Keresés

Részletes keresés

alexandrosz Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1239
Mojzi bácsi rulez...!!! :o)))

Azért úgy kora délután már lecsúszott 1-2 sör a torkán, de még nem volt az igazi a fiú...(a többi maradjon a mi titkunk). :o)))

Előzmény: zuzmo (1238)
zuzmo Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1238
Kösz a beszámolért.
Morogtam is elhegyatásomért, de Mojzi reggeli látványa, nameg az utolsónak lenyúlt 98-as Cabernet Sauvignon Barique mindenért kárpótolt.

zuzmo

Előzmény: kaviat (1236)
csite Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1237
kaviat Mesterem: szép dolgokat írál,és jól!
Előzmény: kaviat (1236)
kaviat Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1236
méltatlan vagyok ugyan a beszámolóra, de hogy szegény távolmaradó cimboráink és cimboralányaink se maradjanak le mindenről pár szóban összefoglalnám a pincesasolásunkat.

kezdés: szombat délután bekonnektáltunk Pendragonék járművébe /ezúton köszönöm meg Mamintinek és Pendragonnak, hogy megtürtek minket masinájukban! /. némi kis ország nézegetés közepette oda alakitottuk magunkat a Jókai térre /Gyöngyöstarján/ ahol a Lesz Vigasz nevü helyi mókaparadicsom elött vártunk a többiekre /kik ezalatt Gyöngyösön csekkoltak be a szállodába/. itt a várakozás örömére elkövettem némi hibát, mivel a local közértben sikerült vásárolnom némi gyomorelcsapó kajcsit /ez késöbb éreztette 6ását/. a népedelem hatalmas busz formályuvá kovertálódva érkezett+. némi furika után a temető mellett kovácsjános élt 99 évett feliratu márványpihenőjénél balrafordúlva találtunk rá célunkra.

borászat: jóval kisebbb hely mint amire számítottam /a kesztölci megalomán dimenziók után első pillanatra kicsinek tünt a Szőke birodalom, jóllehet eccerüen csak emberi léptékü/. közben kiderült hogy az a jókedélyü srác aki rögtön móka kacagás üzemmódban fogadott minket nem más mint Szőke Zoltán, Matyi bácsi fija. kabát lerak. első stáció a jó kis reduktív acéltartályok birodalma volt, ahol is 99es newborok gyöngyözték magukat poharainkba. első döbbenet, ez az új bor is zavaros, első ránézésre mosogatólé állagu. ízteszt után teljes pálfordulás következett be /nem csak én fordúltam meg/, fantasztikus íz, bár a mester szerint jóval kevesebb gyümölcs van benne, viszont sokkal testesebb bor lesz. 99es év rulez !:)).. chardonay, kékfrankos, cabsauv jáccott - utóbbi teljesen kész bor 6ását kelltette, persze némi kis sav igazgatta még nyelvünket.

kaja: mikor az udvarban kószáltunk egy hatalmas üst már előre vetitette árnyékát magvas tartalmu kajánknak. némi erősitéssel /erősitett dúraluminium paprikákkal/ feltüzelt gulyás méltó ívet húzott a felszolgált borok fölé

a show kezdetét vette: jobbnál jobb fehér majd piros borok ereszkedtek le torkainkon /míg én a siekres gyomorterhelésem miatt hamar elnehezültem :(../.. újborok, 98as chardonnay, régebbi borok követték 1mást. közben 1 - 2 rövid anekdóta erejéig közénk ereszkedett Matyi bácsi is hogy elmesélje a királyleányka termesztésének nehézségeit. nálam avatottabb ízlelésü kollégák remélem pontos borleltárat készítenek majd. iszonyatosan sok bort hoztak asztalunkhoz.

pincejárás: pár hozzászólással ezelött emlitett pinceimustra méltó koronázása volt a napnak. a cimke nélküli kisérleti bor, a 93as cavsauv teljes letargiába döntötte a társaságot, mivel mindannyian belegondoltunk hogy ilyen bort soha az életben nem fogunk már inni...

kalandok Gyöngyösön: szállásunkra visszaindútunk, némi kis bóklászás plusz behajtani tilos tábla után /magyarázkodás rendőrbácsinak/ ráleltünk szállodánkra. szoba elfogad6ó, bár magam be kell vallanom nem vagyok egy könnyen elengedem magam idegen helyen tipus... nagy alvás, reggeli /zuzmó mestert elhagytuk - szerencséjére így tudott bort venni :))/

kigurulás a pincészetbe /de mivel idő jáccott annyira korán értünk ki hogy senkit se találtunk/. majd irány haza.. így viszont van apropó e kellemes vendégörvendeztető hely töbszörös felkeresésére

.kav]4t r.e.b.

csite Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1235
EGER megérne 1 hosszú hétvégét is!
Az ötlet zseniális!

kaviat Mesterünk várjuk az összefoglalót!

Rain Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1234
afeneafeneafene!!! miről maradtam le már megint?!
viszont ha a következő tényleg thummerer-gál féle tali lesz, hát arról semmilyen közbejövés nem fog eltéríteni.

azirígykedőeső

szőlő Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1233
Egyetértésem!

Egy élménybeszámoló pedig tényleg hiányzik!
Egézségetekre(a képernyő előtt most egy borospohár emelkedik ajkaimhoz...hmmmmmmmmm!Zenit a Balatonfelvidékről...'99.Extravagáns!!!)

Szőlő

Előzmény: zuzmo (1229)
zuzmo Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1232
ALL:
Szőke Zoltán javaslata szerint a IV. Bortalinak, a 1,5 hónapos rátartással vett, március vége, április eleje lenne jó Eger, Noszvaly fele.
A javaslat szerint szombat reggel (akár péntek este) kezdődhetne, a cél a Thummerer Vilmos és Gál Tibor pincészete lenne, s ő segítene az intézésben.
Szállás akár a Thummereréknél is lehetne a fogadólyukban (sic!). Azaz szombat reggel kezdenénk Egerben Gáléknál, ebéd, majd átmennénk Noszvalyra a 2. felvonásra.
Javasolt még, hogy inkább a mikrobuszra szokjunk át, mert úgy könnyebb lenne a transzfer (kisebb az áldozat), de ez csordaszellemre kényszerítene, bár én szívesen követném a Zita-Alexandrosz főkolompos párt!

Borra fel társak, beszámolót pedig szerintem Kav-i-@ mesterre bíznám! :-)))

zuzmobortárs

robicsek Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1231
na embörök, itten mindenki teljesen el van bűvölve, tehát nekem is meg kell kóstolnom!
Ha megy valaki arrafele bevásárolni, dobjon már meg egy emaillel, oszt hozhat nekem is (előleget adok, ha kell)
a beszerzési dij fejében meg egy palackkal közösen megiszunk :)))
zuzmo Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1230
Nekem a kisérleti
Előzmény: alexandrosz (1226)
zuzmo Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1229
Mi az a TV3?
Hö-hö dögöljenek meg!

zuzmo

Előzmény: szőlő (1225)
alexandrosz Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1228
Mesterem!

Egy a baj az ilyen eseményekkel: elképzelhetetlenül magasra állítják az ember igényszintjét...
:o)))
Az új Chardonnay tényleg csodálatos, a szintén friss Cabernet pedig szintén több, mint ígéretes... Egy kép pedig nagyon az agyamba vésődött:
Az inox tartályok mögött csendben, szépen sorakozó Barrique-hordók látványát nehéz elfelejteni... :o)))

Előzmény: csite (1227)
csite Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1227
Alexandrosz Mester: A tali életem egyik meghatározó eseményévé vált!
A hazafelé tartó úton még mindig a számban éreztem az új cabernet (paprika) ízét, ezentúl nálam a zsíroskenyérhez ez dukál! :-)) A borokról csak annyit, hogy amíg ez a pince ilyen borokat állít elő, addig biztosan találtak maguknak 1-2-3-... lelkes fogyasztót!
Az új chardonnay messze veri a BIN058-t !!!
A barrique borok teljes eufóriát okoztak nálunk!
Egyszóval: remélem VISSZA fogunk e nemes helyre térni rendszeresen.

Ezúton is köszönet a házigazdáknak (id. Szőke, ifj Szőke), és további jó egészséget e művészet folytatásához!

PS: A kaja fenomenális volt!!!!
Azthiszemutánakénenéznemvalamiszótárbanmegfelelőjelzőknekmertamikethasználtamlehethogykeveseksőtbiztos!!

alexandrosz Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1226
kaviat Mesterem!

Örülük, hogy örültök, tényleg szenzációs volt a tali! Mail ment a koordinátákkal. Talán nem kellene elmesélnem, de nekünk azért sikerült rendesen szemezgetni a választékból...! :o)))

Zuzmo!

Ti aztán tudtok élni... Egyébként a spéci, "titkos" borok közül melyik volt számodra a legjobb? Én képtelen voltam dönteni a '93-as Cabernet és a kísérleti Oportó cuvee között...

Nos, ki fog egy kicsit részletesebb beszámolót írni, nem ártana, ha írigykednek az itthon maradottak egy kicsit... Lehet, hogy mazochistának tartotok, de én tegnap este még borozgattam egy kicsit, természetesen a meglátogatott pincészet borából fogyasztottam...
:o))

Előzmény: kaviat (1223)
szőlő Creative Commons License 2000.02.13 0 0 1225
Hallottatok aról, hogy a TV3 szeretne egy új sorozatot indítani márc. 2. felétől?
26 részes lesz, és be akarnak mutatni hagyományokat, borvidékeket, no és persze borokat, borászokat.A vicces csak az, hogy 1,2 milliot kérnek részenként azóktól, akiknél forgatnának.
Ti mit szóltok hozzá?
zuzmo Creative Commons License 2000.02.13 0 0 1224
Igy jar aki porul.
En mar tul is vagyok a kovetkezokon (baratomtol kapott perui macsetaval az olemben):
97 Chardonnay
98 Chardonnay Barique
97 Cabernet Sauvignon
98 Cabernet Sauvignon Barique
A csajok a 2-at favorizaltak, de szerintem a 4. is komoly.
Előzmény: kaviat (1223)
kaviat Creative Commons License 2000.02.13 0 0 1223
isteni volt... különösen azok a pince sarkában szunnyadó utolsó üvegek, ami kereskedelmi forgalomban nem is kerültek. hosszú éveken át vártak arra hogy megmutassák magukat nekünk.

dicséretek: köszönet a szervezésért, szállás korrekt volt, kaja pija szintén...

a pincében álldogálva jutottunk arra a megállapitásra, hogy lehetetlen a 93as cabernet sauvignon ízét leírni, sőt amilyen hamar csak lehet el kell felejteni, mivel az ember még rengeteg bort akar inni az életben /márpedig ezután a bor után nehéz lesz ihatót találni/.. felsorol6atlan finomságokat kostoltunk..

csak azt sajnálom hogy túl korán értünk vasárnap reggel a pincészetbe, igy borok nélkül távoztunk mivel senki nem volt még ott 11 magassábában :((( de majd legközelebb bepótoljuk

alexandrosz mesterem ha emilben elküldenéd a borászat telefonszámát hálás lennék, mert akkor megtunánk velük 1ezni egy időpontban amikor a most elmaradt borvásárlást lebonyolít6nánk...

.kav]4t r.e.b.

csite Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1222
Mindenkinek jó utat a Talira, az otthonmaradókat sajnálom, hogy nem tartanak velünk, de majd legközelebb!
Bor Tali 4.0 szerveződik már! :-)
FotexZoli Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1221
na megjött, ja a számtech-mokusok kikapcsolták az automatikát, hogy be ne jöjjön az a sok csúf virus

igyekszem menni, de hát ki tudja mi lesz még.....

alexandrosz Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1220
Már megtette...:o)))

Lassan (1/2 óra) kiugrok az éterből. A hotline él és én is élek még... A szombati veszontlátásra, remélem mindenki időben:o)), egyben és egészségesen ér oda...

Előzmény: csite (1219)
csite Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1219
Alexandrosz Mester: A mailt +kaptam! Thanx! A nőm :-) majd lehet, hogy kérdez valamit telcsin.
alexandrosz Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1218
Elküldtem másik csatornán...
Előzmény: FotexZoli (1217)
FotexZoli Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1217
valahol elakadt a postás a maillel
alexandrosz Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1216
Bortali 3.000, Gyöngyöstarján. Időpont: valószinűleg 2000. február 12-13.(!!!):o)))

kaviat + 1 szállással
FotexZoli + 1 (???)
alexandrosz + 1 szállással
RobuR szállással?
csite + 2 szállással
zuzmo +1 szállással
Pendragon szállással
Maminti szállással
váci csapat ( 6 fő) szállással

Költségvonzatok:

Szállás: kb. 2.700.-Ft / fő
Program : kb. 1.500 HUF + speciális kívánságok....

Találkozó: Jókai téren, ill. a hotline (remélhetőleg él majd)....már nagyon várom!

FotexZoli!

Most az 1x ne hallgass életed párjára!
:o)))

FotexZoli Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1215
variációk egy-két üveg borra:

1, nem megyünk 50%
2, négyen megyünk, és a haverom ad-hoc csaja nem iszik nyolc után, éjféli indulással haza 10%
3, iszik és ott alszunk 10%
4, ha a Kedvesem nem jön, akkor csak hárman 10%
5, ha az ad-hoc barátnő sem jön, akkor csak ketten, ez estetben még a kocsit sem találná meg, annyit inna 5%
6, a 4-es variáció éjjeli hazautazsással 15%

ez nem vicc, tényleg ilyen kétséges a helyzetem

alexandrosz Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1214
Már ott is van...
Előzmény: csite (1213)
csite Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1213
Hurráááááá!!!
Köszönjük az infókat Alexandrosz Mester! A telszám jó lenne privi mailba(ki tudja mit hoz a sors)!
Előzmény: alexandrosz (1212)
alexandrosz Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1212
Az 1500 Ft-os összegbe tartozik az általuk nyújtott kaja, pia (aperitive, borok) és program.
Amennyiben ezen felül valaki különlegesebb borokra is vágyik (Cab. Sauv. Barrique, a gazda féltve őrzött múzeális borai, stb.), akkor szól, győzköd, magyaráz, sír és...aztán külön kifizeti.
:o)))
Mingyá megy a mél is nektek!
Előzmény: FotexZoli (1211)
FotexZoli Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1211
alexandrosz

"- A mai nap megkérdezzük még, hogy mi is esik tulajdonképpen az 1500 Ft-os összegen kívül"

ezt szerdán írtad, de azóta nem volt téma....

alexandrosz Creative Commons License 2000.02.11 0 0 1210
Infócskák:
- Tegnap Szegedre üldözött a sors, ezért nem tudtam netezni...:o(((
- Találkozzunk 16.00 tájban Gyöngyöstarján főterén, Jókai térnek hívják, az út egyenesen oda visz. Onnan pár 100 méter a helyszín. Ha így nem jó, Csite Mesternek és FotexZoli-nak is dobok egy mailt a mobilszámommal....
- Úgy néz ki, hogy lesz tali, legalábbis nem történt eddig tragédia, van szállás, stb. :o)))
- Mindjárt megnézem, hogy összesen ? ágyra (ill. szobára) is van szükségünk...
- Az útvonalat táblák segítik, de:

Budapest - Gyöngyös - Gyöngyöspata(Gyöngyöstarján)...

Kérdések?

Előzmény: csite (1209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!