Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 106
A boritekokbol vette az autot. (ha eddig nem volt vilagos). Jozsi bacsi meg Mari neni meg a cseledkonyves orvosnak is adnak, bert biztosak akarnak lenni es el sem kepzelik, hogy anelkul is rendesen ellatnak oket.
Előzmény: Mikolt (73)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.14 0 0 105
Anyám 1987-88 körül volt sokáig kórházban, az akkori tapasztalataimat tudom csak leírni, nem tudom konkétan ezekben a kórházakban ma mi a helyzet.

Mélyvénás lábtrombózissal és érszűkülettel került a Tétényi úti kórház belosztályára. Eredetileg 6 ágyas kórteremben 10 ágy. Az egymással szemben álló ágyak közé mesuvasztottak még egyet-egyet, és köztük azokra merőlegesen is volt 2 ágy. Minden nap látogattam, a nővérekkel és a kezelőorvosnőjével semmi gond nem volt, értették a dolgukat, és amit az idejükből meg tudtak tenni, azt megtették. Na de a főorvos! Tőle függött ugyanis minden... anyámnak érműtétre lett volna szüksége, de azt az istennek se! A Főorvos "úr", naponta levizitelte az osztályt, anyámat állandóan arra kényszerítette, hogy járkáljon és számolja meddig nem fáj, azonkívül csak fektették mint a befőttet és infúziót kapott. A kezelőorvosnő megsúgta nekem, hogy próbáljam elvinni valami érsebészeti klinikára, mert gangréniásodni keztek a lábujjai... nem volt olyan egyszerű ám akkoriban csak úgy bejuttatni valakit az érsebészeti klinikára, nekem nem is tudom hány napomba telt, míg találtam olyan ismeretséget, aki ott dolgozott, ajánlott egy ottani docenst, és bevihettem. Ott 4 égyas szobák voltak, maximális tisztaság, udvariasak voltak a betegekkel, a műtét előtt az anaszteziológus külön bejött anyámhoz, hogy megbeszélje az altatást, minden kérdésére választ adtak. Három műtétje volt egymás után, és utána azt mondták, adtak még pár évet neki (mert a szive is rossz volt már akkor stb...) Tényleg pár évet kapott, 7 év múlva meghalt. (Hálistennek nem kórházban, hanem otthon hirtelen.)

Pénzt TERMÉSZETSEN mindenkinek adtam mindkét kórházban, nemcsak a kezelőorvosnőnek, operálóorvosnak, hanem a nővéreknek is, mindegyiknek.

Asszonylányomat két éve operálták sérvvel. Mivel most már szabad orvosválasztás van, a Transzplantációs és Sebészeti klinikán ajánlottak egy orvosnőt aki a szabadságát töltötte éppen, no problem, a helyettesével beszéltem meg, végül is egy sérvműtét nem egy veseátültetés, azt csak meg tudja csinálni bárki. Meg is tudta, nem is volt semmi baj, sőt.. lehet, hogy mivel klinika (?), de ott is minden tiszta volt, a nővérek kedvesek, minden rendszer szerint ment, a műtét előtt befáslizták a lábát, fokozatosan ültették fe, nem beöntést kapott előtte hanem valami trutyit kellet inni, amitől szinte vizet kakált utána, vérhigítő stb... és rengeteg orvostanhallgató. Tán azért volt minden ilyen szabályos.

Pénzt természetesen ott is adtam mindenkinek.

Igen, igaza van annak aki azt mondja, hogy a paraszolvenciát mi betegek csináljuk, ebben az egész kórházi horrorban az a lerhorrorisztikusabb, hogy a maga szempontjából mindenkinek igaza van... ugyanis maga a rendszer rossz. De az is igaz, hogy ha ezt az eü.-i rendszert átállítanák egy valóban működőképessé - hát előtte szvsz. kitörne a polgárháború, ugyanis akkor a biztosítás nekünk annyiba kerülne, hogy mindenki elszegényedne. Ez is benne van a pakliban.

Maminti Creative Commons License 2003.09.14 0 0 104
Én még 5 napig bent voltam a kórházban a császár után (kedd hajnalban műtöttek, vasárnap du. mentünk haza). Hétfőn este kinyilt a sebem. Pedig jól összevarrtak. :) Utána még egy hétig két naponta jártunk vissza a kórházba, a doki megnézte, lefertőtlenitette, egyik oldalát összehúzta, és szép lassan összeforrt. Egy fillért nem fizettem érte - nem is várta egyébként. Egyébként a várandóság alatt 3 hetente jártam be hozzá a kórházba, fizetni meg csak a varratszedéskor fizettem. Annyit, amennyit, egy fillért nem sajnáltam tőle. Amikor befektettek a terhesség végén, mindennap 2x benézett, de nem csak hozzám, a többi pácienséhez is.

A kórház gyermekorvos viszont a BCG-oltáskor késve érkezett, futószalagon oltott, az egyik anyuka látta az ablakon keresztül, ahogy lógott ki a kisbabából a tű (vizitkor nem lehet belépni a csecsemőszobába) és fél 11-kor kaphattuk vissza őket, noha már 7-kor le kellett őket adni... Ugyanez a gyermekorvos a 6 hetes kontrollon lazán ajánlgatta nekem a tápszert, mert hogy hasonlitsam össze a másik, akkor vizsgált gyerekkel, micsoda különbség, az enyém meg ugye nem gyarapszik nagyon. (Ami igaz is volt, de talán akkor sem a tápszert kellett volna előhozni rögtön.) Az intenzives gyermekorvosokról meg annyit, hogy bár tényleg nagyon szépen foglalkoztak a csöppségekkel, de úgy kellett vadásznom rájuk, hogy adjanak már az enyémről valami infót, és valahogy mindig csak az éjszakai ügyeletest tudtam elcsipni, aki egyébként bejárós volt vagy mi.

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 103
Anyukám kardiológiai intenzíven dolgozik, onnan a betegek vagy nagyon gyorsan kikerülnek, vsagy meghalnak. Nincs idejük "fizetni".
Előzmény: Mikolt (95)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 102
Érdekes, hogy a csecsemőosztályon én is ajándékot adtam és nem pénzt. Pedig nem is volt tudatos :-)
Előzmény: Angiszeged (98)
Angiszeged Creative Commons License 2003.09.14 0 0 101
Huhh, engem bikinibe vágtak, és eddig bíztam a misgaw-ladachban (bocs, ha nem jól írtam), de mostmá nem tudom, asszem inkább szülök itthon egyedül:-)))
Előzmény: zsuzsa (97)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 100
Zsuzsa,
csak azt nem értem, miért pont engem győzködsz erről :-(( Én sem engedném az ici-pici vágást, épp ezt írtam lejjebb.
Előzmény: zsuzsa (97)
anyabanya Creative Commons License 2003.09.14 0 0 99
A traumán nincs orvos, csak kevés. A multkor benn voltam a férjemme. Este 7 után jött egy kisfiú, akinek látványosan el volt törve a lába ( a boka felett ferde volt kb 5-10 centivel. A doki éppen mütöt, a vároban vagy 30 ember. A kicsit elöreengedték, de igy is este 10 útán került a röntgenbe. A szülészeten, ha bejöttek vizitre, akkor annyian voltak, mint a nyü. Egy vizsgálat 3-4000 vidéken 4-5 éve. De kell magánhoz menni, mert különben minden alkalommal belédmásznak a gondozoba, ami feleslege és veszélyes is lehet. A magánrendelésen egy nap vagy 50 ember, de nincs aszisztens, a rákszürést tb-re csinálja a korház laborba. Egy vizit kb 3 perc. Hogy van jol, akkor jó-viszlát. Persze panaszkodhatsz, de akkr többet hív, ami mégtöbbe kerül. Igy normál estben havonta egyzser az utolso héten hetente, ami minimumon is több, mint 40 000 forint, amihez itt vidéken minimum 30000 forint járt a szüléssel, különben nem tudja vállalni, mert közbe jön valami. 4 éve a kezdő szűlésznek kellett adni 25 000-et itt vidéken, ami tapasztaltabb dokik esetén elérte a 60 000-et.Nincs traumás, de szülész kurva sok. Vajon miért? S miért sajnáljam én azt a 30-as orvost, aki decemberben Dél Afrikában nyaral, mert megérdemli, miközben sír, hogy nincs pénze? Ugyan már!
Angiszeged Creative Commons License 2003.09.14 0 0 98
Nos a téma elég mélyen érint. A nőgyógyászokról megvan a magam véleménye, korábban ecseteltem. Muterral egyetértek, a magas fizetés szerintem is reális, nem csak prof rangban, leg Szegeden. Az a tapasztalatom, hogy a szülésznél szolgáltatást vásárolsz meg. Ha nem fizetsz, nem gyógyít, nem figyel, vág, gyorsít, burkot repeszt, nicsenek alternatívák, stb... És igen, hol van már a hivatástudat...:(

Viszont a gyerekorvosok... nos, kiteszik a lelküket, nincs paraszolvencia (nagyon kevés), és gyógyítanak, ha adsz, ha nem adsz. ÉS a mi gyerekekünket 3,5hónapig kezelték, rengeteget foglalkoztak vele, és a végén "csak" ajándékot adtunk, mert nem futotta többre. PEdig annyira adtunk volna, annyira... Dehát a nőgyógyásznak, aki ugye az ügyeletes orvos volt,és 30perc alatt megoperált adni KELLETT, mert meg akartuk fogadni saját orvosnak. Így is tettünk. NEm tudom jó döntés volt e, minden nőgyógyászról hallani lehet mindent, tömérdek mennyiségű per, szóval elkeserítő. Hol van itt az ember, hol van a születés csodája, ha fizetsz, odaadják a szülés után, talán mellre is teheted a babád, ha nem, elrohannak vele, stb...

És mégiscsak irreális, hogy a szülész, aki levezet egy szülést, vagy megoperál, kap 40-50ezer ftot, aki pedig életeket ment, minden egyes nap AKÁR 3SZOR AD A SZÜLŐNEK kimerítő FELVILÁGOSÍTÁST, nem tudsz adni "semmit". Bár van egy érzésem, hogy nem is vennék jó néven. Velük kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy megmentették a gyerek életét, és én ezért pénzt adja. És mennyit? MEnnyit ér ez az élet? 50vagy 100ezer? Esetleg millió? NEm. NIncs az a pénz... VAn viszont szívből adott ajándék, sok süti, meg palacsinta, és segítünk, amiben tudunk... Csakhogy ettől még az osztáélyvezető docensasszony, aki minibabák szívét foltozgatja (országos hírneve van méltán) egy lepukkant 15éves Citroennel jár:((

Szóval ezt az egészet azért ecseteltem hosszasan, mert párhuzamot vélek felfedezni a jó orvos (emberséges)-nincs pénz, rossz orvos-van pénz....
Nos mindez szigorúan SZVSZ volt. Csak elgondolkodtam.

És bocs, de személyes példákból a legkönnyebb kiindulnom.

zsuzsa Creative Commons License 2003.09.14 0 0 97
Muter, én nem orvos vagyok, hanem gyógytornász de talán épp emiatt ha én valaha császármetszésre kerülök, akkor a köldökömtől lefele kérek egy vágást függőlegesen. Ugyanis ha keresztbe vágnak akárhol az pont keresztbe vágja az izmokat , ha meg hosszában az csak szétválasztja. A hasfalat mindenütt izom védi a haránt hasizmok haránt mennek a hosszantiak meg hosszában mind a medencén, csipólapáton tapad alul. Középen van még egy inas közös tapadás, de az viszonylag jól varrható.Én ugyna nem varrtam, csak meg kellett tanulnunk az anatómiát. Egyszer nézz főzés közben egy darab nyers pulykamellet. Ha keresztbe vágod, a rostokra merőlegesen akkor puha lesz, ha hosszában vagy egy inas részt hosszában akkor kurva rágós.Azaz a hosszában vágás nem gyengiti meg se az inas rész hosszában szétválasztása de az izomösszehuzódás irányához képest merőleges vágás hegét utána minden hasizomösszehúzódás telibekapja.
De ezt csak azért irom, mert nem kell elhinni mindent, amit be akarnak adni, inkább ne higgy nekem sem és nézz meg egy anatómiakönyvet.

Persze ha egész icipici résen dolgozik a sebész, amivel kevés szövetet roncsol, az csökkentheti a mütét utáni fájdalmat, csak azért én jobb szeretném, ha rendesen belátna a hasamba, mert esetleg bennt marad egy icipici méhlepény és láttam egy ilyen anyukát meghalni 1991-ben az intenziven pár héttel szülés után, mert a szülészetről néha átkerült oda egy-két mühiba :-(

Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 96
Mert
1. köszönöm, így is tele van a pocakom összenövésekkel, sajnos,
2. túl sok rosszat hallottam róla,
3. kevés a műtéti tapasztalat Mo-n
Előzmény: Törp (94)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 95
nem konkret dologbol szurtem le az orvosgyuloletedet, egyszeruen ezt erzem a hszeidbol. en tovabbra is az atlagnogyogyaszokrol beszelek. tisztesseges megeles alatt azt ertem, hogy van sajat lakasa, kocsija, nyaraloja es nyaralasra is telik. ez meg szerintem nem gazdagsag, hanem tisztesseges megeles.

amugy biztos vagy benne, hogy az edesanyad nem kap halapenzt? mert az enyem is ezt mondja, kozben pedig latom, hogy nem igy van... letagadjak, mert szegyellik, hogy elfogadjak.

amugy ha erdekel valakit, szivesen idemasolok reszleteket azokbol az interjukbol, amiket a parom csinalt kulonbozo orvosokkal, hogy ok hogy velekednek az allapotaikrol...

Előzmény: Törölt nick (90)
Törp Creative Commons License 2003.09.14 0 0 94
és megkérdezhetem (így 2 után :) ) hogy miért nem? komolyan érdekelne

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 93
Ebben viszont NAGYON egyetértünk :-))
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 92
Megkérdeztem. Van ilyen.

A Misgav-Ladachról meg nekem ab ovo meg van a véleményem. De mivel én NEM vagyok orvos, ezért maximum annyit dönthetek el ezzel kapcsolatban, hogy én nem engedném magaom ezt alkalmazni.

Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 91
OFF
A Misgav-Ladach módszerrel az a legnagyobb baj, hogy vagy nem megfelelően oktatják, vagy, ami szerintem a valószínűbb, olyan orvosok is alkalmazzák, akik nem sajátították el a technikát. Tudok én is az egyik legbababarátabb kórházból olyan esetet, mikor a Misgav-Ladach módszerrel szült anyuka 4 nappal a műtét után meghalt SZEPSZISBEN. Sajnos ezzel is úgy vannak, mint a laparoszkópos eljárással anno, kevés a pénz, gondolják, beiskoláznak 2-3 embert, azok majd megmutatják a többieknek. És utólag beírják a képzett orvos nevét is a műtéti naplóba.
Elnézést, amiért szkeptikus vagyok az orvosokkal szemben, de ezt konkrétan TUDOM, hogy így megy és a betegnek esélye sincs megtudni, hogy hozzá nem értő orvos kezébe került :-(
ON

Azt, hogy létezik-e olyan szövet, ami "nem forr össze", csak egy orvos tudja persze megmondani, talán érdemes lenne valakitől látatlanban megkérdezni (mármint úgy, hogy ne ismerje a körülményeket).

Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 90
Semmiféle gyűlölet nem sugárzik belőlem. Nem tudom, miből szűrted ezt le. Én nem 600ezres fizetésről beszéltem, hanem 600ezres zsebre tett pénzről. Ebből nem 2-3 van, szvsz.

Eszem ágában sem volt sértően fogalmazni, de az, hogy egy nőgyógyász fizetése arra elég, hogy tisztességesen megéljen, tényleg komolytalanul hangzik. Mondom ezt úgy, hogy az én anyukám ápolónő, most vett föl tetemes összegű hitelt, nem kap paraszolvenciát, 1 másodállása van összesen és VÍGAN megél (egyedül)!

MuTeR

Előzmény: Mikolt (87)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 89
Konkrétan van olyan ismerősöm, akinek a Misgav-Ladach féle császár után 3szor nyílt szét a sebe, 3szor küldték haza, hogy minden ok. És eltelt pár nap otthon, és újra. Egyszerűen ilyenek voltak a szövetei.
Előzmény: Törölt nick (86)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 88
csak azt a kijelentésedet kérdőjeleztem meg, miszerint a nőgyógyászok fizetése arra elég csak, hogy tisztességesen megéljenek. Mert ez vicc, már ne is haragudj.

en is komolyan veszem, amit te irsz, ezert reagalok ra. valaki velemenyere azt mondani, hogy vicc szerintem serto, meg ha nem is szantad annak.

Előzmény: Törölt nick (84)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 87
nem a hazabocsajtas utan nyilik ki a sebe, hanem ottartozkodas alatt. de attol meg ujra kell operalni.

engem meglep az a gyulolet, ami beloled sugarzik az orvosok (jelen esetben nogyogyaszok) fele. ha lattal mar ugyeletet, nem ertem, miert mondasz olyat, amit modasz. minden szakmaban vannak kirivo fizetesek, titkarnokent en is elkepzelhetetlen osszeget keresek, de nem ez az altalanos! amirol te beszelsz (600e-s fizetes) abbol max 2-3 van Magyarorszagon.

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 86
Milyen olyan oka lehet, ami nem tűnik fel az orvosnak a hazaelbocsájtás előtt? Nem kötözködés, tényleg érdekel.
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 85
Hogy valakinek miért nyílhat szét a sebe 5 nappal az operáció után, na ennek elég sok oka lehet, kissé túlzottnak tartom azonnal az orvosokat hibáztatni mindenért.
Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 84
Én írtam az ügyeletről, méghozzá azért, mert láttam már éjjeli ügyeletet, nem egyet.
SzVSz, a szakadt óvszeresek, ha komolyan gondolják, felhívják a tiniambulancia zöldszámát, mielőtt elindulnak (merthogy nem minden kórházban működik terhességi fogamzásgátlás), akik meg nem gondolják komolyan, azok el sem indulnak, vagy legalábbis nem éjszaka.
Az meg, hogy valakinek szétnyílik a sebe, minimum 5 nappal műtét után (mert ennyit egy nagy hasi műtét után ugye mindenképp bent kell tölteni), nos hát ez megintcsak az orvosokat "dicséri" :-( Kár volt leírnod, hogy egyáltalán van ilyen, eddig azt hittem, varrni legalább tudnak...

Egyébként ha visszaolvasol, láthatod, én sem szidtam őket, csak azt a kijelentésedet kérdőjeleztem meg, miszerint a nőgyógyászok fizetése arra elég csak, hogy tisztességesen megéljenek. Mert ez vicc, már ne is haragudj.

Előzmény: Mikolt (83)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 83
koszonom, ezt akartam elmondani, de mar nem jar olyan gyorsan az agyam.

az ugyeletrol meg valaki masnak. valaki azt irta, az ugyelet annyi, mintha nem otthon aludnal. nem egeszen. ugyeletkor jonnek a szakadt ovszeresek, akiknek maskor nincs idejuk, a reoperalando betegek, akiknek szetnyilt a seb, stb. persze van, hogy alhatsz, de ha bejon egy telefon, megha teves is, maris felebredtel, megzavartak, faradt leszel. nem sajnalni kell az orvosokat, hanem megerteni az o helyzetuket is. megegyszer mondom, hogy nem vedem az orvosokat, de nem is szidom, mert anyam reven atlatom a helyzetuket, a munkafelteteleiket.

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 82
Én is csak arról tudok persze írni, ahol már jártam és ott bizony dupla rendelés van és fel van osztva az orvosok közt úgy, hogy mindennap legyen rendelés, mert így éri csak meg nekik. És ott nincs UH. És ők a levett kenetet a kórház laborjába küldik, mintha ott vették volna le. És még asszisztens sincs.
Azzal, hogy az átlag magyar nő nem ad pénzt az orvosnak, szintén vitába szállnék. A 40ezer szerintem sokkal inkább közel áll az átlaghoz, mert van, aki 100ezret ad (igen, vannak ilyenek) és tényleg van, aki semennyit.
És nem átlag magyar nőgyógyászról beszéltem, hanem olyanról, aki 10-15 éve a pályán van.

Azzal viszont nagyonis egyetértek, hogy sajnos a paraszolvencia a betegek bűne; mi kényeztettük el az orvosokat, akik mint a gyerekek, azt hiszik, hogy jutalom nélkül már meg sem kell mozdulniuk. Na ez viszont nem a mi bűnünk :-((

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 81
Muter!

Először is nem gondolom, hogy a nőgyógyászok rosszul keresnek, de az a kép amit te felvázolsz meglehetősen irreális. A nőgyógyászati magánrendelők egyike sem arról híres, hogy egyszerre 10 orvos praktizálna ott, és így 10 orvos felé oszlanának el a költségek. Általában 2 maximum 3 orvosról van szó. Sőt általában ezek a rendelők korántsem 2 helyiségesek, ahol egyszerre két doki lenne. Az általam ismert összes olyan nőgyógyászati magánrendelésen, ahol én akármiért megfordultam - saját, barátnő stb - egyikben sem volt dupla rendelés. A rendelő bérleti díja valószínűleg meglehetősen magas. Ki az, aki nem méregdrágán adná ki a rendelőnek való helyiségét a jól kereső nőgyógyászoknak.A berendezés költsége szintén nem két fillér. Én egyszer beszélgettem erről a saját dokimmal, ő mondta, hogy lízingre vették az UH-t és 5 évig nyögik. Ugyanis súlyos milliókba kerül. Ezenkívül a rezsiköltségbe beletartoznak a műszerek, a sterilizáló, a labor költsége, ahová a tőled levett keneteket elküldik, az asszisztens költsége.Úgyhogy a nettó 240 ezerből jó ha az egyharmada megmarad, maximum. A havi szüléseik, műtéteik száma - ill az ebből befolyó pénz sem akkora összeg, mint ahogyan te azt feltételezed.
Heti átlagban nem mindig jön ki még az egy szülés, egy műtét kategória sem. Vegyük az évi 100ezres szülésszámot, és a 2500 nőgyógyászt, ez egy orvosra lebontva évi 40 szülés összesen.
A másik, hogy az átlag magyar nő nem jár választott orvoshoz, hanem elmegy a szakrendelésre, ahhoz aki éppen ott van, és szül annál, aki éppen bent van, és még pénzt sem ad. Úgyhogy az átlag magyar nőgyógyász korántsem keres havi 600 ezer nettót.

ÉS a nőgyógyászok az orvostársadalomban valóban köztudottan jól keresnek. De sok olyan orvos van, aki ennek csak a töredékét, például a kórházi gyerekorvosok döbbenetes módon... EZ nem lehet mentség a viselkedésükre és a hozzáállásukra, ha az negatív. A paraszolvenciás rendszert a betegek tartják életben pont ugyanannyira, mint az orvosok is.

Előzmény: Törölt nick (78)
nextdoor Creative Commons License 2003.09.14 0 0 80
Ha az eladó rúg lefelé, legfeljebb bezárhatja egy kis idő múlva a boltot, mert tönkremegy
Az igazi elhivatottság az, hogy mindenféleképpen gyógyít aki erre esküdött és nem bünteti, nyírja ki, a beteget
Minimális intelligencia kérdése: a beteg nem tehet arról, hogy egy országban szar az egészségügy finanszírozása, nem őt kell ezért halálra ítélni (hogy sarkítva fogalmazzak). Egy orvos vagy egy bármilyen eü. dolgozó hogy jön ahhoz, hogy a mérgét, tehetetlenségét, problémáját a betegen töltse ki, vezesse le? Ha ennyi önfegyelme és belátása nincsen, akkor bizony jobb a betegnek, ha nagy magányában felfordul, az előtte való kínzások nélkül
Nem fizetett az egyik megrendelőnk. Nem keveset nem fizetett ki, sokat, rengeteget. Állati pipa vagyok, sőt... Nem ordítok a másik megrendelőmmel, vagy a közértes nénivel, a nemfizető megrendelővel majd lejátszom...
Előzmény: Mikolt (77)
zsuzsa Creative Commons License 2003.09.14 0 0 79
Mikolt, csoda hogy egyáltalán élsz :-( de komolyan...

A paraszolvencia mértékét nehéz megitélni. Nekem volt egy semmire se elég alapfizetésem, azt kb még egyszer meg kellett volna keresnem gyógytornászként privát betegekkel illetve paraszolvenciából, hogy megéljek. Ez vagy sikerült vagy nem, ugyanis én soha de soha nem mondtam vagy jeleztem betegnek, hogy nem foglalkozom vele, ha nem fizet ( szemben K professzor urral aki visszadobta az egyik csipőprotézises betegnek a 10 ezer Ft-ot, mert az ő tarifája 20-25K volt 1992-ben...) Nos a privát betegek száma is bizonytalan volt, mint a kutya vacsorája ( mivel nem feküdtem le K professzor urral...) az orvos férjem meg szakvizsgázott ( 1,5 év paraszolvencia nélkül ) Nem lehet azt tudni, kinek mennyi jut pontosan a fekete pénzekből. Csak az lehet megoldás, hogy büntetendővé tenni és megemelni európai szintre az eü dolgozók bérét. Sajnos ez a jelen személyi jövedelemadó táblák mellett nem megy. Egy átlag skandináv fizetés fiatal orvosnak nyolc-tizszerese a magyarnak, abból lehet adózni , megélni, hálapénzt nem elfogadni. A magyar orvosok, nővérek se boldogok a jelen helyzettől. Nagyon rossz parára várni, én mondom neked, még mindig örülök minden hónapban, hogy tisztességesen és hivatalosan keresem meg a számlámra utalt fizetésemet és ezért dolgozom a mocsok multinál, mert reggel bele tudok nézni a tükörbe anélkül, hogy szégyenkeznék.

Az én volt férjem sokminden volt de NEM pofátlan és NEM pénzéhes, többek közt emiatt van, hogy tudását innen 2000 km-re kamatoztatja, ahogy a barátaink közül X Las Vegasban, Y valahol Németországban, Z az Eü Minisztériumban stb aki maradt az vagy szentéletü vagy pénzéhes-pofátlan.

Mikolt te se tudod miket müveltek veled, mert nem stanadardizálható, hogy kellett volna kezelni téged, mit kaptál meg és mit nem, huzod a beledet magad után, maradandó károsodásokat szenvedtél pedig rendesn fizeted a tb járulékot. Szörnyü kimondani, de a korababás topicban is van néhány angyalkánk, aki talán még mindig közöttünk lenne ha nem itt, hanem 2000km-re nyugatabbra születik
:-(((

Előzmény: Mikolt (76)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 78
Oké :-)
Szóval. Magánrendelő: én is heti 1 alkalmat írtam. Egy rendelőben 2 szoba van, ahol rendelés folyik. 2 szobát és heti 1 alkalmat véve hetente 10 orvos tud ott praktizálni. Tehát a rezsi is 10 felé oszlik. Nem mindenhol alkalmaznak asszisztenseket.
Szülés: Azkok, akik választott orvost fogadnak, azért általában fizetni szoktak. Szerintem a heti 80ezer azért összejön szülésekből. De mondjuk, hogy a szülésekből és a műtétekből összesen. Ez azért nem irreális, azt hiszem.
Tehát a havi nettó 600ezer összejön.
Koszos-piszkos nők, család: amikor az ember hivatást választ magának, mindig mérlegel. Hadd ne sajnáljam az orvosokat, amiért heti 2 alkalommal ügyelniük kell, ami nagyjából abból áll, hogy a kórházban alszanak és nem otthon! Mert éjszaka műteni extrém esetekben kell csak és a szüléshez is a többség inkább a választott orvosát hívja be.

És erre a "fizetésre" 10-15 év munkával szert lehet tenni!
MuTeR

Előzmény: Mikolt (76)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 77
es mit csinalsz nextdoor, ha az orvosok megfogadjak a tanacsodat, elmennek eladonak? EZ az elhivatottsag, hogy ennyiert is csinaljak. nem mondom, hogy kotelezoen meg kell alazni a beteget, de valahol megertem oket. mindenki lefele rug.
Előzmény: nextdoor (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!