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 302
Emberek! Tiltakozzunk elore is a film szinkronizalasa ellen! Jelentsuk ki, hogy ha ezt a merenyletet elkovetik, akkor NEM nezzuk meg moziban, s a hazai forgalmazo csunyan fog nezni az ures kassza lattan...
Na szoval:
!!!TILTAKOZOM A PHANTOM MENACE SZINKRONIZALASA ELLEN!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 301
George Lucas mint már említettem nagyon ügyesen játszotta a "cool"-t amikor a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a Star Wars: Episode One – The
Phantom Menace valószínüleg nem fogja elérni a Titanic jegypénztári bevételeit.
Ez azonban nem akadályozta meg egy rivális stúdió főemberét, hogy tegyen egy extrém jóslatot.A Variety-nek adott interjújában a Disney egyik vezetője, Joe Roth kétségek nélkül a következőt mondta, " Az én véleményem szerint a film bevétele az USA-ban Június 2-ig eléri a 300 milliót, globálisan pedig el fogja érni a 1.5 milliárd dollárt."

A Fox disztibúciós elnöke Tom Sherak, Roth jóslatára reagálva a következőket mondotta, " Nem nagyon nyilvánítanék véleményt, de senki sem ért jobban a számokhoz mint Joe."

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 300
Bécsbe, ezt akartam írni.

üdv Kojak

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 299
Attól függ hányan jöttök?

Úgyis megyek ki júniusban bécsbe, ha van jelentkező elkezdem szervezgetni.

Üdv

Kojak

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 298
Na meg Pest kozelebb van, mint New York

Borisz

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 297
Pest-vidék viszonylatban nem szükségszerű a késés. A pécsi mozikat (4 van) kivétel nélkül az Intercom üzemelteti, nálunk minden film pl. a Pólus-beli premierrel egy időben van.
Remélem most is így lesz...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 296
Kojak, megszervezed ezt az aug. 20.-ai bulit? Ha igen, en megyek!

Borisz

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 295
Hello!!!

En fenntartom, hogy nem kiszurasbol kesnek Europaban, csak egy regi tradiciot tartanak be. Egyebkent a pestiek gondoljak at a videkiek helyzetet is, akikhez valoszinu + 2-3 hettel kesobb erkezik meg a film, a helyi moziba. Az USA -ban se lathatja mindenki a helyi moziban majus folyaman. Csak olyan mozikba engedik be a filmet az indulo idoszakban, amik megfelelnek a technikai kovetelmenynek. Persze csak ha jol emlekszem.
Disney -rol nyithatnank egy topic -ot :o) A Mary Poppins soha nem volt klasszikus. Ha rakerult a DVD dobozara, akkor az tevedes volt. Persze lehet, hogy Ovitz klasszikussa minositette, de ezt ketlem. Azert a biztonsag kedveert megneztem a DVD covert az amazon -nal, es ott sincs rajta a Classic felirat. A nem klasszikus a masik 2 filmre is igaz.
Persze mindez nem igazolja az SW e1 csuszasat. Az a gond, hogy epeszu, es elfogadhato magyarazat nincs. Mert a forgalmazoknak vannak statisztikaik, minket meg ez nem erdekel :o) , mert latni akarjuk a filmet.
En elosszor a netrol fogom letolteni az SW e1 -et :o( Ez csusztatas buli szerintem egyebkent is a kalozok piaci helyzetet erositi :o( No mindegy ez se SW tema.

ds9 Creative Commons License 1999.05.15 0 0 294
Mint már említettem Kojak-nek sok dolodban igaza van ( sőt.. ) és nem szép dolog, hogy ezt teszik velünk, de lehet, hogy van valami ebben a szabadságolási dologban is, tehát, hogy a filmeket nálunk nyáron nem biztos, hogy megéri bemutatni.Részemről az ügyet lezárnám, mert sajnos ebbe mi nem tudunk beleszólni és akkor meg hiába idegesítjük magunkat.
A szinkronizáláshoz még annyit, hogy a magyar moziszinkronok még általában jók, de nézzél meg egy filmet videon ( amit én emiatt nem nagyon teszek ) és elsírod magad, a magyar átlagpolgár nem olvas, tehát neki kell a szinkron különben nézi az Rtl Klub zseniális programját.

Kedves grobs,

az igaz, hogy a DVD nem SW téma, de azért hoztam fel, mert a filmek forgalmazásáról írtam és ehhez a DVD-nek azért van valami köze és abból látszik mondjuk, hogy egy cég mennyire gyors kiadásilag ( nem nálunk ).

Pontosítani is szeretnék, igaz, hogy a Disney eddig még nem adott ki a régebbi egész estés rajzfilmjeiből egyet sem még DVD-n, de az újabbakból már igen ( A bug's life, Beauty and the Beast: Enchanted christmas ) és Disney klasszikus is jelent már meg DVD-n, a Mary Poppins ( ami Disney is, meg klasszikus is, ez is van a borítón ).

Kojak Creative Commons License 1999.05.15 0 0 293
Sok mindent elhiszek abból, amit leírtatok, de most vonatkoztassunk el egy kicsit kis hazánktól. Itt van mondjuk egy 3 milliós potenciális réteg, aki kapható egy ilyen filmre ez nem sok. - A holtidőről az gondolom, hogy badarság -igazolva ezt a Special Edition, ami ugyan csak nem az említett időszakban jött ki nálunk-, ez nem egy olyan kisebbség filmje (kisebbség itt a fanatikus sw rajongó, aki sw csészéből iszik, és még a wc papírja Darth Vader lézer kardjától fénylik), mint mondjuk valamilyen réteg film, számos ismerősöm van, aki nem nevezhető fannak mégis mindenképpen megfogja nézni a filmet.(Senkitől nem halottam, hogy nem fogja megnézni.)

Ezután "rövid" kitérő után nézzünk körül egy kicsit Európában. Arról volt szó ugye, hogy kis piac, gyenge tőkeerejű forgalmazók miatt csúszik a film, mi a helyzet a német nyelvterülettel? Ott is csak Augusztus végén mutatják be kb 50.000.000 ember, vastag tőkés fickók. Oda miért csak akkor viszik? Aztán ott van még az abszolút "tőkeerős" Gibraltar pár százezer lakossal Augusztus 6.!!!!! bemutatóval. Nem is beszélve Andorráról(Augusztus 20), ami egy zsebkendőn is elfér, és annyian lakják, hogy a Duna Plaza-t sem töltenék meg.

A szinkronról csak annyit, hogy tudtommal 2 hét kb. egy film szinkronja, és a kitűzött bemutató elött már időben megkapják a filmet. (Bár erősen feláll a szőr a hátamon, ha majd Darth Maul Grúber Hugó hangján fog megszólalni)

Szóval itt szerintem abszólút nem tőkeerőről, meg nézőszámról van szó, hanem sima szemétségről, hiszen az európai nézők nem vesznek el nagy részesedést a USA-beil bemutatóról. Valaki az USA-ban úgy döntött, hagy szívjanak az Európai tahók!!!

Tehát úgy gondolom, hogy a probléma gyökere nem nálunk, hanem kint van, és a bemutatók időpontját sem a magyar forgalmazók szabták meg, hanem a Fox.

Végső esetre...
most nézem, hogy Bécsben Augusztus 20-án fogják bemutatni, mit szólnátok egy jó kis buszos kiránduláshoz, sör-virsli party, és az est fémpontyja megnézni A FILMET feliratosan.

Üdv Kojak

Előzmény: grobs (292)
grobs Creative Commons License 1999.05.15 0 0 292
Hello!!!

Azoknak akik erre a forumra irtak, valoszinu nem letezik SW -ben holtido. De vannak akiknek igen, es ok vannak tobben. A forgalmazonak pedig mindennel fontosabb a bevetel.
Regebben a Disney Hercules kapcsan valtottam par levelet az intercommal, hogy miert is kesik minden Disney rajzfilm 6 honapot. Be kellett latnom, hogy ez igy van jol. Rajtam kivul mindenkinek az az erdeke, hogy igy legyen.
Az SW e1 miatt is kerdeztem, de arra intercomtol valasz nem jott, csak a filmbaratok levlistan probaltak paran magyarazni a dolgot. Ami szamomra erdekes volt, hogy meg a filmbaratok kozott is sokan ertetlenul reagaltak arra, hogy nem birom a magyar szinkront.
Lenyeg a lenyeg, be kellett latnom ( es azt hiszem minden hasonlo beallitotsagu embernek ezt kell tennie), hogy egy nagyon pici kissebseg tagja az, aki turelmetlen ha filmekrol van szo, es nem szereti ha szinkronizalnak egy filmet.
Ez se SW volt :o) , de irok valami SW -t is.
Meg '90 -ben George Lucas ugy nyilatkozott, hogy el akarja kesziteni az SW e7-9 -et. Akkor a munka ugy allt, hogy 2000 -ben az SW e3 -at fogja bemutatni, es 2010 -ben a 66. szuletesnapjan mutatna be az SW e9 -et. Azota mint lathato az egesz elcsuszott, es ugy tunik Lucas belatta, hogy ebben az eleteben mar nem tudna befejezni az e7-9 -et.
Azthiszem kicsit furcsa modon ennek a sorozatnak a 4. resze lesz az elso, es a 3. resze az utolso. Egy ilyen kaliberu alkotas meg ezt is megengedheti maganak.

Előzmény: Grath (291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!