Mostanában még nálunk sincs hideg. Tegnap fedeztem föl a komposztkupac tövében az első tökmagoncot. Úgy emlékszem, Te már jó régen beszámoltál ilyesmiről. Mi így le vagyunk maradva.
Na én a krumpliknál inkább sámlira ülök vagy neki térdepelek a kis kapával, mert eléggé rosszul hozzáférhető helyen van. Viszont itt van a lejobb föld a kertben. A hangyák 2 évig jól megdolgozták. Az idén elzavartam őket időben.
Attól függ, honnan ültetted, hogyan szoktattad. Az időjárás nem indokolja a megfázást fóliában. Milyenek voltak a palánták? Lassan már szabadban sem fáznakmeg.
Látod, én nem tudnám leírni, hogy csinálom. De ahogy odaképzelem magam a krumpli közé, mintha a bal kezem felől töltögetnék... De nem biztos. A leírásod alapján minden esetre el lehet indulni, biztos jó úgy, vagy ennek alapján kialakul a saját módszer. A kapára húzom és rádobom az stimmel. Nálunk idén 85 cm a sorköz, tavaly 80 volt. Ennél szűkebb helyen már nehéz lenne föltölteni, a 85 jobb.
Én mindig panírozva fagyasztom a cukkinit. Szétrakom alutálcára és amikor megfagy akkor zacskóba rakom. Fagyottan kell kisütni és olyan mint a friss. Ugyanígy a karfiolt és a gombát is. Utálok panírozni én is, de rászánok egy délelőttöt és még sajtot szoktam panírozni mellé de azt dupla bundába. Így akinek karcsú a zöldség annak kiegészíti az igényeit a töményebb sajt
Én az egész sort szoktam tölteni, már úgy hagytam ki a sorközt is hogy fel tudjam tölteni az egész sort. Ha kevés a föld akkor viszont érdemes csak a krumplit tölteni. Mért nem tudod kapával? Egyszerűen csak fel kell húzni a földet a tövéhez, nem nehéz.
Hát ezt így leírni elég nehéz, viszont az én krumplim még nincs ebben a korban:-) Mi az egész sort be szoktuk tölteni. Hm...most ki fogtok nevetni...:-)) Szóval: Elbattyogsz szépen a sor végére, úgy, hogy hátad mögött van a krumplisor, a kezedben pedig a kapa. A jobb kezed felőli sort töltöd be. A kapával húzol egy adag földet, úgy, hogy rajta maradjon a kapán, és egy laza mozdulattal a sorra dobod, persze nem a növényre. Hátralépsz egyet, egy húzás a kapával, földet dob a sorra. Így mész végig a soron, aztán vissza ahonnan elkezdted és jön a bal kezed felőli sor. Ha elég széles sorközt hagytál akkor van ott bőven föld. Ha elsőre nem sikerül, próbáld többször, ahogy a krumpli növekszik egyre nagyobb töltést lehet mellette csinálni. Én így csinálom, de kiváncsi vagyok a többiek tudományára is! És persze arra hogy amit leírtam, az egy kezdőnek -aki mellesleg nagyon ügyes- érhető lett-e a magyarázat?
Nagyon klassz! Szép, rendes, és mellette az az erdő... Jó védettnek is tűnik. Eleinte bénázik az ember a krumplitöltögetéssel, de menni fog az majd kapával is!
nekem kevés a földem, szóval én a kupacos módszert választom, meg nem is ültettem el ilyen szépen, persze én is négykézláb vagy guggolva, az legalább a popsinak is jót tesz :)))
DE, valószínűleg, fel kellene már tölteni. Töltést csináljak a sorba, vagy minden tőnekkülön gombócot? Hogy szokták?? Valószínűleg így is-úgy is négykézláb fogommajd, én kapával nem tudom, úgyhogy ne kíméljetek...
Jobb lett volna ha nem tudod felrakni a képet:-( A sárga irigység halomra öl minket a szép és tágas kerted miatt...( nem mintha az enyém nem lenne tágas) Amúgy meg: azta de jóóóól néz ki!!!:-)))
Fent és lent madzag van belefűzve, minden szemnél tekerek egyet a madzagon. Aztán kifeszítem a madzagot először felül, majd leül, aztán mint egy függönyt széthúzom a hálót feszesre és odakötözöm az oszlophoz. Egyébbként türelem kell hozzá egy adag.
Amikor feltöltöd a képet a hozzászólás ablakba, akkor ugye az ablak egyik oldalán ott van a feltölt gomb. Ha arra ráklikkeltél, akkor ey másik ablak jön ki és ott a feltölt gombbal ellentétes oldalon az Új kép felirat alatt van olyan, hogy beszúrás. Erre is rá kell klikkelni és akkor a hozzászólásod szövege után ott lesz, hogy image1 ami azt jelenti hogy egy képet feltöltöttél
hmm mi pont egy pár napja vettünk uborkahálót, de nekem sehogy se sikerül kifeszíteni, inkább rombusz mint kocka alakú és a műanyag valahol mindig összeugrik vagy csak lehet én vagyok a béna és így nézne ki ha normálisan felszerelném :))
Ember hát, ne piszkáld, hátha olvassa a fórumot:-) A szomszéd néninek is ilyen támoszlopai vannak, de uborkahálója nincs, hanem vastag erős madzagokat kötöz fel rá, arra mennek az uborkák:-)